Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каналите на лявата и дясна колона

Featured Replies

Свири ли вече хитачито

• Отговори 390
  • Прегледи 31,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

все ощв не но,имам въпрос .

7 то краче на плюса на лявата колона ли е другия ми въпрос.

12 то краче за плюса на дясната колона ли е това ме интересува.

Пичага имаш схема какво да пишем. 

Добре де,нали гледаш схемата,минуса е общ а плюса на колоните се свързва с интегрална на 7 и 12 краче през кондензатор 1000 мкф.Дали е ляво на 7 краче или 12 каква е разликата.Научи се да четеш " написаното" от " Пичагите" ,иначе никой няма да ти помага. 

преди 1 час, Pichagata 933 написа:

пичаги що не пишете

За втори път ще ти го напиша!

Когато имаш въпроси към някого, седиш тук и отговаряш на тях, а не да се криеш като шушуминга. Снощи те чаках близо 2 часа да отговориш, а ти се направи на невидим, за да се появиш отново в 4 часа сутринта. Да не си мислиш, че някой от отговарящите тук, ти е задължен с нещо? Най важното! Когато отговаряш, пиши разбрано, както го правят всички, а не да гадаем какво си искал да кажеш. Погледни си дългия пост. Прочети го. Сега кажи, разбра ли какво си написал?

• Автор

Пичаги аз не мога постояно да сидя в фоурма а и използвам мобилен интернет относно.

Моето запитване е обсновано че като маистора отстрани изгоряли я интеграл на крайното стъпало аз взех мултицет и замерих лявия канал на плюса сложих единия кабел на мултицета кадето са излизали карачерата на интеграла на крайното стъпало и почнах да змервам на 12 нищо 10 нищо 9 нищо 8 нищо 7 даде верига и по това познах че е на плюс на лявата колона на дясна е последното 12 това ви казах пичаги не ме ли разбрах те 

Не ви писах че нямах по рано интернет 

• Автор
преди 10 часа, Pichagata 933 написа:

Пичаги аз не мога постояно да сидя в фоурма а и използвам мобилен интернет относно.

Моето запитване е обсновано че като маистора отстрани изгоряли я интеграл на крайното стъпало аз взех мултицет и замерих лявия канал на плюса сложих единия кабел на мултицета кадето са излизали карачерата на интеграла на крайното стъпало и почнах да змервам на 12 нищо 10 нищо 9 нищо 8 нищо 7 даде верига и по това познах че е на плюс на лявата колона на дясна е последното 12 това ви казах пичаги не ме ли разбрах те 

Не ви писах че нямах по рано интернет 

Пичаги аз няма как да седя щот използвам мобилни данни а те ми дърпат от мегабайтите относно моето запитване аз съм го написал

Ти не си казал никъде дали изобщо има захранване,на токоизправителя имаш ли 14 V.

На 10 краче на интеграла трябва да има 14 в.

• Автор

не знам радиото е при техника аз пращам един клип да видиш че захранването е и после ще цитирам какаво съм замерил с мултицета

сега пиша дословно как разбрах че 12 7 краче че са на плюсовете цитирам" Извадих платката от касетофона взех мултицета и почнах да замервам кадето са седял интеграла на крайното стъпало кадет са били крачетата включих мултицета и единия кабал го вкарах в плюса на лявата колона а с другия кабел почнах да докачам на 1 то нищо 2 то нищо 3 то нищо 4 то нищо 5 то нищо 6 то нищо на 7 то мучтицета даде че има верига после извадих кабела на мултицета от плюса на лявата колона и го вкарах в плюса на дясната колона и продължих с мултицета 8 то нищо 9 то нищо 10 то нищо 11то нишо 12 то краче мултицета пак даде верига." Край на цитата, пичаги сега разбрахте ли захранването не съм го замервал изобщо.

занранване има вижте клипа и после вижте цитатът под клипа.

