Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся качествен усилвател

Featured Replies

Здравейте, търся качествен усилвател до 1200 лв. за колони JBL Northridge E 100 и субуфер JBL ES 250P. Ходих до магазина на ул. Раковска в София и ми предложиха Harman Cardon HK 3770. 

http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4475/harman-kardon-hk-3770-230.html

Но някак си не съм на сто проценна убеден че това е най правилното. Обичам качествения звук. До момента бях с Technics SU -V 660 но го пенсионирам  на вилата с други колони. Причината за търсенето на нов усилвател е че Technics-a няма изход за субуфер, а и вече новите технологии. 

Предполагам търсите стерео усилвател с изход за субуфер.

Погледнете Onkyo TX-8270 Stereo Network Receivе

или Onkyo TX-8250 Stereo Network Receiver

Ако държите да плейва множество формати, както и мрежови възможности.

И да го свържете директно към LED/LCD flat телевизор и още други устройства, тъй като има доста цифрови входове.

Да ползвате плеъра на телевизора и т.н.

Ако, пък искате чист стерео усилвател със субуфер и два цифрови входа, на които през оптиката, пак може да свържете телевизор:

YAMAHA A-S701

Аз съм изключително доволен от аудио системите на марката Sony. Не мога много да ти помогна в избора на точен модел, но мога да те насоча от моя гледна точка да погледнеш усилватели от тази марка и ти гарантирам качеството и надеждността.

• Автор

Благодаря Ви за съвета. То и аз се чудя точно какъв тип да е. Като цяло мисля че и прекаленото много възможности накрая да не окажат негативно влияние. И аз мислех да се разходя до Авител и да видя какво ще ми предложат. Ще погледна и тези на Sony.

На Сони не им е силата в усилвателите.

Търси Онкьо, денон, маранц, харман кардон. За по добри марки няма да ти стигнат парите.

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Много хвалебствени приказки за този усилвател. Ще намеря да го чуя някъде да се убедя дали е вярно всичко което пишат за него. Нови технологии,  импулсно захранване и крайно стъпало клас Д. 

На автора на темата обаче ми се струва че ще му малее като мощност за неговите колони JBL Northridge E 100, особено след като е ползвал Technics SU -V 660 с класическо трансформаторно 700 вата захранване.

Тази машина - Onkyo TX-8250 Stereo Network Receiver /посочена във втори пост от oic / мисля, че ще върши добра работа, както и тази която са ти препоръчали Harman Cardon HK 3770. Задължитерно ги прослушай преди да купуваш на колони близки или по-висок клас от твоите за да не останеш разочарован.

преди 23 часа, milodada написа:

Причината за търсенето на нов усилвател е че Technics-a няма изход за субуфер, 

Е досега как е работил тоя субуфер, къде е бил свързан ?
Нали имаш line out изходи.
Тия големите 4 мембрани на двете колони не са ли ти достътъчни, та и субуфер ти трябва ?
За мен, субуфера вместо да носи качество, само прави звукова мъглявина в ниските честоти.
Експлозии ли слушаш, изригващи вулкани ли, вълни от цунами ли ?

Двете колони сложил ли си ги на скайкове ( пирони ) които да стигат до бетонната плоча през мокета например ?
Дръпнал ли си ги на 120 см от задната стена и на толкова от страничните ?
Какви кабели ползваш между усилвателя и колоните ?
Самият усилвател на тежък масивен мебел ли е, или на нещо вибриращо като празна каца с разхлабени обръчи ?
Казвал ли ти е някой продавач, че можеш да махнеш четирите крака на усилвателя и да ги замениш с едни конуси ( обърнати надолу с острото ) от различни материи, за да стане по-отчетлив звука в ниските честоти ?

преди 53 минути, AGD написа:

На автора на темата обаче ми се струва че ще му малее като мощност за неговите колони JBL Northridge E 100, особено след като е ползвал Technics SU -V 660 с класическо трансформаторно 700 вата захранване.

