Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каналите на лявата и дясна колона

Featured Replies

• Автор

Пичаги праеилно ми кахте че няма как еднатя колона да записва а другата не и дясна и лявата колона си записват просто като пусна записа само свири лявата а кат пуска касета която си е записа фабрично свирят и двете.

• Отговори 390
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, Pichagata 933 написа:

Пичаги праеилно ми кахте че няма как еднатя колона да записва а другата не и дясна и лявата колона си записват просто като пусна записа само свири лявата а кат пуска касета която си е записа фабрично свирят и двете.

преди 12 минути, Pichagata 933 написа:

Пичага!

Вече ми се струва, че си разрешил въпроса. Щом искаш да ти свирят и двете колонки, ще си купуваш фабрични записи и ще си слушкаш на воля. Ама така, малко ще се минеш. По добре да си правиш ти записите и да ти свири само едната колонка този месец, а след месец , само втората. Така ще увеличиш времето на ползване на касетофона и ще намалиш разхода на електричеството в къщи. А и сега времето  за ползване на касетофона ще нарасне двойно с твоя метод. Ти ще си доволен, касетофона ще изкара по дълго време, а и ние ще се радваме с теб! Пускай кючека.

Може и проблема със записването да го мислиме, но не е ясно този канал дето не свири след запис, пълна тишина ли е или не, трие ли се предишния запис или не, какви са касетите на които се записва, ако са с 10 презаписа на лентата няма какво да се иска повече май?

Възможни варианти:

Проблем с ключа за запис има в него едни пластинки с годините спират да контактуват правилно, изтъркана глава, неправилно подмагнитване на главите. 

• Автор

Пичага на касетка която записвах няма никви записи само има които аз съм записвал. Да чува малко на дясна колона като свири на касетката има три записа други  няма аз съм ги записвал вчера.

Пичага става ли да се почиста със спрей против ражда защтото маи може и със спирт нали пичаги.

Утре ше почистая всички потенциометри и записващия ключ днес. А днес почистих главите на двете касети.

Не разбрах всичко! 

Главите да не ги почистиш със спрея за ръжда, чистят се с разреден чист спирт 50/50. Потенциометрите може да се пръснат с чист спирт, но ще е за кратко действието. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Пичаги да препоръчате саит за части за касетофони без занчение от марката им.

Какво ти трябва,отмина ерата на касетофоните и части можеш да намериш в Ebay,а тука в по голямата част по обяви.Ако търсиш ролки,фрикции,зъбни колелца няма голям избор,TPetrov има,ама глави предимно,ремъци има на много места,но не са качествени.

• Автор

Моторче за хитачито че на моя го свалих и го сложих на твоя дето ми го даде 

И други части без значенке какви са дали ремаци дали глави и.т.н 

преди 28 минути, Pichagata 933 написа:

Моторче за хитачито че на моя го свалих и го сложих на твоя дето ми го даде 

И други части без значенке какви са дали ремаци дали глави и.т.н 

Хитряга, а? Магазин в Правец ще отваряш.

• Автор
преди 3 часа, Колев60 написа:

Хитряга, а? Магазин в Правец ще отваряш.

Не Няма да отварям а просто питам

• Автор

Имам един въпрос пичаги за ресистор с номер R656 този ресистор на всички ли радио апарати ли го има 

преди 2 минути, Pichagata 933 написа:

Имам един въпрос пичаги за ресистор с номер R656 този ресистор на всички ли радио апарати ли го има 

Аз не мога да ти отговоря, защото изтрих схемата и не ми се търси наново. Извинявам се!

• Автор

Няма проблем дано някои от другите да може да отговори 

А ти пичага каде намери схемата.

R656 е номера на резистора в принципната схема на този модел,стойността е 2,2 om .

На друг радиоапарат резистор със същия номер ще има друга стойност.

• Автор

Мерси. Пичага, имам друг въпрос за моито хитачи. Понеже и там трябвали да има резистор с тоя номер а явоно тои първо е изгорял  и там е имало пад на волтажа. Та въпросами е маистора е сложил друг резистор и малко по дебел от на твоя касетофон дето ми го даде има друг въпрос пичаги 

Пичаги ако се сложи такъв резистор от друх радио апарат да кажем примерно на хитачи имали вероятност нещо да изгори Това е въпроса.

преди 9 часа, Pichagata 933 написа:

Няма проблем дано някои от другите да може да отговори 

А ти пичага каде намери схемата.

Пичага, пичага! Хептен те няма в четенето. Иди на  страница 4 и виж какво съм ти написал с подробни обяснения как да си свалиш електрическата схема, която ти е дал AAUUXX.

""Приятел!

AAUUXX ти е дал линк за изтегляне.  Ето ви схема.  Но май не знаеш каква е процедурата за изтеглянето. Ето, с няколко думи!

