Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каналите на лявата и дясна колона

Featured Replies

• Автор

Пичаги какво значи PL PH какво означават имаги на моторчета на хитачито на схемата.

• Отговори 390
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, Pichagata 933 написа:

Пичаги какво значи PL PH какво означават имаги на моторчета на хитачито на схемата.

Направи една снимка на тази част от схемата където е написано, за да се ориентираме бре Пичага. Аз отдавна не я пазя тази схема. Може би е свързано с ниски и високи обороти, но точно какво, сега не се сещам. Давай, а аз ще те почакам. Ако има някакъв бутон за "бързо пренавиване на касетата", сигурно е за това.

• Автор

Screenshot_2019-04-02-00-31-58.thumb.png.5a2a6bb281ec0c1787c52123fa2dcfa5.png

Ето пичага 

преди 18 минути, Pichagata 933 написа:

Screenshot_2019-04-02-00-31-58.thumb.png.5a2a6bb281ec0c1787c52123fa2dcfa5.png

Ето пичага 

Точно за това е Пичага. Виждаш ли вляво на моторчето има кнопка(ключе) -  S002 и под него пише Motor Power Swithc, което като се натисне се получават максималните обороти на моторчето , което може да се използва в случая за бързо пренавиване на касетката. A в нормалната си позиция, захранването минава през стабилизатор за поддържане на нужните 4.75 оборота за правилното просвирване на записа от касетката. Това, явно е моторчето за пренавиване на ляво и на дясно на касетофона. Не, моторчето е едно, но се комутира за различните видове работа - запис-възпроизвеждане и  бързо наляво - бързо на дясно. Разбра ли ме сега? В радиокасетофоните, наречени от мен - дрънкалки - моторчето е обикновено само едно. Докато във големите модели декове, моторчетата са 3. Едно е за запис възпроизвеждане с прецизен регулатор на оборотите, едно за бързо пренавиване на ляво и едно за дясно. Или "директ драйв". Оста на моторчето е точно под лявата или дясната дупка на касетата..

Скоростта на превиване е такава, каквито са и оборотите на лявото и дясното моторче в дековете от голям клас. Всичко останало е като твоя случай - с един мотор.

Доволен ли си от отговора?

• Автор

Пичага ама на капачето не ги пише на не го пише - + на 2 и 3 каналче на другите два канала на 1 и 4 не пише нщ.

току-що, Pichagata 933 написа:

Пичага ама на капачето не ги пише на не го пише - + на 2 и 3 каналче на другите два канала на 1 и 4 не пише нщ.

Абе моето момче. Как мога да ти отговоря абсолютно точно, като нищо не е пред мен. Аз ти отговарям от опит и както би трябвало да бъде. Ти си този, в ръцете на който е моторчето. Де да зная къде какво пише бре Пичага?  Ти за какво разсъждаваш, а не го направиш така, както е посочено в схемата. А можеше преди това да си запишеш на лист, коя жица къде е запоена, щом моторчето е същия модел като това, в касетофона! Умори ме да пиша бре човек!!!

• Автор
преди 4 минути, Колев60 написа:

Абе моето момче. Как мога да ти отговоря абсолютно точно, като нищо не е пред мен. Аз ти отговарям от опит и както би трябвало да бъде. Ти си този, в ръцете на който е моторчето. Де да зная къде какво пише бре Пичага?  Ти за какво разсъждаваш, а не го направиш така, както е посочено в схемата. А можеше преди това да си запишеш на лист, коя жица къде е запоена, щом моторчето е същия модел като това, в касетофона! Умори ме да пиша бре човек!!!

Пичага жиците ги връзвах както си трябва а моторчето е от моето хитачи от касетофона без автореверса защо мислиех че сътане но явни че няма.

преди 3 минути, Pichagata 933 написа:

Пичага жиците ги връзвах както си трябва а моторчето е от моето хитачи от касетофона без автореверса защо мислиех че сътане но явни че няма.

Приятел! Хвани касетофона, удари го в земята и отиди до Шатрата да удариш 2-3 бири. Стига си се мъчил като грешен дявол!

• Автор
преди 1 час, Колев60 написа:

Приятел! Хвани касетофона, удари го в земята и отиди до Шатрата да удариш 2-3 бири. Стига си се мъчил като грешен дявол!

Приятел! Шатрата не работи от доста време насам. И търся ново моторче за моето хитачи и няма за кво да удрям в земята.

