Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно препълнен 17 GB дял с Linux Mint 18 XFCE

Featured Replies

Как да не пусна отделна тема, като в обединената тема за Mint по-трудно се забелязва въпросът ми ...

Mint 18 XFCE (от подписа ми), инсталирана на 17 GB от 120 GB диск на лаптопа от подписа ми,

отказа да тръгне, с обяснение, че няма място на дяла. https://imgur.com/QbOLLIi

С live-флашка видях, че наистина няма място.
Преместих другаде една папка със 191 GB инсталационни файлове на Open Office 3, инсталиран с Wine,
изтрих още някакви файлове , и сега има 233,8 MB свободни, от всичко 16,8 GB дял.

И Mint 18 XFCE си тръгна без възражения.

Опитах да освободя още, като изпълних в терминала :
sudo apt-get autoremove --purge && sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean

Свободните MB намаляха на 230,6 , вместо да се увеличат !!!
И докато напиша още няколко реда, намаляха на 230,5 MB, без да има включено поточно видео или аудио.
Малко след края на писането на темата, вече са останали 227,7 Мб

Въпросите ми са :

1. Дялът само с новоинсталирани програми ли се е напълнил толкова, или и с временни файлове от тяхната работа
(най-вече поточно видео в Chromium  от Youtube, и поточно аудио от Spotify )

2. С какво се пълни, по време на писане на въпросите ми дори ? Само Фейсбук е отворен.

3. Защо (и дали) при изпълнение на почистващите команди в терминала, вместо да се освободи място, се напълни място на диска ?

4. Трябват ли ми инсталационните файлове на Open Office 3.0 инсталиран от диск от списание, 
щом, след като ги изместих в друг дял, Open Office си тръгна и проработи без тях ?

Моля за отговори, или за линкове, ако някъде вече е писано !

Предварително ви благодаря !

Привет!

Почистване с bleachbit. Аз маркирам това:

https://i.imgur.com/JzStayl.png

https://i.imgur.com/3cwk7Gm.png

И най-вече - историята на браузърите.

Инсталационните файлове не ти трябват тук. Запази си ги на друго място.

Успех!

преди 12 минути, p4p написа:

Накара ме да пиша.

@Недко Част от отговорите се съдържат във въпросите (голяма, до много голяма част). Имаш baobab - използвай го (аз предпочитам gdmap - прави същото, показва къде колко е заето).

• Автор
преди 40 минути, бат'начо написа:

показва къде колко е заето).

Благодаря !
а има ли показано как да различа нужното от ненужното заето, за да изтрия ?
И без баобаб мога да се разходя по директориите, да натисна десен бутон и да избера "свойства"

преди 1 час, p4p написа:

Имам лош спомен, че се губят паролите, но то беше отдавна, преди да се науча да настройвам и да избирам.
Сега направих изтриване - и свободното място нарасна до 343 Мб.

Бих казал, че махането на tumbler-common ще спести доста място по-късно, но пък няма да имаш картинки за снимките, видеофайловете, пдф-овете и др. които индексира, това на "първо четене". Не знам как е обвързано с десктопа, за да не хвръкне и той с него.

Хванал си едно разточително дистро, на всичкото отгоре му слагаш още пудра и фантифлюшки, и искаш да го сместваш на малко място - няма как да стане (при тебе).

• Автор
преди 2 часа, p4p написа:

Каква настройка на изтриването пропуснах, че изчезнаха 8-те картинки-линкове
към най-посещаваните сайтове от началната страница на Хромиум ?

Недко, просто си прибавѝ едни например към 13GB към дяла с Linux, и си работѝ спокойно, без да се налага да си броиш свободните байтове.

Видяхме ти въпросите в темата за Linux Mint, но явно всеки (не само аз) е решил, че са тъпи, и не ти е отговорил. От какъв зор инсталираш 191GB Open Office през Wine, Linux-ът няма ли си офис пакет?!? И естествено, че вече инсталационните файлове не ти трябват. Трий ги, нали ги имаш и на диск?... Колкото до свободното място, нормално е да се променя постоянно. Нали освен това, което явно вършиш на компа, се случват и една купчина неща във фонов режим.

