Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

68% от фирмите в България не могат да запълнят свободните си позиции. Най-трудни за намиране у нас са заварчици, програмисти, шофьори, финансисти и инженери

Featured Replies

преди 55 минути, sound написа:

Достатъчно, за да знам на какви социални живеят същите тези пубери, за които ми дрънкаш врели некипели как разнасяли вестници - пък за собствено жилище поне половината така и не доживяват да видят ..... поне !Тъй че ай спести си хвалбите за моралните западняци и хулите по недоеволюиралите българи - да беше останал в бг- то, та да демонстрираш как ще си създадеш условията за развитие, ма не би: чупил си в чужбина и сега голям спец си станал.

хахаха личи си че западна европа си я виждал само на картата по география в 4-ти клас,Иначе щеше да знаеш, че точно пък на социялни има най-малко пубери, защото държавата има достатъчно акъл в главата да не им ги отпуска,а да ги задължи да ходят на училище за да предодврати производството на лош човешки материял.Такива като Живко, ми вдигат всяка седмица контейнера за боклук.Иначе отдавна тука да сме на същото дередже като в България.защото какъвто човешкия материял в държавата, такъв е и живота там.Аз не хуля всички българи, а само тези които постоянно търсят грешките в другите за собствения си провал.А за сосбтвени жилища, дай да не се лъжеме, че 90% от населението в момента в  България живее в наследствени жилища, закупени от родителите им по времето на комунизма.Където повечето от тях само що не са паднали към днешна дата, асансьорите им падат вече на поразия,мухъл течове,смърдяши канализации,вътре входовете по стените надсракани ,,чичо Гошо е п*дал,, Отвън не смееш да си остаеш колата, защото може да я намериш я на трупчета я без фарове.Уличните кучета са превърнали местата около  тях на тоалетна и джурасикпарк.За такова собствено жилище може да мечтае само някой младеж от Гамбия, но не и младеж от западна Европа.

• Отговори 113
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, franchesko написа:

.....дай да не се лъжеме....

Ам а дай де - щото разказите как на запад на 30 години си купували жилища понеже от 15 годишни работели, като боклуджии, са уеко смехновати, та "лъжи" е най- безобидното, което може да се каже.

И точно, че най- напред сред нискоквалифицираните професии се отвориха най- много места, именно защото социалните обезмислят за местните кариера, като готвач например - всъщност това е престижна професия, но дори и тя е заета от много мигранти. Казано в кратце - да му се работеше толкоз много на западняка, колкото се опитваш да ни убедиш, да не бе се стигнало до мигрантската вълна, която към момента е основен въпрос в европейската политика изобщо.

преди 20 минути, franchesko написа:

Такива като Живко, ми вдигат всяка седмица контейнера за боклук.

Силноо се съмнявам!

преди 4 минути, Хитрейшио написа:

Силноо се съмнявам!

А бачкат си пичовете,че даже и с усмивки на лице.2 бинки който ти ги дава.Е има си физически натоварвания,това да ги дигаш на ръце толкова контейнери всеки ден си е достойно за уважение.От мен имат респект+

преди 1 минута, franchesko написа:

А бачкат си пичовете,че даже и с усмивки на лице.2 бинки който ти ги дава.Е има си физически натоварвания,това да ги дигаш на ръце толкова контейнери всеки ден си е достойно за уважение.От мен имат респект+

Пичовете взимат по-малка от средната заплата за Нидерландия и по техните цени могат да си купят не много повече отколкото един българин със средната от 900лв. Има хора, които взимат по 2-3-5 хиляди, ама средната е 900лв. Пичовете цял живот ще ровят в боклука, докато не пукнат в мизерия и смрад. Така става, когато не си учил - цял живот гадна и мизерна работа за малко пари!

