Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествени аудио CD-R Printable

Featured Replies

преди 1 минута, Колев60 написа:

Аз бе моето момиче. Почти весеки ден - за себе си и за поколението след мен, но за него не съм вече уверен, че ще му послужи , за съжаление!

Не споря...Но дискети изчезнаха...сега и на компютри не слагат оптично устройство ...:)

Въпрос на време е да изчезнат и дисковете. Иначе не знам защо му се връзвате на човека. Вярвам, че имате и по-приятни неща с които да се занимавате.

преди 28 минути, barbuncela написа:

Кой днес записва вече дискове?

Предимно хора, които слушат качествена музика на качествена апаратура. Когато мога купувам матрица, много често от самия изпълнител на концерт, защото е малко по-евтино от магазините. И се сдобиваш с автограф. Дори и да идеш на концерт на световна група, не върви да поднесеш за автограф записан диск. Не може да се купи всичко. а и голяма част от нещата просто не се внасят. От тракери се снабдявам предимно с японски издания, които имат по някоя песен в повече, а се случва и мастерингът да е по-добър. Тук и да се внесе цената му е по 3,14 спрямо европейските..

За съжаление съвременната музика е тотално съсипана от Loudnes War. Дори и модните винили се клепат от същия прекомпресиран микс.  За съжаление сегашната музика се прави за звучи на тапи от мобилен телефон, слушани при силен околен шум. Свръхкомпресия. Писал съм, който иска да чете. Та си харесвам дисковета, Artwork и т.н. Друго е обратната връзка с изпълнителя като му оцениш труда. Да, наблягам на концерти и живи изпълнения. Но далеч не всички групи минават насам.

преди 23 минути, peppone1 написа:

Но ще гледам да спазя срока, защото и това може да се случи в този форум. първо отключете темата и тогава ще ви цитирам иначе технически не е възможно. Но ще ви постна тук за да се посрамувате.

Темата е заключена за нови отговори, но няма проблем да се чете и да се копират моите отговори в нея(повтарям моите).

преди 25 минути, peppone1 написа:

Съдейки по подкрепата ви един спрямо друг, мога категорично да заключа че за вашето единодушно мнение кондензаторите се надуват от увеличено на вътрешно съпротивление, което не е вярно.

Няма такова нещо като общо мнение, искам цитат на мой отговор в който аз обяснявам от какво се надуват електролитни кондензатори.

Чакам.

преди 1 минута, Филипов написа:

Предимно хора

Явно хора професионалисти, маняци, почитатели на нещо. Брат ми например, той е маняк абсолютен. Стара техника, магнетофони, грамофони и само матрица! Иначе като общо...

преди 8 минути, barbuncela написа:

Явно хора професионалисти, маняци, почитатели на нещо. Брат ми например, той е маняк абсолютен. Стара техника, магнетофони, грамофони и само матрица! Иначе като общо...

Виж то не е  само до качеството, има една тръпка да извадиш диска да отидеш до cd playera и до го сложиш да свири, същата тръпка е и с аудио касетите макар при тях качестовото на звука да е ниско , същото е и с плочите . Аз имам DAC и съм си качил почти всичката музика на хард диск, но ми си приисква да си пусна cd от време на време само зареди тръпката. 

преди 23 минути, barbuncela написа:

Не споря...Но дискети изчезнаха...сега и на компютри не слагат оптично устройство ...:)

Права си и го зная. Ще е много обидно за мен, ако всичко записваш на...дискети.  Със сигурност щях да имам около милион записани, наместо около 1200-1300 DVD диска с обем 8,4 или 4,7 гигабайта. Нямаше да има място в апартамента за легло, камо ли за мен! 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Виж то не е  само до качеството, има една тръпка да извадиш диска да отидеш до cd playera и до го сложиш да свири, същата тръпка е и с аудио касетите макар при тях кащестовото на звука да е нисък, съшото е и с плочите . Аз имам DAC и съм си качил почти всичката музика на хард диск, но ми си приисква да си пусна cd от време на време само зареди тръпката. 

Ясно, така е...Ама...вие по-големите, и такива като брат ми, на 55...Аз, няма да хукна да купувам CD, та камо ли матричен! :)

преди 2 минути, barbuncela написа:

Ясно, така е...Ама...вие по-големите, и такива като брат ми, на 55...Аз, няма да хукна да купувам CD, та камо ли матричен! :)

Не ти ти трябва, защото след някое време всичко се превръща като една зависимост към това. Така, както е с алкохола, разните му наркотици и тъй нататък. Опазил те Бог, да трошиш луди пари, твърде често - за тоя, дето развява клоните на дърветата!

