Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лек ъпгрейд на моя компютър - въпрос

Featured Replies

срещо минимум $40 за този процесор

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Да, ето линк

Емо!

Q9650 за 30 лева няма никъде, освен в OLX, което твърдо значи, че последният няма да работи. Още повече! Сложен на оригиналното дъно, този процесор ще тръгне само ако се смени биоса. Слайдерум е написал че най препоръчително е   Е8600, но там разликата е съвсем незначителна и няма да я усети. Сега лично мнение: При смяна на Win 10 със 1607 или по новата LBSC  и 8 гига RAM, компютърът върви значително по добре, което мисля ще му допадне.  Това е пробвано лично.

Да добавя. Както е казал Пламен по долу - задължително SSD, но в никакъв случай последният да е по малък от 120 гигабайта. Дисковете от 60 гигабайта не стават за нищо. Пробвал съм от 5 фирми различни модели по 60 гига!

преди 4 минути, Колев60 написа:

При смяна на

Ти, лютият фен на Windows 7 - обясни им какво е положението...впечатлението ти от работа под Win 10. Като редови потребител.

С колко заета оперативна памет стартира системата сега? С колко най-много си я запълвал? Какво е натоварването на процесора ти и при  какво?

Смяната на процесор и добавянето на памет - трудно и затваряш пари само за тази система - има и рискове, добавка на ново SSD + добра инсталация - вложени пари в нещо което ще можеш да ползваш и после.

Процесор - имаш 3000 MHz - много по-бърз няма, с друга архитектура няма.

Памет - 4GB все още стигат за нормални неща. Имаш двоен канал и сега. Файда от свободна излишна памет - 0.

Диск - най-бавния компонент в системата ти > дори най евтиното ССД ще направи системата по-пъргава. Да чисто изчислително системата ще е същата, но да кажем, че ще изстискаш всичко от наличните компоненти без твърдия диск да те бави.

Аз бих почнал от диска!

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Ти, лютият фен на Windows 7 - обясни им какво е положението...

Аз уважавам Windows 7 и винаги ми е харесвал, но от 7-8 месеца по ми харесва и съм много по доволен от Win 10  LTSB или LTSC.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Памет - 4GB все още стигат за нормални неща.

Да, ама не! 4GB със ssd и без суап файл. Браузър с 5-6 таба и системата ще писне. За памет.

С тази маркова машина има и риск да не тръгне какъв да е процесор, още повече 4-ядрен. Добре  да се види чипсета какви процесори може да поддържа и да се обнови BIOS, ако има по-нов, преди да се купува нещо и да се правят експерименти.

преди 2 часа, Stefan Caromov написа:

Да Емо благодаря и се извинявам.

Dark , ето картинка . Извинете за лаишките въпроси апропо

Без име.jpg

Отвори контрол панела и избери Административни настройки. После System Configuration - меню Boot - Adwance  и избери 2 ядра и количеството инсталирана RAM pamet. Ето ти снимка: Пиша ти от съвсем подобна машина като твоята, без да имам проблем във нищо, за което си писал ти. Справя се много добре и с музика, и с филми и с интернет. Аз дори конвертирам на него тежки и големи файлове. Процесор - E8500

ScreenShot001.jpg

преди 34 минути, Колев60 написа:

Емо!

Q9650 за 30 лева няма никъде, освен в OLX, което твърдо значи, че последният няма да работи. Още повече! Сложен на оригиналното дъно, този процесор ще тръгне само ако се смени биоса. Слайдерум е написал че най препоръчително е   Е8600, но там разликата е съвсем незначителна и няма да я усети. Сега лично мнение: При смяна на Win 10 със 1607 или по новата LBSC  и 8 гига RAM, компютърът върви значително по добре, което мисля ще му допадне.  Това е пробвано лично.

Да добавя. Както е казал Пламен по долу - задължително SSD, но в никакъв случай последният да е по малък от 120 гигабайта. Дисковете от 60 гигабайта не стават за нищо. Пробвал съм от 5 фирми различни модели по 60 гига!

Да, няма! Гледал съм Q6600. A SSD лесно. Преди 3 месеца си взех едно Kingston 120 TLC за 42 лева.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Да, няма! Гледал съм Q6600. A SSD лесно. Преди 3 месеца си взех едно Kingston 120 TLC за 42 лева.

Слава богу, че не си взел 60 гига. Щеше да го удариш в земята.Фирмите много ни е*ават с тия SSD дискове.Особено врапиращи са малките обеми - 60 и 120 гигабайта.

преди 5 минути, Колев60 написа:

Слава богу, че не си взел 60 гига. Щеше да го удариш в земята.Фирмите много ни е*ават с тия SSD дискове.Особено врапиращи са малките обеми - 60 и 120 гигабайта.

В момента използвам 2 SSD устройства. Едното е на лаптопа. Взех го преди 2 години, само че е MLC и си държеше цена. Взех го на промоция за 135 лева. А сегашното го ползвам вече трети месец на десктоп машината и нямам проблеми. Гаранцията му е 3 години. На него има инсталирана само OS. Ако се повреди ще ми го сменят с ново. А ако изкара три години  пак добре.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

В момента използвам 2 SSD устройства. Едното е на лаптопа. Взех го преди 2 години, само че е MLC и си държеше цена. Взех го на промоция за 135 лева. А сегашното го ползвам вече трети месец на десктоп машината и нямам проблеми. Гаранцията му е 3 години. На него има инсталирана само OS. Ако се повреди ще ми го сменят с ново. А ако изкара три години  пак добре.

