Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на автомобил за 21 годишен мъж

Featured Replies

преди 15 минути, ОдаР написа:

Ц класа= Опел Вектра. Че даже е по- зле откъм всичко. Сега по- ясно ли е?

Ама си го взе нов нали? Сега ще го продадеш ли за 10 000 лева? Ако да, чакай ме при нотариуса. :D

Не, но бих го продала за 30 000 + лева.. веднага щом реша

Момчето е писало до 15 000 евро.. не виждам какъв е проблемът. Никой не говори за 10 000 лева. Прочете ли внимателно..10-15000 евро

• Отговори 63
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Madonna написа:

Ама ще решиш най-малко след още 10 години, нали? ;) Или след като го смачкаш някъде и после го изчукат така, че да не личи на пръв поглед...

преди 1 минута, franchesko написа:

Не не е ясно.То и доста от моделите на Сааб 9-5 са с окачване на опел вектра,единсвеното общо е ,че е много здраво, иначе като возия няма нищо общо с тая каруца Вектра,пък за качество на изпълнение като цяло разлика космос-магаре.Двигателят си е саабски,вътре голямо шивоко и луксозно като чайката на брежнев, аве нищо общо с хлопел.

Глей ся франческо, не ти е за пръв път сам да си противоречиш. Всъщност не Сааб 9- 5, а 9- 3 е Опел вектра като купе. И как така Вектрата е тясна и некомфортна, пък Сааба широк и луксозен, не мога да се сетя. Говорим за едно и също купе и едно и също окачване. Какво? Седалките ли те заблудиха? Щот Сааба е кожа, а Вектрата квот има...

преди 3 минути, Madonna написа:

Момчето е писало до 15 000 евро.. не виждам какъв е проблемът. Никой не говори за 10 000 лева. Прочете ли внимателно..10-15000 евро

Прочети си предишнния пост. Ти каза 10 000 лева. Аз знам че за евро се говореше.

току-що, Win_user написа:

Ама ще решиш най-малко след още 10 години, нали? ;)

Ми не знам, що. Не бих го продала ако не ми се налага или не го сменя с нов- перфектен автомобил е. 

Идеята ми беше, че много хора си пазят автомобилите . и това, че се говорят глупости, че не могат да се намерят читави мерцедеси за тези пари, ме дразни.. 

преди 1 минута, Madonna написа:

Ми не знам, що. Не бих го продала ако не ми се налага или не го сменя с нов- перфектен автомобил е. 

Идеята ми беше, че много хора си пазят автомобилите . и това, че се говорят глупости, че не могат да се намерят читави мерцедеси за тези пари, ме дразни.. 

Ти си добър пример за тези,които си пазят автомобилите. И нямат желание да ги продават просто.  :D

преди 3 часа, ОдаР написа:

Няма такова нещо Мадона. За тези пари най- много- добре изглеждащи мерцедеси. Добре изглеждащи, но приключили курса. Няма как от 100 000 евро, цената да слезе на 10 000 и това да е добър мерцедес... БМВ, Ауди... или каквото и да е.

Към автора- мечтаните коли струват много сериозни цифри братле. А твоя бюджет е доста далеч от тези цифри.

преди 40 минути, Madonna написа:

Глупости. Човекът е казал бюджет до 15 000 евро. Пример..моят мерцедес е на 6 г. и е на 40 000 км. Да ти кажа ли на колко се оценява към момента...Ми..да речем, че се вписва в бюджета на младежа..+/- 1000 лева, примерно. Перфектна кола. Поръчкова с всички екстри за модела и пазена като очите ми. Но не се продава. Има всякакви подобни обяви и предложения. 

Ако не вярваш..заповядай по всяко време на тест, оглед и т.н. 

Има коли и коли..

преди 6 минути, Madonna написа:

преди 4 минути, ОдаР написа:

Прочети си предишнния пост. Ти каза 10 000 лева. Аз знам че за евро се говореше.

Не съм казала такова нещо.. Ти ли грешно четеш, аз ли грешно пиша.. :ph34r::44:

преди 2 минути, Madonna написа:

Не съм казала такова нещо.. Ти ли грешно четеш, аз ли грешно пиша.. :ph34r::44:

Aaaa... oнова + - 1000 лева, ма е вкарало в суперразмисли. Много мръсен номер, да ти кажа.  :D

Кой беше автора и колко пъти писа в темата?

