Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфонът - лудоста на 21 век !

Featured Replies

11919682.jpg

11919735.jpg

идеално средство е да ,,убиеш" малко свободно време

иначе е епидемия

обсебва целия ден на огромна част от хората

преди 12 минути, _nib_ написа:

...обсебва целия ден на огромна част от хората

Самият смартфон е инструмент и не обсебва нищо. Хората са тези, които избират как да го ползват.

преди 1 минута, badsector написа:

Самият смартфон е инструмент и не обсебва нищо. Хората са тези, които избират как да го ползват.

стормент

някъде четох-колкото повече социални мрежи,толкова повече самотни и асоциализирани люде

преди 42 минути, _nib_ написа:

идеално средство е да ,,убиеш" малко свободно време

А защо да "убиваме" свободното си време. Все едно че ни е  враг, от който едва ли не  #някой ни задължава да се отървем. Не може ли да се забавляване ползотворно?! Пък, ако не чак непременно да се забавляваме...Ей така, просто да се замислим. Толкова ли е страшно, за #някой, да ни остави да се замислим...Може би, ако се замислим, ще можем да определим #кой е истинският ни враг(политиците и останалите паразити) и да ни дойде истинска решимост да  отстраним физически своят истински враг, да го елиминираме.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Социалните мрежи са добър пример. Дори авторката е избрала да сподели възмущението си във форума , а не като реален контакт. Затова и писах, че е нормално.

преди 41 минути, sliderum написа:

А защо да "убиваме" свободното си време. Все едно че ни е  враг, от който едва ли не  #някой ни задължава да се отървем. Не може ли да се забавляване ползотворно?! Пък, ако не чак непременно да се забавляваме...Ей така, просто да се замислим. Толкова ли е страшно, за #някой, да ни остави да се замислим...Може би, ако се замислим, ще можем да определим #кой е истинският ни враг(политиците и останалите паразити) и да ни дойде истинска решимост да  отстраним физически своят истински враг, да го елиминираме.

,,зомбита" по-лесно и от стадо овце се управляват

преди 1 час, _nib_ написа:

,,зомбита" по-лесно и от стадо овце се управляват

И винаги се намира с какво да зомбират стадото . Само средствата се подменят да са съответни на съвремието....

преди 2 часа, _nib_ написа:

стормент

Е да, сега има повече забавления отколкото едно време. Но винаги е било въпрос на личен избор - дали ще цъкаш на телефона, ще гледаш ТВ, ще играеш карти, ще пиеш алкохол, ще гледаш конни надбягвания, ще спортуваш, ще се разхождаш и т.н. Всичко това са активности, от които нямаме нужда, но ни носят удовлетворение. Кой може да каже кое е правилно и кое не е? Защо осъждаме тези, които имат по-различни забавления от нашите?

Аз като прост човек обичам простите неща.  Преди две години се отказах от умните телефони и съм си блажено щастлив!

преди 13 минути, badsector написа:

Е да, сега има повече забавления отколкото едно време. Но винаги е било въпрос на личен избор - дали ще цъкаш на телефона, ще гледаш ТВ, ще играеш карти, ще пиеш алкохол, ще гледаш конни надбягвания, ще спортуваш, ще се разхождаш и т.н. Всичко това са активности, от които нямаме нужда, но ни носят удовлетворение. Кой може да каже кое е правилно и кое не е? Защо осъждаме тези, които имат по-различни забавления от нашите?

по-различни?

от 2003-та карам със смартфони-

nokia-3650.jpg

Не можем спря гората да се разлиства!

И аз се блъснах онзи ден, но в един възмутен чичка. И не защото си гледах фейса или както един се изкоментира гадно и вулгарно, какво правили жените/ Вече не ми се реагира и цитира.Той ще си се разпознае./ Та търсех един адрес и си следях гугъл-мапса. Опитвали ли сте се да попитате някой за улица? Гледат на кръв и урина. Всички криви, лоши и нищо не знаят. Намерих адреса бързо и точно. Удобство и леснотия с умния телефон си е. Пиша си бележки, напомня ми да не забравя . Може да си банкираш онлайн, да пазаруваш и какво ли още не. 

Дано скоро да се появят смарт очилата четящи мисли, та поне ръцете да са ни свободни. Телепортацията пък като се внедри и проблемът със сблъскването ще отпадне :wub:

Чекайте малко бе и аз слушам музика от нета или от моите мп3 в смарта . Като вървя рядко го зяпам само да си  настроя следващият трак :D 

на 22.08.2018 г. в 8:19, barbuncela написа:

Имам предвид, когато си на улицата, в превозно средство, по опашки, в парка, и където се сетите! Всеки затикнал слушалки в ушите и слуша! Върви по улицата, не вижда, блъска се в тебе и продължава да върви, да слуша и някой и гледат в екрана и ръчкат с пръсти по него! Играят ли ,фейсбук ли, знам ли?

От една страна си права и те подкрепям. Хората забили нос в телефона. Аз лично не съм такъв. От друга страна той се използва за отбиване на малко свободно време. Преди хората поради липса на развлечение са говорели и са се запознавали. Сега просто си забиваш носа в телефона и вече познатите са ти там. Не ти трябват нови и няма да ги забележиш, освен ако не са ти във фейсбук.

на 22.08.2018 г. в 8:54, barbuncela написа:

Но вероятно въпросът го знаеш! "Какво има за ядене?"

И все пак, какво има за ядене днес?

на 22.08.2018 г. в 21:11, upper@D написа:

Опитвали ли сте се да попитате някой за улица? Гледат на кръв и урина. Всички криви, лоши и нищо не знаят.

Ако знам, винаги помагам.

на 22.08.2018 г. в 21:23, adersa написа:

...Като вървя рядко го зяпам само да си  настроя следващият трак :D 

Видиш ли? Пък язе си пускам некой няколко-часов сет и си цикля без да го гледам :D

преди 1 час, badsector написа:

Видиш ли? Пък язе си пускам некой няколко-часов сет и си цикля без да го гледам :D

Сетове отдавна не слушам :)

• 3 седмици по-късно...

Инцидент в метрото, жена е паднала пред влак

"Жената си е гледала телефона и се е движела зад ограничителната линия близо до релсите."

Ето как смартфоните помагат на естествения подбор.

Ебати се тих се едно време за мобифоните.Бяха толко скъпи,както апаратите,така и разговорите, че  единици можеха да си ги позволят.Бяха една проста телефонна слушалка сравнение със сегашните самртфони, но пък за сметка на това  доста врати отваряше тази проста телефонна слушалка..   За да се сдобиеше с тази проста телефонна слушка освен, че трябваха доста пари ,трябваше и лична карта и лицето да е на минимум 18 години.Не бяха привлекателни за крадене, понеже се регистрирваха в мрежата по-лична карта и единствено само собственика му можеше да го продаде.За мен ерата на мобилните теелфони трябваше да спре до там.На един обиконовен бачкатор мобилен телефон не му трябва.Той нито има реалната нужда от такава бърза и директна комуникация.Вече ,който иска да го има само за престиж,  ,,Работи за да има,,  както викаше дядо ми.

на 14.09.2018 г. в 15:49, badsector написа:

Ето как смартфоните помагат на естествения подбор.

Really ? Радвай се че не е някой твой познат или още по-лошо, близък !

Извънземните се върнали на планетата си след посещение на Земята и ги попитали :

- Е, как е там, има ли интелигентна форма на живот ?

- Има, има. Казват се Смартфони - обаче нямат крака и използват едни идиоти да се придвижват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.