Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение относно сайтове като plasico, nikem, jarcomputer, vali.bg

Featured Replies

преди 6 минути, tepmu написа:

http://nikem-bg.net/cart/63168p1r58508p1rf.html

Всички си купуваме карти за по 3K, но заради 5 лв. ще вземем от непознат магазин, а дали изобщо я имат налична или просто хвърлят стръв ...

• Отговори 98
  • Прегледи 48,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Регистрира се специално да ни го кажеш ли? И какъв е казуса, какво е станало?

• Ми интересува ме това което изброи и дали не са някакви измамнически сайтове, единствено от тези които изброих най-малко ме съмнява никем. Другите ме съмняват повече. Искам просто да намеря някой сайт

• За купуване специално на компютърни компоненти бих се спрял на Варио, Никем и Скай. Иначе от Пласико са ми и компютъра и монитора, втора употреба. Нямам оплаквания засега. Новите им неща са по-скъпи и

• Автор
на 5.04.2020 г. в 17:39, Марио Ванчев написа:

извинявам се за въпроса ако не е на място, но някой дали разполага с код за отстъпка в jar computers,  ще бъда много благодарен!! :)

Като цяло да. Разполагам, освен, ако не са го спрели STUCKY е кода.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, скоро ми сглобиха мощен компютър за над 4К от този магазин  хората са много любезни, дадоха консултация и ми направиха отстъпка, след което ми сглобиха компютъра, видеото ми е  RTX 2080, направо кърти, това извънрено положение вече не ми е проблем с това PC :),  поздрави.

Редактирано от ostavime
Не поставен линк (преглед на промените)

преди 5 часа, koko_bongo_toni написа:

Здравейте, скоро ми сглобиха мощен компютър за над 4К от този магазин  хората са много любезни, дадоха консултация и ми направиха отстъпка, след което ми сглобиха компютъра, видеото ми е  RTX 2080, направо кърти, това извънрено положение вече не ми е проблем с това PC :),  поздрави.

Похвали се няма лошо с здраве, да си го ползваш. 

преди 8 часа, JKirilov написа:

Темата е за 4-5 магазина, но щом е

работата е ясна! :)

Разбрах, някои си мислят, че това е реклама, дори линка беше премахнат, както и да е, и аз се учидих така когато за първи път случайно видях магазина и с това име :), но това наистина е сериозна фирма, дори им бях надплатил за компютъра над 800лв, за рам памет, SSD и захранване, за които хората ми казаха, че не са ми необходими, след уточнение в рамките на 2 часа ми възстановиха парите по сметка, и на следващия ден имах сглобен без забележки гейминг компютър, много пъти съм бил разочарован от БГ магазините, видях, че конкретизирате само няколко от старите магазини, мисля, че точно това е рекламата която обърква хората затова споделих мнение, поздрави.

P.S

Вали компютърс не са само сайт, те са вносители и обединяват другите магазини, които са посочени в темата.

• 1 година по-късно...

НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ DESKTOP.BG Абсолютни измамници, никакво качество, обслужване и т.н. Не признават гаранция на продуктите.

преди 6 часа, Ned_Ned написа:

НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ DESKTOP.BG Абсолютни измамници, никакво качество, обслужване и т.н. Не признават гаранция на продуктите.

Регистрира се специално да ни го кажеш ли? И какъв е казуса, какво е станало?

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Аз не съм сега рег-н, но бягайте далеч от azo.bg  все се каня да обиколя форумите, но и това е начало.

До КЗП не стигнах понеже поръчката ми беше без плащане предварително...

Та 1 месец ме мотаха и накрая не я изпълниха ...а продукта бе спрян навсякъде през това време.

• 1 месец по-късно...

Може ли малко помощ при избора на компютър втора употреба! 

Колебая се между тия двата: 

https://alphacom-bg.com/product/1521/fujitsu-p720-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

https://plasico.bg/fujitsu-esprimo-p700-tower-214926.html

На първия ще добавя  SSD диск и още 8 гигахтера рам. 

Компютъра ще ползвам само за браузване, гледане на видео, и евентуално малко по-тежки операции (но последното не е сигурно).

Сигурното е, че искам да не се троши, и същевременно да е достатъчно мощен с цел да поеме максимално дълго бъдещи повишени изисквания при развитието на техниката. 

Първият компютър е по ново поколение спрямо втория.

Но, имай на предвид че Ram паметта му е 8GB, (2 x4. GGB. Коетосъответно означа, че трябва. Да му добавиш ощ 2x4GB DDR3 памет или 2x8GB.

