Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тъжно, но факт: Колите ни – средно на 20 г. Най-старите в ЕС са! Цялата истина за автопарка у нас в цифри

Featured Replies

На 1000 българи се падат по 510 автомобили

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/10/13/tyjno-no-fakt-kolite-ni-sredno-na-20-g-nai-starite-v-es-sa.356087 

Към 30 юни 2016 г. в България са регистрирани 4 130 195 превозни средства, като около 40% от тях са на възраст над 20 години.

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/gorchivata-istina-za-avtomobilniia-park-u-nas-6056621

Коли караме всякакви. Картината на автопарка в България остава шарена и доминирана от стари возила

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/03/04/3138418_koli_karame_vsiakakvi/

https://trud.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/

http://www.uab.org/%D0%9D%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8/

https://www.dnevnik.bg/skorost/2017/07/10/3004414_avtoparkut_na_bulgariia_se_e_uvelichil_s_blizo_130/

https://www.dnevnik.bg/skorost/2016/07/22/2799470_broiat_na_lekite_koli_v_bulgariia_e_skochil_s_200/

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/23002-68-ot-kolite-v-bylgariia-sa-na-vyzrast-nad-15-godini/

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/tendenciiata-na-zastariavane-na-avtoparka-v-bylgariia-prodyljava-234372/

То само това да беше проблем в нашата държава...

преди 8 минути, proexpert написа:

като около 40% от тях са на възраст над 20 години.

Някои даже са и по над 30+ като пасат Б3. Които освен че са опасни за собствениците им (кога не ги карат по ретро паради а се включват с тях в автомобилната мрежа на страната) са опасни и за околните. Особено тия със саморъчно поставено АГУ. Тия са най опасни къде за да спестят стотина лева при професионалист застрашават живота на околните с цел да правят икономии.

Докато чаках да се подстрижа миналата седмица, бях се загледал към булеварда и почнах да си правя сметка, колко нови автомобили под 5 години ще минат. За 15 минути видях може би 2-3 под 5 години. Но поне 50% от началото на първото десетилетие или от деветдесетте години. Мислех си, че новите трябва да са повече, но това не бе така. Всъщност, гледах кой кара по-нова от моята кола...а това си бе тъжна картинка. Тук таме някоя по-нова баничарка и това е. 

• Автор

Не зная дали в тази статистика влизат Москвичи, Лади, Жигули, Полски Фиат, Вартбург и други.

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Някои даже са и по над 30+ като пасат Б3. Които освен че са опасни за собствениците им (кога не ги карат по ретро паради а се включват с тях в автомобилната мрежа на страната) са опасни и за околните. Особено тия със саморъчно поставено АГУ. Тия са най опасни къде за да спестят стотина лева при професионалист застрашават живота на околните с цел да правят икономии.

Прав си, ако това се прави за икономии. Има обаче много хора, които работят за 600-800 лева и не могат да си позволят дори кола под 10 години. Камо ли да я обслужват. Но ако се гледа тънката лайсна, да подсъдно е. 

преди 3 минути, proexpert написа:

Не зная дали в тази статистика влизат Москвичи, Лади, Жигули, Полски Фиат, Вартбург и други.

Може и да влизат, защото през 2006-та година бе приет закон тайно в парламента, според който почнахме да дължим данъци със задна дата, въпреки че преди това не се дължаха такива, ако колата е спряна от движение и не е бракувана. По тоя параграф мен ми натресоха близо 300 лева, но според друг закон, понеже съм изряден платец, ми опростиха данъците до 2010 година и платих само няколко лева за 2011-та. Но има хора, които платиха за старите си кочини отпреди 20 години по близо 1000 лева, въпреки че отдавна колите са на вторични. Всъщност, аз платих данък за 2011-та, а колата бе за скрап 2002-ра :)   Та ей и затова статистиката е такава. Ако ен е такава, няма да могат да съберат несъществуващи данъци според всяко нормално законодателство. 

