Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптимизиране на Windows 10 и премахване на всичко излишно

Featured Replies

• Автор
току-що, the professor написа:

а пробва ли са се логнеш с майкрософтски акаунт, не с локален...

С микрософтски не ме устройва запознат си с Активни директории и локални акаунти, че се ползват в структури.

• Отговори 125
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, Танер Заит Расим написа:

С микрософтски не ме устройва запознат си с Активни директории и локални акаунти, че се ползват в структури.

И колко е голяма тази структура? Колко често ги инсталираш на чисто?

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

И колко е голяма тази структура? Колко често ги инсталираш на чисто?

Мислиш ли че ще разкривам вътрешна информация......
На това дето ме подканваш му се вика изтичане на информация.

Тествам с присъединяване към домейн, май че си свалих калулатора от стора позволи и на другите неща да се свалят....

преди 4 минути, Танер Заит Расим написа:

Мислиш ли че ще разкривам вътрешна информация......
На това дето ме подканваш му се вика изтичане на информация.

Тъй, тъй и със сигурност никой никъде не е попълвал данни с колко машини разполагате ...

Както и да е!

Имаш име, снимка, град - колко трудно ще е някой който наистина иска да те разгадае? А и имаш влечение към жените ... готов си за красив, неустоим "троянски кон".

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тъй, тъй и със сигурност никой никъде не е попълвал данни с колко машини разполагате ...

Както и да е!

Така ще ти отговоря, много са, но сега целите ми са само за десетки машини.
Но ако за тях е успешно ще ми спести време и за други машини и ще мога да си направя колекция от имиджи за наши нужди напълно автоматизирани и само с това което искаме .

Скрипта си работи!
Но при пускане на Microsoft Store нещата отиват на кино.

С GPO  стора може да се изключи от домей контролера.

Но ако домейн котролера е по стар от 2016 и 2012 може и да няма политика за магазина.

Дали този подход е надежден?

https://community.spiceworks.com/how_to/123554-removing-apps-from-windows-10-media

преди 4 минути, Танер Заит Расим написа:

Така ще ти отговоря, много са, но сега целите ми са само за десетки машини.
Но ако за тях е успешно ще ми спести време и за други машини и ще мога да си направя колекция от имиджи за наши нужди напълно автоматизирани и само с това което искаме .

Скрипта си работи!
Но при пускане на Microsoft Store нещата отиват на кино.

С GPO  стора може да се изключи от домей контролера.

Но ако домейн котролера е по стар от 2016 и 2012 може и да няма политика за магазина.

Дали този подход е надежден?

https://community.spiceworks.com/how_to/123554-removing-apps-from-windows-10-media

Нещо ме хвърляш по върбите!

А ти не си ли знаеш домейна ти коя версия е? Последно за теб ли го правиш или ...

За твоя информация имиджа ми за W7 + всичкия специализиран софтуер се хвърляше за 19 мин. SATA HDD > SATA HDD след което имаш 3 действия и един рестарт след което системата е готова да бъде тероризирана от всеки.

Утре M$ ще пусне нова версия, пак ще са променили/добавили нещо и не се знае кое и как ще сработи, софтуера който слагаш ще се окаже стар, новите версии могат да носят нови изненади и много още т.н.

Ако си мислиш, че по цял ден ще си клатиш краката, а там ще летят едни инсталации сами - няма да стане, а десетки машини не са кой знае каква непосилна бройка, няколко пъти така и имаш стотици.

• Автор

Под сървър 2016 става с няколко клика ........

Спирането на Microsoft Store, ама важи само за Education и Enterprise ...

Тея от Микрософт ебават ли се нещо?

2016.jpg

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ще да се/да не се ....?

Нали сте структура - ако е учебна Education, ако сте сериозен бизнес Enterprise.

Pro го има само защото Home не става за никакъв бизнес.

Остави това..

За Bitlocker имаш ли нещо под ръка?

Иначе това сработи, ако ми е по стар контролера ще му импортна административен темплейт за 10.:

image.thumb.png.1f74cdb040ce9435c694e61afea59b8a.png

току-що, Танер Заит Расим написа:

Остави това..