баси каналите
зимате този инструмент и знайти ко да прайти
РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за за оÑпÑÑване на канали

• Автор

:Dпич с тоя инстромент се чистят тоалетни ти кво търсиш тук

• Автор

кво ша кажете за това пичаги.

така го бях направил касетофона да свири

преди 5 часа, Pichagata 933 написа:

:Dпич с тоя инстромент се чистят тоалетни ти кво търсиш тук

извинявай, мислех че са мъчиш с отходен канал
:no-no:

• Автор

hristo57 отлично се вижда пичага ако пишаш много добре се разбира както се вижда на клипа радиото въпросното които още не е направено цитирам клипа и пиша под него четете внимателно. Качвам го
  • Автор

:D така го бях направил да свири нали ИС то на крайното стъпало му изгоря и аз нали го занезах на маистора да махне изгорелия интеграл и после го направих временно да свири вижте клипа много добере се вижда и се чува че касетофона свири обясних качвам снимка да видите каде бях вързал колоните

качвам клипа неще да се пусне

ето тук бяха вързани колоните на 2 и 3 краче.

IMG_20181229_170906 (1).jpg

но свиреха по слабо заради липсата на НЧУ то

Какво има сега бе, Пичага? Нали Колев и Христо ти помагат. Обяснили са ти всичко.

Screenshot_2019-01-04-10-39-14-271_com.google.android.apps.docs.png

Тази схема е смешно лесна - една ИС и няколко кондензаторчета. Тези "гребла", които виждаш на няколко места, са ти масата (минуса). Всичките тези точки са ти минус! Изходът на каналите (там дето вече сигналите са минали през интегралата и са усилени) са на седмо и дванадесето краче. Преди говорителите имаш последователно свързани електролитни кондензатори със стойност 1000 микрофарада. В паралел преди тези кондензатори имаш филтър - неполярен керамичен кондензатор и резистор 2,2 ома, свързани последователно. Директно на седмо и осмо краче, както и на единадесето и дванадесето краче имаш в паралел по един 47-микрофараден електролитен кондензатор. На десето краче подаваш + на захранването като в паралел на него (паралелно на + и - на захранването) имаш филтов кондензатор 1000 микрофарада. Краче 2 и 3 са ти линия на ляв и десен канал. Крачета 4 и 9 директно са вързани към маса, а 1, 3 и 6 имат кондензатор 100 микрофарада преди да "стигнат" до "греблото".

Нищо сложно няма в това! Ако толкова елементарно нещо не разбираш, значи най-добре давай на сервиз и не се занимавай. Във форуми помощ няма да получиш, най-малко пък в този.

на 5.01.2019 г. в 13:16, Pichagata 933 написа:

не знам радиото е при техника аз пращам един клип да видиш че захранването е и после ще цитирам какаво съм замерил с мултицета

MOV0008A.3gp

сега пиша дословно как разбрах че 12 7 краче че са на плюсовете цитирам" Извадих платката от касетофона взех мултицета и почнах да замервам кадето са седял интеграла на крайното стъпало кадет са били крачетата включих мултицета и единия кабал го вкарах в плюса на лявата колона а с другия кабел почнах да докачам на 1 то нищо 2 то нищо 3 то нищо 4 то нищо 5 то нищо 6 то нищо на 7 то мучтицета даде че има верига после извадих кабела на мултицета от плюса на лявата колона и го вкарах в плюса на дясната колона и продължих с мултицета 8 то нищо 9 то нищо 10 то нищо 11то нишо 12 то краче мултицета пак даде верига." Край на цитата, пичаги сега разбрахте ли захранването не съм го замервал изобщо.

занранване има вижте клипа и после вижте цитатът под клипа.

