Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на гсм към аудио усилвател

Featured Replies

преди 7 часа, Yanko Churov написа:

Каква е цената на китаеца в. БГ? Тук го намирам на 65$

Под,, абгрейднат'' как и защо се е наложило

Ъпгрейднах го, защото операционните усилватели бяха на цокли и се възползвах, все пак не искаше презапояване на елементи (но след много четене по аудио-форуми - предимно руски), има луди глави, които бяха изтествали всякакви комбинации от "аудиофилските" оп-ампове. Звукът определено се подобри осезаемо.

Иначе SMSL нямат официален представител в България, доколкото знам. Но могат да се поръчат от eBay, AliExpress, Amazon. Аз моят го купих от един пич, който беше направил доставка на няколко от Китай (с цел продажба естествено).

Кратко ревю:

Small Footprint, Big Sound

Measuring 3.75 by 3 inches and weighing just 7.5 ounces, the SMSL M3 USB DAC/amp helps you achieve better sound without taking up too much space in your bag or on your desk. Equipped with the CS4398 DAC chip, it has a 24 bit/192 kHz sample rate via optical and coaxial, and a 24 bit/96 kHz sample rate via USB. Power the M3 with your computer, Android phone, or Android tablet using included Micro-USB to Micro-USB cable in the “IN 1” port, and plug into the second “IN DC” port when you’re looking for more power.

78$ е в Amazon

84$ е в AliExpress

Със сигурност си е най-далаверка от Китай да си го вземете директно :)

• Отговори 54
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

""За съжаление тук нищо гугълско не работи и мие много трудно да търся нещо в мрежата. ""

Използвай възможността  с нас и тук, да ти предоставим линкове в такъв случай. Никой няма от отговарящите тук да ти откаже, щом китайците са окастрили  Google. Обърни и внимание на обясненията на Михайлов по тази част, която те интересува. Обясненията му са повече от отлични а и често присъстват линкове и снимки на това, за което пише. От мен успех в твоите начинания и пиши, когато ти трябва помощ!

на 8.01.2019 г. в 10:47, Yanko Churov написа:

...
Телефона ми е Самсунг С9+
...

Какви дакове, какви SMSL?
Ако телефонът е Samsung Galaxy S9+ , то той има вграден Apt-X HD предавател. Остава да си купите един такъв приемник за 20$ и сте вие. Не си усложнявайте живота с нови жици и съмнителни аудифилщини. При аудифилите плацебото и шизото вървят ръка за ръка.

преди 46 минути, Yanko Churov написа:

Какво по-конкретно устройство имате в предвид? 

Дано успееш да отвориш този линк за да прочетеш малко инфо за   Apt-X HD    https://www.whathifi.com/advice/aptx-hd-bluetooth-what-it-how-can-you-get-it

Ето част от превода за твоя телефон:

Забележителни изключения включват iPhone на Apple - които все още не поддържат aptX кодека - докато Samsung Galaxy S9 , S9 Plus и Note 9телефони поддържат aptX - но не aptX HD

Съгласуването на смартфон към усилвател не може да стане с конвеционалните устройства, поради причината че смартфона подава прекалено силен сигнал за допълнителен предусилвател и прекалено слаб за стандартните входове на усилвателя. Освен това дублирането на предусилватели е огромна грешка и такава глупост никъде не се прави. Защото повтарянето на предусилвателни стъпала с еднакъв или близък коефициент на усилване, умножава и собствените им шумове многократно и на изхода ще излезе една голяма боза. Поради причината че сигнала се преобразува до 3 пъти - веднъж във вграденият в смартфона предусилвател, второ - в допълнителният предусилвател и трето - с предусилвателното стъпало интегрирано в домашната аудио система. Освен че ще има шумове, то ще се наложи и добавянето на съгласуващ потенциометър между смартфона и съгласуващият предусилвател.

