Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каналите на лявата и дясна колона

Featured Replies

• Автор
преди 18 минути, Колев60 написа:

Пичага, пичага! Не зная какво си гледал, ама явно бъкел не разбираш от електрически схеми а и означенията на елементите не ги знаеш. Виждаш ли до резистора един триъгълник със знак чуденка в него. Това трябва веднага да ти говори, че въпросният резистор е същевременно и предпазител, който много често изгаря.А и до самия резистор е написана мощността му  1/2 вата или о,5 вата е все едно и също. Дори съм ти го написал в горният си пост. Като че ли беше споменал че е нагоряло. Вече не си спомням от твоите 10 страници. Често пъти, точно такива резистори с много малка стойност на съпротивление се ползват във вериги за да предпазят изделието от още по големи проблеми. Не ти трябва Христов, щом имаш електрическата схема, както си написал. Но аз съм уверен, че я нямаш, защото не си успял да я свалиш, още повече, да я отвориш. Както и да е. Щом имаш желание да се занимаваш с тези дрънкалки, това е добре. Все ще научиш нещо. От мен , приятна вечер!

Пичага имах напревид че тоя касетофон дето твоя колега христов ми го даде имах напредвид че на него има кабели за спояване а за схемата само да ти кажа че я изтеглих още когато вие ми я пратих те и да тоя резистор е защита на касетофона а тои ако изгори касетофона може ли да свири 

• Отговори 390
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом имаш схемата пред теб, аз ти задавам същият въпрос: -  Може ли касетофона да свири, ако е изгорял резистора R565?   До сега ти пита а ние отговаряхме. От 10-та страница нататък, ние ще питаме, а ти ще отговаряш. За да сме "квит" , както казват хората.

• Автор
преди 8 часа, Колев60 написа:

Щом имаш схемата пред теб, аз ти задавам същият въпрос: -  Може ли касетофона да свири, ако е изгорял резистора R565?   До сега ти пита а ние отговаряхме. От 10-та страница нататък, ние ще питаме, а ти ще отговаряш. За да сме "квит" , както казват хората.

Ти ще кажеш но дати кажа че на моя касетофон преди да му изгори нчу то крайното стъпало пак свиреше ни касетофоните не работеха моторчетата такаче значи касетофона мисля че трябва да свири но касетофоните не не знам това отговарям наи добре ти ми кажи да ли може да работи.

преди 24 минути, Pichagata 933 написа:

Ти ще кажеш но дати кажа че на моя касетофон преди да му изгори нчу то крайното стъпало пак свиреше ни касетофоните не работеха моторчетата такаче значи касетофона мисля че трябва да свири но касетофоните не не знам това отговарям наи добре ти ми кажи да ли може да работи.

Прочети какво си написал. Разбра ли нещо от написаното? Аз нищо не разбрах. Твойта работа: Един гаща плява, да яде нашта магара!

• Автор
преди 6 минути, Колев60 написа:

Прочети какво си написал. Разбра ли нещо от написаното? Аз нищо не разбрах. Твойта работа: Един гаща плява, да яде нашта магара!

преди 6 минути, Колев60 написа:

Пичага обясних ти пак обяснявам на моето хитачи също е имало такъв резистор то го има но е изгоряло но колоните се чуваха че свирят по слабо и след две седмици се усилиха но моторчетата на касетофоните не работеха а колоните свирят но после и нчу то му изгоря и Пак прочетох написаното и ти ще кажеш според мен тоя резистор като изгори радиото пак трябва да работи ко вече нчу то като му изгори не може  да работи това е моя отговор твоя какъв е може или не 

преди 2 минути, Pichagata 933 написа:

Пичага обясних ти пак обяснявам на моето хитачи също е имало такъв резистор то го има но е изгоряло но колоните се чуваха че свирят по слабо и след две седмици се усилиха но моторчетата на касетофоните не работеха а колоните свирят но после и нчу то му изгоря и Пак прочетох написаното и ти ще кажеш според мен тоя резистор като изгори радиото пак трябва да работи ко вече нчу то като му изгори не може  да работи това е моя отговор твоя какъв е може или не 

Ще ти кажа след седмица. Става ли? Не бъди припрян чак толкова.До тогава за домашно прегледай по обстойно тази част от схемата, където R565 участва. Там са написани още неща с големи черни букви(подсказах ти). А като се върна след 7 дни ще те препитам какво си забелязал на схемата.Ако не можеш да ми отговориш,тогава ще ти кажа , ако вече някой не ти е подсказал.

