Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 32 bit с 2GB рам?

Featured Replies

Какъв ъпдейт на хардуера като говорим за хардуер от времето на XP? Нещо ме хвърляш по върбите!

Няма никакво значение как ще е в таск мениджъра или за колко секунди ще пали/зарежда!

Друго питах за условията, но не схвана идеята ми.

Единственото правилно е да пробва и да види на него кое му върши най-добра работа.

преди 6 часа, Eclipse2G написа:

за да работи добре

Просто да работи.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 6.04.2019 г. в 20:00, Raze написа:

Интересно как с windows 7 ще има ядове и какви, като масово като излезе 2009 година компютрите бяха с по 1-2 GB RAM и най-много двуядрени процесори, много хора бяха с едноядрени, а четириядрените тъкмо бяха излезли?!? Тогава да имаш 4 GB или повече "беше върха на сладоледа".

Е да, аз тогава бях с 2 GB  РАМ  и проблеми имаше при игри. След време вече и браузери и туба и какво ли не, почнаха да позлват много РАМ, нещата се промениха и не е съвсем така както казваш.  Софтуера дето ползваме сега, изобщо не е оптимизиран за едноядрени процесори и малко РАМ. Темата е излишна, защото най-добрия вариант е да се вземе още една плочка 2 GB,  ако е с една 2 GB  сега. останалото е мъка, мъка...

Нормално, софтуера вече се оптимизира за работа с повече ядра, а и постоянно се надграждат разни неща, добавят се графики, библиотеки, сигурност и какви ли не още работи, няма как да става по-малък и да ползва по-малко RAM памет. Също и web страниците стават все по-тежки с повече елементи и така нататък. И аз искам да се върна назад и да съм ученик, ама не става....

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Просто да работи.

За това се казват "минималните" изисквания. Това е долната граница. Браво, следиш ми мисълта.

PS: С тия 2 гб рам, едно XP само.

преди 4 минути, Raze написа:

Нормално, софтуера вече се оптимизира

Под оптимизация разбирам, на слаб хардуер, да върви мазно софт-а.

преди 27 минути, Eclipse2G написа:

Браво, следиш ми мисълта.

Нагглостта си е порок!

преди 57 минути, Eclipse2G написа:

За това се казват "минималните" изисквания. Това е долната граница. Браво, следиш ми мисълта.

PS: С тия 2 гб рам, едно XP само.

Под оптимизация разбирам, на слаб хардуер, да върви мазно софт-а.

Едно време са ги правили тези неща, като са пишели всичко на машинен език/асемблер. Сега библиотеките стават все повече и повече, по-големи, то затова и хардуерните изисквания на софтуера се увеличават постоянно, дори и някой да се опита да оптимизира нещо, резултата е минимален.

• Автор

Благодаря на всички!Компютъра вече е с инсталиран windows 10 home 32 bit и върви добре, скоро го очаква добавяне на още Рам!

преди 5 минути, Veselin_7 написа:

Благодаря на всички!Компютъра вече е с инсталиран windows 10 home 32 bit и върви добре, скоро го очаква добавяне на още Рам!

И колко още памет ще му добавиш?

• Автор

2GB

Мисля че ще му е напълно достатъчно, защото съм с 32 битовата версия

И да видим колко точно памет ще види ОС-а ти от тези 4GB - варира от 2 и нещо до 3 и нещо.

Личното ми мнение е, че трябваше да си сложиш 64bit Windows 8.1 ама нищо времето е пред теб :)

• Автор

Като цяло не останах доволен от windows 8 ,но мисля че ще е добре с 4ГБ на windows 10 32bit !Колко повече му трябва ?

преди 20 часа, Veselin_7 написа:

Като цяло не останах доволен от windows 8 ,но мисля че ще е добре с 4ГБ на windows 10 32bit !Колко повече му трябва ?

С 32 битова версия, няма:

1) Да ползваш пълния потенциял на рам паметта

2) Процесора ти поддържа 64 битови инструкции, а ти ще ползваш само 32 битовите версии(X86) на софтуера. Да си беше сложиш едноядрен CPU.

И в двата случая си прецакан.

PS: Виж дали дъното ти поддържа 4гб, да не гризнеш дървото.

преди 4 минути, Veselin_7 написа:

моделът на дъното е m2rs485-btx.106  

Пише Memory • 4x DDR2 SDRAM • 800, 667MHZ

преди 43 минути, Veselin_7 написа:

Значи поддържа 4ГБ?

Според румънския сайт, пише, че поддържа: https://www.suntec.ro/kit-placa-de-baza-hp-dc-5750-m2rs485-btx-106-procesor-amd-athlon-64-3500-2-2ghz-cooler-set-hp-409303-001.html

Цитат

RAM
Installed Size 2 GB / 4 GB (max)
Technology DDR2 SDRAM - non-ECC
Memory Speed 800 MHz
Memory Specification Compliance PC2-6400
Features dual channel memory architecture
Configuration Features 2 x 1 GB
Technology DDR2 SDRAM
Data Integrity Check non-ECC

• Автор

Благодаря много! В момента имам 4 плочки по 512mb , да взема 1 плочка от 2ГБ (3.5GB) или да взема 2 за да станат 4ГБ?

Според мен вземи две плочки по 2гб, та да станат общо 4гб. Но пак казвам, с тази 32 битова операционна система, няма много смисъл от толкова рам.

• Автор

Инсталацията е лесна работа ,като сложа рамта ще инсталирам 64 битова операционна система!

току-що, Veselin_7 написа:

Инсталацията е лесна работа ,като сложа рамта ще сложа 64 битова операционна система!

Търси DDR2 SDRam. Да не сложиш друг вид, че може и да не тръгне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.