Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптимизиране на Windows 10 и премахване на всичко излишно

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Нещо не работи този скрипт както трябва. Успях да подкарам модифицирания install.wim през USB на vmware, като го монтирах под UEFI, но пак си има skype, xbox и други подобни глупости, а ги изтрих, при повторно пускане на скрипта ги няма. Най-вероятно си ги е изтеглило през интернет по време на инсталацията, понеже не съм спирал интернета на виртуалната машина. Игрите и другите глупости също си ги тегли след инсталацията, най-вероятно трябва да му се спре интернета по време на и след инсталацията и след това да се забрани с нещо като dism++ да ги инсталира.

И без интернет е същата работа - пак си ги има стандартните неща. Имиджа е теглен от microsoft, Win10_1809Oct_English_x64.

Именно за това мрънкам тук....

Тоя мач го играх вече много пъти.

И ми омръзна, нямали някакво решение това?

• Отговори 125
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, Танер Заит Расим написа:

Подходът ми предварително да инсталирам драйверите на желязото и да сиспрепна и прихвана имиджа отново в install.wim нямали да сработи?

ДА, но само за този хардуер. Като резнесеш по машини с различен хардуер, к'во прайш?

• Автор
преди 13 часа, DarkEdge написа:

ДА, но само за този хардуер. Като резнесеш по машини с различен хардуер, к'во прайш?

Мен ме устройва.

Ама онова с APPS е много досадно.

А в регистратура настройки срещу bloatware правил ли си?

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager]
"OemPreInstalledAppsEnabled"=dword:00000000
"PreInstalledAppsEnabled"=dword:00000000
"SilentInstalledAppsEnabled"=dword:00000000
"SystemPaneSuggestionsEnabled"=dword:00000000
"PreInstalledAppsEverEnabled"=dword:00000000
"ContentDeliveryAllowed"=dword:00000000

• Автор
преди 4 минути, DarkEdge написа:

А в регистратура настройки срещу bloatware правил ли си?

Не, но малко разясни, правя го това на буутнат имидж, и после сиспреп и кепчъринг на имиджа?

Ефективно ли е?

Промените в рег можеш и направо върху монтиран имидж да направиш - така или с помощта на dism++ да инжектираш .reg файл с промените и да запазиш променения wim файл.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Промените в рег можеш и направо върху монтиран имидж да направиш - така или с помощта на dism++ да инжектираш .reg файл с промените и да запазиш променения wim файл.

По моя бебешки начин ще стане ли ^^?

преди 13 минути, Танер Заит Расим написа:

Ефективно ли е?

Б@си въпросът...

преди 5 минути, Танер Заит Расим написа:

По моя бебешки начин ще стане ли ^^?

На табелката/челото ми да пише ясновидец?

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

Б@си въпросът...

На табелката/челото ми да пише ясновидец?

Щото си гуру за това питам, може па да си ги правил тея гимнастики, сега ще пробвам и ще ти дам фийдбек ^^

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager]

Currentuser, означавали че няма да действа за цялата машина?

Сега ще тестя.

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Currentuser, означавали че

е за текущия потребител.
Колко потребителя имаш обикновено на една клиентска машина? И колко потребителя са едновреенно логнати?
И 10 профила да имаш винаги текущият потребител е един. И той е текущ (CU)

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

е за текущия потребител.
Колко потребителя имаш обикновено на една клиентска машина? И колко потребителя са едновреенно логнати?
И 10 профила да имаш винаги текущият потребител е един. И той е текущ (CU)

Ами грижата е следната, машините ги инсталираш с локален офлайн акаунт.
Но при присъединяване  към домейн машините работят с потребители от активната директория на домейн контролера.
За това е редно забраната да важи за цялата машина.

Тествах това с регистрите, но не видях ефект след рестарт, ще има ефект след сиспреп?

току-що, Танер Заит Расим написа:

Но при джоинване

Тук вече спирам да пиша

• Автор

Тук вече спирам да пиша

Добре де, присъединяване  не джоинване, редактирах си поста :mark:

Какво го бърка контролера bloatware-а на локалната машина? И пак казвам - става дума за текущия потребител в машината.

• Автор

Какво го бърка контролера bloatware-а на локалната машина? И пак казвам - става дума за локалния текущ потребител.

Крайната ми цел е за цялата машина с всеки юзър локални и от активна директория тези апове да ги няма.

За curent local machine не видях същите регистри.

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

curent local machine

Няма такъв клон в регистратурата.
И как да обнясня, че който и потреебител да е вписан, той винаги е current. Т.е тия записи са активни за всеки вписан в момента.

• Автор
преди 1 минута, DarkEdge написа:

Няма такъв клон в регистратурата.
И как да обнясня, че който и потреебител да е вписан, той винаги е current. Т.е тия записи са активни за всеки вписан в момента.

