Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

68% от фирмите в България не могат да запълнят свободните си позиции. Най-трудни за намиране у нас са заварчици, програмисти, шофьори, финансисти и инженери

Featured Replies

преди 1 минута, sound написа:

Впрочем малко по- горе и ти се оплакваше, ма нейсе - губиш нишката вече.

Я ме цитирай къде се оплаквам?Не отричам, че в България има работодатели които плащат мизерно, те и тука има такива, макър че е уредено законово.Но като не те кефи,ставаш и си заминаваш.Света е вече отворен няма граници,емигрирай,или остани отвори си фирма,или потърси друг работодател който плаща коректно, вариянти колкото искаш за да не робуваш на некоректни работодатели.Но да седнем сега и да се оплакваме и да чакаме да ни падне нещо си е доста унизително.

• Отговори 113
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, franchesko написа:

..... за да не робуваш на некоректни работодатели.Но да седнем сега и да се оплакваме и да чакаме да ни падне нещо си е доста унизително.

Явно  не схващаш къде е разковничето в такива теми - за да не робуват на некоректни работодатели маса хора си събраха багажа за чужбина. И сега не се оплакваме - присмиваме се на тези същите работодатели: както виждаш още в заглавието на темата главната роля е отредена на тях.

преди 8 часа, karadzha написа:

Гледам кадърни и компетентни в областта си, работили на Запад идват у БГ и правят успешен собствен бизнес. Единият дето знам даже ти е адаш.

Именно тук е ключа от бараката. Първо става въпрос за капитал, второ става въпрос за възможността да намериш нормална работа.

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Недей, шса расплача.

Недей и ти. Нека бизнеса да си реве сам.

преди 8 часа, franchesko написа:

Света е вече отворен няма граници,емигрирай,или остани отвори си фирма,или потърси друг работодател който плаща коректно, вариянти колкото искаш за да не робуваш на некоректни работодатели.Но да седнем сега и да се оплакваме и да чакаме да ни падне нещо си е доста унизително.

Извън столицата мизерното заплащане е практика, а не изключение. И първо се обезлюдяват селата и по-малките градове, а второ - България като цяло. България има един път отрицателен естествен прираст, докато София има увеличен механичен прираст, а второ България остава с все по-малко хора. И колкото по-малко са хората, по-малък шанс има нещо да се промени към по-добро.
Когато нещо не ми харесва правя точно това - ставам и го казвам. И си заминавам. Но ти какво правиш - убеждаваш ме в темата, че трябва да работя някому за жълти стотинки, защото просто така. Абе, момче - ти нямаш теза, разбираш ли го?
Не могат да запълнят позициите, а не предлагат стажантски програми повечето фирми. И са некоректни откъм работни условия и заплащане. Ами как да ги запълнят, питам аз? Защото тия фирми, които са коректни и имат дори стажантски програми си намират хора и не реват. Останалите искат готови кадри, ако може на 30 години да си с 50 години стаж по специалността. Българският работодател иска само да смуче, да не плаща, да не обучава и да се подиграва.
Относно това да работиш някому  без пари - не ми отговори на простия въпрос какво се очаква да яде тоя човек и къде да живее? Само да те светна, стажовете на фирмите, които ги предлагат са платени. В HP е примерно 800-900лв стажа. Трябва да си много просто създание, да си мислиш че някой който не живее при мама и тате може да си позволи да работи някому без пари с месеци.
Големият проблем е, че по-големите фирми с добри условия са в един град - София. И никъде другаде. Моите колеги, които учиха в София си намериха стажове, но аз в моя град не успях.
Относно това колко съм бил мизерен - допреди няма година и половина не бях инженер, още учих. Плащах си цялата издръжка и удоволствието да уча сам. И не съм имал възможност да се преместя другаде лесно, бидейки още студент. После завърших и започнах да събирам голяма сума пари, за да се преместя, понеже тук няма условия за развитие.