И аз так мисля.
А и тази марка не силна в бум бума, има други за тази цел.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Казвал ли ти е някой продавач, че можеш да махнеш четирите крака на усилвателя и да ги замениш с едни конуси ( обърнати надолу с острото ) от различни материи, за да стане по-отчетлив звука в ниските честоти ?

Мислих си, че всичко налудничево съм чул до сега по отношение на аудио звукът, но явно съм грешил.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Мислих си, че всичко налудничево съм чул до сега по отношение на аудио звукът, но явно съм грешил.

Това че не нямаш уши да чуеш разликата в звученето на един страдивариус спрямо една цигулка произведена в завод в ГДР, не означава, че други хора не чуват и те разлики.
Що си мислиш че има магазини в белите държави за скъпи играчки ?
А в тях що прадав конуси и спайкове и разни кабеляци на цени колкото един от усилватели ширпотреба препоръчвани по-горе ?

Това което има авторът на темата, мога да му го направя същото да свирне така както никога не го чул да свири. Без да дава пари за ХДМИ входове.

А той овторът може да пробва да сложи усилвател и СД плейр на мек дунапрен и колоните на три слоя мокет и да ги слуша и да каже какво чува ?
Може пък да се окаже, че и той има дар "налудничавост", не се знае.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Това че не нямаш уши да чуеш разликата в звученето на един страдивариус спрямо една цигулка произведена в завод в ГДР, не означава, че други хора не чуват и те разлики.
Що си мислиш че има магазини в белите държави за скъпи играчки ?
А в тях що прадав конуси и спайкове и разни кабеляци на цени колкото един от усилватели ширпотреба препоръчвани по-горе ?

Това което има авторът на темата, мога да му го направя същото да свирне така както никога не го чул да свири. Без да дава пари за ХДМИ входове.

А той овторът може да пробва да сложи усилвател и СД плейр на мек дунапрен и колоните на три слоя мокет и да ги слуша и да каже какво чува ?
Може пък да се окаже, че и той има дар "налудничавост", не се знае.

Нищо, ама нищо не разбираш, ако иска и на памук да сложи усилвателя това няма да промени звукът, не знам кой те е излъгал. 

Шпайкове се слагат на тонколоните само с една идея и тя е, свеждане на резонанса до минимум. 

преди 22 минути, AAUUXX написа:

Нищо, ама нищо не разбираш, ако иска и на памук да сложи усилвателя това няма да промени звукът, не знам кой те е излъгал. 

Шпайкове се слагат на тонколоните само с една идея и тя е, свеждане на резонанса до минимум. 

Видя ли сега кой не разбира.
Ти просто не чуваш какво точно слушаш.
Мога да ви го дакажа на всичиките пишещи, че сменяйки краката, слагайки на други мебели, със спайкове или без спайкове, ще чувам разлики без да виждам кога как е правено и ще познавам всеки път и ще ми описвам даже с думички разликата в звученето. А ако сте навити да слагате и по 100 евро на проба да ви ги прибирам като пазнавам, ще е още по-весело.

По отношение на спайковете, не се говори за резонанс бе господине. Кутията на колоната има резонантни честоти, тя резонира особено ако не е слагано вътре вата или дунапрен или други поглъщати материи. А спайковете предотвратяват минаването на вибрациите от пода нагоре към колоната и още по-важното е, че осигуряват стабино неклатещо се положение на колоната в пространството. Защото като долу не е абсолютно твърда връзката между колоната и пода, тя долу като мърда с чести от милиметъра, горе на 90 см по-високо мърда доста повече. А колоната не трябва да мърда, тя трябва да е неподвижна за да осигурява точното положение на мембраните в даден момент, от което зависи прецизноста на звуковата сцена. Ако мърда колоната горе, мембраната вече не предава правилно вибрациите които трябва да произведе. И става малко като снимка с размазано, щото си мръднал докато натискаш спусъка и скоростта на затвора е била бавна.
И сега да те открехна на още нещо, отпред се слага един спайк в центара, а отзад се слагат два спайка към ъглите на кутията на колоната. Това ти прави 3 спайка. Ако сложиш 4, еми няма да имаш гаранция, че не се клати колоната или че няма да се е разклатила след седмица. А ако ти е ронлива и мека бетонната плоча на пода, се купуват едни дебели квадрати от естествен твърт камък и спайковете се слагат в тях да опират. Щото иначе замаската на плочата правена от нещо мекичко с повечко пясък и единият спайк потънал и не опира вече само на върха си, ами станало все едно си забил пирон и имаш контакт от цели 6 или 8 мм с пода.