Ти какво мериш - напрежение, проводимост? Как го мериш? Минусът ти е на всичките тези "гребла" (това е знак за маса, заземление). Там поставяш черното кабелче на мултицета! Червеното го поставяш на различни точки, които искаш да замерваш! Захранването го замери и кажи колко волта има. Това е от ключово значение, защото с проблемно захранване каквото и да направиш, никога няма да ти просвири касетофона. Много внимавай с положението на измерване на мултицета - ако мериш напрежение, задължително го настройваш в този режим. Ако мериш проводимост, настройваш го в решим мерене на проводимост. Ако мериш съпротивление, настройваш го да показва омове и т.н. Внимавай с това, защото може да прецакаш мултицета.

И да, Пичага, пиши малко по-разбираемо, защото едвам ти се разчита. Не ти се карам, просто ти го казвам съвсем добронамерено.

преди 14 часа, Деянчо написа:

Ти какво мериш - напрежение, проводимост? Как го мериш? Минусът ти е на всичките тези "гребла" (това е знак за маса, заземление). Там поставяш черното кабелче на мултицета! Червеното го поставяш на различни точки, които искаш да замерваш! Захранването го замери и кажи колко волта има. Това е от ключово значение, защото с проблемно захранване каквото и да направиш, никога няма да ти просвири касетофона. Много внимавай с положението на измерване на мултицета - ако мериш напрежение, задължително го настройваш в този режим. Ако мериш проводимост, настройваш го в решим мерене на проводимост. Ако мериш съпротивление, настройваш го да показва омове и т.н. Внимавай с това, защото може да прецакаш мултицета.

И да, Пичага, пиши малко по-разбираемо, защото едвам ти се разчита. Не ти се карам, просто ти го казвам съвсем добронамерено.

на Saturday, January 05, 2019 в 22:29, Pichagata 933 написа:

:D така го бях направил да свири нали ИС то на крайното стъпало му изгоря и аз нали го занезах на маистора да махне изгорелия интеграл и после го направих временно да свири вижте клипа много добере се вижда и се чува че касетофона свири обясних качвам снимка да видите каде бях вързал колоните

качвам клипа неще да се пусне

MOV0008A.3gp

ето тук бяха вързани колоните на 2 и 3 краче.

IMG_20181229_170906 (1).jpg

но свиреха по слабо заради липсата на НЧУ то

Това ти е линейния изход бе,напрежението е променливо от порядъка на 150-600 mv,преди тонкоректора,свържи си слушалки и си слушай на воля,ама да са високоомни.

Как мислиш? 

преди 43 минути, AAUUXX написа:

Как мислиш? 

Малко е вероятно да е един и същи потребител,исках да видя вие как мислите.Дали е съвпадение на потребителско име.

преди 5 минути, hristo58 написа:

Малко е вероятно да е един и същи потребител,исках да видя вие как мислите.Дали е съвпадение на потребителско име.

Мисля, че е един и същи.

преди 26 минути, hristo58 написа:

Не! Този пичага е главен модератор във форум "Сандъците" и за разлика от нашия пичага разбира от електроника.

преди 2 часа, hristo58 написа:

Това ти е линейния изход бе,напрежението е променливо от порядъка на 150-600 mv,преди тонкоректора,свържи си слушалки и си слушай на воля,ама да са високоомни.

Трудно се намират такива слушалки. Аз имам едни на "Климент Ворошилов". Подари ми ги един ветеран в сферата на радиотехниката, когато още се занимавах с детекторни приемници.

преди 8 минути, Деянчо написа:

Не! Този пичага е главен модератор във форум "Сандъците" и за разлика от нашия пичага разбира от електроника.

Трудно се намират такива слушалки. Аз имам едни на "Климент Ворошилов". Подари ми ги един ветеран в сферата на радиотехниката, когато още се занимавах с детекторни приемници.

Аз също имам такива слушалки 1600 oм,с тях много лесно се проследяват веригите в предусилвателите,ако нямаш осцилоскоп,те са ми помагали.

преди 58 минути, AAUUXX написа:

Мисля, че е един и същи.

Според мен има възрастова разлика в двата профила, това ме кара да мисля,че не е един същ а е съвпадение на потребителя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.