преди 12 часа, Хитрейшио написа:

Не могат да запълнят позициите, а не предлагат стажантски програми повечето фирми. И са некоректни откъм работни условия и заплащане. Ами как да ги запълнят, питам аз? Защото тия фирми, които са коректни и имат дори стажантски програми си намират хора и не реват. Останалите искат готови кадри, ако може на 30 години да си с 50 години стаж по специалността. Българският работодател иска само да смуче, да не плаща, да не обучава и да се подиграва.

Интересното е, че много хора не вярват на това, а на статистики от НСИ как средната заплата била 1200 лв, как нямало кадри пък се давали отлични заплати и т.н. колко мързеливи били българите и т.н.

преди 10 минути, A.com написа:

Интересното е, че много хора не вярват на това, а на статистики от НСИ как средната заплата била 1200 лв, как нямало кадри пък се давали отлични заплати и т.н. колко мързеливи били българите и т.н.

Средната заплата не е показател за това колко получават повечето хора, а е просто една математическа операция. Ако се погледне разпределението на заплащането, картината става съвсем различна. По една статистика отпреди няколко години само 20 и няколко процента минават границата от 1000лв и стигат до 2000лв. А над 2000лв получават някакви по-малко 4-5 процента. С други думи, докато средната заплата се повдига от малко хора с високи заплати, то разпределението на богатството е неравномерно и повечето хора не са добре платени.
Онзи ден един приятел ми пусна по вайбър една картинка от джобса.  Архитект в община  Пловдив търсят, а предлагат 850лв бруто!
И затова ли учат хората по 10 години?
0-02-04-cb35c8886bf9827b4ae49433886296052d4f8a021bd47110ee1bc2fe034c1705_9c7225f.thumb.jpg.0ef50157f60b16745da90a92e2eaf6b3.jpg

преди 4 минути, Хитрейшио написа:

Средната заплата не е показател за това колко получават повечето хора, а е просто една математическа операция. Ако се погледне разпределението на заплащането, картината става съвсем различна. По една статистика отпреди няколко години само 20 и няколко процента минават границата от 1000лв и стигат до 2000лв. А над 2000лв получават някакви по-малко 4-5 процента. С други думи, докато средната заплата се повдига от малко хора с високи заплати, то разпределението на богатството е неравномерно и повечето хора не са добре платени.

Точно де, ама щом НСИ казва, че средната заплата е 1200 лв, значи е толкова и болшинството хора толкова получават. А иди спори с радиоточка, която си има и официален документ.

преди 13 минути, Хитрейшио написа:

И затова ли учат хората по 10 години?

Еми да не беше учил, а да са беше хванал на работа в някоя сметосъбирачна фирма на запад и щеше да взимаш повече.

преди 4 минути, franchesko написа:

Еми да не беше учил, а да са беше хванал на работа в някоя сметосъбирачна фирма на запад и щеше да взимаш повече.

С картинката по-горе показвам колко ниско уважение към образованите кадри имат работодателите мутри с манталитет като твоя.
А от тия хора се очаква да вършат отговорна работа, която не може да я свърши всеки, но да я вършат за жълти стотинки.
Редно ли е това според теб? Причината в България всичко да е зле, освен парите и корупцията е тотална липса на уважение към по-образованите хора. От тия хора се очаква да движат напред икономиката. Щото някой трябва да ръководи работниците, които нямат достатъчно информация и образованост да познават технологичните процеси. Образованите и ерудираните са като пастири, които показват правия път. Ама не. На пълен олигофрен да се плаща повече отколкото на човека, който трябва да свърши съществената работа - интелектуалната, а не механичната. И да измисля НОВИ решения на проблеми!

преди 12 минути, Хитрейшио написа:

С картинката по-горе показвам колко ниско уважение към образованите кадри имат работодателите мутри с манталитет като твоя.
А от тия хора се очаква да вършат отговорна работа, която не може да я свърши всеки, но да я вършат за жълти стотинки.
Редно ли е това според теб?

