Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 към Windows 10

Featured Replies

преди 11 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Еми аз точно това се опитвам да направя - копие на целия хард диск и да го прехвърля това копие на новия лаптоп. Но вече цял ден бера ядове с този Ashampoo Backup pro който съм купил, чета ръководството им, правя всичко стъпка по стъпка и на финала изплюва някаква грешка. Въпреки че размера на дисковете е различен (750 гб стария и 1 ТБ новия), в описанието на продукта им пише, че не трябва да има проблем - единствено е задължително харда където се пренася информацията да е със същия размер или по-голям от този откъдето се взима бекъпа. Май ще трябва да се разправям със суппорта им...

Защо си го купил?

AOMEI Professional Partition Asistant има опцията клониране на партишън, платена е но има лек, тула който е даден по горе също!

Колко ти струваше софта ?

• Отговори 94
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, DarkEdge написа:

Това никак не помага.

Пробвай с безплатния Minitool Partition Wizard Free и не копирай целия диск, а дял по дял.

Мерси, ще пробвам. Дава грешка: Access to Ashampoo Backups was denied - въпреки че бекъпа не е защитен с парола и фолдера си е там, непокътнат, вчера съм правил бекъпа. Освен да направя бекъп наново, за друго не се сещам...

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

AOMEI Professional Partition Asistant

Всички имат опция мигриране

току-що, 3D Уеб дизайн написа:

Access to Ashampoo Backups was denied

Стартираш ли с админски права Ашампу? Какви са настройките за достъп до дела, на който е бакъпът?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На практика процеса с тази програма е това:

1. https://support.ashampoo.com/hc/en-us/articles/360008852254-How-can-I-backup-the-entire-computer-so-that-it-can-be-completely-restored-using-a-USB-stick-and-an-external-hard-drive-

2. https://support.ashampoo.com/hc/en-us/articles/360009018793?input_string=backup+pro+12

Първо правиш бекъп, после се създава USB rescue диск, от него буутваш, и стартираш възстановяването на бекъпа. Но не работи.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Стартираш ли с админски права Ашампу? Какви са настройките за достъп до дела, на който е бакъпът?

На външен диск ли правиш резервното копие?

Да, на външен диск. Буутва се от флашка, от нея стартира софтуера на ашампуу, след това взима бекъпа от външен хард диск и трябва да го качи на новия комп където да се пренесе, но спира заради грешката:  Access to Ashampoo Backups was denied . Ето и скрийншотове.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

П.С Стартираш ли с админски права Ашампу? - НЕ. Какви са настройките за достъп до дела, на който е бакъпът?  - Какви настройки? Това е чисто нов външен хард диск WD elements, форматиран и при записа на бекъп върху него програмата не пита за никакъв достъп, единствено дали да е защите н с парола или не. Не е защитен с парола, но пак дава че няма достъп.

Под Windows виж правата за достъп до външния диск - System  и Network да присъстват в списъка.

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Под Windows виж правата за достъп до външния диск - System  и Network да присъстват в списъка. 

С райт клик върху пропъртис на целия диск ли става? На security дава system - full control. Network обаче не виждам никъде. С уин 7 съм.

Всъщност дори и на "everyone" дава full control.

преди 48 минути, Танер Заит Расим написа:

Защо си го купил?

AOMEI Professional Partition Asistant има опцията клониране на партишън, платена е но има лек, тула който е даден по горе също!

Колко ти струваше софта ?

Ashampoo Backup pro - струваше ми 19 евро мисля.

преди 22 минути, 3D Уеб дизайн написа:

С райт клик върху пропъртис на целия диск ли става? На security дава system - full control. Network обаче не виждам никъде. С уин 7 съм.

Всъщност дори и на "everyone" дава full control.

Ashampoo Backup pro - струваше ми 19 евро мисля.

Можехме да ти спестим тия 19 евро.

преди 25 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Стрелям в тъмното - направи проверка на външния диск с chkdsk

Определено можеше, да. Парите не са проблема, не и такива суми, проблема е във времето ми. Затова и като ми попадна евтин такъв платен софтуер го взех. Но явно съм взел неправилния. Сега загубих маса време да се мъча да го подкарам. Да не казвам колко време отнема правенето на rescu usb диска им...

Дори да успееш да пренесеш инсталацията, драйвери за новия лаптоп под 7-ца от къде ще намериш?

