Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каналите на лявата и дясна колона

Featured Replies

Пичаги здрвейте искам да попитам относно този касетофон с марка Hitachi TRK-W550E има един въпрос конктетно за двата канала на лявата и дясна колона по конкретно плюсовете на каналите

• Отговори 390
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

wtf ....това изказване ли е? Въпрос? Не питай да питаш, просто питай!

Какво те интересува , кое  + и кое - на изхода на НЧУ ли ?

• Автор

Пичаги радиото ми го подариха миналата година през пролетта и радиото работи но към края на ноември миналата година се появи едно бръмчене в колоните така свири до средата на декември месец миналата година и го включих някаде към17 или 20 се падаше и растдиото ми избрамчаха малко по силно и радиото спря да свири и стерео лампата изгасна.

Изгорил си го, НЧУ и вероятно тунера са за смяна, отваряй схемата и почвай да дерзаеш или носи в сервиз.

• Автор

Пичаги имам съмнения за интеграла на крайното стъпало да не е изгоряло кво ше кажете щот имаше бръмчене в колоните

Отговорено ти е:НЧУ и интеграла на крайното стъпало е едно и също.

Бръмченето в колоните може да е от захранването,пробил диод,изсъхнал филтриращ кондензатор.Ако не си наясно какво да правиш търси помощ в сервиз.

• Автор

Отвотих радиото и както си и знаех интеграла на крайното стъпало е изгоряло и то даже се е стопло малко 

на ‎9‎.‎12‎.‎2018‎ г. в 22:08, Pichagata 933 написа:

Отвотих радиото и както си и знаех интеграла на крайното стъпало е изгоряло и то даже се е стопло малко 

Пичага, ти си късметлия!

При 99% от повредите няма видим дефект. Сменяй го този чип и си готов.

Някой е опитвал да го захрани от акумулатор ми е струва и е объркал поляритета,иначе няма как да се стопи този чип.Другото,което може да го стопи е връзването на няколко говорителя на един канал....

Само предположения.

• Автор

Интеграла на крайното стъпало не съм ги махнал и на ток радиото не работи но то има за 10 батерий и пише захнранване батерий 15 V дори някои да е свързвал акумолатор няма как да го изгори освен ако обърне плюса и минуса 

Пичаги!!! Ако е изгоряло НЧУ, то колоните няма да издават никакъв звук. Няма дъ бръмчат. Иначе от ясно та по - ясно, че положението е оцвакано по незнайни причини. Какво е стопеното нещо също никой не знае. Материала на корпуса на интегралите е такъв, че не се топи, а овъглява или опушва.

Та, въпросната техника за скрап и така ;)

преди 57 минути, Black Power написа:

Пичаги!!! Ако е изгоряло НЧУ, то колоните няма да издават никакъв звук. 

Това не е така, в повечето случай при крайни стъпала захранващи се с еднополярно захранване след повреда на  НЧУ се явява силен брум. 

• Автор

Пичаги е това е изгоряло 

IMG_20181115_224653.jpg

Кат я гледам е пръсната от пренапрежение, смени я.

• Автор
на 11.12.2018 г. в 22:48, Pichagata 933 написа:

Интеграла на крайното стъпало не съм ги махнал и на ток радиото не работи но то има за 10 батерий и пише захнранване батерий 15 V дори някои да е свързвал акумолатор няма как да го изгори освен ако обърне плюса и минуса 

знам ето я новата интеграла тя е на крайното стъпало нали така 

Screenshot_2018-11-29-15-05-05.png

Виж добре да не объркаш номера и.

• Автор

Аз по номера я намерих номера е An 7147 това е номера

преди 2 часа, Pichagata 933 написа:

Лепи, а не се самоцитирай! И помисли какво е довело до проблема, че след два дни да не питаш пак какво да правиш

Пичага какво стана смени ли ИС? 

• Автор

Пичагаги в понеделник ще я купя интеграла 

Пичаги имам и още един въпрос както се вижда това желязното имам въпрос там седеше интеграла дали има друго нещо изгоряло освен интеграла

Lenovo_A1000_IMG_20181207_161104.jpg

Това желязното, пичага, се казва радиатор. Към радиаторите, пичага, се прикрепят корпусите на интегралните схеми с цел отдаване на топлина като преди да се прикрепят, пичага, се мажат с термопаста. Пичага, сега разбра ли?

А дали има нещо друго изгоряло освен интегралата, ние не можем да кажем, защото не сме врачки, пичага. Съветвам те, пичага, да направиш повече и по-качествени снимки на платката, защото с този черно-бял ефект и отдалече нищо не се вижда, пичага. :)

Друго по крайното стъпало едва ли, но от пре- напрежението може и тунера да е изгорял,  ще разбереш като сложиш новата ИС на крайното стъпало. 

преди 1 час, Деянчо написа:

Това желязното, пичага, се казва радиатор. Към радиаторите, пичага, се прикрепят корпусите на интегралните схеми с цел отдаване на топлина като преди да се прикрепят, пичага, се мажат с термопаста. Пичага, сега разбра ли?

А дали има нещо друго изгоряло освен интегралата, ние не можем да кажем, защото не сме врачки, пичага. Съветвам те, пичага, да направиш повече и по-качествени снимки на платката, защото с този черно-бял ефект и отдалече нищо не се вижда, пичага. :)

Икебана пак ли се правиш на "майстор"

преди 1 минута, PigManu написа:

Икебана пак ли се правиш на "майстор"

Що искаш пак бе, шмиргел?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.