За мен важи максимата,заплащането според труда.Не че омаловажавам умствения труд,ама дай да не се лъжем, че физическия е по- натоварващ.Аз поне съм работил и единия и другия официялно имам го и в сивито ми,  и имам база за сраванение.За мен е несправедливо някой,който ми седи днес цял ден в кантора на климатик и само ми цъка  на компютъра, или днес ми се разкарва само с една отверка цял ден пунта мара, па ако ще и с 5 висшета да е,  да взима повече от някой който днес цял ден се пече на 35 градуса слънце мята по 1000 тухли всеки ден на обекта,  и всеки ден на обекта си оставя голяма част от здравето.Аз имам страшно много респект към тия хора, и е напълно нормално в бг разни канторни плъхове да са по на 800,  а сервитьорката къде днес остава без крака да е на 1000лв.Даже мисля че сервитьорките заслужават минимум 2000 лв.

преди 11 минути, franchesko написа:

За мен важи максимата,заплащането според труда.Не че омаловажава умствения труд,ама дай да не се лъжем, че физическия е по на товарващ...
Аз имам страшно много респект към тия хора, и е напълно нормално в бг разни канторни плъхове да са по на 800 а сервитьорката къде днес остава без крака да е на 1000лв.

Някой, който цял ден седи в офиса на плещите си може да има 10 пъти по-голяма отговорност от неговите подчинени, които за нищо не мислят, освен да им се тиче носа като на малко котенце какво да правят. И тия негови подчинени най-вероятно не са в състояние да измислят решение на генерални проблеми и не могат да видят голямата картинка. За това и седят да местят кофите с  боклук. И още повече - физическият труд може да се извършва от всеки, дори от добре обучена маймуна. Именно защото на вратата чакат още 50 човека, които ги е мързяло да учат или толкова си могат, няма как физическият труд да е по-добре платен от интелектуалния.
В тоя пример не можеш да сложиш всекиго за АРХИТЕКТ. Но да хвърля боклука или да копае градинките можеш да хванеш произволен човек от улицата. Кой заслужава повече пари? Тоя, който е вложил години от живота си в това да учи наука или тоя, който цял живот го е мързяло, нищо не може и нищо не разбира, освен да хвърля салфетки в чалготеката?
Ти да си работил интелектуален труд? И какво работи, ако не е тайна? Защото ти не можеш да пишеш грамотно и никога не бих те наел за позиция, изискваща интелектуален труд!
Ще оставаш без крака и без здраве, ако си прост и от нищо не разбираш! Така и трябва! Хората, които вършат работа, която всяка маймуна може да свърши са лесно заменими! Ама иди замени човек, който поне малко от малко разбира и не може всеки да върши неговата работа! Ето затова България е сбъркано място! Никой не уважава хората, които трябва действително да решават проблемите, а само някакви мутри с акъл на пиле.
Който не е учил или е прост, или е мързелив, или е нямал финансова възможност. Ти нали не толерираше простите и мързеливи хора? А който няма финансова възможност, трябва държавата да му осигури, стига да има желание!
Германците не правят КОЛИ, САМОЛЕТИ само с общи работници!!! Знаеш ли колко много инженери работят по тия коли да ги измислят, преди някой като теб дето си чеше цял ден корема да отиде на поточната линия с пистолета за боя в ръка!!!
Ниско квалифицираните НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ САМИ. Ако утре всички учени хора изчезнат, ще се взривят и Атомните електроцентрали и всички самолети ще паднат, тока ще спре, интернет няма да има - нищо няма да има.  Някой трябва да знае КАК работят тия неща, за да може да ги държи работещи и да ги подобрява. С редене на тухли самолет не се прави!!!
Хората с коли и самолети си оправиха държавата, а ти предлагаш на българите вместо да учат, да редят тухли и да станат сервитьори!! И какво ще докара БВП? Ти знаеш ли какво е БВП? Произведените стоки и услуги. Тухлите имат ниска цена - струва стотинки една тухла. И всеки може да я направи!! Самолети и коли правят единици!!!

преди 20 минути, Хитрейшио написа:

Някой, който цял ден седи в офиса на плещите си може да има 10 пъти по-голяма отговорност от неговите подчинени.