И разкарай най-накрая тоя бъгав Chromium. Сложи си една Opera, ще се родиш.

преди 42 минути, RudeBoy написа:

Недко, просто си прибавѝ едни например към 13GB към дяла с Linux, и си работѝ спокойно, без да се налага да си броиш свободните байтове.

Видяхме ти въпросите в темата за Linux Mint, но явно всеки (не само аз) е решил, че са тъпи, и не ти е отговорил. От какъв зор инсталираш 191GB Open Office през Wine, Linux-ът няма ли си офис пакет?!? И естествено, че вече инсталационните файлове не ти трябват. Трий ги, нали ги имаш и на диск?... Колкото до свободното място, нормално е да се променя постоянно. Нали освен това, което явно вършиш на компа, се случват и една купчина неща във фонов режим.

А от Ext4 формат как може да се прехвърли място например от home дяла към основния дял? 

преди 46 минути, RudeBoy написа:

От какъв зор инсталираш 191GB Open Office през Wine,

Грешка при писане е, той няма физически такова място.

преди 10 минути, бат'начо написа:

Грешка при писане е, той няма физически такова място.

Мда, предположих, че е 191MB. Но въпросът остава.

• Автор
на 27.12.2018 г. в 8:46, RudeBoy написа:

Благодаря !
13 Гб няма откъде в рамките на този диск. По-скоро от дяла на Минт мога да махна програми, които съм инсталирам за конкретна поръчка и после не ми трябват.
Дискът е с Минт, ХР и общ дял "D" за документи.
Дялът на ХР Pro е свиван до 20 GB, заедно с актуалните за времето и програми - нека да оставим поне този "апартамент" на заслужилата героиня на труда ... (ХР не сменям, защото заедно с нея вървят и наличните принтери и скенери и софтуерът им и още софтуер...)
Дял "D" с документите след поредното разтоварване има свободни около 5 GB.
191 MB са наистина, а не GB. Докато чаках отговора и сам съобразих, че по-скоро мога и трябва да ги махна. Исках да разбера дали програмата не ги ползва за нещо по време на работа. За хората, които са учили в компютърни кабинети в училище, или са имали домашен компютър от деца, нещата са доста по-подразбиращи се ... Аз видях компютър чак в казармата, на самоходните гаубици.
.......................
С интерфейса на точно този Open Office съм свикнал, като дизайн (изглед) и функции, някои от които не откривам в Libre Office (който като цяло ме дразни). Най-комфортно ми е всичко на екрана да изглежда алуминиев металик като старите декове (в т.ч. Windows преди ХР),
или в черно , каквото съм избрал в Минт.
За браузъра може да те послушам, ако и бат`Начо е на същото мнение 
Ама пак трябва време да уча и да свиквам ... не съм в града, а в двор от селски тип (т.е. времето ми е заето), зает още с портрети, пейзажи и рекламата им в нета ... един смартфон нямам време да усвоя ...

Бай Недко като почистиш  със bleachbit ще видиш колко място ще се освободи : )

на 27.12.2018 г. в 9:29, Камен Тодоров написа:

А от Ext4 формат как може да се прехвърли място например от home дяла към основния дял? 

Може да стане, но ... дяловете трябва да са ти лепнати един до друг. Хващаш единия и го свиваш. Хващаш втория и го разширяваш. Мисля с GParted може да стане. Имай в предвид, че е малко рисковано, направи си бекъп на най-важното. Естествено може и през терминала. Използвай Live CD, за да не ти пречи ОС на която е дялът.

