Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с бойлер ТЕСИ 80 литра.

Featured Replies

преди 1 минута, barbuncela написа:

Брат ми купил терморегулатор и го смени! Сега работи...пък да видим...ама още си ме е страх...явно съм травмирана...:(

Няма от какво, бойлерът не е бомбата, която си представяте. Пийте едно валидолче и ще Ви мине. :D 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Няма от какво, бойлерът не е бомбата, която си представяте. Пийте едно валидолче и ще Ви мине. :D 

Ооо бомба си е и има за какво да се притеснява. 

• Автор

Виждала съм какви поразии прави бойлер....:(

преди 4 минути, barbuncela написа:

Виждала съм какви поразии прави бойлер....:(

Това са самоделки или преправяни уреди. Теси може да са евтини боклуци, но от гледна точка на безопасност са проектирани безопасно. Ето какво се случва когато водата достигне критичните 17 бара:

Поради това устройство на фланеца, взрив не е възможен, просто защото фланеца изпуска налягането много преди да се покачи до ниво, в което да пръсне самия водосъдържател.

преди 11 часа, barbuncela написа:

Какво да правя? Някакви идеи, съвети?

земи си сергеев за гадже 

• Автор
преди 1 минута, Yvan Sergeеv написа:

земи си сергеев за гадже 

:lol6: Дообре!

преди 5 часа, barbuncela написа:

:lol6: Дообре!

кога :yanim:

• 3 години по-късно...

Моят е теси билайт 120л.държа копчето на есо и стрелката на термометъра не минава и половината. Някой да каже защо? 

преди 11 часа, Павката79 написа:

Моят е теси билайт 120л.държа копчето на есо и стрелката на термометъра не минава и половината. Някой да каже защо? 

Защото е теси. 

Ако водата е топла и е над 50 градуса не умувай.  = "Термометъра" (това което виждаш) не е наред.

Успех! 

преди 11 часа, Павката79 написа:

И защо трябва да минава половината? Ако ти е достатъчно топлата вода го остави така, ако не ти стига му задай по-висока температура.

Термометъра е само ориентировъчен. Можеш просто да проследиш при какво положение няма вече топла вода, за да не те изненадва неприятно.

преди 1 час, baitexpo написа:

И защо трябва да минава половината? Ако ти е достатъчно топлата вода го остави така, ако не ти стига му задай по-висока температура.

Термометъра е само ориентировъчен. Можеш просто да проследиш при какво положение няма вече топла вода, за да не те изненадва неприятно.

Той термометърът си е много добър и много точно си мери и правилно е да е на средата  т.е. да не се попариш ако се заплеснеш или още  по-лошо изгориш детенце.Е, няма да се къпете един след друг като войници , но си е безопасно

• 3 седмици по-късно...
на 27.12.2018 г. в 10:21, barbuncela написа:

Коледа! Правя се аз на готвачка, чакам брат ми...изобщо мотая се. Понеже мих, а искам да се къпя, чакам бойлера да изключи.

Нищо му няма на бойлера, един ден пак ще направи същото когато се "правите на готвачка".  Истина е че сте пускали за кратко топла вода доста пъти. Така постоянно е влизала по малко студена вода долу при терморегулатора и бойлера не е изключвал дълго. В такива случаи водата горе прегрява.

Не е перпетуум мобиле, а често срещано проявление при определен начин на ползване.

• 4 години по-късно...

Здравейте. 

Събуждам малко стара тема.

При мен стрелката на термометъра минава даже и макса. Реално бойлера не е свръх загрят. Възможно ли е самия термометър да не е наред? 

IMG_20260326_115953.jpg

преди 2 часа, daz написа:

Възможно ли е самия термометър да не е наред? 

Не само е възножно, но е и често срещано явление.Това обаче далеч не трябва да служи като успокоение.Проверете дали включва и изключва терморегулатора, както и дали функционира комбинирания невъзвратен клапан.Този който е завит на входа на студената вода. 

преди 2 часа, badr написа:

Не само е възножно, но е и често срещано явление.Това обаче далеч не трябва да служи като успокоение.Проверете дали включва и изключва терморегулатора, както и дали функционира комбинирания невъзвратен клапан.Този който е завит на входа на студената вода. 

Терморегулатора си работи според мен. Бойлера си включва и изключва нормално. Не е супер горещ на допир. Възвратния клапан си действа както трябва като го натисна. Тоест при евентуално прегряване както показва стрелката би трябвало да си изпусне от там, но не го прави, което ме навежда на мисълта, че термометърът е прецакан. Когато пусна гореща вода от чешмата също не излиза пара. Как се сменя този термометър? Просто се издърпва навън? Че го мъчих, но нещо не излиза. Огъва се прозрачната пластмаса и може би ще се счупи. 

• 1 месец по-късно...
No image preview

Филтър против варовик Ermetiq, За бойлер, С въртящ се фла...

Избери Филтър против варовик Ermetiq, За бойлер, С въртящ се фланец, 1/2" от широката гама продукти на eMAG.Поръчай онлайн и вземи с доставка до твоята врата или куриерски офис!

Здр. Тоз филтър преди малко го монтирахме хоризонтално, понеже няма друго място. Какво може да се случи, като производителя препоръчва да се монтира само във вертикално положение?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.