Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съдействие с инсталиране на Windows 95

Featured Replies

Този клип го гледах преди 2 седмици, да си припомним практиката с дървения Windows... :) 
ИЗТОЧНИК

• Отговори 55
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Мерси за предложенията, при първа възможност ще пробвам, че през делничните дни не ми остава много време  :))

те тука, теглих версията на руски и се качва на флашка без проблем
https://winworldpc.com/product/windows-98/98-second-edition
ама нали разбра че с ултраисо ги пробвам, та да не стане грешка де...аз да си кажа
:D

намираш си hp storage format tool 2.2.3 намираш си и имидж на дискета за dos, със 7zip разархивираш имиджа в папка и после като форматираш диска с hp storage format tool 2.2.3 му слагаш отмерка да копира системните файлове от папката в която си разархивирал  dos-a. после си копираш и 95-цата в някоя папка (и понеже дос отрязва до 8 символа името избираш малко име за папката) позле закачаш диска, буутва дос-а "cd papkata", enter и после setup и enter.

варианта с инсталация на друг лаптоп най вероятно няма да сработи - windows разпознава хардуера още по време на инсталацията, и е достатъчно да не ти разпознае мишката като преместиш диска на твоя лаптоп за да няма как да цъкнеш next за да инсталира драйверът за нея...

https://filehippo.com/download_hp_usb_disk_storage_format_tool/

p.s. за да не брадясаш по време на инсталацията трябва преди да я пуснеш да заредиш smartdrv (най добре да си намериш такава дискета с конфигуриран, и понеже hp storage format tool копира само системните файлове (command.com и io.sys ) другите (autoexec.bat, msdos.sys config.sys... + smartdrv.com) ще трябва сам да ги копираш)

https://www.computerhope.com/smartdrv.htm

преди 1 час, the professor написа:

а в която си разархивирал  dos-a. после си копираш и 95-цата в някоя папка (и понеже дос отрязва до 8 символа името избираш малко име за папката) позле закачаш диска, буутва дос-а "cd papkata", enter и после setup и enter. 

варианта с инсталация на друг лаптоп най вероятно няма да сработи - windows разпознава хард

Това е интересно решение, не знаех, че инструмента на HP може да форматира дискове :) И на него му стига да си направи диска стартиращ под ДОС, след това ще си пусне ръчно инсталацията през лаптопа, след като е копирал инсталационните файлове в папка от диска.

Ако всички тук знаят какво правят и знаят за какво говорят, аз отивам в центъра на града и публично си режа главата! :giggle1:

Ще отиваш ли, да тръгваме за Плевен да гледаме? Това с инсталацията съм го правил вече, ако искаш мога да ти го демонстрирам на живо по моя начин, който съм описал по-назад. Мога и по начина с инструмента на HP.

преди 1 час, Raze написа:

Това с инсталацията съм го правил вече, ако искаш мога да ти го демонстрирам на живо по моя начин, който съм описал по-назад. Мога и по начина с инструмента на HP.

Все едно си го правил всеки ден! Те от Майкрософт не знаят как да го направят, че са стари кучета и са забравили, ти преподаваш уроци тук. ;) 

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Все едно си го правил всеки ден! Те от Майкрософт не знаят как да го направят, че са стари кучета и са забравили, ти преподаваш уроци тук. ;) 

Те старите кучета се махнаха от Майкрософт. Сега са просто едни олигофрени и не знаят какво правят и за какво го правят. Та и резултатът е хубав и ясен!

Тези, които са работили там по това време, сигурно са пенсионери или измрели вече. А и съм си правил достатъчно експерименти и инсталации на windows 95/98 и нагоре, за да знам кое как става. Не разбрах кога да идваме да гледаме самоекзекуцията?

преди 59 минути, Raze написа:

Тези, които са работили там по това време, сигурно са пенсионери или измрели вече. А и съм си правил достатъчно експерименти и инсталации на windows 95/98 и нагоре, за да знам кое как става. Не разбрах кога да идваме да гледаме самоекзекуцията?

Ти в момента я гледаш. MS си слагат въжето сами!

Ей аз съм я правил тази гимастика всяка седмица че даже я бях автоматизирал хехе

преди 3 минути, petie1 написа:

Ей аз съм я правил тази гимастика всяка седмица че даже я бях автоматизирал хехе

Е ти си културист не може да се сравняваме с тебе :)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Е ти си културист не може да се сравняваме с тебе :)

Много се чупеше Уин  98 та затова през седмица поне по една инсталация напрово бях станал бот

По това време работех в компютърна зала и най-лесно се оправяше с имидж на диска и след това връщане обратно. Иначе как се инсталира и настройва на 10+ компютъра постоянно, включително и омазани игри поради клиенти, вируси и друго. А и периодично се правеше профилактика с цел да работят добре, все пак тогава машините не бяха с мощността на сегашните и най-малкото нещо пречеше на производителността, особено при игрите.

преди 14 минути, petie1 написа:

Много се чупеше Уин  98 та затова през седмица поне по една инсталация напрово бях станал бот

Никога 98 не се е чупил. Лигавеше се 95 пан европейската версия и след това Windows millenium. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Всяка OS се чупи. При едни всяка седмица, при други кара с години.

Да инсталираш една и съща OS на един и същ компютър многократно си е ... загуба на време (най-меко казано).

Добре настроена и защитена система работи с години дори в интернет зала. :)

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да инсталираш една и съща OS на един и същ компютър многократно си е ... загуба на време (най-меко казано).

Е задклавиатурното устройство е способно на чудеса!!! 

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Никога 98 не се е чупил. Лигавеше се 95 пан европейската версия и след това Windows millenium. 

Еми чупеше щот тогава толкова разбирах

преди 2 минути, petie1 написа:

Еми чупеше щот тогава толкова разбирах

Чупеше се просто на опцията plug and play. Но иначе си беше уникално стабилна ОС. Майкрософт могат само да съжаляват, че убиха това си отроче. Ако windows 10 е Wind 98 с опцията на 10  за инсталиране на драйвери всяка една друга ОС щеше да умре. Но Майкрософт са си глупаци и ще останат такива!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Точно, че не беше особено защитена, единствено с антивирусна, а шефовете не искаха софтуер, който да тормози и бави системата и затова всеки имаше пълен достъп до всичко на компютъра. И както бяха в мрежа не е като да не се е случвало нещо да се закачи от някой клиент и да плъзне навсякъде, но те си бяха и програмисти и се оправяха.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Чупеше се просто на опцията plug and play. Но иначе си беше уникално стабилна ОС. Майкрософт могат само да съжаляват, че убиха това си отроче.

Еми да ми го беше казал преди 19 лета като качвах разни игри и лякове..

току-що, petie1 написа:

Еми да ми го беше казал преди 19 лета като качвах разни игри и лякове..

Не съм те познавал. Иначе да съм ти го казал.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Не съм те познавал. Иначе да съм ти го казал.

То тогава май и Калдата немаше ама фрии сървъри имаше с вирусчета мда абе весело време беше та оттогава имам интерес към Линукс

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.