на 26.12.2018 г. в 23:24, Недко написа:

1. Дялът само с новоинсталирани програми ли се е напълнил толкова, или и с временни файлове от тяхната работа
(най-вече поточно видео в Chromium  от Youtube, и поточно аудио от Spotify )

Ако изчистиш кешираните DEB пакети ще ти освободят доста мегабайти. Не вярвам bleachbit да ги чисти.

sudo du -sh /var/cache/apt
sudo apt-get clean

8 Simple Ways To Free Up Space On Ubuntu and Linux Mint

https://itsfoss.com/free-up-space-ubuntu-linux/

на 28.12.2018 г. в 23:47, Недко написа:

...
За браузъра може да те послушам, ако и бат`Начо е на същото мнение 
...

Това не разбрах защо така... Ползвай каквото ти душа сака. Пробваш, не ти харесва - заминава в коша.

На ограничено място ще е излишен лукс, пробвай го от жив диск, става още по-голям лукс заради липсата на време...

Ако става дума за същата небъгава Опера, то с

Linux
64-bit Ubuntu 16.04 or later
Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64 processor or later with support for SSE2
Try Opera for Linux.

направо е бъгава и за нищо не става. Бате Недко карай си с "твоето", тва са самолети от 22-ри век, а ти си в 20-ти.

на 28.12.2018 г. в 23:47, Недко написа:

С интерфейса на точно този Open Office съм свикнал, като дизайн (изглед) и функции, някои от които не откривам в Libre Office (който като цяло ме дразни).

Ако приемем, че няма да се ползва ЛО, то може да се освободи място така

sudo apt-get remove --purge libreoffice-avmedia-backend-gstreamer libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-base-driver libreoffice-calc libreoffice-common libreoffice-core libreoffice-draw libreoffice-gnome libreoffice-gtk libreoffice-help-en-us libreoffice-impress libreoffice-java-common libreoffice-math libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport libreoffice-sdbc-firebird libreoffice-sdbc-hsqldb libreoffice-writer libreoffice-l10n-bg libreoffice-l10n-en-us python3-uno

Предполагам, че вече е изпълнено

sudo apt-get remove --purge virtualbox*

както и

sudo apt-get autoremove --purge

Стана ясно, че след всяко инсталиране на пакет/обновяване е задължително и

sudo apt-get clean

(за такива случаи с малко място). Може да се промени в настройките да става автоматично, но e по-добре на ръка.

Едва ли се ползват драйвъри от Уйн за мрежата и гласов асистент, така че и това може да се изпълни

sudo apt-get remove --purge ndiswrapper* gnome-orca

От mint-meta-codecs-core важните са oxideqt-codecs-extra chromium-codecs-ffmpeg-extra unrar (и невключеният p7zip-full, в 19.1 вече го има инсталиран предварително). Така че не е нужно инсталирането му, а само на някои от пакетите в него (може и всичките, ако трябват). Предполага се, че на който му  трябва adobe-flashplugin-а ще му трябва и libhal1-flash за drm съдържание. Добре е да се каже, че се предполага, че ще се работи с включения подразбиращо Лисик, с който е тествано какво се получава/може да се получи.

• Автор
преди 23 часа, бат'начо написа:

Ако приемем, че няма да се ползва ЛО, то може да се освободи място така

sudo apt-get remove --purge libreoffice-avmedia-backend-gstreamer libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-base-driver libreoffice-calc libreoffice-common libreoffice-core libreoffice-draw libreoffice-gnome libreoffice-gtk libreoffice-help-en-us libreoffice-impress libreoffice-java-common libreoffice-math libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport libreoffice-sdbc-firebird libreoffice-sdbc-hsqldb libreoffice-writer libreoffice-l10n-bg libreoffice-l10n-en-us python3-uno

Предполагам, че вече е изпълнено

sudo apt-get remove --purge virtualbox*

както и

sudo apt-get autoremove --purge

Стана ясно, че след всяко инсталиране на пакет/обновяване е задължително и

sudo apt-get clean

(за такива случаи с малко място). Може да се промени в настройките да става автоматично, но e по-добре на ръка.

