Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след ъпдейт Уин7 64бит

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем:

Снощи получих известие,че има наличен ъпдейт на уиндоуса и му зададох,че при изключването да си прави ъпдейта.

Като си свърших работа и го пуснах да се изключва той си започна съответно ъпдейта и после се изключи. Днес при стартирането си продължи ъпдейтването ( нали все едно е бил рестартиран) и изписа 100% Уиндоус се рестартира и при рестарта приключи всичко...

Черен екран и не иска нито ф12 нито звуци нищо....

Изключвах го от контакта, от копчето ... Нищо... Моля за съдействие какъв може да е проблема и идей какво да пробвам за да го подкарам... 

Благодаря много предварително :(

• Автор

Как да го направя, смисъл изобщо нямам достъп до нищо. Той се включва ,но няма картина и все едно монитора не е свързан даже на него си ми изписва "no video input" 

Проверих кабелите да не съм ритнала нещо да съм прекъснала ,но всичко си е ок...

Поне картинка от BIOS с логото на производителя на дъното няма ли при стартирането от копче?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Нищо, настолен компютър е. Само се чува как завърта перката на вентилатора писка че се пуска и до там...смисъл работи все едно а картина йок.... Пуснах колоните да чуя звук някакъв дали ще изкара ( примерно за стартиране на уин) но и това го няма...

преди 2 минути, Kokondrelka написа:

писка че се пуска и до там

Това нормалното единично "бип" ле е, или нещо друго? Според начина на "пискане", може да се ориентираме за проблема.

И какъв беше ъпдейта - на ОС или на някой драйвър?

преди 12 минути, Kokondrelka написа:

Само се чува как завърта перката на вентилатора

Това не е вследствие на актуализирането на Windows. Машината не е гаранционна, да? А моделът на дънната платка може ли да се види?

преди 7 минути, Akademika10 написа:

Кво ти е смешно

На неосмисленото ти предложение - машината не тръгва, ти предлагаш да инсталира нещо си. Как предлагаш да стане?

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Това не е вследствие на актуализирането на Windows. Машината не е гаранционна, да?

На неосмисленото ти предложение - машината не тръгва, ти предлагаш да инсталира нещо си. Как предлагаш да стане?

така е..не догледах какво е написано

Да отвори десктопа, да почне да маха рамове, двд, хард диск ако може и видео карта и да пуска десктопа, и да се види дали стига до Байос.

Ако не тръгва може да е дефектирало дъно или процесор и за това да няма никой.

Ако тръгне, обратно връща един по един всеки компонент като почва от рама и пуска ако е ок продължава един по един да закача останалото до като стигне до състоянието в което всичко забива, по метода на изключването ще може да се направи диагностика.

Ако има външно видео на AGP или PCI, но и вградено видео на дъното, да опита да се закачи за вграденото ако до сега се е ползвало външно.

• Автор

ПРОЦЕСОР

Производител процесор Intel®
Тип процесор i3
Модел процесор 4160
Брой ядра 2
Брой нишки 4
Архитектура Haswell
Номинална честота 3700 MHz
Кеш 3 MB
Вграден графичен процесор Intel® HD Graphics 4400

ДЪННА ПЛАТКА

Гнездо 1150
Портове на заден панел 1 x VGA 1 x DVI 2 x USB 3.0 2 x USB 2.0 2 x PS/2 3 x Audio Jack 1 x RJ 45
Общ брой мемори слотове 2
Мрежа 10/100/1000

RAM ПАМЕТ

Вид памет DDR3
Капацитет памет 8 GB
Честота памет 1600 MHz
Заети слотове 1

КАПАЦИТЕТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Тип съхранение HDD
Капацитет HDD/SSHD 1 TB
Интерфейс HDD/SSHD SATA 3
Скорост на въртене HDD 7200 rpm

ВИДЕО КАРТА

Тип видео памет Допълнителна
Видео чипсет nVidia GeForce GTX
Модел видео карта GT 730
Капацитет видео памет 2 GB
Тип памет видео карта DDR3
Технология видео карта PhysX
Нормалното си единично бибкане, няма разлика с предишните.
Не е гаранционен...на 5г е вече
Да не мислите ,че е чист късмет ,че е станало след ъпдейта на уиндоуса?
Щото ако е така вярно търся под вола теле :(
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Проблема е хардуерен, а не софтуерен!