Аз съм си решил проблема с алтернативен метод - просто с два миниатюрни аудио трансформатора (за стерео вариант) - TY303P или TY-142P, поместени в пластмасова кутийка с монтирани на нея чинчове. Първият тип трансформатор е Voice-Data, което ще рече че възпроизвежда най-добре звуците в средните честоти, като говор. Вторият трансформатор е с по-голям импеданс и звуците в средночестотната област са леко подтиснати, което придава приятен мек тембър на прослушваната песен, характерно за ретро усилвателите с изходни трансформатори, както и ламповите такива. Противно на разбирането че аудио трансформаторите внасяли изкривявания в звука, това съвсем не е вярно или е разбрано неправилно. Трансформаторите просто внасят малки загуби в честотната лента, което в някои случаи дори е желано, например при любителите на мекият и басов звук. Но изкривявания като дрънчене, бръждене, такова нещо просто няма, нека не се бърка с бобините и дроселите с желязна сърцевина, там нещата са съвсем различни. Но тъй като смартфонът е с ниско изходно съпротивление, аз препоръчвам да се сложи първият трансформатор, той възпроизвежда звука най-естествено.

Трансформаторчето може да намерите във Фарнел с доставка до 2-3 дни. И само който не е пробвал, само той може да мрънка и да се лигочи. И най-важното спестявате адаптор за предусилвателя или конвертора, който би могъл да бъде много опасен  за  домашната аудио система.

https://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/667750/

на 12.01.2019 г. в 9:09, Profruit написа:

При аудифилите плацебото и шизото вървят ръка за ръка.

Те тия не слушат музика от телефони или от компютри / лаптопи.
А специално за теб, като много голям мой фен, да те открехна на една аудиофилска шизофренна халюцинация, искаш ли ?
Компютърът ми е на 3 самтиметра дунапрен сложен, да се успокои и стане по-тих.
Ако те пусна да махаш и слагаш дунапрена под кутията на компютъра и аз слушам добре познат ми аудиофилски диск СД, ще познавам кога има дунапрен под кутията и кога тя е направо на балатома. От компютъра звукът отива по ХДМИ към свирките.
Без да гледам кога има и кога няма меко под компа. Само ще си слушам на познатите ми колони, ДАК , усилвател и т.н.
А как става тоя номер и на оня свят няма да го разбереш, щото нямаш аудиофилски уши.
Ето, няма електроника, няма кабеляци, само един дунапрен с маха и слага, ха ха ха ...
Тия магии в стария завет не ги пише май , а ?

А на авторът на темата, мога само да му каже, че не знае как се слуша музика.
Да слуша музика от телефон е като да си купи надуваема кукла и да си въобразява че прави истински секс.

преди 12 часа, peppone1 написа:

Съгласуването на смартфон към усилвател не може да стане с конвеционалните устройства, поради причината че смартфона подава прекалено силен сигнал за допълнителен предусилвател и прекалено слаб за стандартните входове на усилвателя. Освен това дублирането на предусилватели е огромна грешка и такава глупост никъде не се прави. Защото повтарянето на предусилвателни стъпала с еднакъв или близък коефициент на усилване, умножава и собствените им шумове многократно и на изхода ще излезе една голяма боза. Поради причината че сигнала се преобразува до 3 пъти - веднъж във вграденият в смартфона предусилвател, второ - в допълнителният предусилвател и трето - с предусилвателното стъпало интегрирано в домашната аудио система. Освен че ще има шумове, то ще се наложи и добавянето на съгласуващ потенциометър между смартфона и съгласуващият предусилвател.

Трябва да си призная, че от спортна злоба съм си правил такъв странен и шантав експеримент. Свързах към линейния изход на мрежовия плейър/стриймър/DAC Onkyo NS-6170 последователно два предусилвателя - първо Violectric Pre V630, а към неговия Pre-out - ламповия предусилвател Prima Luna Prologue 3, и накрая - като крайно стъпало - Naim Nait 5si.

Тази гимнастика я направих поради следните причини - ламповият преамп има изходен импеданс 2.8 килоома, а крайното стъпало има входен импеданс 20 килоома. Според документацията на ламповия преамп оптимални резултати се получават ако съотношението изходен импеданс на преампа/входен импеданс на крайното стъпало е поне 10. Освен това крайното стапъло е и с висок коефициент на усилване. В резултат на всичко това регулирането на силата на звука от потенциометъра на ламповия предусилвател е много чувствително и много бързо се достига комфортна сила на звука /така, че звукът да не е много силен/. Т.е. с много малко завъртане на потенциометъра на преампа достига до комфортна сила на звука, без да е прекалено силен.