преди 50 минути, Колев60 написа:

Да. Ето и моето мнение. Трябваше ми време за да прочета старата тема (обидинена от Капитана)

Петърчо!

Много от казаното и във нея(старата тема) не го възприемаш, а почваш да си го обясняваш на себе си и на читателите и най вече на тези, които са ти отговаряли че не може Те, да знаят повече от теб за форматите, за компресирането и като цяло за аудиотехниката. А в някои от постовете твърдо си личи, че много названия ги чуваш за - ПЪРВИ ПЪТ! Никога, в това съм абсолютно сигурен не си се занимавал сериозно в тази облас, понеже на първо място е необходимо да разполагаш със финансови средства за да притежаваш нещо, което наистина ще ти е в полза и ще можеш да направиш огромна разлика от правена от теб колона и фабрична такава.Тук е мястото да кажа, че и не умееш ни да конструираш, най малкото да знаешкое как се прави по даден норматив (или стандарт) който е приет в различните части на света.Опитваш се да обясняваш на твърде запознати хора с тази материя (примера е с Flare и не само с него) твоите доводи за които както казаш, за пръв път чуваш от самата тема. И да, точно ти не можеш да бъдеш никакъв "просветител" и да ограмотяваш хората.Не защитавам Филипов - много го уважавам заради знанията му и опита му в областта и не само в нея, защото повярвай ми, не му се е случвало да постне грешен материал или лошо обяснение, което би подвело питащият. Напротив - Ти си този човек, който поради болните ти познания на "академик" си мислиш чеще научиш някого на нещо полезно. Петърчо! Ти нямаш моето момче елементарна практика в тази област за да си позволяваш да спориш с някои хора тук и да ги квалифицираш като неграмотни, дядки или там каквото и да било.Поогледай си темите и в другите области - ремонти на компютри, на тележизори и други. Там също си се излагал тотално.Единствено, което правиш като ремонт е това, да ти го върнат след месец, както и си го написал сам.И се указва, че всички материални последствия са за твоя сметка от твоята философия.Никой не ти пречи и няма да го направи да продължаваш да се учиш, но нека е в правилната посока , а не че ти се явяваш в България като просветителя на народа.Казваш, 20-тина години стаж. Аз забелязвам, че за това време още не си научил техническите обозначения на елементите и схемите. Да не говорим за съкращения и стандарти. Да не говорим да имаш сервиз, на който да плащаш всички дължащи се данъци такси и заплати на работниците, както е при Филипов.Търсиш си поле на изява, но тя не може да бъде тук, още повече в този подфорум. Опитай на сруго място, във друг форум, но тук няма да ти мине номера.Още нещо! силно ти препоръчвам да уважаваш по старите от теб, дори да ги възприемаш като по незнаещи. Само те ще те научат...как се правят деца!

И защо пак обърна посоката? Щеше да кажеш какво ти е харесало в последната ми тема, а тръгна да оценяваш първата ми от преди 7г. и то в софтуеърната област, където и до днес продължавам да твърдя че съм стар новобранец в нея и до ден днешен. Не вярвам във внезапната ви промяна, понякога просто губите почва под краката си и след като се изправите продължавате с пълна газ по стария път. И всичките ми въпроси са именно в софтуеърния раздел, просто защото съм далеч от тази дейност. И Филипов не давал грешни съвети? Ами онези защити дето махал в TFT LCD телевизорите, какво мислиш че може да се случи и ще потретя, защото бисерите във форума не си ги прочел май:

Никога не пускайте инвертора на празен ход, напрежението скача до опасно високи стойности, което може да предизвика пробив по платката, във вторичната намотка на инверторният трансформатор, както и да изгори елементите преди и след него, а често може и да се подпали платката и да предизвика пожар. Това не е шега, платките обикновено са от гетинакс, който гори като дърво. Защитата включва след около 0,5-1сек. закъснение, а дори и за това кратко време се случва да стане поражение по платката. Често макар и изтощена лампата успява да угаси опасно високото напрежение. Потребителят не се досеща защо горят и транзисторите в първичната страна, но нека това го подсети. 

И по-късно темата ми бе заключена, колко удобно. Не коментирам модераторските му действия защото съм сигурен че са подмолни. Ти ако искаш уважавай простащината, аз този човек не го уважам, нито искам той да ме уважава. Вие че сте страхливци и си мълчите не ви обвинявам, всеки има право да се страхува от каквото си иска. Въпросът е че аз не съм убеден в справедливостта в този форум. Ако искате ми заключвайте темите за които не сте положили и капка труд и не сте споделили и трохичка опит. Той форума няма да стане по-голям боклук отколкото е сега.

