Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

68% от фирмите в България не могат да запълнят свободните си позиции. Най-трудни за намиране у нас са заварчици, програмисти, шофьори, финансисти и инженери

Featured Replies

преди 24 минути, Хитрейшио написа:

Извинявай, ама това са много груби грешки и ако честно си говорим, ти не би трябвало да завършиш въобще средно образование.
Винаги трябва да има образовани хора. Такива като теб това не го разбират.

Живко, в магазина не те питат какво си завършил, а имашли манги в джоба.Аз имам база за сравнение,какво е България и какво е тука, защото половината ми живот е минал в България половината тук.Тука няма човек, с висше ,който да работи работа за ,която се изисква средно.Тука няма човек с висше, който да кара 30 годишна барака.Тука няма човек с висше, който да работи за една пица и едно капучино на ден.А в България е пълно с такива вишисти.Най-ясния пример си самия ти.Мисля, че нататъка няма какво да го кометираме.Чисто и просто, защото в България всеки втори келеш си е въобразил че е голямото добро утро и вместо да си сихване живота след средното в ръце, и да прави  това за което му стига сивака, той продължава да тежи като ПАРАЗИТ на родителите си и на всички български данакоплатци за да следва и докаже на себе си и на другите, че наистина е голямото ДОБРОЙ УТРО. За това в България инжинерите ще строят огради, ако иска да има довечера какво да яде и чез да не му отреже тока.

• Отговори 113
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, franchesko написа:

Най-ясния пример си самия ти.М

Ай ся неграмотния да млъкне, ОК?  Причината в България инженерите да им се налага да вършат ниско квалифицирана работа е точно това, че няма нормално платени работни позиции по специалността им там където те се намират. Това, че при теб заплатите са изкуствено надути на база генериране на външен дълг не означава, че Холандия няма да последва съдбата на Гърция. С текущото заплащане там купуването на автомобил със средна заплата очевидно е по-лесно отколкото тук. Това дали някои хора имат "сивак" или не и колко мгоат да вършат не си ти човека, който да го преценява.
Хората учат, за да могат да получат по-добри възможности..уж. Ми дай хората да не следват. За какво са ни лекари, инженери да строят мостове. Абе може всички да са кухи и неграмотни като теб. И недей ми минава на номера с пицата и капучиното. Много повече изкарвам, много тъп аргумент.
Не виждам това да работиш и да учиш как по-точно те прави паразит. Ама нейсе. И недей ми говори повече глупости, че си смешен.
Човек, който не знае как да ползва спелчека на браузера седнал да дава акъл.

преди 30 минути, Хитрейшио написа:

Председателят на КТ подкрепа сам е идиот. Извинявай, ама ти пък си в случая папагал. Има много стойностни завършили хора. Има и примери за обратното. Винаги е имало. Хора уж учили руски по соца не могат едно изречение да спретнат. Всичко зависи от личната мотивация и желание да научиш нещо. Посредствените и малограмотните се разпознават лесно от тези, които наистина знаят. Тези, които се правят че знаят много обичат да използват пред хората, които не знаят засукани термини и понятия, чиито смисъл самите те не знаят. Ако ги накараш да разяснят, започват да заекват и да се оплитат в глупостите си. Този, който знае може да обясни и преразкаже грубо със свои думи всяко едно нещо, което знае. Умението да не си функционално неграмотен се крие в това да синтезираш от голямо количество информация изводи относно смисъла на това, което си прочел.
Дай сега да видим. ВиСшист. СпециАлист, председателя или председателят. Извинявай, ама това са много груби грешки и ако честно си говорим, ти не би трябвало да завършиш въобще средно образование.
Винаги трябва да има образовани хора. Такива като теб това не го разбират.

Тъжно, но факт.

Аха. И тва беше това, което на мен ми го пробутваше? Наглооо...

Не, ще подсигуриш работа като за инженер, за да може да си оправдае заплатата, вършейки това в което е ефективен.
И най-вече ако няма да плащаш на хората, въобще да не ги наемаш на работа и да ги лъжеш.