За да може по-плавно да се регулира усилването, свързах два предусилвателя по гореописания начин. Колкото и да е странно, при тези компоненти такова свързване не доведе до никакви шумове, нито до влошаване на качеството на възпроизвежданата музика.

на ‎12‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 10:09, Profruit написа:

Не си усложнявайте живота с нови жици и съмнителни аудифилщини. При аудифилите плацебото и шизото вървят ръка за ръка.

Моделите на Ауди са много! Всеки си харесва неговото. 

Или, компоти/компютри - все в гъз!

Прочети що е то орфография. Предния ми коментар е от телевизор с вграден андроид, а клавиатурата проявава характер при определена последователност от символи. За радост, не съм във форума на БАН, а в този на Калдата. още повече, такива злобни коментари като твоя, написани да се чудиш защо винаги ме карат да се кефя, че съм успял да провокирам умник като теб, да напише някаква тъпня за ануси, за да се направи на интересен. типично за теб. Слушай си Азис, свиркай си и не се напъвай, да ми отговаряш, моля!

преди 7 минути, Profruit написа:

Прочети що е то орфография. Предния ми коментар е от телевизор с вграден андроид, а клавиатурата проявава характер при определена последователност от символи. За радост, не съм във форума на БАН, а в този на Калдата. още повече, такива злобни коментари като твоя, написани да се чудиш защо винаги ме карат да се кефя, че съм успял да провокирам умник като теб, да напише някаква тъпня за ануси, за да се направи на интересен. типично за теб. Слушай си Азис, свиркай си и не се напъвай, да ми отговаряш, моля!

Нямаше нужда да се оправдаваш. Аиде със здраве!

преди 3 минути, AGD написа:

Нямаше нужда да се оправзаваш. Аиде със здраве! 

9482757E.png

Иди нах!

• Автор
на 14.01.2019 г. в 1:03, Белгиеца написа:

,,....Да слуша музика от телефон е като да си купи надуваема кукла и да си въобразява че прави истински секс...."

знаеш ли ,попитах тук с мисълта ,че се обръщам към сериозни хора,но както и в други форуми все има по някой ,,зевзек"

Ще се доверя на опита ти с дунапрени и гумени кукли...

ти продължавай....

моля те не обиждай останалите участници тук 

МОля Ви ,нека не се ветиняваме и заяждаме....

peppone1 ,прочетох темата ти.На нещо подобно попаднах в алито ,но нали тук секаза ,че качеството на телефонните декодери е много ниско..... дали DAC не е верния начин?

Не е по силилите и познанията ми да сглобя тези трафове и да опитам ,ако може да се купят... в алито са доста скъпи и съответно не смея да пробвам.

От друга страна се тревожа ,че DAC-ът няма да усили сигнала,който сега ми е недостатъчен....

Така или иначе ,участниците тук ме убедиха ,че трябва да се снабдя с DAC-ще започна снещо бюджетно( около 200 лв) и после ...по,,наклонената плоскост'' ,като повечето от вас :).За тряфовете приемам съдействие...

• Автор
на 8.01.2019 г. в 9:36, Михайлов написа:

,,...Ако ще се ползва компютър или лаптоп като източник за слушане на музика, чудесно решение е да се добави евтина хубава външна звукова карта.Примерно Creative Soundblaster X-FI HD:..."

да разбирам ли ,че с такава карта няма да имам нужда от DAC?

Всяка звукова карта на практика е DAC. Проблемът е, че почти всички звукови карти, вградени в дъната на компютрите и лаптопите, дават звук с доста ниско качество.