преди 24 минути, barbuncela написа:

Аз пък си купувам само оригинални дискове, защото не ща да слушам боклук. Откъде мислиш че е рипната музиката в интернет за да я слушаш на калпави флашки и CD-R? Записвам само това което не се продава. Само дисковете ме струват повече от аудио системата, но си заслужава. Животът е кратък и не ща да го пропилея в слушане на копия.

преди 4 минути, Колев60 написа:

Не ти ти трябва, защото след някое време всичко се превръща като една зависимост към това. Така, както е с алкохола, разните му наркотици и тъй нататък. Опазил те Бог, да трошиш луди пари, твърде често - за тоя, дето развява клоните на дърветата!

Така е, но пък базата която се набава е безценна, аз слушах онзи Панасоник за който говорихме преди нова година дето се бях засилил да купувам не знам дали си намерил време да го чуеш, но не е моя тип свирка, звучи плоско, студено и с голяма липса на динамика. Явно Class D толкова си могат. 

преди 31 минути, peppone1 написа:

И защо пак обърна посоката? Щеше да кажеш какво ти е харесало в последната ми тема, а тръгна да оценяваш първата ми от преди 7г. и то в софтуеърната област, където и до днес продължавам да твърдя че съм стар новобранец в нея и до ден днешен. Не вярвам във внезапната ви промяна, понякога просто губите почва под краката си и след като се изправите продължавате с пълна газ по стария път. И всичките ми въпроси са именно в софтуеърния раздел, просто защото съм далеч от тази дейност. И Филипов не давал грешни съвети? Ами онези защити дето махал в TFT LCD телевизорите, какво мислиш че може да се случи и ще потретя, защото бисерите във форума не си ги прочел май:

Никога не пускайте инвертора на празен ход, напрежението скача до опасно високи стойности, което може да предизвика пробив по платката, във вторичната намотка на инверторният трансформатор, както и да изгори елементите преди и след него, а често може и да се подпали платката и да предизвика пожар. Това не е шега, платките обикновено са от гетинакс, който гори като дърво. Защитата включва след около 0,5-1сек. закъснение, а дори и за това кратко време се случва да стане поражение по платката. Често макар и изтощена лампата успява да угаси опасно високото напрежение. Потребителят не се досеща защо горят и транзисторите в първичната страна, но нека това го подсети. 

И по-късно темата ми бе заключена, колко удобно. Не коментирам модераторските му действия защото съм сигурен че са подмолни. Ти ако искаш уважавай простащината, аз този човек не го уважам, нито искам той да ме уважава. Вие че сте страхливци и си мълчите не ви обвинявам, всеки има право да се страхува от каквото си иска. Въпросът е че аз не съм убеден в справедливостта в този форум. Ако искате ми заключвайте темите за които не сте положили и капка труд и не сте споделили и трохичка опит. Той форума няма да стане по-голям боклук отколкото е сега.

Петърчо!

Отзат, към началото.

Този форум, точно ти не можеш и нямаш правото да казваш, че е бил или станал боклук! Не ти си човекът в този форум, който има право да го оценява, защото ако беше така, форумът отдавна да го е нямало. И понеже нищо не знаеш за форума а и там си предписваш "лекарствата" съм длъжен като негов защитник да ти отговоря така. Близо 200000 човека са лицето на форума и ако следиш переодически информацията, изнесена от Администратора на форума, се вижда, а и се усеща че форумът и сайта върви в правилна посока, но това го виждат хилядите посетители ежедневно, НО НЕ И ТИ! Знаеш ли, че в периода 2005 - 2009 година форумът е бил винаги или на първо място или на второ в България? Не знаеш, защото регистрацията ти е от 2013 година. За сайта и форума не си ти човекът, който ще решава, а администрацията му, която харчи пари за поддръжката. Слава Богу, че не бях на мястото на Администратора - щеше да си имаш подарък - бан за вечни времена от Калдата.

Ти смяташ ли, че за да напише препоръка как да се процедира, не го е правил поне десетки пъти в работата си? Или си мислиш, че като е ръководител на сервиз, само си клати краката? В сервизите има изработена методика за това, експериментирана и действаша, а не такава, която ти си съчиняваш, щото началника на сервиза също е отговорен пред клиентите. За посоката ми! Ами не съм я обърнал. Поощтрих те с две ласкави приказки и очаквах да не бъда разбран, което се и получи. Ти остана с впечатлението, че ти одобрявам и приемам разсъжденията, като оббяснение. Ти си като всеки човек. Със своите предимства и недостатъци. За съжаление си от оня тип хора с железните глави."Аз съм винаги прав". Имаше навремето много такива партийни лидери, които се изявяваха като Богове в държавата. Понякога се налагаше личното присъствие на Тодор Живков ( иначе партийния функционер не се буташе по никакъв начин) за да се справи с положението.Ето, заради такива като тях (и като теб) сме я достигнали до дъното в държавата. На Запад, на такива хора се дават някакви помощи, за да не пречат на народа в развитието на държавата. Ако ти трябват примери и за това, ще ти дам.Ти не можеш, защото те е нямало на този свят.