айда стига толко , че ще уплашиме човека да сънува кошмари тая нощ ...

преди 2 часа, AGD написа:

Много хвалебствени приказки за този усилвател. Ще намеря да го чуя някъде да се убедя дали е вярно всичко което пишат за него. Нови технологии,  импулсно захранване и крайно стъпало клас Д. 

Не съм "разбирач", относно електроника, но ми се вижда че доста е икономисано в изработката. Захранването прилича на компютърно, без трансформатор.

NAD C338 amp unboxing and under the hood

И тук  ревю за него не е добро.

преди 8 минути, oic написа:

Не съм "разбирач", относно електроника, но ми се вижда че доста е икономисано в изработката. Захранването прилича на компютърно, без трансформатор.

NAD C338 amp unboxing and under the hood

И тук  ревю за него не е добро.

Искам да съм го чул как свири за да го коментирам. Гледах му само основните характеристики. Има всичко необходимо за един съвременен усилвател. И аз не съм привърженик на импулсните захранвания и крайни стъпала в клас Д, ама май това е сега в ниския и среден клас усилватели, в бъдеще кой знае може и в хай енда....

NAD всичките им усилватели изглеждат доста обрани и икономисани от към външен вид, но пък имат и отлични екземпляри с уникален звук. Преди години имах NAD 3020 и свиреше уникално.

преди 21 минути, AGD написа:

Преди години имах NAD 3020 и свиреше уникално.

Уникално като бум бум, или уникално като уравновесено звучене, лекичко по-мекичко и по-малко агресивно от други подобни ?
Щото авторът на темата се е хварлил на марки за "сецнато" "сухо" "студено" звучене, с апетит към мощ и треперене на джамовете вкъщи.

Да този NAD 3020 наистина свиреше много меко и приятно за ухото без да те натоварва при продължително слушане. И наистина се различаваше коренно от острия и напрегнат звук на Ямахи, Сонита и подобни.

• Автор
преди 11 часа, Белгиеца написа:

Е досега как е работил тоя субуфер, къде е бил свързан ?
Нали имаш line out изходи.
Тия големите 4 мембрани на двете колони не са ли ти достътъчни, та и субуфер ти трябва ?
За мен, субуфера вместо да носи качество, само прави звукова мъглявина в ниските честоти.
Експлозии ли слушаш, изригващи вулкани ли, вълни от цунами ли ?

До сега не съм ползвал субуфера. Както съм написал в началото искам да си сменя усилвателя вече с по нов, но да не отстъпва сериозно като качество на Technics-а. Не съм чак такъв маниак че да слагам разни щуротии по колоните и техниката си. Нормален потребител съм! Това, че е мощна една техника не означава че искам да бутам блока с нея :no-no: :no-no:  :no-no:. Обичам да слушам музика, а не да ми треперят стените. Колоните ги имам от около 5 години и до сега не съм имал проблеми с комшии и полиция - мисля че това ти отговаря на въпроса за

преди 9 часа, Белгиеца написа:

апетит към мощ и треперене на джамовете вкъщи.

В събота ще ходя да ги чуя и двата и ще избера.

преди 12 часа, AGD написа:

Тази машина - Onkyo TX-8250 Stereo Network Receiver /посочена във втори пост от oic / мисля, че ще върши добра работа, както и тази която са ти препоръчали Harman Cardon HK 3770. Задължитерно ги прослушай преди да купуваш на колони близки или по-висок клас от твоите за да не останеш разочарован.

