Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос - Възстановяване на данни от CD диск.

Featured Replies

преди 20 минути, Слави Маринов написа:

Ти ме попита как може да се компресира mp3 и  jpg формат

Ако и теб те сложат в пресата, в която смачкват колите за скрап и ти ще заемаш по-малко обем, но няма да станеш по-красив.
С файловете е същото. Компресията се извършва за сметка на алгоритъм за отстраняване на повтаряща се информация(без загуба на информация) или за сметка на намаляване на детайлността на файла - загуба на информация. Колкото повече смяташ да смачкаш нещо, толкова по-грозно става то.
Докато за човешкото ухо или око има някакъв праг, до който загубата на информация не е значителна и може да е пренебрежима, то над определена граница започва да става фрапантно. Абсолютният минимум за mp3 е например 128kbps, 44khz. Всичко по-малко е видимо по-зле.
Освен това да се прекомпресира се минава през трансформация към некомпресирано аудио и обратно. Това са двойни загуби от закръгляне. Много е тъпо да прекопресираш нещо, защото не стига, че ще го влошиш, ами не се знае дали ще спечелиш нещо съществено.

• Отговори 60
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Слави Маринов написа:

Ок ,сега ще ти кача 2 снимки,ти като много виждаш да ми кажеш коя е компресирана и коя-не.

Пич, качи ги тия снимките да ги сравня. Качил си само една, да избягаш. Дай и другата, че едната ти е невалидна. И никога повече не казвай - компресия! Кажи му правилно - конверт! Защото много бъркаш понятията!

За пореден път ти обяснявам - това НЕ Е КОМПРЕСИРАНЕ, а ПРЕРАБОТВАНЕ, чрез което се орязва качеството. ПРОЧЕТИ какво е компресиране, спри да пишеш глупости, казвам ти го за пореден път!!! МП3 и JPG, освен че са компресирани, им е и намалено качеството в сравнение с оригиналите. Това, което "твоите" сайтове правят, е допълнителна обработка, с която намаляват качеството, затова се намалява размера, нищо не се компресира! Компресирането става във формати като zip, RAR и други, където НЯМА загуба на качеството.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Компресиране_на_данни

сега се пробвах и аз, и на пръв поглед,  никаква разлика,
ама като рекох да коригирам цветовете и некакъф ужас, петно до петното в преливанията на цветовете
няма плавно преливане а е на петна
:no-no:

преди 4 минути, Raze написа:

За пореден път ти обяснявам - това НЕ Е КОМПРЕСИРАНЕ,

Ок ,така е,ти за това ли сега се хвана,като знаеш много добре какво имам предвид.И ако трябва да сме точни не е преработване ,а кодиране и ако беше прочел това цялото дето си го дал щеше да видиш,че има кодиране(намаляване размера на файла)без загуба на качество!

И аз това му викам @Raze , една гума на автомобила ако е по-мека с по-малко въздух да не започне да й вика, че е компресирана? :D

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

без загуба на качество!

току що пробвах, само на пръв поглед е така
виж предишния ми пост, за какво става въпрос
ако е някоя много шарена картина, предполагам, че няма да се види това

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

и ако беше прочел това цялото дето си го дал щеше да видиш,че има кодиране(намаляване размера на файла)без загуба на качество!

От това бисерите ти не стихват! Кодирането е едно и също, конверта е различен! Кодирането е алгоритъм. Колкото повече данни сваляш от файла, толкова повече скапан е той и лишен от нужната информация. Пък ти си викай, че качеството е еднакво!

преди 5 минути, Mlechko написа:

Пич, качи ги тия снимките да ги сравня. Качил си само една, да избягаш. Дай и другата, че едната ти е невалидна. И никога повече не казвай - компресия! Кажи му правилно - конверт! Защото много бъркаш понятията!

Качил съм и двете оригинала и конвертираната,но понеже са еднакви и сайта ги редуцира до 1.Интересно е обаче,че аз виждам две!Показвам така,за да се види и, част от коментара.

Екранна снимка (12).png

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Ок ,така е,ти за това ли сега се хвана,като знаеш много добре какво имам предвид.И ако трябва да сме точни не е преработване ,а кодиране и ако беше прочел това цялото дето си го дал щеше да видиш,че има кодиране(намаляване размера на файла)без загуба на качество! 

Чети повече, че като гледам нищо не си разбрал, особено обърни нимание на файловите формати, както ти написах по-горе. Без загуба на качеството е архивирането, а всичко това, което ти правиш с твоите сайтове, е точно кодиране СЪС загуба на качеството. Опитвам се да те науча нещо, но за съжаление някои хора си мислите, че знаете всичко и си държите на някакви ваши познания, които нямат нищо общо с истината, без да ви интересуват доказателства и обяснения. Прочети целия материал от "уикипедия" бавно, 2-3 пъти, утре още 2-3, така до няколко дена ако не разбрал кое какво е, няма да го разбереш никога.

преди 9 минути, дръндю написа:

сега се пробвах и аз, и на пръв поглед,  никаква разлика,
ама като рекох да коригирам цветовете и некакъф ужас, петно до петното в преливанията на цветовете
няма плавно преливане а е на петна
:no-no:

Нали говорим за съхранение и потребителско ползване,не за професионална обработка,или и ти не си разбрал.............само ако ги гледаш,аз не виждам разлика!

