Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лоша миризма по дрехите. Как да почистя пералнята ?

Featured Replies

След години ползване, всякакви гадости се появиха по пералнята ми. В самото казанче са се натрупали остатъци от препарати през годините. Гуменото уплътнение при вратата и то е мухлясало. В резултат, дрехите миришат лошо след пране. Ясно ми е че това е в резултат на това, че вратата е затваряна веднага след изпиране и занапред ще знам, но след дъжда качулка. Предполагам и, че вътре по нещата, които не виждам, също ще се е натрупала и размножила всякаква гадост.

Въпросът е как да я почистя. Мислех да пусна цикъл на най-високата темперетура, но само с прах за пране, достаъчно ли ще е? Някакви специални препарати за почистване или "домашни" рецепти ? 

Белина и вода! Едно към едно! И я пускаш да върти на 40-60 градуса. Така правя, това знам!

Пусни я с прах за пране на 60 градуса на най дългата програма.

И винаги вратата и казанчето се оставят отворени след пране и от време на време се забърсват.

2 таблетки Калгон

200 грама лимонтузу и пускаш преалнята празна на най дългата програма за памучно... ако измиеш с белина рискуваш после дрехите да миришат на нея...

лошата миризма се получава от:

1. след като се извадиш прането затваряш капака до следващото пране

2. ползваш течен препарат или омекотител...

преди 1 час, N1K17Y написа:

След години ползване, всякакви гадости се появиха по пералнята ми. В самото казанче са се натрупали остатъци от препарати през годините. Гуменото уплътнение при вратата и то е мухлясало. В резултат, дрехите миришат лошо след пране. Ясно ми е че това е в резултат на това, че вратата е затваряна веднага след изпиране и занапред ще знам, но след дъжда качулка. Предполагам и, че вътре по нещата, които не виждам, също ще се е натрупала и размножила всякаква гадост.

Въпросът е как да я почистя. Мислех да пусна цикъл на най-високата темперетура, но само с прах за пране, достаъчно ли ще е? Някакви специални препарати за почистване или "домашни" рецепти ? 

Ами не е много трудно. Google не хапе. Ето ти препарат. Освен това съм го използвал и действа перфектно.

Не съм сигурен дали ще помогне , но според мен пробвайте съветите на останалите ако не се управи . Трябва да купите сода каустик на люспи и пускате на 60 градуса да пере празна пералня  или 1 или или 2 литра силен спирт 90 градуса пак на 60 градуса празна перялня.

Белина, най-високата температура и пускаш на празна пералня. После още един цикъл на празно пране само с висока температура. Вратичката и мястото за прах винаги отворени когато не се ползва пералнята. 

преди 3 часа, Gangosa написа:

Не съм сигурен дали ще помогне , но според мен пробвайте съветите на останалите ако не се управи . Трябва да купите сода каустик на люспи и пускате на 60 градуса да пере празна пералня  или 1 или или 2 литра силен спирт 90 градуса пак на 60 градуса празна перялня.

Може и да я зареди с тротил и да я взриви.Или да я напълни с нафта или бензин и да я запали.Абе друго си е инженерната мисъл.

В упътването на моята пише поне веднъж на 4 месеца да се пуска почистващата програма с 20мл перилен препарат. Разни лимонени киселини и други агресивни течности принципно не са желателни да се наливат в пералнята, защото се твърди, че семерингът се втвърдява, навлиза вода в лагерите и пералнята излиза от строя. Трилъчките на барабаните при съвременните перални перални са от сплави, които се разяждат и чупят от киселини. 
Лошата миризма е в резултат на много фактори, като:
- Предозиране на перилен препарат.
- Ползване на некачествен перилен препарат, който не може да се изплакне добре от машината.
- Ползване на програма с прекалено малко цикли на изплакване, или недоналиване на вода при плакнене. 

Принципно е желателно след пране маншонът да се провери за отложени остри предмети и да се почисти и подсуши. Вратата на люка са оставя открехната, както и отделението за перилен препарат за да може машината да се проветрява, когато не работи. 

Ако програма за почистване липсва, пускате програма за памук на максимални възможни градуси. Ето Ви едно видео, в което е показано как се чисти пералня, при която програма за самопочистване отсъства: 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.