Това което ползваш не съм го ползвал, но до сега 100 пъти щях да съм направил имижд файла на ОС-а с Macrium Reflect и да съм го изплющял върху произволен диск - трудното за теб ще дойде след това, а ти още не си го стигнал дори.

преди 38 минути, plamen_petrov_80 написа:

трудното за теб ще дойде след това,

При първото стартиране минава през safe mode with command prompt, от конзолата стартира devmgmt.msc, задава за IDE/SATA контролера драйвъра на Microsoft Standard IDE/SATA controller, деинсталира драйвърите за процесора. И рестартира
AOMEI Backupper има опция за възстановяване на имиджи върху друга хардуерна платформа. И горните действия отпадат.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

При първото стартиране минава през safe mode with command prompt, от конзолата стартира devmgmt.msc, задава за IDE/SATA контролера драйвъра на Microsoft Standard IDE/SATA controller, деинсталира драйвърите за процесора. И рестартира
AOMEI Backupper има опция за възстановяване на имиджи върху друга хардуерна платформа. И горните действия отпадат.

А видео драйвер за новия лаптоп?

Той не е критичен за стартирането - като го няма при старта системата ще си инсталира Microsoft universal VGA adapter driver.

А в PE среда мигрирането може да се изпълни и в мрежа

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Стрелям в тъмното - направи проверка на външния диск с chkdsk

Проверката не даде никакъв резултат - няма грешки, нормално, външния диск е чисто нов. Иначе това е лаптопа: https://www.emag.bg/laptop-gaming-asus-tuf-with-processor-intelr-coretm-i5-8300h-up-to-4-00-ghz-coffee-lake-15-6-full-hd-ips-8gb-1tb-hybrid-firecuda-nvidia-geforce-gtx-1050-ti-4gb-free-dos-black-fx505ge-bq175/pd/DHQD9LBBM/

И мисля да си остана на Win 7 ако е възможно, просто ще опитам.

Съмнява ме, че няма да можеш да се справиш. Машината е предвидена САМО за Windows 10 и може да  удариш на камък с някои от устройствата,

Оказа се, че не се показва изобщо хард диска на лаптопа, затова Ашампуу бекъп не сработва. Явно ще трябва да го форматирам с нещо първо, въпроса е с какво става най-бързо?

Не го вижда, защото Ашампу най-вероятно не вижда диска заради новия контролер на лаптопа.

ами това е лудост да не работи с това или онова... пише че поддръжа и последните модели хардуер, и всичко заедно с уин 10...форматирах го с дискпарт, да видим дали сега ще стане...

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Не го вижда, защото Ашампу най-вероятно не вижда диска заради новия контролер на лаптопа.

Прав беше, и след форматирането на диска, правенето на партишън и маркирането му като активен партишън, пак не го вижда - направих всичко стъпка по стъпка и просто диска не се показва. Ръководство как става има тук: windowscentral.com/how-clean-and-format-storage-drive-using-diskpart-windows-10

Във флашката на ашампу няма драйвър за дисковия контролер на новия лаптоп и затова дискът не се вижда в инструмента.

Сложи на новия лаптоп W10 нагласи си всичко и ако толкова желаеш да имаш W7 си преправи имиджа от стария лаптоп във виртуална машина (примерно с VirtualBox).

Да го кажа още веднъж - дори да сложиш имиджа на диска на новия лаптоп, дори да зареди ОС-а (с или без да се пипа много) няма да имаш видео драйвер, а без него употребата на лаптопа става никаква.

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сложи на новия лаптоп W10 нагласи си всичко и ако толкова желаеш да имаш W7 си преправи имиджа от стария лаптоп във виртуална машина (примерно с VirtualBox).

Да го кажа още веднъж - дори да сложиш имиджа на диска на новия лаптоп, дори да зареди ОС-а (с или без да се пипа много) няма да имаш видео драйвер, а без него употребата на лаптопа става никаква.

На финала може да се окаже, че това ще направя... ще качвам и настройвам всишчко на ръка, а ще синхронизирам само някои папки от бекъпа... но наистина не разбирам, защо мислиш, че драйвера на тази карта не поддържа уиндоус 7 - пише си че поддържа: https://www.geforce.com/drivers

Виж скрийншота.

2019-02-26_15.36.43.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.