Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с интернет свързване

Featured Replies

преди 13 минути, M.Николов написа:

минимални изисквания към системата?

Да речем на автора системата

• Отговори 74
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Ами повечето банкомати работят с Windows NT!!!

В офиса ми банкомата отдавна го мигрираха на ОС  7

Има и миграция. Даже в момента повечето банкомати се настройват да работят през мобилната мрежа да операторите. Така се избягват доста проблеми!!

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ще може да чете форума без забавяне?

Да що не нали става дума за атхлон ХР

преди 6 минути, petie1 написа:

Да що не нали става дума за атхлон ХР

Може ли да направиш едно видео, първо с данните на машината и после как работи с Хром?

С някоя подобна машинка Атлон ХП, 1гб рам

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 2 минути, M.Николов написа:

Може ли да направиш едно видео, първо с данните на машината и после как работи с Хром?

С някоя подобна машинка Атлон ХП, 1гб рам

Ами нямам такава

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Аз нищо не сера. Казвам, че 10 не се използва както се твърди. Занимавам се с тази работа и знам какво и къде се използва. Не е желателно да цитирам хора или да показвам каквото и да било.  И не знам как още не разбрахте, че аз давам мнения като потребител, а не като модератор. Това, че имам табелка нищо не означава.

Миграцията в мидсайз и биг къмпанис почна отдавна, миграция към SSD и 10, и от 4 на 8 гиги там на бизнес клас HP машини.

Просто в България е микс от осове и много шарено, и зависи от бюджета и възможностите на компаниите все пак.

Но повечето са със седмици и ще мигрират на 10 малко преди да спрат 7 планирано по график.

преди 15 минути, M.Николов написа:

Е, Танер ти написа по-горе, че е мъка с едноядрен процесор да се опитваш да браузваш в момента.

Имам такава машинка и тоя мач съм го играл.

XP AMD Athlon 64 3000+ с 1.5 GB Ram.

Под експи му пусках рам диск и местех целият браузър но процесорчето просто не става.

Само със супер стара версия на Opera постигнах добри резултати в ютюб на 360p и под рам диск.

Под Линукс филма беше същия.

Болката е процесора на тези машини, просто новите уеб технологии искат повече ресурси от онези през 2006 които се ползваха за сърфиране.

Ще се изнервиш за 2 минути.

Дори ползване на Kaldata само.

Реално такава система дори като разход за консумация на ел енергия и шум е доста неподходящо за ползване.

Но за някое бабче или деденце, ще става да прочете някоя новинка в някой новинарски сайт и да си пусне бекир mp3 с моцърт

преди 9 минути, Танер Заит Расим написа:

XP AMD Athlon 64 3000+ с 1.5 GB Ram.

Под експи му пусках рам диск и местех целият браузър но процесорчето просто не става.

Ще се изнервиш за 2 минути.

Дори ползване на Kaldata само.

Аз питам за Минт как се държи?

преди 4 минути, petie1 написа:

Аз питам за Минт как се държи?

Същата пръчка, минт един майор беше го препоръчал на колега не по ранг а по цивилна специалност в която бяхме заедно, минт много ми харесва особено версии 13 до 18 но на различен хардуер различни рога си показва примерно 19ката ме изнервя, не е толкова стейбъл колкото 18ка за моя хардуер от 2015-та..

Та 13ка съм тествал с тази олдскул машина от 2006-та.

Същата пръчка е!

С несъществена разлика.

То и за това я понижих машината от десктоп машина на рутер.

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Същата пръчка, минт един майор беше го препоръчал на колега не по ранг а по цивилна специалност в която бяхме заедно, минт много ми харесва особено версии 13 до 18 но на различен хардуер различни рога си показва примерно 19ката ме изнервя.

Та 13ка съм тествал с тази олдскул машина.

Същата пръчка е!

А ето това ме интересуваше

преди 1 минута, petie1 написа:

А ето това ме интересуваше

Ако ще си слагаш, слагай 13-ка.

Ще правиш рам диск извратени номера за да избягаш от бавният HDD, стига да имаш рам, и ще си изнесеш там браузъра, но май пак опера някоя по стара версия.

А от секюрити гледна точка тази оптимизация е....

Податлива на какви ли не експлойти ако някой ви набара.

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Ако ще си слагаш, слагай 13-ка.

Ще правиш рам диск извратени номера за да избягаш от бавният HDD, стига да имаш рам, и ще си изнесеш там браузъра, но май пак опера някоя по стара версия.

А от секюрити гледна точка тази оптимизация е....

Податлива на какви ли не експлойти ако някой ви набара.

Не не както казах нямам такава машинка говорех за автора

преди 6 часа, Танер Заит Расим написа:

за някое бабче или деденце, ще става да прочете някоя новинка в някой новинарски сайт и да си пусне бекир mp3 с моцърт

Не е хубаво да се подиграваш със старите хора! Няма да Ти разказвам приказката за царя ,който избил старите хора.  Явно има ГОЛЕМИ пропуски в седемгодишното Ти възпитание. Най-хубавата музика писана някога е точно на МОЦАРТ! А Линукс  ДЕБИАН си върви мноого добре на подобен стар компютър.

:offtopic_s:За невярващите! Питайте мене да ви кажа! :D  НОЙ, НАП, централните им архиви всичко е още на ХР, само дето от дискети минаха на флашки! И много още счетоводни програми работят само с ХР! :offtopic_s:

преди 1 час, barbuncela написа:

работят само с ХР! :offtopic_s:

А вие за Windows XP Mode под Windows 7 и HyperV под 8.81/10 не сте ли чували?
https://superuser.com/questions/1230652/get-official-windows-xp-virtual-machine-for-hyper-v
VHDAttach
Simple VHD Manager с поддръжка на български и стартиране/монтиране на VHD от препратка(shortcut)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

А вие за Windows XP Mode под Windows 7 и HyperV под 8.81/10 не сте ли чували?

Ама не! Ние сме модерни! Windows 10!  Говорех за НОЙ, НАП и разни там държавни архиви!

Говори си ти за миграции. Не само в България са на XP.  Миналата година мой бивш колега ходи до Германия за обмяна на опит в  така наречените МУЦТПО центрове.Всичко е на XP. 

преди 6 часа, bigiadri написа:

Не е хубаво да се подиграваш със старите хора! Няма да Ти разказвам приказката за царя ,който избил старите хора.  Явно има ГОЛЕМИ пропуски в седемгодишното Ти възпитание. Най-хубавата музика писана някога е точно на МОЦАРТ! А Линукс  ДЕБИАН си върви мноого добре на подобен стар компютър.

Не  съм се подигравал, съвсем сериозно за младо лице подобна система не е подходяща.

За по възрастни става да им дадеш едно ядро, едва ли ще висят с часове и ще правят нещо по сериозно с него.

Абе то ние хубавво чешем клавиатурите ама автора ни вопъл ни стон

току-що, petie1 написа:

Абе то ние хубавво чешем клавиатурите ама автора ни вопъл ни стон

Е ние трябва да почешем клавиатурата, а авторът вече да си прецени сам!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.