Благодаря Ви за съветите, пък ако се сетите за още някой модел, който ще ми свърши работа ще го прослушам и него :)

преди 4 часа, milodada написа:

До сега не съм ползвал субуфера. Както съм написал в началото искам да си сменя усилвателя вече с по нов, но да не отстъпва сериозно като качество на Technics-а. Не съм чак такъв маниак че да слагам разни щуротии по колоните и техниката си. Нормален потребител съм! Това, че е мощна една техника не означава че искам да бутам блока с нея. Обичам да слушам музика, а не да ми треперят стените. 

Смяната с по-нов няма точно никакъв смисъл в твоя конкретен случай.
За 4-те големи мембрани ти трябва моща на този които имаш, за да ги държи здраво да не се люшкат своеволно напред назад поради едни ел. причини. Не знам на български как е, но има една харектеристика на услвателя, по - която се познава точно това, дали той има достатъчен контрол над мембраните. Извинявам се, ама тия работи съм ги чул на френски, а не на български, та се изразявам малко като цигане в първи клас.

Хайде пак, не ти трябва нов усилвател, ами само една кутия която има цифрови входове и изход за към усилвателя ти. Преди бяха скъпи, сега има и евтини. Като четеш харектеристиките от линковете, някъде мернах че ти споменават за вграден DAC = цифров към аналогов преобразовател на сигнала. Еми същото си го купуваш отделно за много по-малко пари. Аз ползам такава кутия с един оптичен вход и 3 по кабел и пращам сигнала от телевизора ( по оптичния ) и от единия от сателитните ми приемници по медния кабел, от line out към усилвателя. Има още два свободни входа. 
Щом като маняк като мене, може така да слуша, ти да не си по-найвен от мен да та им пълниш гушите на разни търговци ?

И какво изобщо разбираш под думата "качество" , като говорим за усилвател ?
Те по харектеристики всички на еднаква цена са горе долу всички качествени от инженерна гледна точка.
А изборът става чрез слушане.
Е, ти какво ще слушаш точно, не ми е ясно ?
Имаш ли представа какъв вид звук искаш да чуеш ?
Имаш приготвени тестови дисове с добре познати ти части от тях, които ги знаеш как звучат при теб и как искаш да звучат в магазина.
Ако ще слушаш оркестри от струнни инструменти , ти трябват един вид колони и усилвател. Ако обаче ще слушаш човешки гласове и искаш да звучат естествено, а не да съскат като змии жените при съгласни като С, Ц, Щ, и т.н , тогават ти трябва друг усилвател и най-вероятно други колони.
Ако си близо до пенсионна възраст ще ти харесат повече колони които изкуствено повишват високите честоти, с което компенсират слуховата ти загуба поради възрастта. Е, същите ще му звучат пискливо на някой на 30 г., ще ти каже че не са качествени, пък ти ще му кажеш, че са най-добрите които си слушал.
Ако ти направя 2 системи с идентични компоненти в две различни аудитории в истински аудиофилски магазин и ти влизаш на тъмно и не виждаш кутиите какви са, ама после ми викаш че системата Б ти харесва повече как звучи от системата А , тогава какво правим ?
Ще искаш да купиш кутиите които са звучали по-добре, ама те са същите като другите, само различно са поставени  и кабелите са различни и акустиката на помещенията е различна.
А ти като си толкова нормален потребител, знаеш ли че трябва да са го оставили да работи поне час усилвателя и колоните с пуснат някакъв диск да свири, за да можеш наистина да го чуеш в най-добрата му форма на звучене. А ако е "разработван" 1 месец е още по-добре. Едни нови кабели като ги купиш за колоните и звучат от няколко часа до няколко дена мъгляво, ако имаш уши да го чуеш де.
Ами ролята на стаята в която ще ти го пуснат да го слушаш отчиташ ли я ?
При продавача може да ти звучи една кутия прекрасно, а като се върнеш вкъщи и опааа не чуваш същото нещо и се чудиш дали не ти е пробутал друга кутия, докато си се обърнал и си се загледал по някоя мацка пред витрината. А пък тя кутията усилвател е същата.
А ако наистина държиш на качество, еми трябва да си ги замъкнеш твоите колони в магазина където ще слушаш нов усилвател и тях да ги свържеш, за да имаш представа как ще се държи новия усилвател съвместно с точно тези колони. Съчетанието между усилвател и колони е много важно нещо. Направо си нямаш на идея как можеш да се прекараш ако нямаш опит и да купиш ама точно най-неподходящия усилвател за твоите колони. Щото са ти го пуснали на едни други колони и си си въобразил, че звучи много готино.
Аз през миналия век като начинаещ слушащ влизам в един един известен тогава магазин за скъпи играчки и му показвам на продавача един диск на Росица Кирилова и му казвам че искам да звучи музиката така, че да предава естествено гласът ѝ. Е, човекът каза че ме е разбрал какво искам. Зареди в три пазлични стай 3 ситеми , чаках 40 минути да загряват и после почна да ми пуска същия диск на Росето в различните стаи. В първата по-евтинка система, не ми хареса и казвам че не искам така за звучи. Във втората обаче свирна баш така както съм си мечтал, ама цената братче баш като за паралии. В третата цената също надута , но не ми хареса как звучеше същата песен от същия диск.
Е, въпросът сега е, ти научил ли си се да чуваш каквото слушаш, или само имаш нужда да си купиш нещо понеже било съвременна технология т.е. с цифрови входове ?
Ако ти трябва само да е съвременно, еми купувай си Сони бе човек, всички знаят марката и ще се фукаш без проблем. Щото ако им кажеш NAD съкварталците може да си помислят, че си го купил от алиекспрес за 50 лв от китайците.

