Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректна фирма, моля не я препоръчвайте!

Featured Replies

• Автор

Да затова става въпрос. Можеха да ми обяснят спокойно и толкова ама не взеха си парите и майната ти купи си друго дъно, нали вече те прее..ахме.

• Отговори 73
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Определено е така.  Демонстрацията на уважение към клиента и за мен е много важна част от общата комуникация.  По компа периодично, нещо се подменя, с компоненти и периферия от всякъде, и бюджета е набъбнал сериозно...НО тия винаги съм ги избягвал....Нямам обяснения защо...интуиция.

Има една лека подробност в конфигурацията-паметта не е в QVL на дъното. Затова е нормално пусната по Xmp тренинга първия път да пропада. Не е задължтелно, но е много вероятно. Каза ти се хиляда пъти да си обновиш тъпия биос, ти предпочиташ да ревеш. Да, можело и сервиза да го направи, но не са ти виновни те, че си си купил по принцип и на хартия непасващи компоненти. 

И това, че си дал относително много пари за нещо, не означава че не трябва да пипаш и ще е перфектно. И на кола за 5000 и за 100000 все трябва да сипваш гориво и течност за чистачките сам. 

Неслучайно хората в Германия ще въвеждат един вид като книжка за компютърна грамотност. Това че можеш да си позволиш компютър не те прави способен да боравиш с него а магазина ти е най-малко виновен или длъжен да те ограмоти. 

Затова съвет от мен - смени името на темата, опиши проблема както трябва и ще ти помогнем да си го решиш. Стига с тоя манталитет на жертва! 

• Автор

Леката подробност е че съм я купил по препоръка от тук и дали си пасват или не може да се поспори доста.

И що ли съм сигурен че ако бях започнал да си бъзикам биоса така щяхте да ме оплюете че не ми се говори,

че какво ли не е можело да се направи преди ъпдейт на биос. Не искам магазина да ме ограмотява а да си свърши работата.

Проблема съм го описал достатъчно подробно. Който може помага, другите защитават магазина.

Ясно Путин е виновен.

И как точно да ти се помага като ти не искаш нищо да пипнеш? Магазина та магазина... 

Вече няколко човека ти написаха. В такива ситуации почваш с ъпдейт на биоса. После гимнастиките с паметите, една плочка, две плочки, разместване и прочие. След това се гледа за проблем с някое периферно устройство - разкачаш всичко и ако спре да прави така, окачаш едно по едно докато намериш виновника. Ако и това не помогне, както също вече ти се каза, гледаш дали е имало ъпдейт на Уиндоус по времето, когато е възникнал проблема. Също така пускал ли си "оптимизиращи" програми. Какво си инсталирал или настройвал...

Много неща могат да се направят, но трябва човек да пипне. Малко като приказката за неволята. Само че докато викаш "Никем са измамници" компютъра ти няма да си реши проблема. А и явно след като запали и върви без да се гаси или рестартира, нямаш и основание за хардуерен проблем. Така че гаранционно нищо няма да получиш. 

Колкото до паметта ето ти списъка на твоето дъно

https://www.asrock.com/mb/Intel/Z370 Pro4/index.asp#Memory

Твоята ако съм видял правилно е 

AX4U300038G16-DGZ 

А аз такова нещо не видях в списъка... 

преди 7 часа, klass написа:

...Купил съм нещо което не работи както се очаква...

Напротив, работи си както го е предивдил производителя. Сега вече ако ти си очаквал друг вид работа, проблемът е в теб.

преди 5 часа, klass написа:

След като съм инсталирал уиндоус с купен ключ...

Вече обясних, че тези ключове са нелегални и имат повече негативи спрямо кракната версия.

преди 3 часа, Tommygun написа:

...Неслучайно хората в Германия ще въвеждат един вид като книжка за компютърна грамотност...

Това трябва да се направи и задължително в училищата да се учи компютърна грамотност, която разбира се, няма нищо общо с офис пакета. Аз не проумявам как изобщо се взимат на работа хора да работят върху компютър, след като го гледат като полезно изкопаемо. Но е факт.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

на 28.07.2018 г. в 9:20, klass написа:

След като съм инсталирал уиндоус с купен ключ които се ъпдейтва нормално, а не кракната от не знам кой си и къде си,

едва ли има вирус който да прави само това,а и  засега анти вирусните програми си траят. Comodo i Hitman са.

И след като не трябва да си инсталирам нищо, погледнах между другото имам 26 програми инсталирани които не са нищо особено,

и въпреки това просто искам компютъра да работи както трябва. И защото аз не разбирам го давам в сервиз гаранционнен и след малко ще кача разговора.

Ама ти дори не си пробвал да преинсталираш компютъра и вече го връщаш в сервиза?