Вие просто не сте сериозни. В 1 и 30 през нощта ще кажа, че аз съм инженерът в темата и аз имам финалната дума.
Лягайте да спите, казвам аз. Който има въпроси за мъпътри...тоя алгоритъм доста ясно е разискван...
ak-47-made-out-of-shovel_o_1944119.jpg

току-що, Слави Маринов написа:

Нали говорим за съхранение и потребителско ползване,не за професионална обработка,или и ти не си разбрал.............само ако ги гледаш,аз не виждам разлика!

Фундаментална разлика има.Утре ще искаш да ги разпечаташ на снимка..плакат..нещо. И ще видиш едно петно. Това, че ги виждаш еднакви на някакво мизерно 19 инчово мониторче или на телефона ти, не означава че ще изглеждат еднакво на 60 инча плазма 4К.

преди 9 минути, Слави Маринов написа:

Качил съм и двете оригинала и конвертираната,но понеже са еднакви и сайта ги редуцира до 1.Интересно е обаче,че аз виждам две!Показвам така,за да се види и, част от коментара.

@Слави Маринов недей да лъжеш! Пуснал си единия линк с една изпусната буква! Най-мразим да ни лъжат! Дай снимките, не се крий!

https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2018_10/924450883_P5150090(1).JPG.ac94df9cf9074dbbb721d397de98bc84.JPG
https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2018_10/1765424887_P5150090(1).jpg.2e85085a06fcc08a95e90c55948c7b88.jpg

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

окото не може да схване, че чернобялата картина, като се оцвети с фулмастер не е цветна...ъ-ъ-ъ...тъй де, много ниска резолюция на цвета
на този принцип се предаваше цветната телевизия едно време

преди 5 минути, Raze написа:

кодиране СЪС загуба на качеството.

И би ли ми казал къде писах,че е без загуба на качество?Показах ти,че нещата стават и са незабележими за един любител като мен и много други предполагам............

преди 5 минути, Mlechko написа:

@Слави Маринов недей да лъжеш! Пуснал си единия линк с една изпусната буква! Най-мразим да ни лъжат! Дай снимките, не се крий!

https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2018_10/924450883_P5150090(1).JPG.ac94df9cf9074dbbb721d397de98bc84.JPG
https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2018_10/1765424887_P5150090(1).jpg.2e85085a06fcc08a95e90c55948c7b88.jpg

Ква буква и кви лъжи бре?!!Нали ти обясних,че и 10 пъти да я кача,като е една и съща снимка и сайта само 1 качва,аз си виждам 2,пък и на компютъра ги гледам и не виждам разлика между тази 2,88мб и тази дето е 894кб,а сигурно има!

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

като е една и съща снимка и сайта само 1 качва

Хахахаха, значи си качил една и съща снимка с различни имена?

Виж внимателно адресите! Защо не гледаш, или вече спиш? Идва 2:00 посред нощ, но това не те оправдава. Брой цифрите след 2018_10 - на единия ти линк са 9, на другия са 10! Не се оправдавай.

преди 3 минути, Mlechko написа:

Хахахаха, значи си качил една и съща снимка с различни имена?

Виж внимателно адресите! Защо не гледаш, или вече спиш? Идва 2:00 посред нощ, но това не те оправдава. Брой цифрите след 2018_10 - на единия ти линк са 9, на другия са 10! Не се оправдавай.

Що ме занимаваш с глупости бе!Виж ,че са и различни формати след корекцията и другите цифри са рзлични.Снимката е една-да,но в единия случай е 2,88мб,а в другия 894кб и квото и да кача ,сайта едно,че също ги конвертира,пък и една и съща снимка я показва като една!Ти можеш да си направиш опит със твоя снимка и да видиш дали ще забележиш разлика,макар,че на теория има.

@Слави Маринов ти явно не умееш да броиш..... до 10!

924450883
1765424887

Това е разлика в адресите на двете снимки. Затова едната не се вижда, защото липсва една цифра! Опитай пак!

A1_8244.jpg.5a1108654102e2e0706710f8da07e8ca.jpg505559583_A2_8244(1).jpg.98e878e3f227fb8e9ac8adaac527dd95.jpg

без "компресия"                                                                                    с  "компресия"

преди 10 часа, Raze написа:

При всички цифрови записващи устройства

С изключение на оптичните. И то когато става дума за многосесиен запис. Защото когато се запише едносесийно, дискът се заключва(затваря се сесията) и поввече не може дасе заисва.
Ало, спамърите! Изнесете спора си извън темата! А тя е за възстановяване на данни от CD!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

За CD диска няма как да се случи да се възстанови информация.

За хард диска може да възстановиш информацията ако при изтриване веднага използваш софтуер за възстановяване. Запишеш ли обаче след изтриването нова информация и там вече нямаш шансове.

За да не се случват подобни изпълнения задължително ценната информация поне на 2 дискови носителя.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

За CD диска няма как да се случи да се възстанови информация.

Не съвсе точно - има възможност да се възстанови информацция от трудночетим диск на твърд диск/флашка.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Не съвсе точно - има възможност да се възстанови информацция от трудночетим диск на твърд диск/флашка.

Има да, само че ти отрязват главата с ценоразпис. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.