Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vivacom Net 50 mb по меден кабел не държи

Featured Replies

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Не ти е това скоростта, а и нямам желание да споря .

Ти ли знаеш какво съм подписвал,или аз?Не знам какво имаш предвид под това"Не ти е това скоростта",че не ми е договора до  50 магабита,или че не ми е показаната скорост реалната?

• Отговори 60
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не думай... И къде в услугите за интернет имаш описание на останалите? Това, че ти ги "пробутват" като "бонус", не ги ангажира с нищо. Дай да видя къде се ангажират с ъптайм (за хостинг към интернет услугата), някакви такива неща. Тоз VPN информация за скорост, клччове, адреси.. Цъкай там да има VPN пък каквото стане. Емиле, много си "на***н. Тез "услуги" са като 50-те мегабитра! На рекламата, ама в договора малко липсват. хахахахахах

Ей, голям си шаран, Емиле!

Ай, Емиле, към Виваком нямаше ли и е-маил? И, облак в pCloud? Ама у рекламите само... хахахахаххахааааа - ШАРАН!

Не поща, а ИПТВ мисля.. Дето сичките "услуги" ни моат да смогнат на гарантирания ти трафик у договора ти.. 1 мегабит...

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Ти ли знаеш какво съм подписвал,или аз?Не знам какво имаш предвид под това"Не ти е това скоростта",че не ми е договора до  50 магабита,или че не ми е показаната скорост реалната?

Да, знам. Ето ти параметрите на договора описани в сайта. И те не са по-различни. Можеш да го намериш и да си го прегледаш отново.

преди 5 минути, Masakra написа:

Не думай... И къде в услугите за интернет имаш описание на останалите? Това, че ти ги "пробутват" като "бонус", не ги ангажира с нищо. Дай да видя къде се ангажират с ъптайм (за хостинг към интернет услугата), някакви такива неща. Тоз VPN информация за скорост, клччове, адреси.. Цъкай там да има VPN пък каквото стане. Емиле, много си "на***н. Тез "услуги" са като 50-те мегабитра! На рекламата, ама в договора малко липсват. хахахахахах

Ей, голям си шаран, Емиле!

Хайде да не се обиждаме. Никой нищо не ти пробутва. Договорите са точно и ясно описани какви са задълженията на доставчика и на клиента.  Никой никъде не цъка. Няма как да ти покажа договор на клиент, за да го видиш с очите си и тогава ще спреш да пишеш и говориш глупости.

Да, можеш и сам да си направиш VPN през услуга, която не е гарантирана и ще си плащаш 20 лева и ще се съобразяваш с параметрите на тази услуга и съответно можеш да използваш и гарантиран VPN от доставчика, където имаш приоритети за отстраняване, време за реакция , гарантиране на скорости, времезакъснения, за което се заплаща значително повече.

"Няма как да ти покажа договор на клиент, за да го видиш с очите си и тогава ще спреш да пишеш и говориш глупости. "

Ми, спри да пишеш тогава. Аз ще спра като ми покажеш договор. Туй за 20-те лева за VPN хептем не го разбрах. Направил съм си VPN напълно безплатен. Това с "гарантирания" ВПН пак не го разбрах... Кви отстранявания, какви проблеми? трябва ми нет, за който съм платил. За другото се грижа аз. Емиле, не знам дали знаеш какво е VPN. Как може да имаш VPN на доставчика? Натъртвам на втората буква "P" - private!!!  Ква private услуга на сървъри на доставчика???? Дето даже няма и да знаеш чисто физически къде ти е "VPN" сървъра. Стига, Емиле! Къртиш мивки, лепиш плочки!

преди 10 минути, Masakra написа:

"Няма как да ти покажа договор на клиент, за да го видиш с очите си и тогава ще спреш да пишеш и говориш глупости. "

Ми, спри да пишеш тогава. Аз ще спра като ми покажеш договор. Туй за 20-те лева за VPN хептем не го разбрах. Направил съм си VPN напълно безплатен. Това с "гарантирания" ВПН пак не го разбрах... Кви отстранявания, какви проблеми? трябва ми нет, за който съм платил. За другото се грижа аз. Емиле, не знам дали знаеш какво е VPN. Как може да имаш VPN на доставчика? Натъртвам на втората буква "P" - private!!!  Ква private услуга на сървъри на доставчика???? Дето даже няма и да знаеш чисто физически къде ти е "VPN" сървъра. Стига, Емиле! Къртиш мивки, лепиш плочки!