Едва ли се ползват драйвъри от Уйн за мрежата и гласов асистент, така че и това може да се изпълни

sudo apt-get remove --purge ndiswrapper* gnome-orca

Благодаря !
Ако ЛО е Libre Office, налага се да го държа, защото Оpen Office не поддържа някакъв формат за копнат текст от Фейсбук.
И когато искам да си сваля някоя статия от ФБ или линк върху лист в .doc, ми изкарва прозорче с обяснение.
И отварям Либре ... "с отвращение" ))) (като вица : "пия, но с отвращение")

Виртуалбокс точно нямам, но някакви помощни пакети имаше, вероятно за тях ми пишеш и затова е със звездичка.

Преди време някой ми даде съвет да изпълня sudo apt-get autoremove --purge && sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean
 и често ги командвам тези команди.

Че се прави след всяко инсталиране не бях схванал. И за това благодаря !

• Автор
на 29.12.2018 г. в 19:56, Melmak ® написа:

Ако изчистиш кешираните DEB пакети ще ти освободят доста мегабайти. Не вярвам bleachbit да ги чисти.

sudo du -sh /var/cache/apt

sudo apt-get clean

sudo du
или
sudo su ?

За да виждат всички от форума постави  резултата от изхода на тази команда:

Преди това рестартирай системата.
Отвори Линукс терминала...

cd /.. && du -h 2> /dev/null | sort -hr | head -n70

Само с налучкване за причината не става.
Така поне ще се покаже нещо.

преди 3 часа, Недко написа:

sudo du
или
sudo su ?

Написано е вярно. Първата команда "du" показва колко гълтат свалените пакети, а втората ги чисти. Това не засяга инсталираните програми, те ще си работят както и преди. Само смъкнатите от системата пакети за временно съхранение ще се изтрият.

• Автор
на 27.12.2018 г. в 0:14, p4p написа:

Привет!

Почистване с bleachbit. Аз маркирам това:

https://i.imgur.com/JzStayl.png

https://i.imgur.com/3cwk7Gm.png

на 29.12.2018 г. в 12:44, Иво Димов написа:

Бай Недко като почистиш  със bleachbit ще видиш колко място ще се освободи : )

Благодаря ви !
Вчера деинсталирах InkScape и още нещо и се освободиха над 160 Мб
Днес преди да почистя с bleachbit, бяха около 169 Мб свободни
след почистването станаха 518 Мб свободни.

преди 1 час, Melmak ® написа:

Написано е вярно. Първата команда "du" показва колко гълтат свалените пакети, а втората ги чисти. Това не засяга инсталираните програми, те ще си работят както и преди. Само смъкнатите от системата пакети за временно съхранение ще се изтрият.

Благодаря !
След първата команда отговорът е 59M    /var/cache/apt
заблудих се от твърде краткия отговор, обикновено текат едни редове ... цели страници

Сега остана да изпълня и съвета на nick_dimitrov

на 27.12.2018 г. в 8:46, RudeBoy написа:

Отговорих ти, че не може да стане, но то е заради заетия на 98 % със снимки 59 Гб общ дял "D" ... който, на пръв поглед, не може да се намали ...
... освен ако фото и видео документите се прехвърлят на външен харддиск,
на цена приблизително колкото един стар лаптоп втора употреба + преглед в сервиз + добавяне на RАМ.
Нещо такова май предстои в моята система ...

• Автор
преди 3 часа, nick_dimitrov написа:

За да виждат всички от форума постави  резултата от изхода на тази команда:

Преди това рестартирай системата.
Отвори Линукс терминала...

cd /.. && du -h 2> /dev/null | sort -hr | head -n70

Само с налучкване за причината не става.
Така поне ще се покаже нещо.