Кликаш на линка, който ти е дал. Отваря се страница и по надолу се вижда с почернени букви къде е написано proccesing - това значи да изчакащ около 30 секунди, докато надписа се смени със  DOWNLOAD. Сега вече можеш да си изтеглиш схема. Да не се укаже, че няма и с какво да я "отвориш?  Ето ти снимки. Погледни ги!!! Кликваш на   DOWNLOAD  - долната картинка.

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

Какво направи бре човек? Аз за толкова време щях да изтегля  половината интернет.  Май не си много по отговорите, ми се струва. Трябва да знаеш и уважаваш труда на хората. Не е редно, да ни отговаряш след 1 седмица! Разгледа ли схемата? Ориентира ли се поне или пишем напразно?""

Картинките, които ти гледаш не представляват електрическата схема. Хайде, опитай сега да си я свалиш на компютъра!

преди 4 часа, Pichagata 933 написа:

Мерси. Пичага, имам друг въпрос за моито хитачи. Понеже и там трябвали да има резистор с тоя номер а явоно тои първо е изгорял  и там е имало пад на волтажа. Та въпросами е маистора е сложил друг резистор и малко по дебел от на твоя касетофон дето ми го даде има друг въпрос пичаги 

Пичаги ако се сложи такъв резистор от друх радио апарат да кажем примерно на хитачи имали вероятност нещо да изгори Това е въпроса.

Няма значение дали е по дебел,важното е да е 2,2 ом

• Автор

Мерси че ми каза а на другите им кажи, че съм я изтелил схемата за хитачи просто Това исках да разбера за резистора.ако е повече от 2,2 ом що изготи нещо сигурно цялото радио 

• Автор

Пичаги R656 колко вата е да  знам за тва питам

преди 46 минути, Pichagata 933 написа:

Пичаги R656 колко вата е да  знам за тва питам

Отвори схемата и намери къде е R656. Представлява малко правоъгълниче. Ако в него има написани римски числа  I,  II, III, IV, V  и тъй нататък, това му е мощността. Във всички други случаи мощността е 1/4 вата. Ти можеш да сложиш и 0,5 вата, който е малко по голям по размер, но и той ще се събере. А може да го запоиш и вертикално. Пичага! 3 месеца го ремонтираш бре. Ако си на норма, отдавна щеше да гушнеш букета.  Пожелавам ти приятен ден.

• Автор
преди 3 часа, Колев60 написа:

Отвори схемата и намери къде е R656. Представлява малко правоъгълниче. Ако в него има написани римски числа  I,  II, III, IV, V  и тъй нататък, това му е мощността. Във всички други случаи мощността е 1/4 вата. Ти можеш да сложиш и 0,5 вата, който е малко по голям по размер, но и той ще се събере. А може да го запоиш и вертикално. Пичага! 3 месеца го ремонтираш бре. Ако си на норма, отдавна щеше да гушнеш букета.  Пожелавам ти приятен ден.

Аз пичага касетофоните ми работят просто питах за резистора да знам щот на схемата него отрих да пише моштността.

Щом работят не ги барай! Давай им повечко газ и не се заглеждай вътре, че ще ги повредиш.

преди 1 час, Pichagata 933 написа:

Аз пичага касетофоните ми работят просто питах за резистора да знам щот на схемата него отрих да пише моштността.

Ето ти го къде се намира.

Без име.jpg

• Автор
преди 1 час, AGD написа:

Щом работят не ги барай! Давай им повечко газ и не се заглеждай вътре, че ще ги повредиш.

Ти пичага не ми казвай ако обичаш аз нема за кво да ги отварям но тва христов ще трябва че има кабели за запояване 

преди 1 час, AGD написа:

преди 1 час, Pichagata 933 написа:

Ти пичага не ми казвай ако обичаш аз нема за кво да ги отварям но тва христов ще трябва че има кабели за запояване 

Пичага, пичага! Не зная какво си гледал, ама явно бъкел не разбираш от електрически схеми а и означенията на елементите не ги знаеш. Виждаш ли до резистора един триъгълник със знак чуденка в него. Това трябва веднага да ти говори, че въпросният резистор е същевременно и предпазител, който много често изгаря.А и до самия резистор е написана мощността му  1/2 вата или о,5 вата е все едно и също. Дори съм ти го написал в горният си пост. Като че ли беше споменал че е нагоряло. Вече не си спомням от твоите 10 страници. Често пъти, точно такива резистори с много малка стойност на съпротивление се ползват във вериги за да предпазят изделието от още по големи проблеми. Не ти трябва Христов, щом имаш електрическата схема, както си написал. Но аз съм уверен, че я нямаш, защото не си успял да я свалиш, още повече, да я отвориш. Както и да е. Щом имаш желание да се занимаваш с тези дрънкалки, това е добре. Все ще научиш нещо. От мен , приятна вечер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.