Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректна фирма, моля не я препоръчвайте!

Featured Replies

• Автор

Аз нищо не съм пробвал, и нямам намерение да го правя да махам рам и да ъпдейтвам биос, щото после аз ставам виновен веднага.

Аз искам само да го ползвам. Компютъра не е запечатван когато попитах за гаранцията ми казаха че всяка част си има, а не като цяло.

Няма никакви гаранционни лепенки по него гаранцията си е на частите.

Писах до подръжката на Asrock как се държи ама ме съмнява да ми отговорят.

• Отговори 73
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 43 минути, sliderum написа:

Не останах с впечатление че продукта е бил разопакован, демек с нарушени гаранционни лепенки при изпращането за сервизиране. Поне в описанието в първият пост в темата няма такава информация. Какво значи разопакован продукт в случая според Пепоне? 

Моят продукт беше разопакован, затова че бях отрязал кръглото тиксо на кутията, а дори и не бях разопакова антената за Wifi и батериите за дистанционното, а ползвах свои. Преди да го разопаковам си бях измил ръцете със сапун за да не оставя отпечатъци, и не разлепвам предпазното фолио на уреда, а и нали виждаме в офертите на Емаг "Разопакован продукт, с фини надрасквания и следи от употреба, с оригинална, но нарушена опаковка". Е, и аз така веднъж получих запечатана аудио система, която се оказа със скъсана гофра на говорителя и която беше с голяма отстъпка от цената. Дали от Емаг ги правят тези промоции или самият производител или Емаг преопакова стоките и аз в края на краищата да съм получил добре замаскиран върнат и повреден продукт от друг потребител.

На компютъра трябва да имаш залепени стикери на капаците и да са пломбирани, така правят във всеки един сервиз. А щом са ти казали , че това го правило и при други дъна, значи че не е повреда и няма какво да се поправя. Ако видят че е обновяван биоса или компютъра е преинсталиран по 5 пъти и са се появили нелокализирани дялове по хард диска, няма как да ти признаят рекламацията.

И все пак кажи каква ОС си инсталирал, щом е направил проблем след няколко дена, много вероятно е това да е някаква актуализация на ОС. Window 10 напоследък много проблеми създава, виж дали не включена опцията за форсиран старт на системата, пробвай с друга ОС.

преди 2 часа, peppone1 написа:

Самият производител не дава гаранция за ъпдейтването на биосите, а ти предлагаш на човека да го  състари, като си прави експерименти с коя по-стара версия компютъра ще се оправи. На чипа на биоса си има стикер, на който пише коя е фабричната версия. С някои компютри има необратими след това проблеми след флашването на биоса, така че по-добре да не се пипа. С новите биоси обикновено се издават и нови дънни платки, с нова ревизия и на хардуеъра. И флашващата програма не позволява вече новият биос да се състарява.

Това абсолютно не е вярно. И не му предлагам да го състари а първо да го ъпдейтне. Състаряването е опция ако с най-новия не стане. Лично съм комуницирал със съпортите на Асус, Гигабайт и Майндфактори за подобни неочевадни проблеми. ПЪРВОТО, което ти казват е да си ъпдейтнеш биоса и ако не стане да им пращаш хардуера. Почти съм убеден и че и АсРок това ще го посъветват. 2018 е все пак и ъпдейта на биоса нито е наука, нито е толкова рисковано като едно време. 

Аз лично като притежател на ранните бройки Райзън имам поне 10 смени на биос първите няколко месеца и всеки път за 2 минути и без проблем. Даже единия беше точно, който ми реши абсолютно същия проблем като на автора. Може като се прибера да го върна обратно и да му направя едно клип че, да каже дали това му е проблема. 

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Естествено че ASRock това ще го посъветват, за какво им  върнат хардуеър? А в същото време с малки червени букви пишат че не носят отговорност за повреден биос. Може и самият флаш чип да се повреди при префлашването. И аз до скоро ъпдейтвах биоси, докато не попаднах ето на този лаптоп:

на 25.07.2018 г. в 13:31, PANOV написа:

@Joss Bomon, това е дъно със Z370 - правено за 8мата генерация и се поддържа по подразбиране, с изключение на по-новите процесори, решени още с bios 1.6/1.9. Има си списък с всички съвместими, как ще идва чак сега поддръжката... :cantbelieve:

Затова и съм сложил "цитираното" в многоточия в началото и в края. В листата с биоси версия 1.6 няма, а с 1.9 дават, че подобряват съвместимостта с памети. Чак при последния биос са дали  3.Support the latest Intel 8th Gen CPU

Като почнете да ги пишете тия неща за ъпдейта на биоса сложно/проблем сякаш ще израждаш марсианка с баща юпитерец!