Да да дрън та пляс.Работил съм с общинари тука, и много добре ги знам как работят.Началниците на отделите по-цял ден търкат бюрата.Другите подчинени канторни мищоци до като ми обратват някаква документация са си отворили вратите на кабинетите в коридора и в същото време са и на сладки приказки с колегите.Когато някъде се издъни някой проект те никога не опират пешкира или архитектите, а фирмите изпълнители.То всеки може да спре да работи и да  тръгне да учи.И аз сега да реша, записвам се от септември в лайденския университет  където Айнщаин е преподавал и 5 години само ще си мятам чантата на лекции и както ти се изразяваш ,,Ще се чеша по тумбака,, Един материял всеки може да запамети, аз както имам фотогенична памет ще бъда отличника на випуска.Ама за какво да го изгуба това време, като и сега имам добра перспектива, а тогава вече мога да съм испуснал тия шансове.Човек трабва да мисли тая диплома след това можели да му донесе в бъдеще някакви дивиденти, или ще му служи колкото да си чеше егото само с нея.Ама то егото нито са яде, нито са пие, нито е някаква разплащателна единица или конвертируема стока.

преди 17 минути, franchesko написа:

Един материял всеки може да запамети, аз както имам фотогенична памет ще бъда отличника на випуска.Ама за какво да го изгуба това време, като и сега имам добра перспектива, а тогава вече мога да съм испуснал тия шансове.Човек трабва да мисли тая диплома след това можели да му донесе в бъдеще някакви дивиденти, или ще му служи колкото да си чеше егото само с нея.Ама то егото нито са яде, нито са пие, нито е някаква разплащателна единица или конвертируема стока.

Работата на инженера се състои в това да направи сметки, да ги направи така че всичко да е безопасно, да ги направи така че да няма преразход на материали и да има висока ефективност и да измисли алтернативно решение при нужда!
За да можеш да ги правиш тия сметки, трябва да учиш години. Според теб дали ще могат тухларите да построят здрав небостъргач, ако зад тях не стои един пъдарин, който да им казва какво да правят, така че да е здраво и да не осерат нещата?
Да, има проблем когато има посредствени кадри. Обаче това не означава, че всички са такива и никой не заслужава уважение и добро заплащане. Правилното решение е да се затегне контрола при дипломирането, така че да излизат действително кадри, които заслужават.
И не, не всеки може да учи и да завърши. Изисква се да не те мързи. И се изисква да имаш интелектуален капацитет, да можеш да ги разбираш нещата. Да искаш да ги разбираш и да ти стига пипето да ги разбереш. Но да ми казваш, че човек който е учил и ги разбира трябва да си блъска главата къде да бяга навън, защото тук една сервитьорка взима повече.. Смях!
Представи си, че утре всички станем сервитьори. Тоя АЕЦ Козлодуй кой ще го поддържа да работи, като никой не знае как той работи?

преди 11 минути, Хитрейшио написа:

ако зад тях не стои един пъдарин, който да им казва какво да правят

Проблема в България, е че там вече всеки иска да е в ролята на тоя пъдарин, а то и елентарен тухлар не става от тях.Живко, човек когато реши да учи определено нещо,той първо трябва да проучи каква перспектива ще има след образованието си и поне в следващите 25 години след това.И то в държавата където смята да се реализира, в случея  България.Включително и заплащането за тази позиция.Примерно, ако си решил да учиш за архитект, и след като си завършил разбираш ,че плащат 800лв,ми сори значи просто си бил тъп.Заложил си на куц кон.

преди 9 минути, franchesko написа:

Проблема в България, е че там вече всеки иска да е в ролята на тоя пъдарин, а то и елемтарен тухлар не става от тях.Живко, човек когато реши да учи определено нещо,той първо трябва да проучи каква перспектива ще има след образованието си и поне в следващите 25 години след това.И то в държавата където смята да се реализира, в случея  България.Включително и заплащането за тази позиция.Примерно, ако си решил да учиш за архитект, и след като си завършил разбираш ,че плащат 800лв,ми сори значи просто си бил тъп.Заложил си на куц кон.