• Автор
преди 1 час, Колев60 написа:

Ще ти кажа след седмица. Става ли? Не бъди припрян чак толкова.До тогава за домашно прегледай по обстойно тази част от схемата, където R565 участва. Там са написани още неща с големи черни букви(подсказах ти). А като се върна след 7 дни ще те препитам какво си забелязал на схемата.Ако не можеш да ми отговориш,тогава ще ти кажа , ако вече някой не ти е подсказал.

Добре пичага.

• Автор
на 23.02.2019 г. в 23:33, Pichagata 933 написа:

Добре пичага.

Пичага щеше да ме препитвам за тоя резистор R656 ще ше да ме препиташ да те затапя с отговора 

Щом ще ме затапваш, няма да те препитвам. Давай сега да чуем твоя отговор, само да не вземеш да се изложиш.

• Автор
преди 3 часа, Колев60 написа:

Щом ще ме затапваш, няма да те препитвам. Давай сега да чуем твоя отговор, само да не вземеш да се изложиш.

Ето отговора тоя резтор R656 захранва нчу то и двата транзистора с номер D1266 прав ли съм ако не съм кажи но да та кажа радиото свиреше пак без резистора но касетофоните не работеха 

• Автор

Пичаги това хитачи дето вашия колега христов то подържали aux кабел що си намерих ако подържа каде се включва зада знам.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

кво правите пичаги.

преди 21 часа, Pichagata 933 написа:

кво правите пичаги.

Ръчкаш ли у кастофона?

преди 4 минути, AGD написа:

Ръчкаш ли у кастофона?

Пичагата сега е на "зелено" а с касетофоните ще се занимава след 3 декември тази година. Тъкмо ще има какво да ни разказва по нова година.

преди 1 час, Колев60 написа:

Пичагата сега е на "зелено" а с касетофоните ще се занимава след 3 декември тази година. Тъкмо ще има какво да ни разказва по нова година.

Ма много далеко бе след 8 месеца

• Автор

пичаги аз не съм майстор дали съм ръчкал касетофона не съм днес го отворих и му направих лека профилактика тоест почистване.

на 20.03.2019 г. в 0:05, Pichagata 933 написа:

Повечко газ му давай да свири не му трябват чести профилактики.

• Автор
преди 2 часа, AGD написа:

Повечко газ му давай да свири не му трябват чести профилактики.

пичага трябва си профилактика не само да му давам зор.

преди 18 часа, Pichagata 933 написа:

пичага трябва си профилактика не само да му давам зор.

И това е вярно. Не може само яздене трябва и чесане от време на време, ама ти много му се фтилясваш. 

• Автор

пичага не се фтелясвам просто държа да е чист касетофона.

преди 3 часа, Pichagata 933 написа:

пичага не се фтелясвам просто държа да е чист касетофона.

Още ли не просвири тоя касетофон?

• Автор
преди 16 минути, Деянчо написа:

Още ли не просвири тоя касетофон?

пичага ти си бил жив хахаха а касетофона работи нали и вашия колега христов ми да де и неговия касетон та неговия касетофон го почистих основно.

току-що, Pichagata 933 написа:

пичага ти си бил жив хахаха

Жив съм за нещастие на много хора. :)

преди 1 минута, Pichagata 933 написа:

а касетофона работи

Майсторът ли го оправи?

преди 2 минути, Pichagata 933 написа:

вашия колега христов ми да де и неговия касетон та неговия касетофон го почистих основно.

Пичага, чистенето на една кутия с платки отнема не повече от 20 минути.

Не се дели от нас! Щом си тук, значи и ти си част от колектива. Тук много промени са станали докато ме нямаше. Някои от старите форумници липсват.

• Автор

пичага и кои от форумниците липсват че аз фоурма не го следя всеки ден.

• Автор

пичаги вчера поръчах 9 волтово моторче за моето хитачи обаче имам малък проблем със сеързването на мотора пичаги наложи се да го свяля моето моторче че тва моторче на автореверсния касетофон на хитачито което вашия колега христов ми даде мотора беше ръчкано и прецакано.

Редактирано от Pichagata 933 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.