Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 към Windows 10

Featured Replies

Проблема е в тази ти видео карта Intel® UHD Graphics 630.

• Отговори 94
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

А защо толкова държиш да е Win 7?

Да ти кажа, все ми е тая... въпроса е да не се занимавам с глупости, а да мога да работя без да преинсталирам и настройвам всичко.@plamen_petrov_80 - сега разбрах, ще проверя и това.

току-що, 3D Уеб дизайн написа:

Да ти кажа, все ми е тая... въпроса е да не се занимавам с глупости, а да мога да работя без да преинсталирам и настройвам всичко.

Вземи си Системен администратор! И той трябва да яде!

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нали съм казвал, че няма начин да няма начин:

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Официално: Драйвер за тази карта за Windows 7 не се поддържа. Но ето го и решението:

Цитат

If you use the Windows 10 driver from here: ftp.hp.com/pub/softpaq/sp78501-79000/sp78781.exe

- during install it will ask if you want to upack the files to a folder (the second option), do this and then  it will say that "your system does not meet the minimum requirements" - click ok

Browse to the C:\swsetup\sp78781\Graphics folder and open the igdlh64.inf file with notepad and edit the below section:

[Manufacturer]

%Intel% = IntelGfx, NTamd64.6.1, NTamd64.6.2, NTamd64.6.3, NTamd64.10.0, NTamd64.10.0...14310

;=====================================================================
; Windows 7 Install - DT Only
;=====================================================================
[IntelGfx.NTamd64.6.1]
;SKL HW
%iSKLULTGT2% = iSKLD_w7, PCI\VEN_8086&DEV_5916&SUBSYS_8231103C

Get the hardware IDs from device manager if yours dont match above and change everything after the _w7,  -- do not include the &REV_xx section

Save the file and then installer will work as usual.

Като четох в 3 различни форума, че това е решението, навсякъде дават линк към него. Освен да се пробва, за друго не се сещам :)

Точно за редакцията на inf файла става дума във видеото. За всички карти 6ХХ
Индопакистанецът е описал постъпково точно какво трябва да се направи.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 8 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Официално: Драйвер за тази карта за Windows 7 не се поддържа. Но ето го и решението:

Като четох в 3 различни форума, че това е решението, навсякъде дават линк към него. Освен да се пробва, за друго не се сещам :)

Аз се сещам, направи си чисто нова инсталация със съвместима ОС, до сега да си приключил.

@DarkEdge , пробвах да видя какво ще направя с AOMEI backupper, но без успех - давам partition clone и успешно направих бекъп на партишъна на дял C на стария лаптоп. Но след това, след като отново клонирам партишъна на хард диска на новия лаптоп, не се получава нищо - биос-а не разпознава , че има bootable partitition на харда и не го дава изобщо като опция за boot.

Това ли е правилния ред или трябва да се направи с някоя от другите опции на програмата? System clone & HDD clone - за целия диск? Не ми се иска да пробвам с последното, защото диска е 750 гб и ще отнеме доста време.

Направих Win PE на боот USB и буутвам от него. След това зареждам Win PE в режим Win 10 64 бит и от там правя всичко.

Ето я грешката:

преди 6 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Направих Win PE на боот USB

Не са интегрирани необходимите драйвъри.
Решението е да се ползва готова зареждаща WinPE среда с интегрирани драйвъри. Например на сергей стрелец. В тази среда първо се прави резервирането с aomei backuper. И после адругия компютър пак в тази среда се възстановява с aomei backuper.

преди 12 минути, DarkEdge написа:

Ето я грешката:

Не са интегрирани необходимите драйвъри.
Решението е да се ползва готова зареждаща WinPE среда с интегрирани драйвъри. Например на сергей стрелец. В тази среда първо се прави резервирането с aomei backuper. И после адругия компютър пак в тази среда се възстановява с aomei backuper.

Аз именно в среда на WinPE на сергей стрелец правя всичко... или искаш да кажеш, че трябва към имиджа на партишъна да се добавят някакви драйвери предварително? Не ми е ясно какво е резервиране с aomei backuper, такава опция в този софтуер не видях.

Не ми е известно и биосите да показват или не хард диск като bootable в зависимост от драйвери, а изобщо биоса не дава харда като опция. Разгледах биоса с всички възможни негови опции, не е да е изключено нещо, а по биосите имам познания, някога доста съм се занимавал с тях покрай това че ходих на едно състезание 100 гигахерца.

преди 27 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Но след това, след като отново клонирам партишъна на хард диска на новия лаптоп, не се получава нищо - биос-а не разпознава , че има bootable partitition на харда и не го дава изобщо като опция за boot.

Лаптопа с какви опции в биос-а е за зареждане?

Без значение дали влизам в буут менюто с искейп при зареждане или влезна в биос-а, харда на лаптопа не се вижда и на двете места. Докато флашката с Win Pe и външния хад диск, вързан през USB, се виждат. Secure boot = disabled, така че не би трябвало да има проблем, имам опит и с точно такъв биос на друг нов Асус - от преди само месец. Явно нещо с с aomei backuper не съм направил както трябва, вероятно не е опцията partition clone.