Тия дето са инженери по електроника, ще ти пробутат без да им мигне окото нещо от което нямаш нужда и въобще няма да сирне по-добре от сегашния ти Техникс.
Помисли си пак, преди да си дал мангизите.
Ти усилвател си имаш, не ти е изтрябвал друг.
В моята кола няма радио, ако ми трябва радио задължително, еми само него ще си го купя, няма да харча пари за нова каруца, под предлог че сегашната нямала радио.
Но, ако целта ми е да се изфукам пред някоя млада съседка че имам нови ламарини, еми тогава брат, липсата на радио си минава за уважителна причина, нали така.

Аз чак сега погледнах какви озвучителни тела има авторът на темата - солидни трилентови колони с по 2 броя 10 инчови /250 мм/ нискочестотни говорители плюс 100 мм средночестотен плюс 19 мм пищялка. При наличието на такива колони аз не виждам никаква необходимост от използването на събуфер. Относно съвременните стереоусилватели с изход за активен събуфер - това са обикновено усилватели от бюджетен клас, на които изходът за събуфер според мен е монтиран с оглед на това, че евентуалните потребители са бюджетно ориентирани и ще използват усилвателя с по-слаби колони, и ще има нужда от подсилване на баса със събуфер за по-пълна звукова картина. Освен това - наличният Техникс е чудесен усилвател и за да се постигне подобен звук от нов усилвател, 1200 лева едва ли ще стигнат.

Качествените нови усилватели от малко по-висок клас за съжаление са с цени от 1600-1700 лева и нагоре.

преди 3 минути, Михайлов написа:

Аз чак сега погледнах какви озвучителни тела има авторът на темата - солидни трилентови колони с по 2 броя 10 инчови /250 мм/ нискочестотни говорители плюс 100 мм средночестотен плюс 19 мм пищялка. При наличието на такива колони аз не виждам никаква необходимост от използването на събуфер. Относно съвременните стереоусилватели с изход за активен събуфер - това са обикновено усилватели от бюджетен клас, на които изходът за събуфер според мен е монтиран с оглед на това, че евентуалните потребители са бюджетно ориентирани и ще използват усилвателя с по-слаби колони, и ще има нужда от подсилване на баса за пълна звукова картина. Освен това - наличният Техникс е чудесен усилвател и за да се постигне подобен звук от нов усилвател, 1200 лева едва ли ще стигнат.