CX5 бих си взел аз. Бензин. Такова си вземах всъщност.

преди 59 минути, ОдаР написа:

Глей ся франческо, не ти е за пръв път сам да си противоречиш. Всъщност не Сааб 9- 5, а 9- 3 е Опел вектра като купе. И как така Вектрата е тясна и некомфортна, пък Сааба широк и луксозен, не мога да се сетя.

9-5 се води на Вектра платформа.Реално само окачването и кутиите ,има и един ,който е със чисто GM-ски двигател,ама умряла история.3 литра с турбо ми вади некви си 200 коня.Не подлежи и на тунинг,аве майка плаче грамофон свири.За разликата в комфорта между 9-5 и вектра,качи са на едната ,качи  са на другата.обърни едно кръкче Филибето-Слънчака и ела пак да си говорим.Иначе топ модела на шведския гигант, така наречения ,,Aero,, е 250 кончета стоковица.С двойна турбина.Със допълнителни пера за скоростите на волана като в порше.Едни софтуерен тунинг заминава на четристин и кусур коня, и ти отнася главата.Озвучаване Хармън Кардън,обдухване,подгрев,двузонов климатроник и електрически седалки са само част от екстрите,максимална сигурност за клиентите, много подсилена карусеиря, 1700 кила има няма тежи.Ама нищо общо със бараките от хлопел.9-3 не се наемам да кометирам,понеже никога не съм карал такъв.

И 9-3 и 9-5 са с купе на вектра. И двете ползват GM2900, като после го сменят с Epsilon 1 и 2. Само къде инженерите в Тролхетан са свършили отлична работа с купето, докато опел/воксхол инженерите са са изложили кат кифладжии.

преди 9 часа, franchesko написа:

9-5 се води на Вектра платформа.Реално само окачването и кутиите ,има и един ,който е със чисто GM-ски двигател,ама умряла история.3 литра с турбо ми вади некви си 200 коня.Не подлежи и на тунинг,аве майка плаче грамофон свири.За разликата в комфорта между 9-5 и вектра,качи са на едната ,качи  са на другата.обърни едно кръкче Филибето-Слънчака и ела пак да си говорим.Иначе топ модела на шведския гигант, така наречения ,,Aero,, е 250 кончета стоковица.С двойна турбина.Със допълнителни пера за скоростите на волана като в порше.Едни софтуерен тунинг заминава на четристин и кусур коня, и ти отнася главата.Озвучаване Хармън Кардън,обдухване,подгрев,двузонов климатроник и електрически седалки са само част от екстрите,максимална сигурност за клиентите, много подсилена карусеиря, 1700 кила има няма тежи.Ама нищо общо със бараките от хлопел.9-3 не се наемам да кометирам,понеже никога не съм карал такъв.

Пич, научи нещо и тогава говори бе майна. 9- 5 е собствена платформа на СААБ, нещо което те наистина рядко правеха. СААБ беше производител, който ползваше предимно чужди шасита и собствени двигатели. Та шасито на 9- 3 е взето директно от по- възрастната сестра Опел Вектра А. Аерото на СААБ не е някакъв топ модел, а заводски тунинг! Същото,каквото е АМГ за Мерцедес, ОПЦ за Опел... Като цяло става въпрос за набъкване на повечко екстри, напомпване на двигателя и добавяне на известно количество пластмаса в екстериора. Аеро пакет, добавяха на всичките си модели, като поръчкова опция.

Та Франческо, когато сравняваш марки и модели, сравнявай произведенията им, които са от един и същи клас. Тоест, не може да сравняваш Опел Вектра със СААБ 9- 5 по простата причина, че са от различни класове. С 9- 5 може да сравняваш Опел Омега... и така. Много си далеч от истинското познаване на автомобилите. Вижда се и с просто око,че преценката ти за марки и модели е лаишка, базираща се на "каквото си чувал да се говори" и на публикации в гоглето. А то е едно и също всъщност

преди 9 часа, Silvering написа:

И 9-3 и 9-5 са с купе на вектра. И двете ползват GM2900, като после го сменят с Epsilon 1 и 2. Само къде инженерите в Тролхетан са свършили отлична работа с купето, докато опел/воксхол инженерите са са изложили кат кифладжии.