Българинът живее в постоянен стрес, заради масово ширеща се корупция, която смазва свободната инициатива, освен ако не си на някого от властта човек. За да откриеш фирма в България плащаш по 250лв осигуровки, плащаш за връзка на касов апарат към НАП, но и плащаш задължителна фиктивна поддръжка на тоя апарат, после трябва да отвориш банкова сметка, като фирмените струват по 150-200лв минимум на година. След това си събираш документчетата и плащаш на счетоводител да оправя цялата бумащина или изкарваш и едно висше финансово образование. Това е непосилно през повечето за малкия човек, който иска да работи за себе си. И после като засегнеш интересите на някой по-голям, започват целенасочени проверки с умишлената цел да те съсипят или откажат.
А, да..пропуснах патентен данък или данък печалба. А над 50 хиляди лева оборот си длъжен да се регистрираш по ДДС и там счетоводството става толкова абсурдно, че е направо невъзможно човек без юридическо или финансово-счетоводно образование да се оправи.

преди 3 минути, franchesko написа:

Стани ти очар бе! Изненада! Няма в бюрото по труда позиции "овчар", нито пък такива с високо заплащане! По-голяма изненада, повечето т.нар овчари и пастири работят в сивия сектор! Бяха давали един такъв, който не ял с месеци, защото чорбаджията, някой наглец като теб не му плащал с месеци, спял във фургон без прозорци и отопление зимата, а после тръгнал пеша да се прибира и го намерили хора почти мъртъв, а след това му отрязали краката!Това да се занимаваш с ниско квалифициран труд е докато кихнеш със здравето, а после те изхвърлят като боклук - следващия нали чака на вратата!

преди 13 минути, Хитрейшио написа:

Кзах, че най-ясния пример си ти.Има и ошще такива последвали съдбата ти.Тука познавам един нашенски инжинер, с много повече стаж от теб.Е и? Тука се занимава със дребни кокошкарски търговии за да може да си плаща наема на студиото където са се набили като сърдели със жена му и децата му и да могат да деят ден за ден.Та в България не го оценили, тука не го оценили, еми явно сивака му стига до там.Да върти кокошкарски търговии, закоето даже и средно не ти трябва.

преди 11 минути, Хитрейшио написа:

Стани ти очар бе! Изненада! Няма в бюрото по труда позиции "овчар", нито пък такива с високо заплащане! По-голяма изненада, повечето т.нар овчари и пастири работят в сивия сектор! Бяха давали един такъв, който не ял с месеци, защото чорбаджията, някой наглец като теб не му плащал с месеци, спял във фургон без прозорци и отопление зимата, а после тръгнал пеша да се прибира и го намерили хора почти мъртъв, а след това му отрязали краката!Това да се занимаваш с ниско квалифициран труд е докато кихнеш със здравето, а после те изхвърлят като боклук - следващия нали чака на вратата!

В мойто селов бг имам познат който има 200 крави.Дава 1200 заплата за хора, които да се грижат за тях, плюс подслон.Малко ли е? За теб е чудесна оферта,хем ще изкарваш повече хем няма да тежиш вече на вашите и ще ги оставиш на спокойствие да си гледат старините.

преди 17 минути, franchesko написа:

Кзах, че най-ясния пример си ти

"Оценяването" зависи от местния пазар на труда. От правилните контакти и друга редица обстоятелства, които не са свързани с квалификацията пряко. Българският работодател в 50% от случаите е мутра, която мисли като теб и търси "момчета за всичко". Фирмата му едвам крета, с ниска продуктивност е, защото не иска да влага пари в оборудване и обучение на кадрите си, ама после хем си купува нов мерцедес, хем мрънка как работниците били мързеливи и непродуктивни.
България е страната в ЕС с една от най-дългите работни седмици в часове и последното, което може да се каже е, че хората са мързеливи.
Когато обаче никой не оценява лоялността ти, мотивацията да даваш всичко от себе си се губи, да - така е!
Недей ми прехвърля нещата на лична основа, тролче такова!

Дава 1200 заплата за хора

Не съм седнал тук да участвувам в обсъждане относно доходите на всекиго. Гледай си работата.
Чудесна оферта е за 50 кинта да дойдеш да ми изчистиш външната тоалетна на село. Ся баста.

преди 14 минути, Хитрейшио написа:

Българският работодател в 50% от случаите е мутра, която мисли като теб и търси "момчета за всичко". Фирмата му едвам крета, с ниска продуктивност е, защото не иска да влага пари в оборудване и обучение на кадрите си, ама после хем си купува нов мерцедес, хем мрънка как работниците били мързеливи и непродуктивни.

Ми хубаво де! Да приемим, че е така.Открий си фирма и започни като фриленсър.Там сам си подбираш работата и си определяш заплащането.И да те видим до къде ще го докараш.Ама да не кажеш после пак,държавата, системата, Бойко, Доган и озоновата дупка че те спъват да дръпнеш.

