Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте , компютъра от пласико дойде . Всичко е супер, но забелязах нещо странно . Когато го пускам компа тръгва , на монитора излиза , че проверява vga in , hdmi 1 , hdmi 2 и дава no signal . При всяко проверяване се рестартира . Gpu-то e 1050ti . Рам паметта я гледах специално в сайта на asrock да е съвместима с asrock ab350 pro4 дъното . Нагласил съм я на 2933 mhz . Първото буут устройство е ссд-то . Иначе като тръгне зарежда супер бързо . Играя си игри без проблем продължително . Някакви предположения ? Window-са е 10-ка 64 бита . На лаптопа съм с него и нямам проблеми . Имам чувството , че съм направил нещо грешно . Гледам в нета , че някои биоси така правили от упдейтите ама не съм погледнал change log .

 

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Митко Стефанов написа:

 

Здравейте , компютъра от пласико дойде . Всичко е супер, но забелязах нещо странно . Когато го пускам компа тръгва , на монитора излиза , че проверява vga in , hdmi 1 , hdmi 2 и дава no signal . При всяко проверяване се рестартира . Gpu-то e 1050ti . Рам паметта я гледах специално в сайта на asrock да е съвместима с asrock ab350 pro4 дъното . Нагласил съм я на 2933 mhz . Първото буут устройство е ссд-то . Иначе като тръгне зарежда супер бързо . Играя си игри без проблем продължително . Някакви предположения ? Window-са е 10-ка 64 бита . На лаптопа съм с него и нямам проблеми . Имам чувството , че съм направил нещо грешно . Гледам в нета , че някои биоси така правили от упдейтите ама не съм погледнал change log .

 

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

 

 

Как така си нагласил рама на 2933mhZ? Да разбирам ли, че виждаш образ за да влезеш в биос?

При зареждането на Windows ли се губи сигнала?

Ако до тук е правилно, то грешно си свързал монитора с видеокартата. При зареждане на ос картата подава сигнал през друг изход на който няма свързан монитор.

Каточели не съм разбрал правилно. От дъж на вятър тръгва и даже игри играеш.

Може да е лошо поставена видеокарта или не си заключил добре слота. Извади картата и я сложи отново.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точен модел на монитора и видео картата? С какъв кабел ги свързваш и в кой порт на видеото и монитора са включени?

Ако свалиш честотата на паметта има ли разлика?

Преди да нагласяш каквото и да е пак ли така правеше?

Аз лично не следя личния ти живот или търговската дейност на Пласико - съответно нямам никаква идея какво си си поръчал, а аз да ходя да търся по форума предишни теми няма да стане. За другите не знам как е!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Монитора е acer nitro vg240 24 инчов . Видеото е gigabyte 1050ti windforce oc . Пускам компа , монитора горе в дясно изписва vga-in и се изключва . Пуска се сам изписва hdmi1 и пак . Пуска се , изписва hdmi2 и пак се рестартира и чак след това се пуска и буутва стандартно . Отзад е свързан само със hdmi кабел . Сложил съм го на първият хдми слот на видео картата и това е . Иначе като буутне се държи като всеки нормален компютър . Цъкам си игри , браузвам си и т.н. . Може би да не съм сменил на ahci или нещо друго . Попринцип трябва да е на raid. Мхз на рамта съм я сменил в биоса . Сложил съм рамта на първият слот точно до процесора ( ако има значение де) . Като се прибера след работа към 5 ще пробвам . Компа е - asrock ab350 pro4 , 8gb hyperx black predator 3000mhz , ryzen 5 1600 , evga 500w 80plus , gigabyte 1050ti windforce oc 4gb , kingstone 240gb ssd . Мисля , че проблема го правеше още при първото пускане на компютъра . Според мене нещо не съм свързал както трябва .

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не разбрах компютъра ли се рестартира или просто монитора при смяна на резолюциите от компютъра почва да си търси сигнал по другите входове, като ги редува? Виж си настройките на монитора, излючи това автоматично търсене на сигнал и си го настрой ръчно на този вход, който ползваш.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Аз не разбрах компютъра ли се рестартира или просто монитора при смяна на резолюциите от компютъра почва да си търси сигнал по другите входове, като ги редува? Виж си настройките на монитора, излючи това автоматично търсене на сигнал и си го настрой ръчно на този вход, който ползваш.
Това се случва САМО при включване на компютъра . Явно монитора търси сигнал , но защо се рестартира постоянно докато намери сигнал ?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Митко Стефанов написа:

 защо се рестартира постоянно докато намери сигнал ?

Кое се рестартира? Ако е монитора, казах ти какво да направиш!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 43 минути, Raze написа:

Виж си настройките на монитора, излючи това автоматично търсене на сигнал и си го настрой ръчно на този вход, който ползваш.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте , оправих проблема , но и аз не как ... Първо зададох hdmi2 като input и дадох auto detect на off , но проблема продължи . После влезнах във биос и зададох на буут да е uefi нещо си , махнах rgb нещо си и сега няма никакъв проблем . Смених също и mhz на рамта . От 2933 на стандартните 2400 ... Направих няколко теста и излезна , че е от рамта която е hyperx 8gb 3000mhz black predator . На 3066 и на 2933 мхз ги прави тези мизерии . На 2400 няма проблем . Изниква обаче въпроса защо ? В сайта на asrock излиза , че дъното ми ab350 pro4 поддържа самата рам памет на 3000мхз а пък реално не ги поддържа ...Какво правим ? Рам паметта най-вероятно мога да я върна на ioncomputers ... Ето доказателство , че дъното поддържа рамта на 3000мхз . Цъкнете да я видите на голям екран .