Качествените нови усилватели от малко по-висок клас за съжаление са с цени от 1600-1700 лева и нагоре.

Всичко е много точно, но този Technics не се представя добре в средно-високочестотния диапазон където и замазва не малко, казвам го това защото съм го слушал и имам ясна представа за него като звучене. 

преди 7 минути, Михайлов написа:

При наличието на такива колони аз не виждам никаква необходимост от използването на събуфер.

Ааааааа, не виждаш ти, ама ползването му и ползването на смартфон и фейсбук е задължително за всеки уважаващ себе си сноб.
А и  е добре икономиката да върви, държавата ДДС иска да събира и т.н.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Всичко е много точно, но този Technics не се представя добре в средно-високочестотния диапазон където и замазва не малко, казвам го това защото съм го слушал и имам ясна представа за него като звучене. 

Ахаааа, еми ние кат сме прости е не знаем твоят личен "средно-високочестотния диапазон" от колко херца ти започва и до колко херца стига, кво да разбираме ?

• Автор
преди 1 час, Михайлов написа:

Аз чак сега погледнах какви озвучителни тела има авторът на темата - солидни трилентови колони с по 2 броя 10 инчови /250 мм/ нискочестотни говорители плюс 100 мм средночестотен плюс 19 мм пищялка. При наличието на такива колони аз не виждам никаква необходимост от използването на събуфер. Относно съвременните стереоусилватели с изход за активен събуфер - това са обикновено усилватели от бюджетен клас, на които изходът за събуфер според мен е монтиран с оглед на това, че евентуалните потребители са бюджетно ориентирани и ще използват усилвателя с по-слаби колони, и ще има нужда от подсилване на баса със събуфер за по-пълна звукова картина. Освен това - наличният Техникс е чудесен усилвател и за да се постигне подобен звук от нов усилвател, 1200 лева едва ли ще стигнат.

Бихте ли споделили конкретни модели за тези 1600, 1700 лв.? 

преди 56 минути, Белгиеца написа:

Ааааааа, не виждаш ти, ама ползването му и ползването на смартфон и фейсбук е задължително за всеки уважаващ себе си сноб.
А и  е добре икономиката да върви, държавата ДДС иска да събира и т.н.

Ахаааа, еми ние кат сме прости е не знаем твоят личен "средно-високочестотния диапазон" от колко херца ти започва и до колко херца стига, кво да разбираме ?

Белгиец, не знам какъв ти е случая - завиждаш ли, просто искаш да се правиш на интересен ли не знам, но сноб ще наричаш хора които познаваш. Всеки си преценява какво да прави. Питам нещо конкретно и ако можеш да кажеш конкретен модел го казвай иначе просто запази мълчание моля! НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ ИЛИ ПЪК ДА СЕ ОБЯСНЯВАМ КАТО УЧЕНИЧКА.

Разгледайте  Onkyo A-9070 HiFi Stereo Amplifier. (18 кг. звяр) Няма изход за суб.

При положение, че сте увеличили бюджета.

Но, пак максималната мощност е от порядъка на 100 W на канал при 8 ома. (290 W траф.)

Което ще рече , че не е по мощен от горните предложения с ресийвърите, А тонколоните  JBL E100

са 8 ома 91dB. Което макар и да ги дават препоръчителен усилвател до 250 W.

Са с доста висока чувствителност.

Както сме я подкарали и до 3000лв ще стигнем. Ето едно  предложение и от мен. Няма да е никак излишно да се чуе преди да се купи, защото "ухото е свикнало" с предишния усилвател, ако новия се различава по звучен драстично ще бъде нужно време от порядъка на няколко дни докато се свикне. Точно поради тази причина предложих по- горе NAD и сега предлагам Marantz защото те са с топло звучене и ще бъде прехода по- лесен. 

преди 1 час, milodada написа:

Питам нещо конкретно и ако можеш да кажеш конкретен модел го казвай иначе просто запази мълчание моля! 

Ще изкачам мълчеливо да видя кой ще успее да ти продаде нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.