Мислех си, че ще се кротнеш малко след похвалата и мислех да го споделя с AAUUXX, Христо 58 и Филипов, но добре, че не съм го направил, за да ме обвиниш отново.Уважавам Всички Ви, теб също, но когато започнеш да пишеш по дадена тема, първо се спри, помисли и ако се чувстваш че наистина си ТИ - пиши. Иначе ставаш за смях. С това едновременно излагаш и форума като цяло пред българските и чуждестранни посетители и читатели.

преди 28 минути, AAUUXX написа:

Така е, но пък базата която се набава е безценна, аз слушах онзи Панасоник за който говорихме преди нова година дето се бях засилил да купувам не знам дали си намерил време да го чуеш, но не е моя тип свирка, звучи плоско, студено и с голяма липса на динамика. Явно Class D толкова си могат. 

Да ходих да го видя, защото ми хареса габарита за мои цели но не и звука. С две приказки - обикновена свирка за 4-500 лева.

Тествах въпросните дискове с програмата Nero CD-DVD Speed, като и при двата диска Ridata (RAA80M-52310) и Maxell (RTD80M-00248) отчете един производител - Ritek. На обикновен диск Verbatim (C01650), програмата засече 3 жълти лоши сектора и този диск действително трудно се чете от аудио системата ми, като диска е чисто нов, прясно записан, без никакви драскотини.

9516513Y.jpg

на 1.03.2019 г. в 22:18, Колев60 написа:

Петърчо!

Отзат, към началото.

Този форум, точно ти не можеш и нямаш правото да казваш, че е бил или станал боклук! Не ти си човекът в този форум, който има право да го оценява, защото ако беше така, форумът отдавна да го е нямало. И понеже нищо не знаеш за форума а и там си предписваш "лекарствата" съм длъжен като негов защитник да ти отговоря така. Близо 200000 човека са лицето на форума и ако следиш переодически информацията, изнесена от Администратора на форума, се вижда, а и се усеща че форумът и сайта върви в правилна посока, но това го виждат хилядите посетители ежедневно, НО НЕ И ТИ! Знаеш ли, че в периода 2005 - 2009 година форумът е бил винаги или на първо място или на второ в България? Не знаеш, защото регистрацията ти е от 2013 година. За сайта и форума не си ти човекът, който ще решава, а администрацията му, която харчи пари за поддръжката. Слава Богу, че не бях на мястото на Администратора - щеше да си имаш подарък - бан за вечни времена от Калдата.

Ти смяташ ли, че за да напише препоръка как да се процедира, не го е правил поне десетки пъти в работата си? Или си мислиш, че като е ръководител на сервиз, само си клати краката? В сервизите има изработена методика за това, експериментирана и действаша, а не такава, която ти си съчиняваш, щото началника на сервиза също е отговорен пред клиентите. За посоката ми! Ами не съм я обърнал. Поощтрих те с две ласкави приказки и очаквах да не бъда разбран, което се и получи. Ти остана с впечатлението, че ти одобрявам и приемам разсъжденията, като оббяснение. Ти си като всеки човек. Със своите предимства и недостатъци. За съжаление си от оня тип хора с железните глави."Аз съм винаги прав". Имаше навремето много такива партийни лидери, които се изявяваха като Богове в държавата. Понякога се налагаше личното присъствие на Тодор Живков ( иначе партийния функционер не се буташе по никакъв начин) за да се справи с положението.Ето, заради такива като тях (и като теб) сме я достигнали до дъното в държавата. На Запад, на такива хора се дават някакви помощи, за да не пречат на народа в развитието на държавата. Ако ти трябват примери и за това, ще ти дам.Ти не можеш, защото те е нямало на този свят.

Мислех си, че ще се кротнеш малко след похвалата и мислех да го споделя с AAUUXX, Христо 58 и Филипов, но добре, че не съм го направил, за да ме обвиниш отново.Уважавам Всички Ви, теб също, но когато започнеш да пишеш по дадена тема, първо се спри, помисли и ако се чувстваш че наистина си ТИ - пиши. Иначе ставаш за смях. С това едновременно излагаш и форума като цяло пред българските и чуждестранни посетители и читатели.