Затова ако слушаш качествена музика от компютър през усилвател, е хубаво да си вземеш външен DAC или хубава външна звукова карта. Тази външна карта, за която писах по-рано - Creative Soundblaster X-FI HD USB, е доста добра като качество на звука, а в същото време е сравнително евтина - около 170-180 лева. И спокойно може да се използва вместо DAC, ако ще слушаш музика от компютър  с високо качество - HiRes, примерно във формат FLAC 24 bit/96 или 192 kHz. Естествено, че и записите с по-ниско качество също ще звучат по-добре през такава карта, отколкото през вградената звукова карта на дъното на компютъра. Това просто е малко по-бюджетно решение. Иначе DAC-овете са с цени от няколкостотин до няколко хиляди лева.

• Автор

Михайлов ,отново хиляди благодарности за компетентния отговор. Помогнете за тези DAC-ове с мнение,че не ми достигат познания -този и този

ДАли са по-добри от по-евтините модели?

Ще ползвам лаптоп ,но искам да имам опцията и телефон (моля не ме съдете за това)

Не знам дали може да им се вярва на китайците. Характеристиките им изглеждат добри. При тази цена ако отиде на митница ще трябва да платиш допълнително 40-50 лева.

Това е много добър и изпитан модел https://www.asus.com/us/Sound-Cards/Xonar_U7/  на външна аудиокарта с перфектен DAC на перфектна цена.

на 17.01.2019 г. в 14:06, Yanko Churov написа:

peppone1 ,прочетох темата ти.На нещо подобно попаднах в алито ,но нали тук секаза ,че качеството на телефонните декодери е много ниско..... дали DAC не е верния начин?

Не е по силилите и познанията ми да сглобя тези трафове и да опитам ,ако може да се купят... в алито са доста скъпи и съответно не смея да пробвам.

От друга страна се тревожа ,че DAC-ът няма да усили сигнала,който сега ми е недостатъчен....

Така или иначе ,участниците тук ме убедиха ,че трябва да се снабдя с DAC-ще започна снещо бюджетно( около 200 лв) и после ...по,,наклонената плоскост'' ,като повечето от вас :).За тряфовете приемам съдействие...

Това с тези трансформатори е абсолютна глупост, когато става въпрос за качествен звук какъвто в случая се търси. По отношение на съмненията за изходния сигнал, търсиш DAC с 2V RMS на изхода и няма да имаш проблем в това отношение. 

на 17.01.2019 г. в 14:06, Yanko Churov написа:

Да сглобиш аудио трансформатори? Ми че те си идват сглобени, ако е за свързването, то е точно толкова елементарно колкото да свържеш слушалка към телефона си. Сега вече ако решиш да го свържеш като автотрансформатор за още по-голямо усилване на сигнала, в предната тема съм показал и схема, но това няма да ти се наложи. И защо ще търсиш в чужди сайтове, нали ти предложих във Фарнел, там доставката ти е безплатна, вече ако решиш да ти го доставят в друг град, ще платиш само доставката от София до твоят град и няма да чакаш два месеца, както е в чуждите сайтове, а само 2 дена. Дали ще ти хареса крайният резултат, а аз ти гарантирам че ще си доволен, в края на краищата ще се охарчиш със смешните 30лв., вместо да дадеш 200лв. за DAC, който няма да усили нищо. Сам прецени кое е по-разумно, аз съветвам от опит и заставам с името си и снимката си, които лесно можеш да ги откриеш в интернет, ако се затрудниш, помоли спамерите в този форум, те веднага ще ти дадат моите координати. Един читател успя да се свърже с мен и на никой не съм отказвал консултация. И ако нещо не се справиш с тази елементарна задача, лично аз ще ти откупя трансформаторите, въпреки че ги имам 8 броя.

на 19.01.2019 г. в 17:42, AAUUXX написа:

Това с тези трансформатори е абсолютна глупост, когато става въпрос за качествен звук какъвто в случая се търси. По отношение на съмненията за изходния сигнал, търсиш DAC с 2V RMS на изхода и няма да имаш проблем в това отношение. 