П. П. Трябваше да пуснеш една нова тема за избор на компютър.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Първият компютър е по ново поколение спрямо втория.

Но, имай на предвид че Ram паметта му е 8GB, (2 x4. GGB. Коетосъответно означа, че трябва. Да му добавиш ощ 2x4GB DDR3 памет или 2x8GB.

П. П. Трябваше да пуснеш една нова тема за избор на компютър.

Благодаря за отговора!

Да, зная че първият е по-ново поколение. Но всъщност, се възползвах и от темата за сайтовете които продават компютри втора употреба. От гледна точка на това, че е по-ново поколение, наистина ме привлича първият. Но не знам, дали забеляза, че като кликнеш на снимката на копютъра на първия компютър излиза снимка на P 710 с i3. А основната обява е за P 720 с i5. Та поради тая причина, си мисля, че може и да е някаква неволна грешка, но може и да опит за измама. Ако е второто, това означава, че изобщо на тоя сайт не може да се има доверие. И за това искам и мнението ви не само за копютъра, но и за въпросния сайт алфа ком.

• 4 седмици по-късно...
преди 21 часа, fresh_bones написа:

Мнение за Gplay някой мисля от там да купя нещо ?

Взимай смело . Аз не съм чул лоши отзиви за тях до сега . В гаранционно отношение до колкото имам наблюдения са коректни . 

на 24.07.2022 г. в 23:21, fresh_bones написа:

А plasico как са?

Коректни и точни е краткия отговор (лично мнение) :)

И с гаранция не съм имал проблем (връщах едно дъно преди време)

• 2 години по-късно...

Наскоро поръчахме лаптоп пт Plasico. Платихме капаро, тъй като беше с доставка, но месец и половина по-късно нищо не е пристигнало.
Никой не отговаря на телефона им за "поръчани стоки", но за нови поръчки се отговаря веднага, като след това обещават, някой да се обадил по въпроса... Естествено, никой не се обади (два пъти).
Тъй като забавянето е брутално дълго, ще пуснем искане към банката им да ни възстановят капарото (което по принцип, не трябваше да се съгласяваме да плащаме, но нали е "магазин"...). Та, съветът ми към всички е: Никога не се съгласявайте на капаро! Защо един магазин би искал капаро? Ако стоката им е качествена и изгодна, това дали ще я купя аз, или следващ клиент за тях не би следвало да има значение. Подобни практики смърдят яко!

преди 5 часа, BatGojko написа:

Наскоро поръчахме лаптоп пт Plasico. Платихме капаро, тъй като беше с доставка, но месец и половина по-късно нищо не е пристигнало.
Никой не отговаря на телефона им за "поръчани стоки", но за нови поръчки се отговаря веднага, като след това обещават, някой да се обадил по въпроса... Естествено, никой не се обади (два пъти).
Тъй като забавянето е брутално дълго, ще пуснем искане към банката им да ни възстановят капарото (което по принцип, не трябваше да се съгласяваме да плащаме, но нали е "магазин"...). Та, съветът ми към всички е: Никога не се съгласявайте на капаро! Защо един магазин би искал капаро? Ако стоката им е качествена и изгодна, това дали ще я купя аз, или следващ клиент за тях не би следвало да има значение. Подобни практики смърдят яко!

Модел на лаптопа?

преди 6 часа, BatGojko написа:

Защо един магазин би искал капаро?

никога не бих дал капаро ако стоката е над 1000 лв .По скоро бих го взел на изплащане 

• 1 месец по-късно...

Да прибавя още една некоректна фирма - Жиланови ООД. Случаят е следният: взех си компютър от там с една година гаранция. Първата неприятна изненада, която видях е, че доставката не беше безплатна, както е написано. Както и да е, 10 лв - майната им, толкова изпивам на вечер. На деветия месец показа грешка, че не разпознава ссд-то. Писахме си на вайбър и на 3-ти юли, следобеда им пратих компютъра да го оправят. На 5-ти юли ми пращат съобщение, че са изпратили компютъра. На 7-ми, днес, го получих. Ами, не е оправен. Така че аз приключих с тази фирма. Нека някой да го има предвид, ако реши да купува от там. Имам познат, който ще оправи проблема, разбира се след съответното заплащане. Живи и здрави...

Имам компютър, втора ръка, поръчан от пласико преди около десетина години и още работи. Точно от него пиша и сега.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.