преди 1 час, 3D Уеб дизайн написа:

Без значение дали влизам в буут менюто с искейп при зареждане или влезна в биос-а, харда на лаптопа не се вижда и на двете места. Докато флашката с Win Pe и външния хад диск, вързан през USB, се виждат. Secure boot = disabled, така че не би трябвало да има проблем, имам опит и с точно такъв биос на друг нов Асус - от преди само месец. Явно нещо с с aomei backuper не съм направил както трябва, вероятно не е опцията partition clone.

За да се види там трябва дискът да е bootable. В BIOS в конфигурирането на дисковете обаче трябва да се вижда. Не се ли вижда там, работата е зле

Самия диск се вижда там, в менюто адвансед, но в буут менюто на биоса не се вижда.

Няма и да го видиш новия хард, докато не копираш и 100мб boot дял, от стария диск. Ако все пак няма такъв дял там, най-вероятно не е пуснат Legacy режима в биос-а, или партишъна при копиране, по някакъв начин не е станал активен дял. Докато не изпълниш 1 от 3-те неща според зависи кое се окаже, няма шанс да го видиш в boot менюто.

Другото което ме озадачава е, че очакваш тази стара инсталация да работи на нов компютър с доста по-нов чипсет ако правилно съм разбрал де :)

преди 21 минути, StefanG написа:

Няма и да го видиш новия хард, докато не копираш и 100мб boot дял, от стария диск.

И какво ще промени копирането на 100-те MB дял? Нищо!

преди 38 минути, StefanG написа:

Няма и да го видиш новия хард, докато не копираш и 100мб boot дял, от стария диск. Ако все пак няма такъв дял там, най-вероятно не е пуснат Legacy режима в биос-а, или партишъна при копиране, по някакъв начин не е станал активен дял. Докато не изпълниш 1 от 3-те неща според зависи кое се окаже, няма шанс да го видиш в boot менюто.

Другото което ме озадачава е, че очакваш тази стара инсталация да работи на нов компютър с доста по-нов чипсет ако правилно съм разбрал де :)

Проблема е че тая програма като й дам да клонира цял партишън, не можеш да избереш повече от 1 партишън. Иначе има такъв със 100 МБ, показва го, аз също съм чувал че трябва и той да се копира, но просто програмата нямаше такава опция... Другия път ще го направя направо с клониране на целия хард диск, сектор по сектор, тогава такъв проблем няма да има.

Имам в момента друг проблем: някой знае ли има ли къде в София да отида - сервиз или комп. фирма където да флашнат биос-а, да го ъпдейтнат с последната му версия? Нямам идея машинката ли има проблем, или биос-а, но все повече се убеждавам, че проблем със сигурност има - дори легален, оригинален диск с уиндоус 10 не може да се инсталира, просто изобщо не го вижда като у-во. А ъпдейт на биоса има - по-нова версия свалих от сайта на Асус токущо.

Дай точен модел на лаптопа (с всичките му букви и цифри от долната страна на лаптопа).

Зареди "стрелеца" и с няколко програми дай данни за хардуера. Покажи и какво точно се вижда в биос-а за диска както и в управление на дисковете.

преди 28 минути, 3D Уеб дизайн написа:

Другия път ще го направя направо с клониране на целия хард диск, сектор по сектор

Когато укажеш системен дял, програмата си разпознава и boot  дела и го добавя в архива.
Явно не ти достигат знания за управлението на машината.
Или започни да показваш снимки (ако имаш възможност) - покажи снимка на диспечера на устройства в стрелец

Или го носи на някого, който е наясно с нещата.

преди 1 час, DarkEdge написа:

И какво ще промени копирането на 100-те MB дял? Нищо!

Не смятах, че баш ти, ще задаваш такъв въпрос, но щом желаеш, мога да предположа, какво ще се получи :)

При клонирането на двата дяла и пускането на legacy режима в Bios, харда вече ще се вижда в boot менюто и ще се опита да зареди OS, но най-вероятно ще набие сини екрани, я заради драйвер за sata, я заради друга несъвместимост (AHCI) или в най-добрия случай, ще тръгне и няма да има работещи, мишка и клавиатура.

преди 50 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дай точен модел на лаптопа (с всичките му букви и цифри от долната страна на лаптопа).

Зареди "стрелеца" и с няколко програми дай данни за хардуера. Покажи и какво точно се вижда в биос-а за диска както и в управление на дисковете.

За биос-а: юесбита форматирани като NTFS не ги познава и не ги показва, но ако са форматирани с FAT32 няма проблем. Тоест, bootable стрелец нпаравен с rurfus - fat32, работи, с NTFS - не го вижда изобщо като у-во.

За модела: Asus TUF FX505GE-BQ175. Снимка на диспечера на устройства в стрелец:

Clipboard01.jpg

преди 1 час, StefanG написа:

При клонирането на двата дяла и пускането на legacy режима в Bios, харда вече ще се вижда в boot менюто и ще се опита да зареди OS, но най-вероятно ще набие сини екрани, я заради драйвер за sata, я заради друга несъвместимост (AHCI) или в най-добрия случай, ще тръгне и няма да има работещи, мишка и клавиатура.

Да, ама не.
Простото копиране на 100-теMB дял не го прави активен на новото място
и
на новото място този дял няма запис за зареждане.
Точно по тази причина и зададох така въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.