Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пазаруване от AliExpress

Featured Replies

• Автор

Не съм завършил английска паралелка  да го прочета ,а и както споменах за първи път поръчвам .Това ми изпратиха ,искам  да съм коректен  за това искам  да знам как да процедирам  до като чакам пратката си .

• Отговори 79
  • Прегледи 24,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Клонинга
    Клонинга

Като направиш такъв номер, парите ти няма да се върнат! Проблема си е твой. Парите остават в продавача. Той има документи да докаже, че е изпратил стоката, ще стигнат до митницата и ще те разследват,

• Аз съм поръчвал, взимал съм ги винаги от пощата.

• Сайта е перфектен, като цени и като надеждност. Споко...   В момента чакам със сигурност над 20 поръчки....    Ако не  пристигне до 60 + 15 дена мисля имаше срок, пускаш диспут и т

Тези опции се ползват ако пратката ти не пристигне навреме или има проблеми. На сайта горе-дясно има бутон за смяна на език, има и български през гугъл преводач, достатъчно се разбира какво пише.

на 6.10.2018 г. в 21:18, haidukpikaso написа:

специално за Флопи Централната Софийска митница

И се редиш на гишето на филиала на пощите, нали? Е, те там е разликата - те си вземат таксите за обслужване. На практика го получаваш не от митницата, а от пощата - пощ. клон Митница София

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, DarkEdge написа:

И се редиш на гишето на филиала на пощите, нали? Е, те там е разликата - те си вземат таксите за обслужване. На практика го получаваш не от митницата, а от пощата - пощ. клон Митница София

нали ти дадох снимки

на гишето на Български пощи с документите, после отзад е митницата и от там се взима пратката

на улица Веслец 84 е Митница не разбра ли

виж какво пише на входа

на другите не знам къде са им пратките - моята беше там

преди 1 час, maxx271 написа:

Не съм завършил английска паралелка  да го прочета ,а и както споменах за първи път поръчвам .Това ми изпратиха ,искам  да съм коректен  за това искам  да знам как да процедирам  до като чакам пратката си .

ще дойде споко

какво ти изписва проследяването, трябва да пише къде е

• Автор
преди 13 часа, haidukpikaso написа:

ще дойде споко

какво ти изписва проследяването, трябва да пише къде е

Това ми изпратиха само  .

This is an e-mail notification to inform you that your order .95125784365559 has been shipped by the seller on 2018.10.07 18:44. You are advised to contact the seller for shipment information.

The Purchase Protection of order .95125784365559 will end on 2018.12.06 18:44.

1. If you are satisfied with the items you have received, then you can click 'Confirm Order Received'.
2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, you can click ’Open Dispute.’ before Purchase Protection deadline or Purchase will be automatically finalized.
3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact the seller directly or click 'Request to extend Purchase Protection' to ask for the seller's approval.

Please note if there is no action taken within Purchase Protection, your order will be automatically finalized with

Your order should arrive within 23-45 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time. 
1. If your order does not arrive on 2018-12-06 , you can apply for a refund by opening a dispute. 
Happy Chinese National Day! The AliExpress Dispute Management team and some of our sellers will be on leave during the national Golden Week from Oct 1-7. As such, order processing time and shipping may be delayed around 7 days. Please contact our customer service team if you have any questions or concerns. 
2. To extend the Buyer Protection for this order, please

А ти какво очакваше - любовно писмо ли? За пореден път - чакаш 2 месеца, ако нищо не дойде, отиваш в пощата и там ако го няма, тогава си отваряш "диспут" в сайта и можеш да искаш връщане на парите или изпращане на стоката отново, каквото се разбереш с продавача. И аз си поръчах каишки за часовника преди около месец, още не са дошли, но преди това съм поръчвал други работи и са идвали.

Така и така има отворена тема за Алито.. Та искам да си поръчам едни части от там, въпроса е, че не съм на адрес постоянно и ако ме няма пратката автоматично ли отива в пощата? Такси за престой там има ли, или е само това което съм платил с доставката онлайн?