Никой не знае какво ще е след 25 години. Не бъди смешен. Да, има хора които искат да бъдат пъдари, а не става от тях нищо.
Това не означава, че всички хора са такива. Онзи ден, за да ремонтирам нещо, трябваше да хвана книжката със сервизните и да чета страници със схеми, за да разбера кое къде е свързано и какъв е проблема. Всъщност и без нея имах подозрения къде е той и схемите само потвърдиха предположението.
Няма нито една сервитьорка на света, която да я сложа на лаптопа, да й връча схемите и да почне да работи вместо мене. Значи на мене могат да ми окапват очите, да правя сметки и да си напрягам мозъка, а някой който бъкел не разбира освен да пази равновесие, за да носи таблата(всички хора могат да пазят равновесие, освен инвалидите) заслужава повече, защото нищо не разбира и нищо не може да прави?
А аз не съм тъп. Именно за тва не работя за 800лв. Ама е трагикомично, че някой може да сравнява инженер с боклукчия.
Само човек без акъл може да го направи. А перспектива има. Ако отида в САЩ или в Англия ще ме хапнат като топъл хляб. Обаче защо трябва българите да бягат от собствената си страна, която им се явява не майка, а направо мащеха? И защо всички трябва да се местим в София, че да има какво да ядем?
Не чу ли за протестите на животновъдите. Изкупуват им млякото за стотинки. А го продават на 2.40лв литъра в магазина в кутии. Доматите идват турски и ти подбиват цените. Искаш честно да си извадиш хляба, ама ония имат по-големи субсидии и те смачкват.
Абе цялата държава работи против хората. Ето това е проблема. Закони, етика и добруване на собствения й народ нищо не значат за управляващите я. И не, аз не съм ги избирал. Никой път партиите, за които гласувах не успяха да влязат в парламента.

преди 12 минути, Хитрейшио написа:

Никой не знае какво ще е след 25 години. Не бъди смешен. 

С точност не, но с приблизителна точност, нещо като прогнозата за времето.Викат му проучване на пазара за работна ръка.Тука си има специялисти в тази област, и могат да ти кажат с приблизитела точност, към какви позиции ще има изключителен интерес след 25 години, кои ще изчезнат и ще бъдат заменени с машини, и кои просто няма да се търсят.Аз мога и история да искам да следвам в България.Пак е нещо без което един народ не може.Ама после ако едиствената ми реализация е даскал в средно образователно заведение за 500 кинта заплата.Човек за да тръгне да прави сложни инжинерни изчисления, първо трябва да може да си направи сметка на последиците от собствените си решения.Иначе  не го чака нищо добро и със 100 дипломи в джоба.

преди 6 минути, franchesko написа:

Викат му проучване на пазара за работна ръка.

Което аз съм направил. Виждаш темата, недей ми се отклонява от нея. Всички реват, че имало глад за кадри. Постоянно има обяви. Ама отиваш, изискванията им са едва ли не и орална любов да им правиш, а заплащането което предлагат е смешно. А не е като да няма компютри, като постоянно има все повече и повече. Ама нещо куца в работодателите май-май, а?
Щом в провинцията дават 700лв, а в София дават за същото 2500лв.
И да те светна. След 20 години боклукчиите ще бъдат сменени с машини. Не инженерите. Нещо по тоя въпрос да помислиш?
Машините могат да извършват повтарящи се действия, ама не могат да мислят!

преди 14 минути, Хитрейшио написа:

Абе цялата държава работи против хората. Ето това е проблема.

Смени държавата, самозапали се пред парламента,зашийси устата с коноп в знак на протест и го постни във фейса.Направи нещо.

току-що, franchesko написа:

Смени държавата, самозапали се пред парламента,зашийси устата с коноп в знак на протест и го постни във фейса.Направи нещо.

Докато повечето мислят като теб, нищо никъде няма да се промени. А ти не ми давай акъл като си обърнал гръб на България.
Ти нищо не правиш, нищо не си и направил.