Като не го разбираш не го коментирай. Не къртя аз мивките, а ги къртиш ти. Договор няма как да ти покажа знаеш поради какви причини. Но ти пък вместо да обиждаш можеш да проучиш ако имаш желание. Ще ти отнеме само няколко минути.

Колкото до интернета за който си платил ти го получаваш, получава го и поствящият темата. Още нямам отговор от него как мери скоростите.

В допълнение ето какво значи SLA. Ето ти какво значи Бизнес интернет и сам виж разликите с този за домашни потребители

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Проучил съм, Шаран!

Запомни!!!!!!

VPN услуга не се продава, а създава!!!! Е, Фейсбук имат апп за по-лесно достъпване на лична информация.

За VPN трябва САМО БЪРЗ НЕТ от страна на доставчика и нищо друго.

Тръгнат ли да ти пробутват VPN услуги (сървъри), пак е VPN, но не Virtual Private Network, a Virtual PUBLIC Network. Ако нещо си крил или потребителите на други достачици, нахакайте се всичките у "VPN" услугата, та да стане публична за всички предлагащи услугата (както правят всички VPN провайдъри). А трябва да се адски задръстени, че и да си платите.

преди 4 минути, Masakra написа:

Проучил съм, Шаран!

Запомни!!!!!!

VPN услуга не се продава, а създава!!!! Е, Фейсбук имат апп за по-лесно достъпване на лична информация.

За VPN трябва САМО БЪРЗ НЕТ от страна на доставчика и нищо друго.

Тръгнат ли да ти пробутват VPN услуги (сървъри), пак е VPN, но не Virtual Private Network, a Virtual PUBLIC Network. Ако нещо си крил или потребителите на други достачици, нахакайте се всичките у "VPN" услугата, та да стане публична за всички предлагащи услугата (както правят всички VPN провайдъри). А трябва да се адски задръстени, че и да си платите.

Това, кой къде ще си го хаква си е твой проблем.  С теб разговор и спор не може да се води. Вижда се след трета обида. Каквото трябва аз съм го казал. Информация има достатъчно, която ти не пожела нито да прегледаш, нито да прочетеш. 

Лека вечер!!

преди 45 минути, Емил Костов написа:

Да, знам. Ето ти параметрите на договора описани в сайта. И те не са по-различни. Можеш да го намериш и да си го прегледаш отново.

Аз знам какви са параметрите и какво съм подписвал,но..............ето.Плюс това виваком не предлагат засега по-високи скорости по VDSL от 50 мегабита!

IMG_20190308_200031.jpg

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Аз знам какви са параметрите и какво съм подписвал,но..............ето.Плюс това виваком не предлагат засега по-високи скорости по VDSL от 50 мегабита!

IMG_20190308_200031.jpg

Ами да! Ето пакета, който използваш. Такъв и договор си подписал.  Не мисля, че Виваком ще пускат по-големи пакети от тези, защото дори VDSL  си има определен капацитет. Това, че мериш със Speedtest такива скорости, е защото все още не са се закачили достатъчно маймуни на клона. Да не говорим, че Speedtest не е гарант за измерване на скорост. 

Закачи се директно към модема с кабел и започни да сваляш файл от сайт, където няма ограничения. Там ще си  проличи точно каква ти е скоростта. 

преди 7 часа, krasimir.krstev написа:

Здравейте в нашия град има изграден VDSL на Виваком Скороста ми е 30 34 мегабита сключих скоро нов договор  за Vivacom Net 50 mb но уви скоростта си остана същата около 30- 34 мегабита не стана 50. От справки се опитаха 30 минути да ме убедят се проблема бил в компютъра ми и че мрежата държала около 90 мегабита само че аз имам два компютъра и смартфон също показват. Набутах се с 1 лев повече на месец при 30 мегабита е 10 и 80 а аз се вързах на 11 и 80 уж 50 мегабита но уви Не знам какво да правя

всичко е точно наборе

до 50 мегабита гарантират

това значи от 0 до 50

преди 30 минути, Емил Костов написа:

Закачи се директно към модема с кабел и започни да сваляш файл от сайт, където няма ограничения. Там ще си  проличи точно каква ти е скоростта.

Ей, ма верно си уникален.............ти мислиш ли,че аз не съм го правил и не съм наясно какво говоря?Торент нали става?Ето пък ти си конвектирай скоростта!!

Екранна снимка (56).png

Мен преди време ме изплющяха глобул,за мобилен абонамент с интернет-15 кинта и като свърши бързия нет падаше на 128 кбс.

Свърши договора,дай вика да направим нов.

Хубаво викам.

Новия-25 кинта.