Ако има някаква несъвместимост с паметите, купи си нова и пробвай с нея и след това можеш да върнеш другите като несъвместими. Биос се обновява само в краен случай, след като са изпитани всички други методи, дори и на хардуеърно ниво. Именно защото си дал 4000лв. за този компютър, означава че трябва да се отнасяш грижливо към покупката си, а не да го разнасяш като стара баба чувал с картофи по сервизните бараки и там да го ръчкат всякави знайни и незнайни пишлемета да си правят експерименти и т.н. И бъди благодарен че на са ти свършили работа, да ъпдейтват биоси и др., демек че не много опипван.

преди 20 минути, peppone1 написа:

Ама ти дори не си пробвал да преинсталираш компютъра и вече го връщаш в сервиза?

Ако има някаква несъвместимост с паметите, купи си нова и пробвай с нея и след това можеш да върнеш другите като несъвместими. Биос се обновява само в краен случай, след като са изпитани всички други методи, дори и на хардуеърно ниво. Именно защото си дал 4000лв. за този компютър, означава че трябва да се отнасяш грижливо към покупката си, а не да го разнасяш като стара баба чувал с картофи по сервизните бараки и там да го ръчкат всякави знайни и незнайни пишлемета да си правят експерименти и т.н. И бъди благодарен че на са ти свършили работа, да ъпдейтват биоси и др., демек че не много опипван.

Обнови ли са му биоса и това е първото което се прави! Другите глупости които написа не са за коментиране...

преди 13 часа, Can Oa написа:

Обнови ли са му биоса и това е първото което се прави! Другите глупости които написа не са за коментиране...

Именно за това говорех, и ето че с обновяването на биоса нещата не са се оправили. И не! Това е последното нещо което се прави, след като са изпитани всички други методи. Разбрахме че автора не е правил нова инсталация, не е опитвал нищо друго и вече сигурен че компютъра е повреден и то само една седмица след като го е купил. Невероятно, така бързо да се повреди, внезапно биоса се състарил и спешно се нуждаел от нов, паметта изведнъж и тя станала несъвместима, а само ОС му наред, въпреки че през седмица й наливат ъпдейти. Изцяло грешен подход за диагностициране на повреда, дето не се знае дали изобщо е повреда, проявяваща се с еднаква цикличност, без странични аномалии, след което компютъра се оправя и работи така сякаш нищо не е било. Е, ама тая я няма никъде.

И продължавате да подстрекавате автора да плюе върху името на една доказана фирма и то публично, вместо да сезира необходимите институции . И дори телефонен запис е направен, и то тайно, без съгласието на отсрещната страна. Личи си че записът е таен, разговора е много муден, с недомлъвки и така бързо приключва. Да, но за 1 минута и 10 сек. не се решават тези неща. Но явно за ищецът е било по-важно дали паметта в телефона ще му стигне да направи този запис, отколкото да си реши проблема с нормален диалог, продължаващ и часове и дни ако трябва. Няма да се отказвате така лесно, потърсете си правата първо по културен и любезен начин. Самият подсъдим също има право да си търси правото, затова как така личният му разговор се е озовал в публичното пространство да се слуша от цял свят. Същите мръсотии като в "Господари на ефира", които ежедневно трябва да търпим, но явно у нас всичко се решава със сеир.

Винаги,когато трябва да разбера какъв е проблема -софтуерен или хардуерен пускам флашка с "жива" Линукс ОС.От там нататък всичко останало.

Принципно тия дъна трябва да са с два чипа с UEFI, аз бих търсил причината там. Като начало бих се обърнал към поддръжката на производителя на дъното. Ако въобще има някакъв проблем или по-скоро това е нормалният режим на работа. Това, че в началото не работело така, пък после работело така, по-скоро е въображението на автора. Освен ако не е целенасочено плюене.

• 2 седмици по-късно...

Конфигурация за 4 бона с дъно за 200лв. :Д - честита да ти е и предай много поздрави на онзи, който ти я препоръчал.

преди 14 часа, sound написа:

Конфигурация за 4 бона с дъно за 200лв. :Д - честита да ти е и предай много поздрави на онзи, който ти я препоръчал.

ASROCK Z370 PRO4 си е напълно адекватно дъно за i7-8700 без К ! Единствено захранването е овъркил, но и то няма общо с проблема. 

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

ASROCK Z370 PRO4 си е напълно адекватно дъно за i7-8700 без К !

Странно тогава защо след бърз сърч из нета попаднах на оплаквания подобни, като на автора на темата - и то най- вече именно с този процесор, и проблеми с многото дискове, проблеми и с паметите, проблеми и с vcore ...... изобщо май само на MSI дъната са по- зле. Моето впечатление от прочетеното е, че дъното е шит и при 4 бона за компютър със сигурност не бих се спрял на него.