преди 6 минути, Хитрейшио написа:

Пичовете взимат по-малка от средната заплата за Нидерландия

хаха пак се изказа неподготвен.Средната заплата за Нидерландия е малко под 2000 евро.между 1800 и 1900.Това е стартовата заплата между другото е на един Ит специялист начинаещ в нидерландия.В един предишен наш разговор ти бях пуснал линк за да видиш, че и тогава викаше че наинаещ ит специялист почвал в нидерландия на 3 бинки и после остана като насран и каза че от България по убао нема и не ти притрябвала мизерната нидерландия.Така, че тия пичове с боклука тука са по-добре от един начинаещ ит специялист.

току-що, franchesko написа:

хаха пак се изказа неподготвен.Средната заплата за Нидерландия е малко под 2000 евро

Средната заплата според Евростат е достааа повече. И то нетната. Недей ни мисли за малоумници.

преди 3 минути, Хитрейшио написа:

И то нетната. Недей ни мисли за малоумници.

хахахахаха:D пак те уличавам в лъжа или че са те излъгали.По-целия бял свят официялно заплатите се цитират в бруто.защото колко точно нето ще вземеш зависи от личната ти ситуация.Например  ако си осбоден частично от данъци заради някакви обстоятелства, ако здравната ти застраховка се плаща директно от работодателят ти и куп още причини, поради които ако Пешко и Живко взимат еднаква бртуна, то е напълна вероятно да получават по сметка различна нетна:D

90 %  от обявените работни места  са фалшиви с цел реклама на фирмата 

хората да видят и чуят че има такава фирма

и щом набират хора значи са добри и бизнеса им върви а е точно обратното .

преди 48 минути, franchesko написа:

А бачкат си пичовете,че даже и с усмивки на лице.2 бинки който ти ги дава.

Не разбирам защо упорито продължаваш да ръсиш такива глупости - бачкали пуберите боклуджии с усмивка на лице и получавали два бона. Такива утопични лозунги бяха характерни за соца. Пуберите трупат стаж и опит във фирмите по специалността, която се обучават в училище - какви боклуджии, какви усмивки, ти хептем го обърна на рибарски вицове.

преди 38 минути, franchesko написа:

По-целия бял свят официялно заплатите се цитират в бруто.з

Нетото се смята бруто минус удръжките - данък, осигуровки. И ако е 2000 бруто, то средното бруто там е 4800 евро

преди 5 минути, sound написа:

Не разбирам защо упорито продължаваш да ръсиш такива глупости - бачкали пуберите боклуджии с усмивка на лице и получавали два бона. Такива утопични лозунги бяха характерни за соца. Пуберите трупат стаж и опит във фирмите по специалността, която се обучават в училище - какви боклуджии, какви усмивки, ти хептем го обърна на рибарски вицове.

Не разбра ли, че Холандия съществува като цялото население работи боклукчии
и други работни места освен боклукчия и майстор на покриви няма??

преди 17 минути, sound написа:

Не разбирам защо упорито продължаваш да ръсиш такива глупости - бачкали пуберите боклуджии с усмивка на лице и получавали два бона. 

Я ме цитирай къде съм казал точно, че пуберите събират боклука.Казах, че разнасят пици и вестници, а такива на Живко на възраста( 25 годишни) събират боклука.Незнам аз да ли разправям рибарски вицове, но ти със сигурност говориш преразказини сказки от неуспешни нашенски емигранти, които по живо по здраво са се завърнали в България и са тия обяснили на дълго и на широко как е живота там.

преди 14 минути, Хитрейшио написа:

Не разбра ли, че Холандия съществува като цялото население работи боклукчии
и други работни места освен боклукчия и майстор на покриви няма??

И тия боклучии и майстори на покриви като дойдат на почивка в България ти ги гледаш и преглъщаш на сухо като просяк пред витрината на Радисън.

Забавното е, че де факто не познавам нито един неуспешен емигрант - разбира се, докато са тук са в категория "некадърници/ мързеливци/ хрантутници" и т.н., че инак как ще ти порастне егото.

преди 6 минути, franchesko написа:

( 25 годишни) събират боклука.

