Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера какъв Windows да си сложа на компютъра си

Featured Replies

Тази OC, трябва да спре да се ъпдейтва да може да се поправи не всеки харесва да му тормози системата, нещо постоянно.....

преди 3 минути, oic написа:

П.П. На 8.1, не харесвах че няма истинско старт меню.

Това е несериозно,не съм забелязал,че няма старт меню,пък от почти 5 години я въргалям!

Екранна снимка (43).png

Най - качествен и предпочитан Windows за всички времена е Windows XP x86. При липса на възможност за инсталация на предходния остава само Windows 7 Pro / Ultimate x64. Между Windows 8, Windows 8.1 и Windows 10 разлика няма. Телеметрия и върло яко гочене на лични данни и лична информация към правилните сървъри на принципа всеки може да се съди със всеки. На Windows 10 предимството му е в 15 минугното инсталиране от интернет. Аз лично на Windows 10 пиратски софтуер не съм успял да подкарам. Пък тука някакви обяснения срещам за игри ама ще тръгнат друг път според личното ми мнение. Windows Vista не го познавам, но е възможно да е по- добър от Windows 7 Pro x64 според една жена казала нещо си на пазара.

Връщането на стандартното Старт меню във Windows 8.1 само със настройки ли става номера?

Или зависи от версията на ОС.  Моята беше от 2015 година, ако не се лъжа.

Или се туиква със програма. Защото, ако е със програма знам , че използват софт за целта.

Което, не бих направил, да инсталирам допълнителна програма, която да бърка в регистрите на ОС.

преди 4 минути, oic написа:

Което, не бих направил, да инсталирам допълнителна програма, която да бърка в регистрите на ОС.

Коя програма в днешно време не обича да рови навсякъде в една система?

Темата яко се отклони от началното си питане, от това море с информация дано питащия е разбрал нещо.

преди 28 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Тази OC, трябва да спре да се ъпдейтва да може да се поправи не всеки харесва да му тормози системата, нещо постоянно.....

Защо постоянно? Аз съм с конфигурациите от подписа, windows 10 и разбирам, че ОС се обновява, единствено когато ми излезе съобщение за това, че иска рестарт, никога не ми е влияело на работата или е тормозило нещо. Имайки в предвид, че десктоп процесора ми е 6+ годишен, на лаптопа е малко по-нов - 4+ годишен. Всички обновявания в повечето случаи се инсталират за по-малко от минута, като изключим тези, които изцяло обновяват ОС, там може и да минат няколко минути и 2-3 рестарта, но това се случва максимум 1-2 пъти в годината. На по-нови и мощни системи с по-бързи SSD дискове сигурно става още по-бързо всичко.

преди 9 минути, Varadin Angelov написа:

Най - качествен и предпочитан Windows за всички времена е Windows XP x86. При липса на възможност за инсталация на предходния остава само Windows 7 Pro / Ultimate x64. Между Windows 8, Windows 8.1 и Windows 10 разлика няма. Телеметрия и върло яко гочене на лични данни и лична информация към правилните сървъри на принципа всеки може да се съди със всеки. На Windows 10 предимството му е в 15 минугното инсталиране от интернет. Аз лично на Windows 10 пиратски софтуер не съм успял да подкарам. Пък тука някакви обяснения срещам за игри ама ще тръгнат друг път според личното ми мнение. Windows Vista не го познавам, но е възможно да е по- добър от Windows 7 Pro x64 според една жена казала нещо си на пазара.

Това, че ти не можеш да подкараш даден софтуер, дори и пиратски, при условие че стотици хиляди други го правят по света, само говори отрицателно за твоите възможности и знания, не мисля, че е нещо, с което трябва да се хвалиш. Нямало е нещо, което да не съм подкарал на windows 10, освен някои много стари игри или програми, а и не съм само аз.

преди 18 минути, oic написа:

Или се туиква със програма. Защото, ако е със програма знам , че използват софт за целта.

За какво бърникане става въпрос,аз 5 години никакъв проблем не съм имал!А уйн 10 къде бърника-къде каквото свари из машината,не само регистрите,щом това е по-добре,ок.:wub:

преди 5 минути, Raze написа:

Аз съм с конфигурациите от подписа, windows 10 и разбирам, че ОС се обновява, единствено когато ми излезе съобщение за това

А това,че са ти отнели правото какво как да инсталираш и върви всичко на конвейер.......пък то и да е само това,разполагат се с машината ти все едно е тяхна!

преди 24 минути, Raze написа:

Защо постоянно? Аз съм с конфигурациите от подписа, windows 10 и разбирам, че ОС се обновява, единствено когато ми излезе съобщение за това, че иска рестарт, никога не ми е влияело на работата или е тормозило нещо. Имайки в предвид, че десктоп процесора ми е 6+ годишен, на лаптопа е малко по-нов - 4+ годишен. Всички обновявания в повечето случаи се инсталират за по-малко от минута, като изключим тези, които изцяло обновяват ОС, там може и да минат няколко минути и 2-3 рестарта, но това се случва максимум 1-2 пъти в годината. На по-нови и мощни системи с по-бързи SSD дискове сигурно става още по-бързо всичко.

Искам да кажа че постоянно, правят нови ъпдейти тази OC, става много тежка и товари а самият облик е покъртително зле....

преди 4 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Искам да кажа че постоянно, правят нови ъпдейти тази OC, става много тежка и товари а самият облик е покъртително зле....

Аз не съм забелязал да става по-тежка или да товари нещо излишно. Ползвам я откакто е излязла. Също и размера на инсталационните файлове си е същия, дори и при нови версии. Може би твоята система има проблем и се нуждае от преинсталация или ти е слаб хардуера?

на 25.01.2019 г. в 17:18, Raze написа:

Ако играеш игри, особено някой от по-новите, ще трябва да минеш на windows 10, понеже има игри, които на друг windows не тръгват, а и след около година и windows 7 излиза от поддръжка.

E то пък колко игри карат само на 10? А това, че на 7 й спират съпорта, каквъв е проблема?

Ами то е достатъчно и една игра да иска да играе, която тръгва само на windows 10 и ако не може трябва или да не я играе или да преинсталира. А и за  в бъдеще тези игри ще стават все повече. Има и стари игри, които не вървят на windows 10 или вървят на по-стари релийзи, но това е положението, няма как всичко да е перфектно. Всеки си преценява за себе си, аз ползвам и съм ползвал windows 10 на различен хардуер и никога не съм имал проблеми.

на 25 Януари 2019 г. в 17:30, plamen_petrov_80 написа:

Като си вземеш хубаво SSD (не е лошо да кажеш бюджет и да попиташ за съвет) закачаш само него и инсталираш W10.

На ниво биос можеш да си извираш 7 или 10 да ти зареди.

Чиста работа!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.