Терминалът (за пръв път) не пита за парола
и вече е дал следния отговор : 
15G    .
9,4G    ./home/nedko
9,4G    ./home
8,6G    ./home/nedko/.cache
7,5G    ./home/nedko/.cache/spotify
7,4G    ./home/nedko/.cache/spotify/Data
4,2G    ./usr
2,4G    ./usr/lib
1,6G    ./usr/share
1,1G    ./usr/lib/i386-linux-gnu
725M    ./home/nedko/.cache/thumbnails
723M    ./home/nedko/.cache/thumbnails/normal
644M    ./home/nedko/.wine
642M    ./home/nedko/.wine/drive_c
357M    ./lib
350M    ./var
342M    ./home/nedko/.wine/drive_c/Program Files
338M    ./home/nedko/.wine/drive_c/Program Files/OpenOffice.org 3
277M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows
271M    ./home/nedko/.wine/drive_c/Program Files/OpenOffice.org 3/Basis
270M    ./usr/share/icons
239M    ./usr/share/fonts
233M    ./usr/lib/libreoffice
212M    ./usr/share/spotify
211M    ./var/lib
194M    ./usr/lib/chromium-browser
181M    ./usr/lib/libreoffice/program
178M    ./home/nedko/.cache/mozilla/firefox/mwad0hks.default
178M    ./home/nedko/.cache/mozilla/firefox
178M    ./home/nedko/.cache/mozilla
176M    ./usr/lib/firefox
174M    ./home/nedko/.wine/drive_c/Program Files/OpenOffice.org 3/Basis/program
168M    ./usr/bin
163M    ./usr/lib/thunderbird
154M    ./lib/modules/4.4.0-21-generic
154M    ./lib/modules
154M    ./home/nedko/.cache/mozilla/firefox/mwad0hks.default/cache2/entries
154M    ./home/nedko/.cache/mozilla/firefox/mwad0hks.default/cache2
153M    ./lib/firmware
149M    ./lib/modules/4.4.0-21-generic/kernel
140M    ./home/nedko/.config
130M    ./home/nedko/.config/chromium
128M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows/mono/mono-2.0
128M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows/mono
125M    ./var/cache
123M    ./usr/lib/python2.7
121M    ./usr/share/fonts/opentype/noto
121M    ./usr/share/fonts/opentype
120M    ./usr/src
117M    ./home/nedko/.cache/chromium/Default
117M    ./home/nedko/.cache/chromium
113M    ./usr/lib/i386-linux-gnu/wine
108M    ./lib/modules/4.4.0-21-generic/kernel/drivers
107M    ./usr/lib/jvm/java-8-openjdk-i386/jre/lib
107M    ./usr/lib/jvm/java-8-openjdk-i386/jre
107M    ./usr/lib/jvm/java-8-openjdk-i386
107M    ./usr/lib/jvm
107M    ./home/nedko/.config/chromium/Default
106M    ./usr/src/linux-headers-4.4.0-21
105M    ./usr/share/fonts/truetype
103M    ./var/lib/apt/lists
103M    ./var/lib/apt
102M    ./usr/lib/python2.7/dist-packages
102M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows/mono/mono-2.0/lib/mono
102M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows/mono/mono-2.0/lib
84M    ./home/nedko/.cache/chromium/Default/Cache
81M    ./home/nedko/.wine/drive_c/windows/Installer
79M    ./usr/share/icons/Mint-X
79M    ./usr/share/doc
79M    ./home/nedko/.cache/spotify/Data/b5
nedko@nedko-Satellite-L40 / $ 

И ти самия виждаш,че проблема е описан в този ред:

Трябва да изтриеш кеша на Spotify,за да се освободят 7,4G

Не съм ползвал  Spotify,но тя използва част от пространството на твърдия диск и кешира изтеглените файлове за по-бързо възпроизвеждане.

Влез в настройките на Spotify,явно си ги променял и е зададено да се ползва по-голям процент за кеширане.Остави го по подразбиране ~ 1G

settings - storage - delete cache или нещо такова.

Трябва да вървиш по този път  ./home/nedko/.cache/spotify/Data

След Data може да има и друга папка.

