Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 32 bit с 2GB рам?

Featured Replies

Ако на компютър с 2гб рам инсталирам windows 10 32 bit ще имам ли някакви проблеми, насичания или нещо друго?

И с 64 битов windows не би трябвало да имаш проблеми, а и няма да си ограничен от към приложения и да кажем ако решиш да добавиш още RAM няма да има нужда да преинсталираш. Възможно е дори да работи по-добре:

За съвременна ОС 2 GB оперативна памет е абсурдно малко, минимума е 4 GB, а колкото повече по-добре. Помисли за добавяне на още, втора употреба се намира доста евтино - плочка 2 GB е около 15 лева. Тази машина ще работи най-добре с windows 7 или някой олекотен linux.

• Автор

С windows 8 по-добре ли ще са нещата или направо да му сложа 7?

Ами с толкова малко RAM памет няма гаранция, че каквото и да сложиш ще върви добре, все пак зависи за какво и как се ползва компютъра и какво на теб ти е "добре". Тествай си различни варианти и си прецени за себе си.

Имай в предвид, че тези неща консумират доста оперативна памет и с каквато и система да си пак няма да вървят добре с толкова малко оперативна памет, особено ако отвориш няколко таб-а в браузъра.

С 2GB RAM е най-добре да е с 32-битов Windows 7 и най-много Pro.
А дънната платка кой модел е?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 20 минути, Veselin_7 написа:

С windows 8 по-добре ли ще са нещата или направо да му сложа 7?

windows 8 32bit e по-добре от windows 10 32bit при условие 2GB RAM. Личен опит.
Под 64bit e клизма без вазелин. Светва, нещо шава и след 5-ти таб  на браузъра всичко цикли. И да, процът е Atom бля-бля.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

С 2GB RAM е най-добре да е с 32-битов Windows 7 и най-много Pro.

+1

може да се пробва и едно Lubuntu как се държи.

Нямам идея каква е основната идея на FB и YT ползването, но като цяло не е задължително да е едновременно, както и не всичко в YT трябва да се гледа през браузъра.

Също така аз бих пробвал едни и същи сайтове заредени в различни браузъри как се държи системата - FF, Opera, Vivaldi, Maxthon и т.н.

Здравей Windows 7 най добре му сложи за тези параметри.

преди 5 часа, Profruit написа:

windows 8 32bit e по-добре от windows 10 32bit при условие 2GB RAM. Личен опит.
Под 64bit e клизма без вазелин. Светва, нещо шава и след 5-ти таб  на браузъра всичко цикли. И да, процът е Atom бля-бля.

Да, това е най-добрия вариянт - слагай 8.1. Определено забравяш за уин 7 доста по-тегав е  от другите, ако някой ти го хвали значи не е ползвал другите и не знае, че те са доста по-леки в сравнение с морално остарялата 7 и точно с 2 гига рам бая ядове ще имаш. Но ако ще ползваш магазина на майкрософт определено слагай уин10 - при 8 почти е спрян, а и приложенията не могат да се отварят на цял екран. Всичко обаче зависи от дъното - има дъна, на които не тръгва инсталацията на 8 и 10 и ще трябва да се задоволиш със 7. Има едни начини ако ти показва error code 5 (за несъвместимо дъно) преди инсталацията, да вмъкнеш едни файлчета в инсталационния диск и да го разпознае дъното, но не е много лесно.

То, добре ще инсталира по нова ОС, Но ако няма съвместими драйвери. Системата ще е да кажем "неизползваема "

П.П.Личен опит инсталирал съм ОС на настолна машина,(Е) Intel-ски процесор която няма драйвери за Windows 8.1.  (има само за 7-ца). Разкарах ОС набързо... 

Уиндоус 7 Хоум премиум 32 бита е твоята Ос ,всичко друго е наказание за хардуера и ползващияа го .Освен ако нямаш садо-мазо наклонности де

преди 26 минути, MAIDEN написа:

Да, това е най-добрия вариянт - слагай 8.1. Определено забравяш за уин 7 доста по-тегав е  от другите, ако някой ти го хвали значи не е ползвал другите и не знае, че те са доста по-леки в сравнение с морално остарялата 7 и точно с 2 гига рам бая ядове ще имаш. Но ако ще ползваш магазина на майкрософт определено слагай уин10 - при 8 почти е спрян, а и приложенията не могат да се отварят на цял екран. Всичко обаче зависи от дъното - има дъна, на които не тръгва инсталацията на 8 и 10 и ще трябва да се задоволиш със 7. Има едни начини ако ти показва error code 5 (за несъвместимо дъно) преди инсталацията, да вмъкнеш едни файлчета в инсталационния диск и да го разпознае дъното, но не е много лесно. 

Интересно как с windows 7 ще има ядове и какви, като масово като излезе 2009 година компютрите бяха с по 1-2 GB RAM и най-много двуядрени процесори, много хора бяха с едноядрени, а четириядрените тъкмо бяха излезли?!? Тогава да имаш 4 GB или повече "беше върха на сладоледа".

преди 2 часа, MAIDEN написа:

Да, това е най-добрия вариянт - слагай 8.1. Определено забравяш за уин 7 доста по-тегав е  от другите, ако някой ти го хвали значи не е ползвал другите и не знае, че те са доста по-леки в сравнение с морално остарялата 7

Чудно тогава защо минималните изисквания и за трите ОС, са едни и същи?