Да ходих да го видя, защото ми хареса габарита за мои цели но не и звука. С две приказки - обикновена свирка за 4-500 лева.

Наистина е било за добро че не си станал модератор. Това че някой не го е отрепал тока, не означава че той е безопасен, нали? И както казах, ако допуснем че той просто лъже? Защо аз трябва да се доверявам сляпо и то на анонимен човек? Ти познаваш ли го, срещал ли си се с този човек? И казах че форума е боклук, а не потребителите в него, защото виждам как всички подкрепяте простащината и всички се страхувате да й се опълчите, дори и модераторите и администраторите гледат да не се бъркат в работата на колегите им. Поисках темите ми да бъдат отключени, но никой не си помръдна пръста, ми че моите теми аз да не съм ги подарил само на избран, конкретен модератор? Аз също не обичам да се бъркам в чуждите работи, но не мога да търпя да ми се унищожава трудът, опитът който споделям, БЕЗПЛАТНО и някой който не е пипнал и една частичка от това (защото те самите признават че никога не биха опитали моите практики), те да се изплоят върху него, да превърнат всичките ми теми в посмешище, докато останат само темите на "БГ мамите", е то хубаво, ама това явно не е технически форум или аз явно съм объркал мястото, ако е така, тогава ме извинете. Това ако не е боклукчийска кофа, какво е, в другите специализирани технически форуми, такова нещо няма, но там има повече вземане-даване и колегите се държат прилично, донякъде и заради благодарност. Когато няма какво материално да вземеш или дадеш, най-лесно е да се изплюеш. И този форум нищо не дава на хората, като изключим готованската помощ, вземайки преди това хляба от техниците, които именно те трябва да я осигурят тази помощ, ами защо не почнете и да лекувате хората, за да спрат да ходят по лекари?

Просветата е едно, а даром помощ - тук пипни, там натисни, аз съм се убедил как начинаещите моментално започват да си чупят уредите и после да им кажеш че друго си имал предвид, е не става. Никой не носи отговорност и после се оправдават "ами недей влиза във форума тогава", значи вие помагачите сте като едно килимче, върху което да се разходят начинаещите и като им помогнете, тогава се гордеете и политате, а когато им навредите, то килимчето не е виновно, то само подложка, а глупакът е онзи дето изял баницата, а кой му подал баницата?

Добре бе като сме боклук и форума е боклук ти какво правиш тук? Защо не отидеш във форум който няма боклуци или пък още по - добре, създай собствен такъв? 

Ако си мислиш, че ти подаваш баницата в този форум, много се лъжеш! Не ти харесва форума - не го посещаваш. Начинът е това, както и администратора на форума няколко пъти го е писал. Другите форуми не ги посещаваш, ни най малко пишеш в тях по понятни за народа и за ТЕБ причини.  А за твоя голяма изненада да ти кажа още малко. Бил съм и модератор в този форум цели 5 години, когато теб те е нямало още. И добре е било, че те е нямало. Правата ми са отнети общо взето правилно, защото такива като теб, направо и без обяснения им триех глупостите! Сега модерацията е много толерантна към всеки, и затова сегиз-тогиз се появяват разни "просветители" като pepone1.  Това ми е обяснението. Ако има  още за жалване от твоя страна - има Комисия за защита на потребителя. Обувай чепиците  и направо там.

преди 6 часа, peppone1 написа:

Това ако не е боклукчийска кофа, какво е, в другите специализирани технически форуми, такова нещо няма, но там има повече вземане-даване и колегите се държат прилично, донякъде и заради благодарност. Когато няма какво материално да вземеш или дадеш, най-лесно е да се изплюеш.

Я сподели в кой технически форум все още ти позволяват да пишеш?

преди 6 часа, peppone1 написа:

И този форум нищо не дава на хората, като изключим готованската помощ, вземайки преди това хляба от техниците, които именно те трябва да я осигурят тази помощ, ами защо не почнете и да лекувате хората, за да спрат да ходят по лекари?

Най-накрая да си признаеш болката, форумът ти вземал хляба, понеже помага на питащите понякога сами да си решат проблемите без да ползват "услугите" на такива като теб.Интересно защо Филипов и другите специалисти не се оплакват от това, а само ти?

Тези лирични отклонения за разни "чекръци" ще взема да го отцепя в отделна тема. https://www.kaldata.com/forums/topic/273691-отвлечени-приказки-за-дисководи-чекръци/

Да напомня че започнатата се отнася за оптични носители на информация и в частност CD.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.