 

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

 

 

 

 

 

83056642c2313c366c420651008a52e0.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А обнови ли биоса с последния? Най-вероятно от там ти е проблема но внимавай в случая не се слага директно последния.

Виж първо с кой си после го обновявай като четеш  - https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350 Pro4/#BIOS

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май не е обновен . Трябва да видя утре ... Досега никога не съм обновявал биос . Има ли вероятност нещо да объркам ? Гледам има някакви bridge bios които са без червено !

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако версията на твоя BIOS е по-стара от 3.40, първо флашваш 3.40 и тогава по-нова версия.
Но е по-разумно да го направи някой, който е наясно с процедурата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сваляш архива и го разархивираш. Записваш файла на флашка. Влизаш в биос. 

Tool - Instant Flash

 

п.с. Както казаха горе. Ако е по-стар записваш на флашката 3.40 и 5.10 и просто внимавай кой посочваш като ти ги изкара в прозорчето при натискане на Instant Flash. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като флашнеш биоса тествай постепенно паметта, Първо на 2666 , след това на 2800 и едва тогава , ако я докараш стабилна мъчиш на 3000 . Задай ръчно таймингите и гледай задължително да започват с четно число (16 или 18).  Задай ръчно и волтажа - 1.35V .  За 3000мхц с това дъно и без да е  b-die чип няма гаранция ,че ще я докараш . Не те разбрах само плочките 2 ли са по 8ГБ ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
След като флашнеш биоса тествай постепенно паметта, Първо на 2666 , след това на 2800 и едва тогава , ако я докараш стабилна мъчиш на 3000 . Задай ръчно таймингите и гледай задължително да започват с четно число (16 или 18).  Задай ръчно и волтажа - 1.35V .  За 3000мхц с това дъно и без да е  b-die чип няма гаранция ,че ще я докараш . Не те разбрах само плочките 2 ли са по 8ГБ ?
Не , само една е . До няколко месеца ше взема още една 8-ца .

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги , според вас нормално ли е на 2400mhz да върви по-добре отколкото на 2666 ? Вчера подкарах 3000 mhz рамта на 2666 без буут проблеми и т.н. . Може би на мене ми се струва , но работеше по-бавно . Аз ли си внушавам или може да би е така ? Иначе проверих версията на дъното - 4.60 . Най-новата версия е 5.10 .

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Митко Стефанов написа:

Иначе проверих версията на дъното - 4.60 . Най-новата версия е 5.10

Версията на дъното е друго - ревизия му викат.

Това вероятно е версията на биос-а ти.

Как определяш как върви системата ти - тест или на усет?

Харесай си няколко тестови програми и пробвай паметта на 2400/2666/3000 - сравни резултатите.

Освен честотата гледай и другите настройки как са!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Митко Стефанов написа:

Колеги , според вас нормално ли е на 2400mhz да върви по-добре отколкото на 2666 ? Вчера подкарах 3000 mhz рамта на 2666 без буут проблеми и т.н. . Може би на мене ми се струва , но работеше по-бавно . Аз ли си внушавам или може да би е така ? Иначе проверих версията на дъното - 4.60 . Най-новата версия е 5.10 . 

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
 

И как ги направи тези сравнения, тестове пуска ли някакви или да засичаш кадри при игри примерно?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми начинът по-който се държи самият компютър . Като , че ли по-мудно работи . Предложения за някаква програмка на която да тествам рамта ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Научих един ценен урок . Ровех се из нета за тези рам памети и попаднах на тема която гласеше , че Single Channel рам памет се слага на A2 & B2 слотове а Dual Channel на А1 & B1 . Реших аз да сложа рамта на A2 слота и да пробвам на 2933 mhz . За мое учудване компа си тръгна без никакви буут лупове и т.н. . Върви перфектно . Даже рестартирах 3-4 пъти да видя дали ще има проблем . Даже сега пробвах на 3066 mhz и пак върви без проблеми . Има ли смисъл от някакви притеснения за 3066 или да си я върна на 2933 ?? 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 52 минути, Митко Стефанов написа:

Научих един ценен урок . Ровех се из нета за тези рам памети и попаднах на тема която гласеше , че Single Channel рам памет се слага на A2 & B2 слотове а Dual Channel на А1 & B1 . Реших аз да сложа рамта на A2 слота и да пробвам на 2933 mhz . За мое учудване компа си тръгна без никакви буут лупове и т.н. . Върви перфектно . Даже рестартирах 3-4 пъти да видя дали ще има проблем . Даже сега пробвах на 3066 mhz и пак върви без проблеми . Има ли смисъл от някакви притеснения за 3066 или да си я върна на 2933 ?? 

Това го пише и в упътването на дъното ама кой да чете.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма как да науча всичко . Все пак ми е първият настолен компютър и все още разгадавам някои неща . 8 години бях на лаптоп ! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Митко Стефанов написа:

Няма как да науча всичко . Все пак ми е първият настолен компютър и все още разгадавам някои неща . 8 години бях на лаптоп ! 

Ами тия книжки в кутиите не са случайни. Те са сложени точно за това, когато на човек не му е ясно нещо отваря и чете.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е , прав си . И преди съм слагам рам памети , но винаги по 2 плочки . Сега за първи път слагам 1 плочка и си мислех , че е като при две . 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубаво , а тества ли за стабилност ? Това , че стартира без проблем ОС не е достъчно. На какви волтажи подкара паметта и при какви честоти?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.