С коя версия на биоса си?!

преди 2 минути, Can Oa написа:

С коя версия на биоса си?!

на 25.07.2018 г. в 15:04, klass написа:

Аз нищо не съм пробвал, и нямам намерение да го правя да махам рам и да ъпдейтвам биос, щото после аз ставам виновен веднага.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Да види коя версия! По това ще разбера нещо правено ли е изобщо в никем! Защо винаги трябгва да се обяснявам на някого!!!!!!!!!!!!!

на 25.07.2018 г. в 10:23, klass написа:

...Компютъра се стартира нормално след 3-4 сек. угасва и след още 3-4 сек тръгва и си работи...

Това го правят всички марково-асемблирани машини от години насам. Не знам с новите дъна какво е положението, но напълно възможно това да е нормалният начин на работа.

на 25.07.2018 г. в 10:23, klass написа:

...С тези оферти за уиндоус за по 10$ мисля че няма кой да не се лицензира...

Тези оферти са точно толкова лицензни, колкото да си кракнеш Уиндоуса. И в двата случая няма да имаш проблеми със сървърите на Майкрософт, но и в двата случая ще имаш проблем ако ти направят проверка. Друг е въпросът, че никой няма да тръгне да проверява домашни потребители, но при всички случаи тия 10$ са на 100% излишни. А да, има вариант конкретният ключ, който си закупил за 10$, да е MSDN ключ и от Майкрософт да го обявят за невалиден след време. Има вариант и да е ключ за обемно лицензиране, който да е активиран толкова пъти, че да не може да го активираш повторно след преинсталация, примерно. Също така има вариант този ключ да е краден, тези които са ти го продали, да бъдат заловени и съответните ключове, които са продали, да бърдат деактивирани, включително и твоя. Реално купуването на ключ от търговец, различен от Майкрософт, е престъпление, т.е. ако все пак някой се реши да направи проверка на домашен потребител, ще ти го набият много по-здраво, отколкото ако си просто с кракнат Уин. Да си купиш ключ за 10$ е същото като да ти го нацепят, но в случая ти ще си предоставиш вазелинчето.

преди 26 минути, Can Oa написа:

Да види коя версия! По това ще разбера нещо правено ли е изобщо в никем! Защо винаги трябгва да се обяснявам на някого!!!!!!!!!!!!!

Кое от

на 25.07.2018 г. в 15:04, klass написа:

Аз нищо не съм пробвал, и нямам намерение да го правя да махам рам и да ъпдейтвам биос

не ти стана ясно, след като 100 човека му казаха да ъпдейтне ?!!!?

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Кое от

не ти стана ясно, след като 100 човека му казаха да ъпдейтне ?!!!?

като ти е станало ясно с коя версия на биоса е?

преди 4 минути, Can Oa написа:

с коя версия на биоса е?

С която и да е, с нея ще си остане. Ако се съпостави датата на пускане на темата и обстоятелството, че преди това е стоял в сервиза 15 дни, а от тогава е минало и още време, може да се направи извода, че биоса надали е последния от 10 юли 2018.

Малко хора обръщат внимание на следното:

Цитат

Първата седмица не го  правеше започна към десетия ден и го занесох в сервиза и стоя там 15 дни.

Нищо чудно някой ъпдейт на 10 да е омазал нещо, или причината да е съвсем друга.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

С която и да е, с нея ще си остане. Ако се съпостави датата на пускане на темата и обстоятелството, че преди това е стоял в сервиза 15 дни, а от тогава е минало и още време, може да се направи извода, че биоса надали е последния от 10 юли 2018.

Малко хора обръщат внимание на следното:

Нищо чудно някой ъпдейт на 10 да е омазал нещо, или причината да е съвсем друга.

С която иска да остава не ми пука , темата е за никем и искам да видя поне биос слагали ли са!

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Няма как да е с последен, след като е бил при тях преди 10-ти т.м.

и кво - офф ти сериозно ли ... що ме занимаваш с глупости

Дотук нищо в темата не ме наведе към мисълта, че Никем дължат на автора на темата нещо. Понеже той няма проблем от хардурно естество, който да е по вина на Никем. Няма и проблем въобще от хардуерно естество. Вероятността за проблема му да са виновни Майкрософт, или самият автор на темата, е много висока. Никем не знам да са се задължили да премахват гаранционно неописани в гаранционната полица проблеми, ако въобще възникналата ситуация може да се опише като проблем. Респективно, все още държа на това, че автора няма какво да търси от Никем, в момента, което значи и че няма правото да употребява уронващи авторитета на фирмата изразни средства, както и да пуска теми, в които да очерня същата. Смятам да репортна темата като спам.