Taka те разбрах значи трябва да сработи.

• Get-AppxPackage -AllUsers | where-object {$_.name –notlike “*store*”} | Remove-AppxPackage
  • Get-appxprovisionedpackage –online | where-object {$_.packagename –notlike “*store*”} | Remove-AppxProvisionedPackage -online 

Използвах тези два Power Shell команди изтри повечето неща но виж кое не изтрива:

windows10.jpg

• Автор
преди 25 минути, DarkEdge написа:

Ееее, живи бяхме да кажеш, че става дума за Windows 7...

10 е, достъпвам го с Remote Desktop oт 7.

Сега ще правя sysprep с твоите регистри.
:*

Искам обаче да разкарам и Cortana и Bitlocker.
Прочетох ти линка за Bitlocker но не знам с какво може да ми е полезен линка там.

След sysprep и рестарт, регистрите пак са активни?
По бебешкия начин не се получи онези апове пак се самосвалиха .......

• Автор

Но потвърждавам, метода ти се получи само за текущият потребител под който променях регистрите тоест под taneradm там регистрите са нули и след sysprep.
Но при създаване на нов акаунт, регистрите са единици и всичко се самосваля на ново.

преди 28 минути, Танер Заит Расим написа:

След sysprep и рестарт, регистрите пак са активни?

По бебешкия начин не се получи онези апове пак се самосвалиха .......

Ще се свалят разбира се, защото подходът ти изначало е сбъркан. Ползваш неправилното издание на Windows 10 - Pro версията. Версията Pro е за домашни потребители, затова се свалят хиляди игри и тем подобни. За корпoративни потребители от Майкрософт имат специална версия на Windows 10- Enterprise. Именно версията Windows 10 Enterprise трябва да се ползва за твоите цели. Иначе ще си играеш само без никакъв смисъл.

• Автор
току-що, borisfx написа:

Ще се свалят разбира се, защото подходът ти изначало е сбъркан. Ползваш неправилното издание на Windows 10 - Pro версията. Версията Pro е за домашни потребители, затова се свалят хиляди игри и тем подобни. За корпoративни потребители от Майкрософт имат специална версия на Windows 10- Enterprise. Именно версията Windows 10 Enterprise трябва да се ползва за твоите цели. Иначе ще си играеш само без никакъв смисъл.

Но нямам лицензи за Enterprise имам само за 10 Pro за това е целият шум.

преди 12 минути, Танер Заит Расим написа:

Но нямам лицензи за Enterprise имам само за 10 Pro за това е целият шум.

Кажи на шефовете ти да си купят нормалната версия за корпоративна среда - Windows 10 Enterprise. Несериозно и смешно е да се опитваш да разгръщаш клиенти в корпоративна среда с ОС предназначена за домашни потребители какватo е Windows 10 Pro. От Майкрософт не са прости - не случайно са създали специална версия за корпоративни потребители и я продават на двойна и тройна цена спрямо домашната Pro версия. Всички тези благинки които се опитваш неуспешно да ги постигнеш с Pro версията, с Enterprise версията се постигат с два-три клика на мишката. Ама и цената е друга разбира се. Но този който иска да има нормален Уиндоус ще трябва да си плати по-високата цена. Иначе ще си търпи игрите в Pro версията, няма друг начин

преди 2 минути, borisfx написа:

няма друг начин

За имането - има други начини, но не се постигат с инструментите на М$

• Автор

За имането - има други начини, но не се постигат с инструментите на М$

С инструменти на MS иначе имиджа ми няма да е валиден и сигурен.

преди 7 минути, borisfx написа:

Кажи на шефовете ти да си купят нормалната версия за корпоративна среда - Windows 10 Enterprise. Несериозно и смешно е да се опитваш да разгръщаш клиенти в корпоративна среда с ОС предназначена за домашни потребители какватo е Windows 10 Pro. От Майкрософт не са прости - не случайно са създали специална версия за корпоративни потребители и я продават на двойна и тройна цена спрямо домашната Pro версия. Всички тези благинки които се опитваш неуспешно да ги постигнеш с Pro версията, с Enterprise версията се постигат с два-три клика на мишката. Ама и цената е друга разбира се. Но този който иска да има нормален Уиндоус ще трябва да си плати по-високата цена. Иначе ще си търпи игрите в Pro версията, няма друг начин

Не винаги всичко може да е по учебник, и аз искам по учебник но това ми възложиха......
Иначе прав си.

Тук има някакъв реултат със скрипт на 1803:
https://community.spiceworks.com/how_to/148624-how-to-clean-up-a-single-windows-10-machine-image-using-decrapifier

Поста на moviegeek80

Ако някой го разгадае..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.