преди 4 минути, Pichagata 933 написа:

Приятел! Шатрата не работи от доста време насам. И търся ново моторче за моето хитачи и няма за кво да удрям в земята.

Я му напиши названието и марката да ти проверя в Търново. Нали знаеш, че в този град има много техничари?

преди 1 час, Колев60 написа:

Нека си ръчка човека. :)

преди 4 минути, Pichagata 933 написа:

Майтапи се просто.

Ти нали си намери ново моторче или греша?

• Автор
преди 51 минути, Колев60 написа:

Я му напиши названието и марката да ти проверя в Търново. Нали знаеш, че в този град има много техничари?

Ето марка на касетофона нали hitachi trk-w550e на моторчето не мога да го разчета.

преди 52 минути, Деянчо написа:

Нека си ръчка човека. :)

Майтапи се просто.

Ти нали си намери ново моторче или греша?

Да пичага намерих си но маи не отговаря на това което си беше.

току-що, Pichagata 933 написа:

Ето марка на касетофона нали hitachi trk-w550e на моторчето не мога да го разчета.

На моторчето е важно какво пише, а не каква ти е кравата!

• Автор
преди 6 минути, Колев60 написа:

На моторчето е важно какво пише, а не каква ти е кравата!

Пичага утре мога да ти кажа защото не помня е трябва да разглобя хитачито ще видя на старото моторче но мисля че не се вижда нщ че се е заличило.

Ph означава високи обороти,Pl ниски( нормални) обороти.Трябва да проследиш жиците,които отиват в превключвателя за високи и ниски обороти.

+ и- са ясни.

преди 45 минути, hristo58 написа:

Ph означава високи обороти,Pl ниски( нормални) обороти.Трябва да проследиш жиците,които отиват в превключвателя за високи и ниски обороти.

+ и- са ясни.

Писал си ми на лично,отговарям ти тук,защото има и други участници в темата:

Много е сложно да ти го обясня на теб.По добре намери някой майстор в Правец,S002,S003,S004 и S011 са превключвателите за моторчето.Къде се намират на платката,не мога да кажа,трябва да е пред мен.

• Автор
преди 2 минути, hristo58 написа:

Много е сложно да ти го обясня на теб.По добре намери някой майстор в Правец,S002,S003,S004 и S011 са превключвателите за моторчето.Къде се намират на платката,не мога да кажа,трябва да е пред мен.

Добре пичага утре имаш снимка на платка и ще ги намерим ако успея да ги кача тук.

преди 8 минути, hristo58 написа:

Пичага s004 s003 са пластините на автореверсния касетофон одзад но те не играят роля за моторчето s003 e плеи пластината която възпроизвежда s004 e пластината която прекъсва и може да превърташ касетката. А s002 e захрнващата плъстина която затваря веригата и моторчето върти. S0011 e на другия касетофон без реверса захранващата пластина.

преди 1 минута, hristo58 написа:

И сега на теб какво ти трябва да узнаеш.

Да ли го обичаш още!!!

преди 16 часа, Pichagata 933 написа:

Добре пичага утре имаш снимка на платка и ще ги намерим ако успея да ги кача тук.

Пичага s004 s003 са пластините на автореверсния касетофон одзад но те не играят роля за моторчето s003 e плеи пластината която възпроизвежда s004 e пластината която прекъсва и може да превърташ касетката. А s002 e захрнващата плъстина която затваря веригата и моторчето върти. S0011 e на другия касетофон без реверса захранващата пластина.

Пичага, осъзнаваш ли ей така случайно, че вече ще стане половин година, откакто го човъркаш този касетофон? Половин година откакто пишеш за него, а със сигурност и преди това си се занимавал!

преди 5 часа, Колев60 написа:

Да ли го обичаш още!!!

И любов ли има тук? :panicbutton:

• Автор

Пичаги направих клип на моторчето но не мога да го кача в темата не ми дава много е голям.

преди 9 часа, Деянчо написа:

И любов ли има тук? :panicbutton:

По добре любов отколкото война

• Автор
преди 40 минути, Деянчо написа:

Ползвай това:

https://dox.abv.bg

Пичага това за какво да го полузвам.

преди 2 минути, Pichagata 933 написа:

Пичага това за какво да го полузвам.

Да прикачиш файла там и да ни пратиш линка към него да го видим, как за какво!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.