преди 2 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Има обаче много хора, които работят за 600-800 лева и не могат да си позволят дори кола под 10 години

За тези има градски транспорт или велосипеди. И без това се пренапълни с коли. Колата е лукс и ако не ти е по джоба има алтернативи от колкото да си опасен за околните и за себе си. Та дори вече в Доминиканска гъза си да скъсаш кола над 5 години не може да внесеш освен ако не е отрязана през средата и се води за части.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

За тези има градски транспорт или велосипеди. И без това се пренапълни с коли. Колата е лукс и ако не ти е по джоба има алтернативи от колкото да си опасен за околните и за себе си. Та дори вече в Доминиканска гъза си да скъсаш кола над 5 години не може да внесеш освен ако не е отрязана през средата и се води за части.

Не е така. Примерно брат ми и жена му доста често ходят до Плевен по работа и се налага да го прави с кола. В същото време работи за 600-700 лева, жена му също.  За тия пари само 20 годишна кола и газова. Миналата седмица го теглих през целия град до сервиза и дори се скъса въжето по средата на един булевард :)  Пиков час бе, ама кво ми дреме. Сега поне имаме хендс фрийта, та не се налага да ръкомахаме като ненормални.  Не мога да съм съдник на такива хора, щото всички сме почнали с дараци. Малко са тия, дето тати им купил нова кола на 18. 

преди 1 минута, BG-Team-DRIFT написа:

Не мога да съм съдник на такива хора, щото всички сме почнали с дараци. Малко са тия, дето тати им купил нова кола на 18. 

Навремето за кола се работеше 10-15 години а сега за една 5 годишна от ниския клас спокойно за една година може да си я закупиш ... ако работиш разбира се.
Ама Ганьо се хвърля на  висок клас кола от скъпа марка ама 20 - 30 годишна и като го питат кара Мерцедес.

В града много рядко се среща човек с кола, която е под 5 год. Другите са 20+. Ама нали за това се взема на лизинг да си гъзарче :D

БГ Дрифт всякаш на тебе тати не ти е купувал колело или не ти е давал да караш неговата кола. Банално става това с тати. Всеки гледа себе си и не го е.бе за другия

преди 3 часа, BMW Маниак написа:

Навремето за кола се работеше 10-15 години а сега за една 5 годишна от ниския клас спокойно за една година може да си я закупиш ... ако работиш разбира се.
Ама Ганьо се хвърля на  висок клас кола от скъпа марка ама 20 - 30 годишна и като го питат кара Мерцедес.

Стига да имаш добрата работа, дето да ти вади поне по 1000 лева на човек. Значи на едно семейство примерно 4000 лева трябва или по 2000 лева заплата на родител. Такова нещо няма в България. Понеже съм минал по тоя път, го казвам съвсем честно. Имам колеги мераклии да си купят нови коли, ама като ме питат колко ми излиза и им кажа да си приготвят средно по 700 лева на месец само за колата, се отказват. Мислят си, че гледайки рекламите, дето дават нисък клас коли за 100-200 лева, ще им излезе долу горе толкова. Ама не е така, щото новата кола е и задължение - поддръжка, застраховки. Ако е страра, може да не правиш Каско и да я обслужваш в квартално гаражче. Ама при нова няма как, щото най-малкото заминава гаранцията. Моята почна 8-ма година вече и миналия месец съм дал 1200 лева по поддръжка, застраховки и данъци. И ето ти разликата. Моята кола е на 7 години и пак давам 1200. Тоест, ако човек работи за 700 лева заплата, няма как да ги дава тия пари всяка година за кола под 10 години, ако иска да е изряден и застрахован.  При новата кола просто си задължен всяка година да заделиш +2000 лева за същите дейности, което спрямо нулата за 20 годишна кола, си е разлика от 2000 лева или 3 заплати ;)

преди 3 часа, iAppleBeats написа:

В града много рядко се среща човек с кола, която е под 5 год. Другите са 20+. Ама нали за това се взема на лизинг да си гъзарче :D

БГ Дрифт всякаш на тебе тати не ти е купувал колело или не ти е давал да караш неговата кола. Банално става това с тати. Всеки гледа себе си и не го е.бе за другия

Хехе, Баща ми, лека му пръст, караше моето колело, дето бях купшил скрито от него, че иначе нямаше да се съгласи. То и грамофона си купих скришом и касетофона, ама парите от майка ми половината, другите аз уж събрал от разни празници - рожден ден, имен ден, Нова година... 