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

...Малко хора обръщат внимание на следното:...

По-скоро обърни внимание на начина на писане на автора и ще ти стане ясно, че не трябва дословно да вярваш на всички негови думи.

преди 8 часа, sliderum написа:

...ако въобще възникналата ситуация може да се опише като проблем....

Напълно възможно да няма дори възникнала ситуация, а авторът да е някой, който се занимава с продажба на хардуер и иска да очерни реномето на една от най-големите фирми на пазара. Разбира се, може просто да е някой пишлигар, който е тотален неграмотник, но е с мнението, че щом се е изръсил толкова пари (т.е. мама и тате са се изръсили), значи техниката трябва да работи както той иска.

• Автор

Съвсем нищо само дето си купуваш чисто нов компютър и след няколко дни започва да се държи другояче и аз най-наивно и непрофесионално решавам да го върна в фирмата за да спре да се държи така. Дотук темата ме навежда на мисълта че явно са доста по близки връзките между NIKEM и видния форумец, щом така скача самоотвержено. Искам той да се изплюе сам на репутацията си(което той и прави) и да препоръча на хората които консултира, че ако им се случи така с компютъра, не е виновна фирмата а те самите. За мен тя е некоректна и ми отказа без причина гаранционно обслужване. Купил съм нещо което не работи както се очаква и не го смениха или поправиха. Това са фактите. Репортвай го като спам.

• Автор

BIOS e  "07/04/2018  P 3.10"  Ако не е това, къде да погледна?

Моля някой да ми обясни как да кача един аудио файл във форума?

И на баба ми да са парите след като си купил нещо то следва да работи поне в гаранционни си срок.

И като не работи да се поправи или да се замени.

преди 38 минути, klass написа:

Съвсем нищо само дето си купуваш чисто нов компютър и след няколко дни започва да се държи другояче и аз най-наивно и непрофесионално решавам да го върна в фирмата за да спре да се държи так

След като си инсталирате някакъв...Виндовс с някакъв ключ, който си прави кой знае какви автоъпдейти, натискали сте старт бутона неизвестен брой пъти, но явно внушителен брой(майтап, едва ли има значение, едва ли бутона е сдал багажа) инсталирани са още неизвестен ни брой и вид приложения, посетени са неизвестен ни брой и вид места в интернет. Може и да са качени с всичко останало някои от по-скопосаните, или по нескопосаните пачове, с които се опитваха да закърпват уязвимости на Интел процесорите с различни интересни  имена и които поутрепаха производителността на същите тия процесори и е правено какво ли още не. Може дори да сте успели да изкопаете някой UEFI вирус, който сега да си седи в чипа на дъното и като  стартира машината  от бутона, да се буди и вируса и да прави описаният ефект при всяко стартиране на компютъра.

• Автор

След като съм инсталирал уиндоус с купен ключ които се ъпдейтва нормално, а не кракната от не знам кой си и къде си,

едва ли има вирус който да прави само това,а и  засега анти вирусните програми си траят. Comodo i Hitman са.

И след като не трябва да си инсталирам нищо, погледнах между другото имам 26 програми инсталирани които не са нищо особено,

и въпреки това просто искам компютъра да работи както трябва. И защото аз не разбирам го давам в сервиз гаранционнен и след малко ще кача разговора.

преди 37 минути, klass написа:

Моля някой да ми обясни как да кача един аудио файл във форума?

Не е задължително да е във форума. Качи го в ютуб, гогле диск, doxбг..и тн

При стартиране на машината помпиш бутона F2 и тука го пише (може да изглежда по различен начин)

FindBIOS-5.jpg

Другия вариант е под WIndows.

Теглиш тази програма CPU-Z https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Gu4Bqt.jpg

Разархивираш - След като пуснеш програмата даваш на третия TAB (Mainboard)

FindBIOS-4.jpg

Направи SCREEN от твоя компютър да се види версията!

Качваш адуио файла в youtube и слагаш линка тука.

• Автор

Ето снимка ето и разговора със сервиза вие преценете професионализма:

Screenshot - 28_7_2018 г.png

call_09-02-16_IN.amr

Намерих само една " Prime 95" на десктопа от сервиза.

За 4к бюджет, можеха да поднесат ПОНЕ едни мижави извинения. За успокоение, мога да ти кажа, че и моето дъно MAXIMUS HERO, понякога след рестарт прави нещо подобно. Завъртат вентилаторите и спират за сек-две. Не мисля, че  е проблем.

Иначе за професионализма им...ами не си първия недоволен от сглобяването на готови конфигурации.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.