Да. Цяла Холандия работи в бизнеса със сметоизвозването. А ония майстори идват в България, щото са мизерници и нямат пари за Хаваите!
Искам да ти кажа, че си ужасно ограничено създание, което дори не може да измисли нова реплика.

Впрочем, като стана дума за Холандия и строители - с изключение на един човек, който работи, като шофьор всичките останали познати, които имам там, работят именно по строежите. :Д 

преди 2 минути, sound написа:

"некадърници/ мързеливци/ хрантутници" и т.н., че инак как ще ти порастне егото.

Е то мисля, че е очевадно за всички кои са в тази категория.Аз кадърни хора ,които да се оплакват от заплащане и условия нещо не познавам.Виж за некадърни на тях вечно някой им е виновен от държавата до глобалното затопляне.Те и на запад да отидат и там ще се оплакват колко са гадни западняците.

преди 1 минута, sound написа:

всичките останали познати, които имам там, работят именно по строежите.

Да работят където намерят за добре. Това не означава че на всекиго това трябва да му е мечтата.

преди 2 минути, sound написа:

Впрочем, като стана дума за Холандия и строители - с изключение на един човек, който работи, като шофьор всичките останали познати, които имам там, работят именно по строежите. :Д 

Ами такава работа има.Имаш два избора да я приемиш и да я откажеш.

преди 1 минута, franchesko написа:

Ами такава работа има.Имаш два избора да я приемиш и да я откажеш.

Нали? Холандия стана концерн за обработка на отпадъци!!!

преди 3 минути, franchesko написа:

Аз кадърни хора ,които да се оплакват от заплащане и условия нещо не познавам.Виж за некадърни на тях вечно някой им е виновен от държавата до глобалното затопляне.Те и на запад да отидат и там ще се оплакват колко са гадни западняците.

Айде запри се. Това да си кадърен и компетентен в областта си е нещо съвсем различно от това да притежаваш хъс за бизнес или управленски качества.

преди 8 минути, Хитрейшио написа:

Да работят където намерят за добре. Това не означава че на всекиго това трябва да му е мечтата.

Абе дай да не се лъжем.на теб мечтата ти е нищо да не правиш по цял ден, да се веснеш  в 11 часа в офиса, за 15 минути да раздадеш заповедите кой какво трябва да прави,и след това да отидеш да чука* в студентски град.И банковатати сметка да расте главоломно със всеки изминал  час, до като на някой друг му се скъсва задника от бачкане.Не че това е неосъшествимо, но нямаш толкова сивак ти.Но си обсебен от идеята ,че все някой ден ще ти се получи.

преди 2 минути, Хитрейшио написа:

Айде запри се. Това да си кадърен и компетентен в областта си е нещо съвсем различно от това да притежаваш хъс за бизнес или управленски качества.

Гледам кадърни и компетентни в областта си, работили на Запад идват у БГ и правят успешен собствен бизнес. Единият дето знам даже ти е адаш.

преди 19 минути, Хитрейшио написа:

А ония майстори идват в България, щото са мизерници и нямат пари за Хаваите!

Е ти нали си образован баровец, за това са те съжелили че до скоро си бил с нокия с фенерче и са ти подарили s2 стоиосемнайста употреба.А пък за почивка макър и за някаква дистинация вътре в страната,  това за теб ще е само мокър сън.

преди 19 минути, franchesko написа:

Аз кадърни хора ,които да се оплакват от заплащане и условия нещо не познавам.

Е аз пък познавам и то твърде много - повечето от тях вече не живеят в България. А да не казвам и колко некадърници познавам, които пак не живеят в България и представи си - въобще не се оплакват от чужбината.

Впрочем малко по- горе и ти се оплакваше, ма нейсе - губиш нишката вече. Заел си позиция в спор, която знаеш много добре, че е прекалено невярна - уредил си си живота, такава ти била мечтата, ок, но има хора с други мечти, които включват една много, ама много по- различна България от настоящата, че при това беззаконие всеки може да намери някакъв начин да изкарва прилични пари, ала така държава никога няма да стане, гаранция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.