Това е долна клевета и бих ти се присмял ако не го беше написал в темата на автора, който търси помощ. Имам си специална тема, там си плюй колкото си щеш, нямам права вече да ви трия барабар с темите, а и съм сигурен че ще получиш и подкрепа от новоизлюпените модератори, които са стари мои врагове. Ако искаш наистина да помагаш, помогни, но недей да подвеждаш автора да хвърля излишни 200лв. за DAC-ове, защото DAC-овете нищо не усилват, а само конвертират. В превод е ЦАП- цифорово аналогов преобразувател, но не и усилвател!!!

преди 19 минути, peppone1 написа:

Това е долна клевета и бих ти се присмял ако не го беше написал в темата на автора, който търси помощ. Имам си специална тема, там си плюй колкото си щеш, нямам права вече да ви трия барабар с темите, а и съм сигурен че ще получиш и подкрепа от новоизлюпените модератори, които са стари мои врагове. Ако искаш наистина да помагаш, помогни, но недей да подвеждаш автора да хвърля излишни 200лв. за DAC-ове, защото DAC-овете не усилват, а само конвертират.

:offtopic_s: 

Не ми се спори а теб, защото е все едно да го правя с радиото, когато послушаш DAC за каквито говорм в темата тогава ще можеш да кажеш клевета ли е или не, само канвертират ли или не и т.н. Не подвждам автора, не бих си го и позволил такова нещо! Когато нещо не ти е ясно по - добре подмини темата вместо да драскаш глупости! 

Когато нещо не ми е ясно, обикновено питам, затова ще те попитам - по какъв начин мислиш да свържеш този DAC към смартфона?

преди 1 минута, peppone1 написа:

Когато нещо не ми е ясно, обикновено питам, затова ще те попитам - по какъв начин мислиш да свържеш този DAC към смартфона?

Специално за теб клип, има един куп такива в youtube, но кой да потърси, макар че на техническо грамотно лице не би му било трудно да се справи в това отношение. 

преди 47 минути, AAUUXX написа:

Специално за теб клип, има един куп такива в youtube, но кой да потърси, макар че на техническо грамотно лице не би му било трудно да се справи в това отношение. 

Това е ясно, но не съм убеден че всички смартфони поддържат външни звукови карти. Това на клипа беше за Айфон или Ейпъл, доколкото чух, но за обикновени смартфони с Андроид не съм сигурен че ще станат. Поне в поддръжката на препоръчаните от вас звукови карти не дават че работят под Андроид и т.н. Че моят смартфон дори и флашки не поддържа, а камо ли звукови карти. Това ще са доста скъпи джаджи за доста скъпи телефони и таблети. И няма как да усили сигнала, ползвайки батерията от телефона, освен ако той няма USB изход на 5V.

на 18.01.2019 г. в 23:50, AGD написа:

Не знам дали може да им се вярва на китайците. Характеристиките им изглеждат добри. При тази цена ако отиде на митница ще трябва да платиш допълнително 40-50 лева.

Това е много добър и изпитан модел https://www.asus.com/us/Sound-Cards/Xonar_U7/  на външна аудиокарта с перфектен DAC на перфектна цена.

Силно ме съмнява това нещо да заработи на смартфон. А автора иска да е съвместимо и с лаптоп, не съм наясно дали OTG картите са съвместими и с Десктоп машините. На какъв телефон си го изпитвал? А за 200лв., посочената по-горе карта, цената й е неоправдана, та това струва колкото цяла аудио система. С какви дяволии се занимавате в този форум? Аз и 50лв. не бих дал, още по-малко ако иска и външно захранване,  такова нещо не бих включил в аудио системата си дори и за проба.

преди 2 минути, peppone1 написа:

Това е ясно, но не съм убеден че всички смартфони поддържат външни звукови карти. Това на клипа беше за Айфон или Ейпъл, доколкото чух, но за обикновени смартфони с Андроид не съм сигурен че ще станат. Поне в поддръжката на препоръчаните от вас звукови карти не дават че работят под Андроид и т.н. Че моят смартфон дори и флашки не поддържа, а камо ли звукови карти. Това ще са доста скъпи джаджи за доста скъпи телефони и таблети.

От Андроид 5.1 нагоре се поддържа OTG, а към днешна дата масовите смартфони и таблети са с Андроид  7 и нагоре, или иначе казано няма да има проблем. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.