Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при рестарт на настолен компютър

Featured Replies

@sliderum,

не спами темата на

@human1970. Той иска някой точно със същия проблем да му кае нещо, той не иска да приложи нищо от казаното му тук... 'сичко друго, според него е спам.
Загуба на време е участието в темата.
За тона на каруцар няма да се отплесвам надълго...

преди 2 минути, human1970 написа:

Преди малко едно 18 годишно момче ме "светна" за забиване

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Възможно е някой компонент да не преминава първоначална диагностика и BIOS да забива.

Какъв е смисълът да се разливаме, след като машината я няма и нищо не може да се тества.
При забиваща машина ако нулиране на настройките на BIOS не помогне, се разкачат всички компоненти по машината - остава само на дъно с пороцесор. И се започва последователно добавяне на модули.
Ама това се обяснява на хора, които искат да направят нещо, а не на статистици.
Надяам са да си ма разбрал, бе, пич.

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

@sliderum,

Покажи скритото съдържание

не спами темата на

@human1970. Той иска някой точно със същия проблем да му кае нещо, той не иска да приложи нищо от казаното му тук... 'сичко друго, според него е спам.
Загуба на време е участието в темата.
За тона на каруцар няма да се отплесвам надълго...

Да, много правилно пояснение. Изречението за тона оставям без коментар. Не си позволявам да използвам обидни думи по форумите, докато явно някои модератори си го позволяват.

Колко удобно използване на част от коментара...а нещо да кажеш за втората част?
И само за информация - ако с коментара си за модераторите визираш мен си в грешка, защото:
1. Аз не съм модератор, значи не се отнася до мен
2. Не смятам, че след като съм се обръщал към теб с учтивата форма(а ти не) и не съм използвам груби обръщения, е коректен подобен коментар.

И накрая - явно си създал тази тема за заяждане с всички, които не са се сблъскали точно с такъв проблем. А точно такъв случай ще се срещне с честота 1:1000000...

• Автор

Възможно е проблема да е рядкост. На мен ми се случва за пръв път. Затова и пуснах тема в специализиран форум - да попитам дали някой е срещал подобен проблем или има идея къде е причината.

преди 3 минути, human1970 написа:

къде е причината

преди 32 минути, DarkEdge написа:

някой компонент да не преминава първоначална диагностика и BIOS да забива

Какви са останалите компоненти ако не е тайна - дъно, памет, процесор, както и качественото 400 вата захранване? Видеокартата е модел от 2004 година, ако и другите части са такива, то този компютър е под половината на цената на ремонта, а изобщо да се влагат пари в такава антика е безсмислено отвсякъде. За около 100-150 лв. се сглобява много по-добра конфигурация с core quad, дори може и да се събере нещо с първите I5 процесори.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Какви са останалите компоненти ако не е тайна - дъно, памет, процесор, както и качественото 400 вата захранване? Видеокартата е модел от 2004 година, ако и другите части са такива, то този компютър е под половината на цената на ремонта, а изобщо да се влагат пари в такава антика е безсмислено отвсякъде. За около 100-150 лв. се сглобява много по-добра конфигурация с core quad, дори може и да се събере нещо с първите I5 процесори.

Е, това го говоря от години на сина, но той не слуша. 

Какво то и да е. Преди ремонта такъв проблем нямаше. Вследствие или на токовия удар или на ремонта се получи въпросния проблем и търся мнение по въпроса.

преди 15 минути, Raze написа:

. За около 100-150 лв. се сглобява много по-добра конфигурация може да се ъпгрейдне с дъно и процесор core quad + ДДР2/3 памет(ако машината е с мааалко по-стари от ДДР2 генерацията компоненти, на теори ДДР2 излиза на пазара именно 2004г. за първи път и е малко съмнително ако машината е събирана същата година, или дори следващата дали не е все пак с ДДР1)    с доста зор, може и да се  ъпгрейдне нещо с  първите I5 процесори и подходящо за тях дъно+ ДДР3.

Лека поправка, като това дали се налага, зависи от това което колегата най-после се събуди и загрее, че му се иска като техническа информация описание на всички компоненти на дъртата щайга, защото общи приказки може да си лафим цял месец. Вече дали такъв ъпгрейд като в цитатът има смисъл...Зависи, ако целта е да продължават да се играят игри с изисквания виндовс ХП става...Ако иска нещо по-съвременно да играе детето, което си иска процесора и видеото да поддържат инструкции, които през 2004 година дори не са били сънувани че ще съществуват, пък и по-прилична производителност...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

преди 15 минути, sliderum написа:

Лека поправка, като това дали се налага, зависи от това което колегата най-после се събуди и загрее, че му се иска като техническа информация описание на всички компоненти на дъртата щайга, защото общи приказки може да си лафим цял месец. Вече дали такъв ъпгрейд като в цитатът има смисъл...Зависи, ако целта е да продължават да се играят игри с изисквания виндовс ХП става...Ако иска нещо по-съвременно да играе детето, което си иска процесора и видеото да поддържат инструкции, които през 2004 година дори не са били сънувани че ще съществуват, пък и по-прилична производителност... 

Намират се и готови конфигурации, например:

http://www.impacto.bg/node/1598

4-ядрен процесор, 4 GB RAM памет и 160 GB диск + 1 година гаранция. Възможно е да има и по-добри оферти на други места, това ми попадна на първо гледане. Но щом сина на автора не иска, негов проблем, да налива вода в кацата без дъно, но да има в предвид, че този компютър може и да не подлежи на ремонт без замяна на дънна платка примерно или нещо друго, а и да ги смени, няма да са нови и пак ще са без гаранция и в неизвестно състояние.