преди 6 минути, franchesko написа:

Ми хубаво де!

Не, не е хубаво. Дървен философ. Самия факт, че не знаеш откъде е тръгнал някой, но тръгваш да го съдиш е вбесяващ.

преди 39 минути, Хитрейшио написа:

Самия факт, че не знаеш откъде е тръгнал някой

Пак оправдания и опита за влизания в ролята на жертва...Дай сега, че си тръгнал от бедно семейство на село, да ти поднесем всичко на тепсия и ти само да обираш каймака.

преди 12 минути, franchesko написа:

Пак оправдания...

Не ми се влиза в обяснителен режим. На кратко - всичко в България се върти около София, който не е в София - духа супата.
За тва много работят каквото намерят, за да съберат пари да се изнесат. Ти някакъв шибан проблем ли имаш с това или какво?
Ти ако можеш само да редиш керемиди и се чувстваш комплексиран от това, има други които го правят временно, но имат по-големи мечти.

току-що, Хитрейшио написа:

Ти ако можеш само да редиш керемиди и се чувстваш комплексиран от това, има други които го правят временно, но имат по-големи мечти.

Не аз имам проблем с това, защо такива като теб се нагърбват с неща, които очевадно не се препокриват с възможностите им и единственото, което им носят е стрес.Ти си дипломиран посредственик плазмодий, който не допринася една стотинка за държавата България, а в същото време има кански претенции към нея.

преди 5 минути, franchesko написа:

Не аз имам проблем с това, защо такива като теб се нагърбват с неща, които очевадно не се препокриват с възможностите им и единственото, което им носят е стрес.Ти си дипломиран посредственик плазмодий, който не допринася една стотинка за държавата България, а в същото време има кански претенции към нея.

Ти, работейки в чужбина не допринасяш една стотинка за България. Аз плащам данъци и осигуровки на държавата. Ти не.
Въпроса с реализация или не зависи от това какво се предлага около теб. Ако не ти харесва - налага се да се преместиш.
Проблема на България е непропорционалното развитие и потресаващата разлика между Столица и Провинция.

преди 5 минути, Хитрейшио написа:

Ти, работейки в чужбина не допринасяш една стотинка за България. 

хахаха моля? Според държавно изследване, българските емигранти са втория най-голям инвеститор в Бълагрия след едрия бизнес.Миналото лято похарчих там за една седмица 2000 евро,бели пари с платени данъци..Горе долу пари, колкото ти харчиш за 6 месеца в България изкарни на черно от часпроми без стотинка платен данък.А колкото до София и провинцията.Аз ти казах, че ти пак ще намериш оправдания за собствените си несполуки.Сега оставя да обвиниш и Бойко и Доган и картиката ще бъде пълна.

преди 11 минути, franchesko написа:

.А колкото до София и провинцията

Е аз какво да направя, че добре платена работа и такава изискваща по-висока квалификация може да се намери само в София!!!
Аз какво да направя бе!!! Да не си търся оправдания, ми да си направя харем и собствен град, който да преуспее ли, какво?
Надут емигрантски пуяк! Алеко Константинов писа за такива като вас! Пари бил давал!!! Нали си отворен, ела в някое село в провинцията и да те видим как ще изкараш 3000евро месечно заплащане!!! Що избяга бе, нали много хубаво, ного възможности!!

преди 20 минути, Хитрейшио написа:

Що избяга бе, нали много хубаво, ного възможности!!

Аз заминах, за да реализирам своя мечта  с кръв и пот.Ти гониш твоите,ама ако се наложи да си заложиш задника на карта ще напълниш памперса.Въобразил си се, че си роден под щаслива звезда, и цялото обшество ти е длъжно защото си си въобразил, че си българския Айнщайн.Както всички други дипломирани посредственици, които чеп за зеле не става от вас.Обаче сега си го начухте ,и сте в ситуация ,,цуг-цванг,, Ако заминете на запад едиственета ви перспектива е да редите скелета и да мятате тухли, ако остането в България ви чака същото.Аре лека, че утре батко ти трябва да става рано.