Нищо не му плащаш за 3 години, но независимо от това, малките обеми са под всякаква критика. Имах възможността да пробвам 5 модела абсолютно нови. Нямаше нито един, който да се доближава до това, което са написали за него. Под секрет - 60гига - тези, оранжевите се купуват на едро само срещу 7$ бройката. Казвам - на едро. И се продават за 35-40 лева на магазина.

Докато се  натуткаме да помогнем, ще излязат Райзен 3 3300G И Райзен 5 3600G и ще стане излишно да се мисли за какъвто и да е ъпгрейд на дъртото интелче. Като може да се замени с малка кутия, с микро-атх или дори с mini-itx дъно, машинка в нея с 6С/12Т или 8С/16Т и с вградено видео, 16ГБ бърза ДДР4 памет и около терабайтово  като обем м.2 ССД, което почти джобно ПЦ, лесно ще премята съвременни игри на 1080Р резолюция, ако не дори и на 1440Р. :)

преди 2 минути, sliderum написа:

Докато се  натуткаме да помогнем, ще излязат Райзен 3 3300G И Райзен 5 3600G и ще стане излишно да се мисли за какъвто и да е ъпгрейд на дъртото интелче. Като може да се замени с малка кутия, с микро-атх или дори с mini-itx дъно, машинка в нея с 6С/12Т или 8С/16Т и с вградено видео, 16ГБ бърза ДДР4 памет и около терабайтово  като обем м.2 ССД, което почти джобно ПЦ, лесно ще премята съвременни игри на 1080Р резолюция, ако не дори и на 1440Р. :)

Само накрая пропусна да споменеш цената на това удоволствие.
Абе, вие всички тук, кога ще започнете да мислите, че някои може да не могат да си позволят машина над 200лева(няма и толкова)...

преди 18 минути, DarkEdge написа:

Само накрая пропусна да споменеш цената на това удоволствие.

Нямаше да я пропусна, ако я знаех.

Темата, предполагам че се изчерпа. Автора си има наличен модул  4ГБ ДДР3 оперативна памет, която може и да става и, в случай че става, най-много да си прецака двуканалният режим на работа с паметта (защото ще станат 3 модула 2Х2ГБ + 4ГБ) но пък ще има полза от увеличеният обем и освен ССД в рамките на бюджета, който е, ако не се лъжа до 50лв, нищо смислено няма какво да се предложи, което да окаже осезаем ефект. Видя се, че почти няма смислен 4-ядрен от поддържаните процесори, който да се събере в бюджета, дори ако се рови за предложения на старо, освен ако някак си нещо  не изпадне на късмет и някой колега с ненужен q9650 не вземе да го подари на автора на темата.

• Автор

Ясно, благодаря на всички отзовали се. Единственото , което ще сменя, или по - точно сложа е един ссд 120 гб , за ос и прогпрамите и още една плочка рам . Мислех , че ще мога да сложа някое и 3, или и5 ама явно на тая домушарка ще излезе скъпо, както разбирам 

Slideroom , амд вкъщи няма да стъпи никога, имам един райзен 3 за продаване, точните параметри не ги помня в момента, но се води геймърски компютър и заради амд - то не мога да му взема и 600 лв , тожест никой не дава 

• Автор

Ми човек, точните параметри не ги помня, защото компютъра е в офиса, но е райзен 3 , мисля предпоследно поколение, 8 рам, видеокартата е амд 4 гб , която било струвала 280 лв и всеки като чуе амд...направо бяга. Аз не разбирам , но това ми е впечятлението 

Разбира се. АМД имат печална слава, но не и с текущото поколение. А търговците все пак трябва да си продават и залежалата стока...

• Автор

Пламен, не е това конфигурацията . Знам, защото рамта не е една плочка със сиггурност, а две Видеото е това ASUS Radeon R7240-O4GD5-L - на компютъра за продаване

Значи да не търся И3, или И5 да слагам, ами да си карам с това

преди 5 минути, Stefan Caromov написа:

Пламен, не е това конфигурацията . Знам, защото рамта не е една плочка със сиггурност, а две Видеото е това ASUS Radeon R7240-O4GD5-L - на компютъра за продаване

Значи да не търся И3, или И5 да слагам, ами да си карам с това

Че ти и да искаш I3  или I5 не можеш да сложиш на това дъно.

Единствените пари дето си заслужават за ъпгрейт са за ССД , и 16 гб рам да му накичиш се тая .Ползваш го за мултимедия и браузване ..................Както ти казаха по-горе това са маркови машини дето са адски капризни откъм компоненти ....я запалят я не ........ходи после си ги чукай в главата .Вземи си едно ССД и не се занимавай със други бели на главата .

• Автор

Така и ще направя. Така и така е с два харда, на единия е уиндоуса, на другия всичко останало. Ща махна малкия хард и ще сложа едно ссд120 примерно, да пали по - бързо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.