Що говориш глупости и ти сега? В различни класове ще ползват едно и също купе! Ай мисли малко поне, като не си виждал.

преди 11 часа, Silvering написа:

CX5 бих си взел аз. Бензин. Такова си вземах всъщност.

Хубаво си направил, ама Маздата не е "мечтана" кола некси... Ся ще дойде някой корифей да разправя колко много гният гадните Мазди. И с тия фордови мотори- ужас УЖАС!   :D

Ми сори майсторе, ма е вярно. Първия 9-5 преди фейслифта е GM2900, фейслифтовия е GM Epsilon. Той даже май не е фейслифт, ми си е направо second gen. Тва е положението. Първото поколение на 9-3 и 9-5 са с шаси на вектра. 

преди 2 минути, Silvering написа:

Ми сори майсторе, ма е вярно. Първия 9-5 преди фейслифта е GM2900, фейслифтовия е GM Epsilon. Той даже май не е фейслифт, ми си е направо second gen. Тва е положението. Първото поколение на 9-3 и 9-5 са с шаси на вектра. 

Mи сори за теб, ама аз имах точно от първото поколение 9- 5 2.0 турбо и му знам всяка бурмичка. Общото му с Вектра е казанчето за антифриза и още една две пластмаси. Я ми дай по- добре да видя откъде го взе това инфо, и кой е шибания петьо дето лъже така нагло.

В Trollhättan в завод йм има музей, там ги пише тия работи. 120 крони е входа.

преди 1 минута, Silvering написа:

В Trollhättan в завод йм има музей, там ги пише тия работи. 120 крони е входа.

Аха.. ей сега отивам в тролнещо си да видя...

на 9.01.2019 г. в 22:51, Madonna написа:

Има страхотни мерцедеси за тези пари, верно. 

ЧНГ девойко!

Чичо Ники Лауда нали знаеш какво е казал?

Има две марки коли на този свят: 

1. Мерцедес - нов от магазина

2. Мерцедес - втора употреба

преди 23 часа, ОдаР написа:

Няма как от 100 000 евро, цената да слезе на 10 000 и това да е добър мерцедес...

CLS почват от 60 000 евро, E- класа от 45К, S- класа от 85К - колко да струват на десет години?  Де факто в мобиле единствените по 15К евро десет годишни CLS- и  са разни AMG- та, по- скъпи няма.

преди 9 часа, Silvering написа:

Шибания петльо се оказа не пъдаря, ами царя ;)

Ето ти малко цифри царю. Дано знаеш къде и какво да четеш, щото аз вече дълбоко се съмнявам, но дет се вика за последно доказвам нещо на лаици.

https://www.auto-data.net/bg/saab-9-5-2.0-t-150hp-11842

https://www.auto-data.net/bg/opel-vectra-a-2.0i-cat-115hp-automatic-26305

п.п. Само факта че СААБ 9- 5 е с независимо задно окачване, а Опел Вектра с цял заден мост, би било достатъчно за човек който е навътре в материята, да се светне че става въпрос за коренно различни купета. Но все пак поразгледай размерите... как пък на тези еднакви купета, нито един не съвпада!!!

на 9.01.2019 г. в 19:50, Johann Goethe написа:

Здравейте, искам да си купя много мечтан за мен автомобил! Проблем е, че не съм сигурен какъв точно да е.  

Аз пък на твоя възраст си мечтаех за булка и знаех точно каква исках. Пробирах ги, пробвах ги и най-накрая си я намерих. А собствена каруца нямах, ползвах тази на баща ми за гаджета.
Що не ги отложиш мечтите по ламарините за година две ?
Ламарините щастие не носят, а само парични разходи.
Като почнеш от твоята възраст да си прахосваш парите по ръждястващи  тенекии, може да пропуснеш възможността да си купиш къща и да трябва в апартамент да живееш цял живот.
Най-важното нещо е да си намериш правилната булка.
Като си я намерил нея, тогава да си купите къща.
А за ламарините колкото по-малко пари прахосваш, толкова по-добре.
Аз карам Дачия купена нова за 9 хиляди евро и като видя някой с мерцедес го съжалявам, че не знае как да е щастлив без да е роб на тенекии.
Ако си бил роден преди да е имало автомобили, щял ли си да си живееш живота или си щял да се самоубиеш понеже нямаш мерцедес ?
А аз и смарт фон нямам, инатя се и се съпротивлявам срещу диктата на консуматорското общество.
Да караш мерцедес означава да си като огромната маса хора следящи сляпо модни тенденции. Да бе, също като тия дето си купуват разкъсани панталони, щото така било модерно.