преди 8 часа, franchesko написа:

хахаха моля? Според държавно изследване, българските емигранти са втория най-голям инвеститор в Бълагрия след едрия бизнес.Миналото лято похарчих там за една седмица 2000 евро,бели пари с платени данъци..Горе долу пари, колкото ти харчиш за 6 месеца в България изкарни на черно от часпроми без стотинка платен данък.А колкото до София и провинцията.Аз ти казах, че ти пак ще намериш оправдания за собствените си несполуки.Сега оставя да обвиниш и Бойко и Доган и картиката ще бъде пълна.

БВП на България за 2017 е 50,4 млрд. евро.

Ето това изработваме в България. Та колко казваш инвестират емигрантите?

преди 22 часа, franchesko написа:

Никъде по света няма да ти платят само да седиш и да чакаш работа за която си учил .....

Ма и никой не говори за това - все пак. Тъч линията, по която бягаш е безлюдна.

И не - няма специалисти и все повече няма да има, тъкмо поради този факт надават вой работодателите.

преди 15 часа, franchesko написа:

Аз заминах, за да реализирам своя мечта  с кръв и пот.

И що тей - нали и у нашенско си можел да осъществиш мечтата си, щото единственото условие е да си бил кадърен.

преди 16 минути, sound написа:

И що тей - нали и у нашенско си можел да осъществиш мечтата си, щото единственото условие е да си бил кадърен.

Е ти пък как разбра,че мойте мечти стигат до там само да се реализирам професионално? Някои хора може искат и да живеят в общество предимно изградено от мислещи,можещи,възпитани,изградена ценностна и морална система хора, а не общество предимно изградено от лумпени,примати, деградирали човекоподни, които не се различат по нищо от населението на Гамбия.Ако не си бил там, ако имаш възможност отскочи и ще видиш  колко много си преличат с България.

преди 7 часа, darco написа:

БВП на България за 2017 е 50,4 млрд. евро.

Ето това изработваме в България. Та колко казваш инвестират емигрантите?

Ти правиш ли разлика между ИЗРАБОТЕНО И ИНВЕСТИРАНО? А относно колко големи инвеститори са българите зад граница, ето ти тук малко материял образовай се.http://news.bnt.bg/bg/a/blgarite-v-chuzhbina-sa-nay-golemite-investitori-v-ikonomikata-ni

преди 15 часа, franchesko написа:

Аз заминах, за да реализирам своя мечта  с кръв и пот
...Въобразил си се, че си роден под щаслива звезда, и цялото обшество ти е длъжно защото си си въобразил, че си българския Айнщайн.

Като може хората да се реализират тук, защо замина да реализираш в чужбина? Нищо не съм си въобразил. Очаквам, че полагайки повече усилия трябва да получиш повече, по-добри резултати. Аз съм изгубил 10 години да уча нещо и не мога да бъда приравнен до първия неграмотник, който не може да си напише името. Ние, образованите, които все пак не сме си купили дипломата не искаме нищо повече от това да бъдем уважени подобаващо.

преди 4 минути, franchesko написа:

Някои хора може искат и да живеят в общество предимно изградено от мислещи,можещи,възпитани,изградена ценностна и морална система хора, а не общество предимно изградено от лумпени,примати, деградирали човекоподни, които не се различат по нищо от населението на Гамбия.Ако не си бил там, ако имаш възможност отскочи и ще видиш  колко много си преличат с България.

Значи все пак е трудно да се развиеш професионално. Ама тия хора идват тук и ритат камериерки в главите. Истината е, че на запад са същите боклуци. Там 13 годишни чистокръвни англичани са с по 2 аборта, дрогират се и вече са с цироза. В България има много мислещи, възпитани, можещи хора с ценностна система. Ама никой не ги е*ава за стотинка. Включително и ти. Твоите ценности са пари, пари и пак пари. И, разбира се - останалите са мизерници, а ти се хвалиш на дебелия шкембак с рент а кар. Ти ли си мислещ, възпитан, можещ? Къде демонстрира като такъв? Морал какъв имаш ти бе, като всяка втора дума ти е пари?
Помисли за правописа си, че си напълно НЕГРАМОТЕН на родния си език!!!

Е ти пък как разбра,че мойте мечти стигат до там само да се реализирам професионално? Някои хора може искат и да живеят в общество предимно изградено от мислещи,можещи,възпитани,изградена ценностна и морална система хора, а не общество предимно изградено от лумпени,примати, деградирали човекоподни, които не се различат по нищо от населението на Гамбия.

Тези розови тъпотии ги говори на някой пубер - макар че като ги гледам днешните и те няма да ти повярват на сладникавите идеалистични, и много далеч от действителността приказки.