Първата ми кола и искаха 250 лева, обаче като отидох да я купувам се появиха двама дали нарочно, дали случайно, не знам. Продавача каза, че те били преди мен и щял да я даде на тях. Аз му казах, че давам 300 лева, оня пита другите дали дават повече, но те се отказаха ;) Това бяха първите ми заработени и спестени пари и то чак след завършването на университета.  Навремето беше друго, няма място за сравнение. Аз като студент съм ходил в стола да крада филийка хляб, щото нямах пари за купони, нямах пари дори да се прибера с влака. Ходех да ловя риба сутрин в 5-6 часа, а ако не уловях, събирах малко миди и на котлона печени :)  А ако имах някой лева, вземах една цигара, сядах на 11-тия етаж и си мечтаех, докато я изпуша ;)  Тогава продаваха цигари на парче. Защо да ям, като мога да изпуша една цигара? Какво ли знаят някои хора днес и в частност по-младите...

• Автор

4 милиона автомобили на 7 милиона население прави по 571 автомобила на 1000 човека. А не 510.Като се има предвид, че реално сме не повече от 6,7 милиона и с темпото на намаляване на населението и увеличение на автомобилите до няколко години ще сме на първо място в ЕС по брой автомобили на човек от населението.

Старата ми панелка беше по-качествено направена от новото строителство на новия ми двойно по-голям апартамент. При колите разликата идва заради нещо, за което малко хора се сещат - за по-нова кола трябва гараж, а старите панелки ги правеха без гаражи. Фактът, че нямат гараж е причина за много хора да си купуват по-стара кола вместо по-нова или нова кола, т.е. причината е в МВР, които не разкриват престъпленията, вкл. кражбите на колите.

На стара столична панелка и отива стар Опел , за толкова пари такова и качество , важното е матреяла да е щастлив ..........

Те и пътищата ни са на средна възраст 30 години, така че тия коли само допълват пейзажа. За един западно европеец е по-евтино да си подари 20 годишната трошка на нашите авто-дилъри, отколкото да я свали от движение в държавата си и да я изхвърли. Сметището за коли се оказват изостаналите страни като нашата. Дрехите втора употреба също са навсякъде.

Ако искам и 50 годишна кола ще карам, никой нищо не може да ми каже. 

А и по-добре стар мерцедес отколкото нова дачия. 

преди 1 минута, Ivelin _ написа:

Ако искам и 50 годишна кола ще карам, никой нищо не може да ми каже. 

А и по-добре стар мерцедес отколкото нова дачия. 

Истински капиталист

преди 1 час, BMW Маниак написа:

С какво един поддържан Пасат е по-опасен от някой новичък неподдържан опел(или каквото и да е) ? 

Що не си...? 

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Изключително неправилно мнение.Ако нямаш кола и живееш на 20 киломентра от града и на някой член от семейството ти му прилошее(не дай си Боже), кво правиш?Викаш линейка, дето докато тръгне и ще са минали поне 5 минути?Или хващаш автобуса/колелото?Щото на един кретен като му дадеш последен модел кола, технически изправна и с всевъзможни системи за сигурност, няма да прегази някого ли?Това, че по пътищата се движат говеда дето си купуват книжките за жълти стотинки и се мислят за потомци на Шумахер, съвсем не означава, че проблема е в старите коли.Който не може да управлява - да си кара байка и да си дупчи билетите по автобусчетата.Един любим твой Пасат 3 е в пъти по-безопасен, ако е с хубави гуми, в изправност и спазва ограниченията и правилата за движение,  отколкото летящия със 200 по магистралата мергел за 100 хиляди, който изпреварва като откачен.Факт е, че колите не се поддържат както трябва, факт е, че техническите прегледи не се правят както трябва и книжки се дават на всеки.Който се запише на курс - рано или късно взима книжка.Освен ако не умре.Стига пари да има, книжката е в ръцете му.И не на последно място - хората използват колите си за да ходят с тях на работа.Какво му остава на един 60 годишен човечец, който едвам свързва двата края с 200 лева пенсия, ако не може да отиде с колицата на работното си място, което е на 10-20 километра( че и повече)?Да седи и да умира освен.Много е опасен като кара с 50 по магистралата и с 20 в града.А оня льохар дето фучи из улиците с новия си джиБ, зер е по-безопасен....