Системите ще тръгнат и на хардуер под минимума, но как ще работят и дали ще могат да се ползват нормално е друга тема. Примерно:

Мазохисти, престанете да сравнявате 10 с 8 и 7 по системни изисквания или по "лекота". Гаражният майстор по-горе да не обяснява как windows 10 е по-леко, че авторът след малко ще каже "нямам SSD" и на някой ще му увисне компетентността.

Отделно, 2019 година, двуядрен процесор от преди 2010, 2GB рам, много вероятна липса на SSD - кой уважаващ себе си "компаджия" въобще предлага windows 10? Стига с това "по-лек е". Windows 10 упорито цикли по "склада" дори след стабилно малтретиране - нямаш ли SSD, нищо нямаш.

За такава машина и за споменатите цели windows 7 е предостатъчен.

преди 14 часа, oic написа:

То, добре ще инсталира по нова ОС, Но ако няма съвместими драйвери. Системата ще е да кажем "неизползваема "

П.П.Личен опит инсталирал съм ОС на настолна машина,(Е) Intel-ски процесор която няма драйвери за Windows 8.1.  (има само за 7-ца). Разкарах ОС набързо... 

Драйверите се слагат елементарно: Десен бутон на инсталационния файл и от свойствата даваш на съвместимост, а от там слагаш отметка на  "стартирай тази програма в режим на съвместимост с:" и си избираш ОС, за кочто е писан драйвера. А може и отметка да му сложиш да стартира като администратор. Правил съм го дори с драйвери за ХР върху 8.

Ето и реални примери за уж мазохизма ми: на една и съща конфигурация уин 7 ми е стартирала за 64 секунди от натискане на бутона до последната заредена икона в трея, уин 8.1 - за 21 секунди, а уин 10 за 38 секунди. И трите ОС са ентърпрайз х64 и то на обикновен HDD SATA 400 GB с 4GB рам. При стартиране на Photoshop CS5 и на трите им заминава около 1Гб от рамта, но при уин 7 тудно се работи с браузър и неговите банери и реклами след това с останалия ти 1ГБ, а при другите може дори и музика да си пуснеш. В трея съм имал заредени само торент клиент, антивирус и Аида за да си следя температурите, като там не е имало разлики при трите ОС, та не знам за какво товарене на хардуер говорим при 8 и 10, като оборотите на вентилаторите са ми автоматични, а не се увеличават. Отварянето на всяка една програма ми е отнемало най-малко време при 8.1. Когато уин 10 беше представен за първи път от Майкрософт показаха, че наистина щял да е най-леката система до момента и да върви безпроблемно на 512 МБ, но реално ми върви със същата скорост като 8.1 само когато рам паметта му е два пъти в повече.

Много е важно как е конфигурирана всяка една ОС.

Това с драйверите никога не е гаранция, че ще сработи на 100%, няма да причинява проблеми. Ако ставаше така защо да пишат нови драйвери?

При сравнението на началното зареждане (което е почти никакъв фактор за мен- правиш го веднъж на ден, няма никакво значение дали пали за минута две или три, не е показател за бързината на системата след това, а и зависи много какви услуги искаш да вдигне системата при зареждането си) сигурен ли си, че условията са еднакви?

преди 10 часа, hudyr написа:

Мазохисти, престанете да сравнявате 10 с 8 и 7 по системни изисквания...

И защо не? Нали за това са написани, да се знае минимално какво трябва да имаш за да работи добре.

преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Много е важно как е конфигурирана всяка една ОС.

Това с драйверите никога не е гаранция, че ще сработи на 100%, няма да причинява проблеми. Ако ставаше така защо да пишат нови драйвери?

При сравнението на началното зареждане (което е почти никакъв фактор за мен- правиш го веднъж на ден, няма никакво значение дали пали за минута две или три, не е показател за бързината на системата след това, а и зависи много какви услуги искаш да вдигне системата при зареждането си) сигурен ли си, че условията са еднакви?

Ами появяват се бъгове и се оптимизират драйверите, заради новия хардуер, ползващ се в компютрите. То и затова може да си върнеш стар драйвер от опциите - понеже много често новият не работи коректно.

При сравнението пределено съм сигурен, че условията са еднакви - през 2015 когато правех тези тестове имах само една машина, подкарваща такава ОС - Виста,7,8,10. Но от тогава уин 10 е много по-оптимизиран и върви бая по-добре, въпреки че и тогава ми харесваше и го предпочитах повече. Иначе съм написал какво работи: и при трите - инсталация по подразбиране(без никакви донастройвания - демек - каквото си искат от Майкрософт), в трея само торент клиент, антивирус и Аида с температурни показатели на харддиск и процесор - това е - условията са еднакви - като отбележим и че на трите не са спирани ъпдейтите. А дадох пример и с обикновен фотошоп. По-горе имаше предложение да се сложи 64 бита - за да има занапред, но пак да дам пример с фотошопа - един и същ инсталационен файл при 32 бита харчи 1гб рам, а при 64 бита стига до 2гб - по този начин работят и останалите програми и ще е много трудно само с 2гб за х64. Затова е по-лесно преинстал, ако се сдобие човека с още рам.

Човека може и сам да пробвавместо да ни слуша нас; за няколко часа ще има резултат и от трите системи, и може да прикачи някоя снимка на таск мениджъра да видим как се държи и в трите вариянта, а не да си водим полемики.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.