За Bitlocker имаш ли нещо под ръка?

Не ми е работа в момента. Тези дни мога да прегледам, а и да опитам за пореден път да харесам 10-ката (ама ще видим).

преди 7 минути, Танер Заит Расим написа:

Под сървър 2016 става с няколко клика ........

Спирането на Microsoft Store, ама важи само за Education и Enterprise ...

Тея от Микрософт ебават ли се нещо?

Пет пъти ти повторих в началото, че ти трябва Enterprise версията, но ти не... Pro та Pro... Еми мъчи се с Pro, явно си нямаш друга работа. Ако успееш, ще си първия човек в света, успял да пригоди Pro версия за ползване в корпоративна среда.

• Автор
преди 1 минута, borisfx написа:

Пет пъти ти повторих в началото, че ти трябва Enterprise версията, но ти не... Pro та Pro... Еми мъчи се с Pro, явно си нямаш друга работа. Ако успееш, ще си първия човек в света, успял да пригоди Pro версия за ползване в корпоративна среда.

Ми с вързани ръце съм....

• Автор

Иначе постигнах желаният резултат, но нито един официален гайд с ръчни команди не води до желаният резултат, само скрипта на онзи пич, като към този подход се забранява с групова политика от домейн контролера автоматичните ъпдейти на Microsoft Store.

• Автор

Така, добрите практики са да не се орязват тези досадни програмки и игри от Pro версиите заради бъдещи грижи с ъпдейти и ъпгрейди.
Иначе онзи готин скрипт от 529 реда е екстра и една политика за микрософт  стора и си в джаза, но повтарям за удома!

Относно Bitlocker-a абе защо никой от вас не се сети да каже, ми дай му Turn On и Turn Of, ще почне един декриптиращ процес и вече си в джаза с другия тул за Full Disk Enkryption.

преди 3 часа, Танер Заит Расим написа:

Така, добрите практики са да не се орязват тези досадни програмки и игри от Pro версиите заради бъдещи грижи с ъпдейти и ъпгрейди.
Иначе онзи готин скрипт от 529 реда е екстра и една политика за микрософт  стора и си в джаза, но повтарям за удома!

Е как да не се орязват досадните програмки. Изписахме 5 стр. с начини как да премахнем всичко ненужно, а сега да не сме махали нищо. И за какво са ни например игрите, XBOX и т.н. всички излишни програмки в корпоративна среда. Хората в компанията, вместо да работят, ще играят игри ли?

здравейте, имам проблем с работата на машината.

Това на снимката товари процесора и работи на 100 %,не мога да го изключа от Services понеже е процес от системата.

След рестарт на компютъра пак е "running".

преди 4 минути, player_s написа:

здравейте, имам проблем с работата на машината.

Това на снимката товари процесора и работи на 100 %,не мога да го изключа от Services понеже е процес от системата.

След рестарт на компютъра пак е "running".

Untitled.png

Абе, Веско! Аз виждам 25,7% ти как ги виждаш 100%?

А защо в тази тема?

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

Абе, Веско! Аз виждам 25,7% ти как ги виждаш 100%?

А защо в тази тема?

преместете  поста,ако трябва.

Като дам стоп на това в "Services",CPU се нормализира и работи на 5-10 % в покой на компютъра,а преди да го спра от там работи на 60-80% в покой.

Виждам го в Performance раздела.

рестартирах,пак работи на 80 % в покой.Като въведох втората команда изписа error 87

Каква периферия ползваш освен клавиатура и мишка? Пробвай да разкачиш всичко излишно. В device manager имаш ли липсващи/проблемни драйвери/устройства?

купих нов рутер,преди наколко дни,забраних външната лан карта само.Всички устройства работят.Няма удивителен знак на тях

като купих рутера,като работи компютъра свети диода с компютър,като изгася гасне и той,но от 2-3 дена свети и при изгасен компютър.Ако има нещо общо с проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.