преди 5 минути, proexpert написа:

Те и пътищата ни са на средна възраст 30 години, така че тия коли само допълват пейзажа. За един западно европеец е по-евтино да си подари 20 годишната трошка на нашите авто-дилъри, отколкото да я свали от движение в държавата си и да я изхвърли. Сметището за коли се оказват изостаналите страни като нашата. Дрехите втора употреба също са навсякъде.

И какво ти пречи? 

преди 2 минути, Ivelin _ написа:

И какво ти пречи? 

Нищо не му пречи, ама нали тряя пуска простотия из форума...Мине се малко време и из*ере едно кило глупости по форума.

преди 9 минути, The Negative One написа:

.Един любим твой Пасат 3 е в пъти по-безопасен, ако е с хубави гуми, в изправност

Ей това много искам да го видя.

преди 1 час, proexpert написа:

Абе човек! Теб нищо не ти харесва в тая държава! Не ти ли омръзна да пишеш, че мен ми омръзна да чета щуротиите ти!

Хвани някъде за чужбина! Ето в Египет търсят хора за отглеждане на камили! Хем си гледаш камилите, хем пишеш там в местните...абе изобщо пишеш и никой не те разбира!

преди 37 минути, proexpert написа:

4 милиона автомобили на 7 милиона население прави по 571 автомобила на 1000 човека. А не 510.Като се има предвид, че реално сме не повече от 6,7 милиона и с темпото на намаляване на населението и увеличение на автомобилите до няколко години ще сме на първо място в ЕС по брой автомобили на човек от населението.

Старата ми панелка беше по-качествено направена от новото строителство на новия ми двойно по-голям апартамент. При колите разликата идва заради нещо, за което малко хора се сещат - за по-нова кола трябва гараж, а старите панелки ги правеха без гаражи. Фактът, че нямат гараж е причина за много хора да си купуват по-стара кола вместо по-нова или нова кола, т.е. причината е в МВР, които не разкриват престъпленията, вкл. кражбите на колите.

На стара столична панелка и отива стар Опел , за толкова пари такова и качество , важното е матреяла да е щастлив ..........

Профи, я кажи ти ква кола караш?Ако изобщо излизаш от вас.

Новозакупената кола, подчертавам "НОВОЗАКУПЕНАТА", е 1000 пъти по-добра от кола, ако ще купена и след 6 месеца, без истинска история. Купуваш си кола от магазина, караш си я, не я даваш и на жена, роднини или приятел, имаш си истинска, безопасна кола. Когато аз карам новозакупената си кола, всяка година изисквам от доверения сервиза да проверява всичко и да прави неща, дето струват повечко стотинки. Така съм сигурен, че колата е в изправност до следващото влизане в сервиза. Човека в сервиза като ми каже примерно - на 40 000 се сменят свещи, ами сменят се. Догодина и ангренажен ремък ще сменя, както и ремък на генератора. Трябва не трябва, така трябва да се прави. Ама колко струвало...колкото и да струва, живота ми е по-мил от пестенето на стотинки, дето почти винаги става така, че пропиляваш за други, ненужни неща или просто губиш спестените си пари заради непредвидени или глупави разходи.  Като нямам пари да поддържам кола, няма да карам. Това е мое мнение разбира се. Всеки има право на мнение и предпочитания как да кара, обслужва и ремонтира колата си. Много от нас нарушават законите, но пак всеки си преценява как да наруши тия закони - дали примерно да мине преглед фиктивно или преди това да посети сервиз, за да му се провери колата както трябва. Все още се минават прегледи фиктивно, макар да има подобрения, най-вече за отработилите газове. Ама и там му намерили колая. Оня ден колега ми разправя как минал. Проверяващият му казал да изфорсира първо колата и чак след това на празен ход замерил газовете. Това кола на 20 години почти.  Има още какво да се желае от ТП. Примерно аз за трета година минавам при СБА ТП, но само първата година колата работеше 15 минути, като проверяващия по някое време ведигаше оборотите до 2000, за да замери и така газовете. Следващите години просто за минута слага сондата на колектора и записва с компютър показанията. Не се гледат луфтове във волана. Гледат се само светлини и спирачки.  Това не е правилно. 