преди 7 минути, Хитрейшио написа:

Което аз съм направил. Виждаш темата, недей ми се отклонява от нея. Всички реват, че имало глад за кадри. Постоянно има обяви. Ама отиваш, изискванията им са едва ли не и орална любов да им правиш, а заплащането което предлагат е смешно. А не е като да няма компютри, като постоянно има все повече и повече. Ама нещо куца в работодателите май-май, а?
Щом в провинцията дават 700лв, а в София дават за същото 2500лв.
И да те светна. След 20 години боклукчиите ще бъдат сменени с машини. Не инженерите. Нещо по тоя въпрос да помислиш?
Машините могат да извършват повтарящи се действия, ама не могат да мислят!

А това, че не може да се реализираш, не ти ли дошло на акъла, че грешката може и да е при теб.Да седнеш и да анализираш цялостната ситуация до сега.Да направиш разбор.Начини нещо да се докопа винаги има.Е понякога тия начини не са много готини,но  често е въпрос само на мотивация..а не на сиви;)

преди 9 минути, Хитрейшио написа:

А ти не ми давай акъл като си обърнал гръб на България.
Ти нищо не правиш, нищо не си и направил.

Е да ама аз няма проблеми нито с България нито с Холандия.Когато имам просто ги решавам, а не седя да дудна като склерозична бабичка.

преди 1 минута, franchesko написа:

Начини нещо да се докопа винаги има.Е понякога тия начини не са много готини,но  често е въпрос само на мотивация..а не на сиви;)

Ето, както казахме...Прояви се престъпния тъмен балкански субект. Аз не искам нещо да докопвам, някого да лъжа и да прецаквам.
Искам да живея като достоен човек. И да се гордея с държавата, в която живея. Винаги когато "докопваш нещо", някой друг страда!
Аз ако исках да направя пари без значение от начина, досега да съм ги направил.
Наркотици цяло лято в слънчака има за продаване, милионер щях да съм. Ама нямаше да спя спокойно и да съм с чиста съвест.
Ама кво да ти разправям, ти само за собствения си гъз мислиш.

преди 20 минути, Хитрейшио написа:

Няма как.Тука направиха контейнери вградени в земята,вътре в земятя е огромен,но наземната му част е малка,колко да мушнеш един чувал, със сензори за отваряне на капака,със специялна карта,във която ти има личните данни и регистрирара по колко чувала хвърляш на месец.До 25 на адрес са безплатни,после почва да цъка по 2 евро на чувал.Но пак в даден момент се пълни и трябва да дойде камион с кран от общината,вади го от земята и го изспива в камиона, и после пак го забива в земята.Ама тоя кран нали се сещаш,че няма как на автопилот да дойде от депото на общината до всеки район където има този тип контейнери.А и сортирването на боклука после,те вече го разделят на много категории не само стъкло и бакър.И тук няма как машината да замени човека.

преди 2 минути, franchesko написа:

И тук няма как машината да замени човека.

Това си е ваш проблем, очевидно. Стандартен камион за боклук може да си вдига кофите сам. И вече с проектите на автономно атоматично управление  скоро може и да може и сам да се управлява. Кое изисква повече усилия - инженер да го проектира тоя кран или някакъв тифлек с шкембе да натиска 2 лоста? А за сортирането - по безброй начини може да стане автоматично.

преди 17 минути, Хитрейшио написа:

Ето, както казахме...Прояви се престъпния тъмен балкански субект. Аз не искам нещо да докопвам, някого да лъжа и да прецаквам.

всеки един уважаващ се спец по маркетинг ше ти каже че във всяка една легална озаконена търговия има по доза лъжа.То точно това е изкуството да продаваш и да печелиш,малко и да послъгваш хората.Днес като зареди пасата с газ от бензиностацията на Марешки, да не мислиш, че не са те метнали.И с количеството на газта и с качеството.Но пък цената си е танкана, и пасата си върви на бургия.Ти се кефиш зад волана.Комбайна си жъне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.