Новина: Бизнесът реве, че няма кадри.

Следваща новина: Бизнесът е принуден да дава по 2-3000 лв заплата  на трактористи и заварчици, защото няма кадри. Уточнение - трактористите и заварчиците са осигуряват на минималната, а остатъка до 2-3000 лв се дава на ръка. Иначе причината била, че кадрите бягали, зщаото не им се работело на хората.

преди 1 час, sound написа:

Тези розови тъпотии ги говори на някой пубер - макар че като ги гледам днешните и те няма да ти повярват на сладникавите идеалистични, и много далеч от действителността приказки.

Ти коло време живя в западна европа, че направи такива генерални заключения?Тукашните пубери за разлика от българските, ходят и работя,т от малки да си изкарват парите.Разнасят вестници, пици, от рано да се научат че нищо в тоя живот не идва дарум, а трябва сам да си го вземеш.А българските пубери по цял ден лентяят и чакат на готово всичко на родителите си, до като станат вече зрели мъже и жени на по 30 години още живеят при майка си и баща си или в наследствената панелка и една крачка още не са направили самостоятелно в живота.

преди 1 час, Хитрейшио написа:

Като може хората да се реализират тук, защо замина да реализираш в чужбина?

Пич ти няма да се реализираш никъде.Нито в България нито в чужбината.И причините са две.Едната е, че си надценил кански възможностите и не ставаш за това което претендираш.Другата е лайняната ти уста.Бащати не те ли е учил, че ,,Добра дума железни порти отваря,, Явно не е, и нито един работодател няма да вземе някой такъв като теб, който му се кара и му обеснява как се върти света, колко да плаща и какво е длъжен да му предложи НИКОЙ!  На всякъде където почукаш за работа само ще те ритат по кокълчетата и на 50 години ще си останеш същия нерезализирал се изтърсак, който само ще гледа реализиралите се му набори и ще се облизва и преглъща на сухо като просяк пред витрината на Радисън.

преди 14 минути, franchesko написа:

Пич ти няма да се реализираш никъде.Нито в България нито в чужбината.И причините са две.Едната е, че си надценил кански възможностите и не ставаш за това което претендираш.Другата е лайняната ти уста.Бащати не те ли е учил, че ,,Добра дума железни порти отваря,, Явно не е, и нито един работодател няма да вземе някой такъв като теб, който му се кара и му обеснява как се върти света, колко да плаща и какво е длъжен да му предложи НИКОЙ!  На всякъде където почукаш за работа само ще те ритат по кокълчетата и на 50 години ще си останеш същия нерезализирал се изтърсак, който само ще гледа реализиралите се му набори и ще се облизва и преглъща на сухо като просяк пред витрината на Радисън.

Не ме подпичкосвай, ами си гледай работата. Много добре знам как да говоря с хората професионално, просто ти не заслужаваш подобно отношение. Аз съм адски коректен и очаквам същото към мен. И в темата се говори как работодатели не могат да си запълнят свободните позиции. Ами като не плащат - няма и да ги запълнят! Гладна мечка хоро не играе! И аз знам една фирма, която все пуска обяви в jobs-а. Отидох преди време на интервю, викат търсим инженер, ама даваме 700лв. Ами таковайте си майката за 700лв! Обяснява, кокалчетата. Поредните правописни грешки.

преди 4 часа, franchesko написа:

Ти коло време живя в западна европа....

Достатъчно, за да знам на какви социални живеят същите тези пубери, за които ми дрънкаш врели некипели как разнасяли вестници - пък за собствено жилище поне половината така и не доживяват да видят ..... поне !Тъй че ай спести си хвалбите за моралните западняци и хулите по недоеволюиралите българи - да беше останал в бг- то, та да демонстрираш как ще си създадеш условията за развитие, ма не би: чупил си в чужбина и сега голям спец си станал.

Само не мога да разбера @franchesko какво прави при недоразвитите маймуни в тоя форум? Ми не ходи да си пише в холандски.

преди 4 часа, franchesko написа:

Тукашните пубери за разлика от българските, ходят и работя,т от малки да си изкарват парите.

От 15 съм започнал да работя и съм живял и в квартири. Вестници не съм носил вярно, друго работих. 
За да имам пари да отида на училище. Не знаеш какво желание имам да те наругая.
За разлика от теб аз се амбицирах да уча. И поне мога да си напиша името грамотно. Ти и толкова не можеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.