преди 1 час, Mr.n0b0dy написа:

Така и така има отворена тема за Алито.. Та искам да си поръчам едни части от там, въпроса е, че не съм на адрес постоянно и ако ме няма пратката автоматично ли отива в пощата? Такси за престой там има ли, или е само това което съм платил с доставката онлайн?

Направо посочи адреса на пощата. Аз ползвам Централния пощенски клон. Там стои поне 20-тина дена непотърсена. Няма такса за престой. Но ако не я потърсиш 30-тина дена и никой не си направи труда да опита да се свърже с теб, ако изобщо има такива данни на пратката (мейл или телефон) ще я върнат.

на 13.10.2018 г. в 17:06, Raze написа:

Пратката по принцип си седи в пощата, на теб само ти пращат известие да си я вземеш.

Никога не са ми пращали известие. Най-малкото на изписаното на пратката няма информация за контакт - нито поща, нито телефон. Скъпата доставка - DHL, има такава опция.

На моите пратки винаги си е имало имена, адрес и телефон - такива, които съм си писал в акаунта. Принципно пощальона звъни на звънеца, но най-често ми оставят бележка в пощенската кутия, че имам пратка. Ако ти не си написал нещо както трябва най-вероятно заради това не е имало твои данни. Данните ги има и на пакета, в който е пратката, изписани с латински букви. Това е от няколко китайски сайта, от които съм получавал стоки, включително и от сайта, за който става въпрос в темата.

преди 1 час, Raze написа:

На моите пратки винаги си е имало имена, адрес и телефон - такива, които съм си писал в акаунта.

Аз пазарувам предимно от eBay и там телефон и мейл не се извличат от списъка с данни, които съм дал. Само адрес. Продавачите сами преписват данните, защото понякога ги изписват грешно или изпускат име.

В случая говорим за китайски сайтове. Пазарил съм и като бях в UK от ebay от китайци и пак си имаше всичко каквото трябва. Най-вероятно си попаднал на някакви много неграмотни.

преди 16 часа, аm-аm написа:

Никога не са ми пращали известие. Най-малкото на изписаното на пратката няма информация за контакт - нито поща, нито телефон. Скъпата доставка - DHL, има такава опция.

Ама DHL с 40 долара отгоре:D

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Получих  си пратката благополучно от AliExpress  как да оставя коментар на продавача ?

На някой случвало ли му се е да пише след като си въведе данните за плащане Payment failedReason: System error. Suggestion: The system is busy. Please try again.

Е помислих си, че е натовареничко, но и на другия ден пак същия надпис, и сега чак като дадох на други начини за плащане и там въведох данните чак тогава ми съобщи, че плащането е успешно.

преди 5 часа, maxx271 написа:

Получих  си пратката благополучно от AliExpress  как да оставя коментар на продавача ?

супер

влез си в поръчката - там, можеш да му дадеш и звездичка за рейтинг

:wink12:

За адрес на улицата съм посочил комплекса в който живея защото на гугъл мапс улицата пред блока няма име, понеже искам да се остави поръчаното в пощата на мястото за номер на апартамент написах "Ship to post". И някой може ли да предположи дали след като пристигне в централната поща ще се достави до местната?

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Искам да попитам отказах  една пратка  преди да е обработена от продавача  пише статус затворен  но парите ми   могат ли да ми се възстановят  .

преди 6 часа, maxx271 написа:

Искам да попитам отказах  една пратка  преди да е обработена от продавача  пише статус затворен  но парите ми   могат ли да ми се възстановят  .

Продавачът трябва да потвърди, че пратката е отказана, след което(aliexpress) да ти върне парите. В противен случай очаквай доставка, а парите отиват при продавача. Поне така се процедира в ebay.

преди 19 часа, maxx271 написа:

aliexpress до няколко дни ще върне парите без предизвестие. Наблюдавай дебита в картата си.

Значи, пише "Arrived at destination country" а после:

Unsuccessful item delivery attempt (Inb)

2018-11-29 14:13:00 [BULGARIA].

Сега диспут ли да отварям, или да чакам ли още поне месец...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.