преди 54 минути, Ivelin _ написа:

С какво един поддържан Пасат е по-опасен от някой новичък неподдържан опел(или каквото и да е) ? 

Що не си...? 

Факт е, че е по-опасен. Най-малкото конструкцията на защитната клетка е различна, а с годините се намесва и умората на материалите и заварките. Тоест, при евентуална катастрофа тая кола е по-опасна. При новите модели все повече се мисли не само за пътуващите в автомобила, а и за пешеходците. Едно е да блъснеш пешеходец с москвич, 2 мм ламарина, друго е с модерна кола, дето като натиснеш капака и, се огъва. Има доста тестове, показващи разликите между автмобили от една и съща марка, но произведени с 20 години разлика. Новите модели поради новото еврозаконодателство, се подчиняват на това законодателство. Примерно вече са задължителни ЕСП, спирачен асистент, а в белите държави никой и не си помисля да си купи кола без няколко еърбега поне. Все повече се оптимизира законодателството за безопасност, а и самите производители са принудени вече стандартно да оборудват автмобилите си с много системи за безопасност. И на някой това може да му се струва ташак работа, но реално и секунда невнимание на пътя може да те направи цял живот мъртъв. 

Новите коли са пълни боклуци. Правят ги да изкарат малко след като им мине гаранцията и се почват проблеми с електрониката и т.н. Отделно идват със заводски дефекти(някои). Не ми ги хвалете. Моята кола, макар и 20годишна е пушка. Двигателя е чук, не създава проблми. Окачването също е ОК (с изключение на някой друг тампон, ама по тия дървени пътища...). Евтина поддръжка. Сменил съм съединител, комутатор и горната гарнитура. На новите коли като се счупи нещо, таблото става коледна елха и колата умира.

преди 18 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Факт е, че е по-опасен. Най-малкото конструкцията на защитната клетка е различна, а с годините се намесва и умората на материалите и заварките. Тоест, при евентуална катастрофа тая кола е по-опасна. При новите модели все повече се мисли не само за пътуващите в автомобила, а и за пешеходците. Едно е да блъснеш пешеходец с москвич, 2 мм ламарина, друго е с модерна кола, дето като натиснеш капака и, се огъва. Има доста тестове, показващи разликите между автмобили от една и съща марка, но произведени с 20 години разлика. Новите модели поради новото еврозаконодателство, се подчиняват на това законодателство. Примерно вече са задължителни ЕСП, спирачен асистент, а в белите държави никой и не си помисля да си купи кола без няколко еърбега поне. Все повече се оптимизира законодателството за безопасност, а и самите производители са принудени вече стандартно да оборудват автмобилите си с много системи за безопасност. И на някой това може да му се струва ташак работа, но реално и секунда невнимание на пътя може да те направи цял живот мъртъв.

Факт е също, че колко и на някои от тоя форум да не им се вярвя, хората в България постепенно започват да употребяват все по-нови коли.Да не кажа голяма дума, но над 75% от автомобилите разполагат с ABS,ESP и поне 2 еърбега.

Пак ще повторя.Причината за 90% от ПТП-тата са поради грешка на водача, а не техническа неизправност в МПС-то.Щото като е надрусан и се ръгне в дървото, нито абс, нито есп-то ще му помогнат.Щото някои даже не съоумяват и спирачката да натиснат.Ако всеки си спазва правилата за движение, намалява на пешеходни пътеки, не се изрязва да хване светофара, не говори по телефона, смъртните случаи ще намалеят драстично.Трябва да се въведе ограничение в конските сили за младите шофери.Едно ограничение от 50-60 коня, хич няма да е зле.

Цитат

Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.