На тебе за кво ти е каруца ?
За да се возиш от село до града на работа да ходиш или за да се фукаш в махалата, че имаш тенекии каквито другите нямат ?

Един съсед срещу мен, има джипка порше ама няма пари за ѝ плаща данъците и не е в движение. Кухарят се е изръсил 70 евро като ги е имал, или заем е взимал, ама къща няма и е при майка си, която е наемателка в държавно жилище ( за военните тука). Гледай да не се озвеш след време в неговото положение, поради прахосване на пари от ранна възраст.

• Автор
на 11.01.2019 г. в 22:46, Madonna написа:

Глупости. Човекът е казал бюджет до 15 000 евро. Пример..моят мерцедес е на 6 г. и е на 40 000 км. Да ти кажа ли на колко се оценява към момента...Ми..да речем, че се вписва в бюджета на младежа..+/- 1000 лева, примерно. Перфектна кола. Поръчкова с всички екстри за модела и пазена като очите ми. Но не се продава. Има всякакви подобни обяви и предложения. 

Ако не вярваш..заповядай по всяко време на тест, оглед и т.н. 

Има коли и коли..

Какъв модел е Бенца ?

преди 9 минути, Johann Goethe написа:

Какъв модел е Бенца ?

A 180 cdi 2012 -изглежда така.. 2012-Mercedes-Benz-A-Class-A-180-CDI-Staсамо, че моят не е син. Смятам, че е идеален за твоята възраст

• Автор
преди 12 часа, Белгиеца написа:

Аз пък на твоя възраст си мечтаех за булка и знаех точно каква исках. Пробирах ги, пробвах ги и най-накрая си я намерих. А собствена каруца нямах, ползвах тази на баща ми за гаджета.
Що не ги отложиш мечтите по ламарините за година две ?
Ламарините щастие не носят, а само парични разходи.
Като почнеш от твоята възраст да си прахосваш парите по ръждястващи  тенекии, може да пропуснеш възможността да си купиш къща и да трябва в апартамент да живееш цял живот.
Най-важното нещо е да си намериш правилната булка.
Като си я намерил нея, тогава да си купите къща.
А за ламарините колкото по-малко пари прахосваш, толкова по-добре.
Аз карам Дачия купена нова за 9 хиляди евро и като видя някой с мерцедес го съжалявам, че не знае как да е щастлив без да е роб на тенекии.
Ако си бил роден преди да е имало автомобили, щял ли си да си живееш живота или си щял да се самоубиеш понеже нямаш мерцедес ?
А аз и смарт фон нямам, инатя се и се съпротивлявам срещу диктата на консуматорското общество.
Да караш мерцедес означава да си като огромната маса хора следящи сляпо модни тенденции. Да бе, също като тия дето си купуват разкъсани панталони, щото така било модерно.

На тебе за кво ти е каруца ?
За да се возиш от село до града на работа да ходиш или за да се фукаш в махалата, че имаш тенекии каквито другите нямат ?

Един съсед срещу мен, има джипка порше ама няма пари за ѝ плаща данъците и не е в движение. Кухарят се е изръсил 70 евро като ги е имал, или заем е взимал, ама къща няма и е при майка си, която е наемателка в държавно жилище ( за военните тука). Гледай да не се озвеш след време в неговото положение, поради прахосване на пари от ранна възраст.

Всичко което говориш звучи много хубаво, но аз не искам на 20 да живея като пенсионер, да пестим пари хахаха! Сега трябва да обикалям и да се занимавам с котарачета ! 

П.С. Студент съм в Германия

преди 1 минута, Johann Goethe написа:

Всичко което говориш звучи много хубаво, но аз не искам на 20 да живея като пенсионер, да пестим пари хахаха! Сега трябва да обикалям и да се занимавам с котарачета ! 

П.С. Студент съм в Германия

А тия 15 хиляди евро от къде ги вадиш ?

• Автор
преди 3 минути, Белгиеца написа:

А тия 15 хиляди евро от къде ги вадиш ?

Кво е значението бе брат! Много ги мислиш нещата, ако си мъж трябва да правиш това което искаш. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.