Бе вървя си аз,слушам си радио през нета,щото този смартфон нямаше радио модул.По едно време-тряс,радиото спря.

Мисля си-сигурно проблеми в мрежата нещо имат.

На другата сутрин-пак не мога да слушам радио.

Звъня на оператора-така и така нещо не бива работата.

,,Ааааа.Всичко е точно.Преди сте били на 128 сега на 64 кбс."

,,Ко ма напрайхти вий бе.Преди за 15,сега за 25 пък с по-лоши условия"

Причерня ми.Стиснах зъби.Прегледах си договора.Верно.Изчаках го да свърши и после-прощай Григорий,сбогом Гергино.

"всичко е точно наборе

това значи от 0 до 50"

Именно, точно това значи. При така написаните условия и от трите оператора със високо платените си адвокати значи точно това, че при този случай, дори и да нямаш интернет си ЗАДЪЛЖЕН да плащаш, щеш-нещеш. А заплатите на всички тези, работещи в трите оператора им ги изкарват именно АБОНАТИТЕ! Съвсем друго би било, ако във всеки договор пишеше така:

Минимална скорост 30 мегабита - download

Максимална скорост 50 мегабита - download

Минимална скорост  5  мегабита - upload

Максимална скорост 15 мегабита - download

Посочил съм примерни скорости. Интересен феномен е с липсата си на оптика за Велико Търново. До ден днешен така и не успях да науча защо липсва във този град. Няма и да науча, защото трите оператора са недосегаеми от никакви разпоредби, важащи в тази държава. Там и КЗП предполагам го удрят ма молба към операторите с думите" Абе вижте там, вземете някакви мерки" и с това молбата или оплакването на отделен индивид като абонат, отива в коша за отпадъци.

Към Емо.

Приятелю!

Няма смисъл да защитаваш операторите, защото изложенията на  MASAKRA в тази тема, са на 95% верни и правилни. С доставката и предоставянето на интернет, в България се правят луди пари от тесен кръг чиновници и бизнесмени. Вярно е това, че всеки трябва да чете какво подписва като договор към който и да е оператор, но никой от операторите не предоставя предварително договора за прочит и обсъждане в къщи. А какво можеш да прочетеш в центъра за сключване на договора, как да го осмислиш всичкото това за половин час, след като последният (договора) е от 10 страници и тук таме се появяват точки и задължения с много малък шрифт и в получер цвят. Предлага се и гигабитов интернет, но никой не ти казва, че той е с пиаринг а се води на книга гигабитов. Може би 1 или 2 % процента от ползващите разбират и могат да преценят реално кое е подвеждащо в договорите. Всички останали са готови да подпишат какви ли не договори само и единствено - за да имат интернет. Лъжата и мощеничеството в България са взели предел над  всичко останало и не виждам начин  как идните поколения ще се справят с това.

Забравих да добавя нещо много важно

Не ми е ясно какви са тия минимални скорости, когато изразходиш скоростта за месеца по план!!!

64К? 

128к? та дори и 250 к!

Какво се прави със тази скорост на...охлюв? Един браузер като Google не се отваря с тази скорост, да не говорим за нещо повече от него. Кой го измисли и дали е наясно какво се прави с такава скорост?  2003-2005 година скоростите бяха по големи от тази, посочена от мен. А сега сме - почти 2020 година бе деца?

Е аз пък ти казвам, че това е временно и много скоро скоростта ти ще стане 50 мегабита. 

преди 12 минути, Колев60 написа:

"всичко е точно наборе

това значи от 0 до 50"

Именно, точно това значи. При така написаните условия и от трите оператора със високо платените си адвокати значи точно това, че при този случай, дори и да нямаш интернет си ЗАДЪЛЖЕН да плащаш, щеш-нещеш. А заплатите на всички тези, работещи в трите оператора им ги изкарват именно АБОНАТИТЕ! Съвсем друго би било, ако във всеки договор пишеше така:

Минимална скорост 30 мегабита - download

Максимална скорост 50 мегабита - download

Минимална скорост  5  мегабита - upload

Максимална скорост 15 мегабита - download

Посочил съм примерни скорости. Интересен феномен е с липсата си на оптика за Велико Търново. До ден днешен така и не успях да науча защо липсва във този град. Няма и да науча, защото трите оператора са недосегаеми от никакви разпоредби, важащи в тази държава. Там и КЗП предполагам го удрят ма молба към операторите с думите" Абе вижте там, вземете някакви мерки" и с това молбата или оплакването на отделен индивид като абонат, отива в коша за отпадъци.

Към Емо.

Приятелю!