Лол, тези не ги бях виждал досега...Но наистина последните няколко месеца на машинките втора ръка с 10+ годишна възраст цените са спаднали с над 40% от последният път когато гледах. Все пак машини с core i5 дори от първите поколения, са над 200лв, в същият сайт попаднах на оферта с такъв core i5 на цена 220лв. така че няма как да влиза в това:

преди 42 минути, Raze написа:

За около 100-150 лв..... дори може и да се събере нещо с първите I5 процесори

Имал съм подобен проблем както и с изгоряла LAN карта на стара машина , така и изгоряла безжична на лаптоп заради гръмотевици. И при двата случая проблема съм го решавал с подмяна. От тогава винаги дърпам кабелите от маршрутизатора. Докато не се размине бурята не ползвам нищо. Дори и WiFi-я.

Та в зависимост от удара може и да е изпукало дънна платка, или някой друг/и компонент/и по нея. Ако проблема е в RAM машината ще се рестартира с BSOD-и. Ако е HDD - няма да стартира ОС, или ще вади грешки. Видеокарта - възможно е да няма картина. Остана дъно, захранване или процесора, макар че последното е съмнително. Съдейки по възрастта на видеокартата вероятно говорим за някой стар Атлон / Пентиум 4. Радвай се, че все още работи.

преди 11 минути, sliderum написа:

Лол, тези не ги бях виждал досега...Но наистина последните няколко месеца на машинките втора ръка с 10+ годишна възраст цените са спаднали с над 40% от последният път когато гледах. Все пак машини с core i5 дори от първите поколения, са над 200лв, в същият сайт попаднах на оферта с такъв core i5 на цена 220лв. така че няма как да влиза в това: 

Има обяви за I5 1 поколение, но двуядрен +HT втора употреба за 30 лв. Ако се търси, сигурно ще излезе и дъно за 40-50 лв. Памет 4 GB около 20 лв. и т.н. С вградено видео и кутия, захранване и диск ще се впише в цената. А ако му е читава кутията и захранването, може и да вземе 4-ядрен I5 и ще се впише в сумата.

Ето 2-ядрени с HT и 4-ядрени I5 на приемливи цени:

https://www.olx.bg/ad/razprodavam-protsesori-1150-1155-1156-775-core2-5lv-quad-25lv-i5-25-CID632-ID6EwjP.html#2675ed547d

Има обяви за дъно + 4-ядрен I5 първо поколение за около 130 лв., може и да успее да смъкне малко цените. Има и обяви с неясни цени, където трябва да се пита за цената. Даже тук има и обява I5 650 за 16 лв:

https://www.olx.bg/ad/protsesori-amd-a10-i-intel-core2-quad-775-i3-i5-i7-mobile-CID632-ID7jAp7.html#70ea182979

I5 750 35 лв:

https://www.olx.bg/ad/prodavam-protsesor-core-i5-750-slblc-2-66ghz-8mb-cache-lga1156-CID632-ID7xHNG.html#70ea182979

преди 2 минути, Raze написа:

Има обяви за I5 1 поколение, но двуядрен +HT втора употреба за 30 лв. Ако се търси, сигурно ще излезе и дъно за 40-50 лв. Памет 4 GB около 20 лв. и т.н. С вградено видео и кутия, захранване и диск ще се впише в цената. А ако му е читава кутията и захранването, може и да вземе 4-ядрен I5 и ще се впише в сумата.

Ето 2-ядрени с HT и 4-ядрени I5 на приемливи цени:

https://www.olx.bg/ad/razprodavam-protsesori-1150-1155-1156-775-core2-5lv-quad-25lv-i5-25-CID632-ID6EwjP.html#2675ed547d

Има обяви за дъно + 4-ядрен I5 първо поколение за около 130 лв., може и да успее да смъкне малко цените. Има и обяви с неясни цени, където трябва да се пита за цената. Даже тук има и обява I5 650 за 16 лв:

https://www.olx.bg/ad/protsesori-amd-a10-i-intel-core2-quad-775-i3-i5-i7-mobile-CID632-ID7jAp7.html#70ea182979

I5 750 35 лв:

https://www.olx.bg/ad/prodavam-protsesor-core-i5-750-slblc-2-66ghz-8mb-cache-lga1156-CID632-ID7xHNG.html#70ea182979

В допълнение и съвсем безплатно падане на колене и молитва, частите от охлюва които пристигнат(ако пристигнат) по адрес, да са точно това което е описно и евентуално да работят. Всичките. Не бих се подлагал на такъв риск, нищо че е за незначителни суми.

Аз като поръчвам от продавалник се разбирам с продавача да ми изпрати частта на адрес с опция за тест, куриера идва, чака 15-20 минути, тествам и ако всичко е наред плащам. Така взех процесор, после дъно + RAM.

• Автор
преди 57 минути, B3M2W0 написа:

Не съм съгласен Dark Edge да бъде наричан с такива думи. Безброй хора дължим на него реки от информация, помощта му за какво ли не е незаменима. Високо ерудиран и много квалифициран-без него форумът ще е едно нищо. И изведнаж се явява някакъв, дето нищо не разбира и си позволява обиди към него-по-добре е той да се спре!

Кой кога се е явил във форума може да си направиш труда да провериш. Ако считаше даден пост за нецензурен или нарушаващ правилата - докладваш го. Останалото (приемам го за вярно) си е просто спам в темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.