• Автор
преди 2 часа, nick_dimitrov написа:

И ти самия виждаш,че проблема е описан в този ред:

Не съм толкова вещ, за да видя точно това. Изключвам и се плъзгам като видя толкова много цифрово-буквена информация,
която не съм учил в училище или в някакъв курс с преподавател (системно и последователно).
Нищо, че имам куп списания, няколко "тухли" за Linux и съм участвал в първо (съвсем общо) ниво на онлайн курс с преподавател.
Само го предполагах, защото много пъти съм оставял Spotify  на пауза, за да свърша нещо далеч от лаптопа,
и като се върна : ... или лаптопа реагира бавно на действията с мишката ... или направо е забил. Първо ми предложиха да инсталирам приложението, (вместо сайта Spotify в браузър) . Инсталирах го и като че ли не прави видими проблеми, но вече по навик, направо затварям Spotify, (вместо на пауза), когато се отдалечавам за малко или за много.

В Windows ХР, след някакво време работа, блокираше на 2-3 звука и започваше да ги повтаря като картечница. Точно заради последния ефект, преминах окончателно на Linux като основна ОС, а ХР остана за някои незаменими (засега) работи.
Май са само ч.б. лазерен принтер Canon, удобна програма за фотопанорами, удобен видеоредактор и настройките на МФУ НР Photosmart ... може да има и още някоя програма ...

преди 2 часа, nick_dimitrov написа:

Трябва да изтриеш кеша на Spotify,за да се освободят 7,4G

Не съм ползвал  Spotify,но тя използва част от пространството на твърдия диск и кешира изтеглените файлове за по-бързо възпроизвеждане.

Влез в настройките на Spotify, явно си ги променял и е зададено да се ползва по-голям процент за кеширане.Остави го по подразбиране ~ 1G

settings - storage - delete cache или нещо такова.

Трябва да вървиш по този път  ./home/nedko/.cache/spotify/Data

След Data може да има и друга папка.

Сега отзад - напред :
Пътят наистина е този :  /home/nedko/.cache/spotify/Data/, но не съм наясно точно какво предлагаш да направя.
Мога да вляза в папката Data, да маркирам с ляв бутон всичките 256 папки и от десния бутон да избера Изтриване.
Само ми изглежда твърде просто, за да е вярно (и то в Linux).
"Влез в настройките на Spotify, явно си ги променял и е зададено да се ползва по-голям процент за кеширане"

1. Не съм ги променял, не съм толкова вещ, вече 10-ина години и 4 дистрибуции съм начинаещ
2. "Влез в настройките" на пръв поглед е влизане в графичните настройки на "таблото" на Spotify, което и направих, за всеки случай,
но там няма чак такава свобода, да избираш колко да е процента на кеширане. Само може да се прочете мястото, където се съхраняват файловете за слушане офлайн : /home/nedko/.cache/spotify/Storage/
Остава влизане през терминала в настройките на Spotify. За това ми трябват или точни команди, или кратък курс, (или ръководство, текстово или видео демонстрация)
Става ли да деинсталирам Spotify, да изтрия ръчно цялата папка spotify, и да инсталирам наново приложението (със Софтуерния мениджър) ?
Докато чакам и го направих ... 8,6 Гб свободни от 16,8 Гб
Сега рестарт и ново инсталиране.

Spotify.png

• Автор

Благодаря на всички за съдействието !!! Трудно щях да се ориентирам сам.
ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН ! (с цената на една тенджера загорял боб и изразходвания газ пропан-бутан)
8,6 Гб свободни от 16,8 Гб !!!
Вещината потвърди интуицията (и наблюденията) ... че поточните забавления ... забавят ... и си трупат файлове.
"Народното лечение" свърши работа за втори път,
първият беше като лекувахме браузър от рекламни паразити ... то бяха отчети ... малко - по малко ...
накрая пак зададох въпроса за деинсталирането и ръчното изтриване на папката ...

Остана да науча стъпка по стъпка точно как да огранича размера на кеша на Spotify,
за да си го ползвам и занапред, но без сътресения ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.