Няма смисъл да защитаваш операторите, защото изложенията на  MASAKRA в тази тема, са на 95% верни и правилни. С доставката и предоставянето на интернет, в България се правят луди пари от тесен кръг чиновници и бизнесмени. Вярно е това, че всеки трябва да чете какво подписва като договор към който и да е оператор, но никой от операторите не предоставя предварително договора за прочит и обсъждане в къщи. А какво можеш да прочетеш в центъра за сключване на договора, как да го осмислиш всичкото това за половин час, след като последният (договора) е от 10 страници и тук таме се появяват точки и задължения с много малък шрифт и в получер цвят. Предлага се и гигабитов интернет, но никой не ти казва, че той е с пиаринг а се води на книга гигабитов. Може би 1 или 2 % процента от ползващите разбират и могат да преценят реално кое е подвеждащо в договорите. Всички останали са готови да подпишат какви ли не договори само и единствено - за да имат интернет. Лъжата и мощеничеството в България са взели предел над  всичко останало и не виждам начин  как идните поколения ще се справят с това.

Забравих да добавя нещо много важно

Не ми е ясно какви са тия минимални скорости, когато изразходиш скоростта за месеца по план!!!

64К? 

128к? та дори и 250 к!

Какво се прави със тази скорост на...охлюв? Един браузер като Google не се отваря с тази скорост, да не говорим за нещо повече от него. Кой го измисли и дали е наясно какво се прави с такава скорост?  2003-2005 година скоростите бяха по големи от тази, посочена от мен. А сега сме - почти 2020 година бе деца?

С MASAKRA не желая нито да споря, нито да го коментирам. . Не е наясно ама с нищо. Като започне да работи в някой оператор или поразпита собствения си оператор ще разбере сам за какво става на въпрос.  Не защитавам нито един оператор. Показвам линкове с информация, където всичко е точно и ясно описано. А кой се лъже, кой хитрее, кой се подписва....  е всеки има глава на раменете си и може да мисли сам.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Е аз пък ти казвам, че това е временно и много скоро скоростта ти ще стане 50 мегабита. 

Ми от година е така,освен ти да им се обадиш да ми я коригират...........;)

току-що, Емил Костов написа:

С MASAKRA . Не е наясно ама с нищо. Като започне да работи в някой оператор или поразпита собствения си оператор ще разбере сам за какво става на въпрос.  Не защитавам нито един оператор. Показвам линк с информация, където всичко е точно и ясно описано. Ако се лъже, кой хитрее, кой се подписва всеки има глава на раменете си и може да мисли сам.

Това от теб, за мен не е отговор . Ама въобще никакъв отговор. Сам знаеш, а и виждаш ежедневните оплаквания на хората, които ги има и тук написани. Я се замисли  като четеш. Не ни е необходимо да "изнасяш неща от кухнята" на оператора, а да си обективен. Има само един проблем - Заплатата ти и мястото ти като служител в оператора, зависи от него, а не от теб. А ти си го...ПАЗИШ. Аз бих правил същото (макар и неправилно срещу клиентите) Иначе си AUT. Знаеш, че се уважаваме, но това не ми пречи да ти кажа истината. 

Като си толкова отворен, кажи  или обясни какво би правил при скорост 128 к.  Това съм ти предоставил поради изразходваните ти 50 мегабита. Имаш още 15 дни до новия месец за да стане 50 мегабита.

току-що, Слави Маринов написа:

Ми от година е така,освен ти да им се обадиш да ми я коригират...........;)

Казах ти защо е така. Все още VDSL е в процес на развитие, все още не са се закачили маймуните на клона и все още нещата се стиковат. Колкото до обаждане и корекция не ме разсмивай. Услугата ти е конфигурирана правилно!! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Казах ти защо е така. Все още VDSL е в процес на развитие, все още не са се закачили маймуните на клона и все още нещата се стиковат. Колкото до обаждане и корекция не ме разсмивай. Услугата ти е конфигурирана правилно!! 

Да,ама ти май не ме разбра...............в случая аз не се оплаквам,а дадох пример,че при мен е по-добре от очакваното и от договора съответно,което ме изненада!

преди 1 минута, Колев60 написа:

Това от теб, за мен не е отговор . Ама въобще никакъв отговор. Сам знаеш, а и виждаш ежедневните оплаквания на хората, които ги има и тук написани. Я се замисли  като четеш. Не ни е необходимо да "изнасяш неща от кухнята" на оператора, а да си обективен. Има само един проблем - Заплатата ти и мястото ти като служител в оператора, зависи от него, а не от теб. А ти си го...ПАЗИШ. Аз бих правил същото (макар и неправилно срещу клиентите) Иначе си AUT. Знаеш, че се уважаваме, но това не ми пречи да ти кажа истината. 