По скоро си е софтуерен колега от къде ти хрумна  че е хардуерен като по описанието като се е ъпдейтвал се е изключил /Ако по време на ъпдейтването е имало спиране тока ок но ако няма . Занеси го на сервиз там може да се опитат да го съживят .

• Автор

на дънната платка ми пише само това 

ДЪННА ПЛАТКА

Гнездо 1150
Портове на заден панел 1 x VGA 1 x DVI 2 x USB 3.0 2 x USB 2.0 2 x PS/2 3 x Audio Jack 1 x RJ 45
Общ брой мемори слотове 2
Мрежа

10/100/1000

до сега не съм го отваряла да го го гледам и до скоро изобщо го пусках 1 2пъти седмично ,но поради дълъг болничен ми се налага да седя повече в къщи и го пускам почти всеки ден за по 1час... ако го отворя да го изчистя малко нещо ???

"ако го отворя да го изчистя малко нещо ???" Тъкмо тогава ще видите модела на дъното и ще го споделите.

Остава да се направи една проба, като се свърже монитора с "вградената" видеокарта. Това "no video input" ......

ПС: Пробвай с друг кабел първо!

ПС2: Аз попитах какъв тип е бил ъпдейта - на самата ОС или на драйвър

GT 730  за тази видеокарта има много писано за проблеми с черен екран и не зареждане на ОС.

Мисля че от него трябва да се почне, като източник на проблема.

преди 4 минути, Kokondrelka написа:

на дънната платка ми пише само това 

Можете ли да снимате дънната платка

преди 5 минути, adersa написа:

По скоро си е софтуерен колега от къде ти хрумна  че е хардуерен като по описанието като се е ъпдейтвал се е изключил /Ако по време на ъпдейтването е имало спиране тока ок но ако няма . Занеси го на сервиз там може да се опитат да го съживят .

Като не стига до биос-а как да е софтуерен проблема? Няма инициализиране на системата също!

Ъпдейтването на ОС-а може да е спомогнало за хардуерния проблем! Много хардуерни проблеми са причинени от софтуерни "неща"!

преди 6 минути, street racer написа:

Остава да се направи една проба, като се свърже монитора с "вградената" видеокарта. Това "no video input" ......

Ти не четеш ли бре преди теб е вече писано, повтаряш, като папагал, или за статистиката ей тъй си пишеш да има, да ти кажа една тайна няма да те повишат в този форурм и след 10 години ;)

Задаваш едни въпроси дето 99% няма да получиш отговор, чичо ти Гошо, леля ти Пена и кака ти Гергана не четат какво пише на ъпдейтите, те само кликат :D

• Автор
преди 4 минути, street racer написа:

Ами, не съм сигурна пишеше си Уиндоус ъпдейт а аз съм малко невежа в тези неща и не прочетох нищо повече...

Ще отворя тогава да видя какво е положението и ще снимам дъното да ви го покажа,а първо ще пробвам и с друг кабел за монитора ако не стане го отварям и ще пиша отново.

Да си кажа и аз мнението. Сервизната поддръжка  най напред започва с проверка за захранващите напрежения от импулсното захранване, а не да вади и поставя всевъзможни модули. След това е всичко останало. 

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Като не стига до биос-а как да е софтуерен проблема? Няма инициализиране на системата също!

Ъпдейтването на ОС-а може да е спомогнало за хардуерния проблем! Много хардуерни проблеми са причинени от софтуерни "неща"!

Това не е сигурно, Възможно е лицето да не знае кой клавиш да натисне за да стигне до байос.

От мен толкус, успех!

:offtopic_s:

преди 2 минути, Танер Заит Расим написа:

до байос

До куйо?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.