• 3 седмици по-късно...
преди 23 минути, Joanna Rutkovska написа:

И катопуснеш жива линукс как точно ще разбереш че са му пробутали дефектна платка или копала 6 м.видеокарта ,,,,

Дай системата за диагностика в независим сервиз

Аако можеш сам провери модулите с  памет чрез програма като GoldMemory 7.70 Pro REGISTERED

В Сервиза натърти да ти диагностицират дънната платка и Видеокартата.

Сам форматирай и сложи чисто нов Уиндоус какъвто заводски трябва да е без да пачваш нищо и провери хардовете за проблеми.

Някакви овърклоци пробвал ли си Някакви модификации по  Биоза Спектра Мелтдаун Ъпдейти... или друго....

Видеокартата чисто нова ли беше...Ако е дъното e s problem рeдно е да си искаш парите или замяна.

Мисля че се влюбвам :D

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

В крайна сметка след малко кореспонденция с Asrosk, те ми изпратиха един файл и като го стартирах и  рестарт всичко се оправи.

Предполагам че е било ъпдейт на биоса. Но хората бяха много любезни и отзивчиви, обясниха ми какво да направя.

Благодаря на всички които писаха!

Та в крайна сметка не разбрах да купувам ли от Никем или не? Скоро и аз мисля да си сглобя нова конфигурация затова питам че цените им са доста добри в сравнение с други.

• Автор

Ако цената е водеща купувай, цените са добри.

Но опреш ли до сервиз и гаранция ще разбереш защо са по-евтини.

Незнам и аз какво да правя днес им звънях в   Никем  просто да питам колко време е срока за сглобяване на конфигурация и след като чуха въпроса човека се направи че нещо прекъсвало и ми затвори,кажете ми защо така или си въобразявам ,но мисля че добре ме чу.!

И в крайна сметка ъпдейта на биоса оправи проблема...

Мдаа, много некоректна фирма...

3 страници глупости за 2 минути работа.

преди 5 часа, George18 написа:

Та в крайна сметка не разбрах да купувам ли от Никем или не? Скоро и аз мисля да си сглобя нова конфигурация затова питам че цените им са доста добри в сравнение с други.

Имат удобен конфигуратор и това се ползва по форумите. Иначе са си гараж на село със съпътстващите последствия. Не бих се докоснал до такава посредственост.

Можеш да погледнеш при sky. Те пък са в мазе(или по-скоро ''английски двор''), но като ги попритиснеш бързо омекват. Имат ужасен сайт, но добри цени. И двете фирмички се снабдяват от едно и също място. Ако имаш фирма не се занимавай с глупости, а се обърни към сериозни търговци. Ако можеш да си върнеш ДДС.

На некадърници може да попаднеш във всяка фирма - за жалост, - на мръсници също. Само че тая тема трудно може да е мерило за сервиза на никем, след като човек с очевидно ограничени познания в областта се наема да си вземе асемблирана машина за 4 бона, но не се наема да си я поддържа и да си решава 'проблемите', които в случая дори не са от хардуерно естество и най-вероятно не са предпоставка за гаранционна замяна на нещо. На всичкото отгоре и записал разговора без съгласието на отсрещната страна, а после момчето от сервиза било наглец. Не че ги защитавам, ама е несериозно да оставиш една торба пари за компютър и после да ревеш по форумите, че фирмата ти е виновна, а ти дори един BIOS не можеш да обновиш. И не само, че не си в час, ами и отказваш да съдействаш или да се научиш.

• Автор

Еийй тъпото си е тъпо рупа ли рупа.

Като беше толкова ясно защо не го направиха в сервиза?

Ако го бях направил аз без да знам причината никой нямаше да ме погледне после,

щяха да кажат защо: ъпдейтваш, преинсталираш.... и така нататък, оправяй се.

Това вече се е случвало. Дай и ти една торба пари и после експериментирай.

Като се размести някой кабел и почне да прави лош контакт, пак ли ще пратиш целия компютър в сервиза, сакън да не му стане нещо, ако се вземеш в ръце и сам си решиш проблема. Като си купуваш асемблирана машина, автоматично се наемаш да си я поддържаш хардуерно и софтуерно, освен ако не си си платил за такава услуга, както и да срещнеш все някой проблем във все някой момент, не че при марковите е напълно изключено. Теб изобщо защо ти е тоя компютър, като явно знаеш само от къде се пуска. И как така другите, дето пълнят компютърния раздел с теми ежедневно, се сещат първо да питат или да прочетат из нета, а не теб фирмата ти виновна. Получил си услуга - асемблирана система - и след сервизиране няма установен хардуерен проблем. Да, тъпанарско е, че не са достигнали до същината и да намерят пълно решение, но защо очакваш ангажимент по софтуерната част? Утре ще ти се омаже драйвърът на видеокартата и пак никем ще са виновни. И докато гледаш на BIOS обновление като експеримент или някакво, видиш ли, опасно начинание, няма какво повече да си кажа с теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.