Като си толкова отворен, кажи  или обясни какво би правил при скорост 128 к.  Това съм ти предоставил поради изразходваните ти 50 мегабита. Имаш още 15 дни до новия месецза да стане 50 мегабита.

Кое не е отговор Стефо?? Или забрави че допреди няколко години даже 3G свързаността беше лукс и като услуга беше доста скъпо. В момента има 4G почти навсякъде. Това означава посмяна и монтиране почти на всяка базова станция, на преноси, на софтуер на мениджмънт. Преди няколко години пакети от 20/30/60 гигабайта бяха на космически цени. А колкото до наземните връзки ти си от старата генерация. Пакети от типа 50 мегабита или 100 мегабита струваха само допреди 15 години по 300-400 лева. Аз съм започнал още от скорост 128 kb/s. Тогава един ADSL Biz 256 kb/s струваше 120 лева на месец. В момента се слагат оптики и се използва VDSL където може, а това означава огромен разход за всеки един ISP ,  за да го направи. Нещата са повече от перфектни и всичко е идеално за интернет услугите като цяло в страната.

току-що, Слави Маринов написа:

Да,ама ти май не ме разбра...............в случая аз не се оплаквам,а дадох пример,че при мен е по-добре от очакваното и от договора съответно,което ме изненада!

Те там много неща ги разбират и ги "виждат" но им е ЗАПОВЯДАНО да си затварят очите!

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

И повече може да те изненада. Разбрах те напълно. Скоростите могат и да се увеличат. Както казах VDSL сега точно се развива. 

преди 1 минута, Колев60 написа:

Те там много неща ги разбират и ги "виждат" но им е ЗАПОВЯДАНО да си затварят очите!

Стеф стига с тези конспирации. Никой никъде не заповядва. 10 години работя в тази компания и всичко е наред. Само, че нали се сещаш, че не говорим за 10-20 абоната, а за хиляди. Е не може да се огрее навсякъде по едно и също време!

Кое не е отговор Стефо?? Или забрави че допреди няколко години даже 3G свързаността беше лукс и като услуга беше доста скъпо. В момента има 4G почти навсякъде. Това означава посмяна и монтиране почти на всяка базова станция, на преноси, на софтуер на мениджмънт. Преди няколко години пакети от 20/30/60 гигабайта бяха на космически цени. А колкото до наземните връзки ти си от старата генерация. Пакети от типа 50 мегабита или 100 мегабита струваха само допреди 15 години по 300-400 лева. Аз съм започнал още от скорост 128 kb/s. Тогава един ADSL Biz 256 kb/s струваше 120 лева на месец. В момента се слагат оптики и се използва VDSL където може, а това означава огромен разход за всеки един ISP ,  за да го направи. Нещата са повече от перфектни и всичко е идеално за интернет услугите като цяло в страната.

Приятелю!

Кога си започнал ти, не е важно, щото аз съм започнал и съм имал интернет в къщи с неговото пускане в България. Даже и не знаеш как е било тогава. Ходил съм да си купувам модем за  телефонна линия струващ 380$ чак от Варна. В Търново , запознатите с интернет хора не бяха и чували за модем, камо ли да си намерят.

преди 2 минути, Колев60 написа:

Приятелю!

Кога си започнал ти, не е важно, щото аз съм започнал и съм имал интернет в къщи с неговото пускане в България. Даже и не знаеш как е било тогава.

Напротив, знам, защото тогава работех в компютърните зали с прекрасните dial up модеми с картите за интернет и с прекрасната скорост от 2 kb/s

Напротив, знам, защото тогава работех в компютърните зали с прекрасните dial up модеми с картите за интернет и с прекрасната скорост от 2 kb/s

Хубаво момче си и те уважавам, но с теб понякога разговорите вървят трудно.Отказвам се. Решил съм със всеки от този форум да се държа приятелски.  Да ти кажа под секрет само за твое осведомение. Залите за игри излязоха далеч по късно от това, което аз ти казвам. Тогава си бил още...ученик!

току-що, Колев60 написа:

Хубаво момче си и те уважавам, но с теб понякога разговорите вървят трудно.Отказвам се. Решил съм със всеки от този форум да се държа приятелски. 

Не видях нищо и никъде да е трудно! Даже не виждам за какво спорим? Възможности за интернет сега в България колкото искаш. Доставчици има много, не е като преди да си с вързани ръце.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.