Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стоте наи-велики българи

Featured Replies

• Автор

А ЕТО И КЛАСАЦИЯТА ДО ВЧЕРА

Хан Аспарух

Княз Борис I Покръстител

Васил Левски

Иван Вазов

Св. Св. Кирил и Методий

Преп. Паисий Хилендарски

Петър Дънов

Цар Симеон I Велики

Стефан Стамболов

Христо Ботев

11-20

Проф. д-р Джон Атанасов

Христо Стоичков

Ванга

Тодор Живков

Георги Аспарухов

Цар Калоян

Хан Крум

Цар Йоан Асен II

Влaдимир Димитров-Майстора

Св. Иван Рилски

21-30

Азис

Иван Костов

Алеко Константинов

Волен Сидеров

Георги Бенковски

Нено Юруков

Слави Трифонов

Никола Вапцаров

Ген. Бойко Борисов

Лили Иванова

31-40

Дан Колов

Хан Кубрат

Баба Тонка Обретенова

Георги Раковски

Петко Войвода

Райна Княгиня

Валя Балканска

Георги Димитров

Албена Денкова

Гена Димитрова

41-50

Евлоги и Христо Георгиеви

Атанас Буров

Кольо Фичето

Емил Димитров

Св. Евтимий Патриарх Търновски

Цар Самуил

Александър Стамболийски

Георги Парцалев

Захари Стоянов

Акад. Николай Хайтов

51-60

Св. Климент Охридски

Веселин Топалов

Йордан Йовков

Гоце Делчев

Пейо Яворов

Райна Кабаиванска

Хан Тервел

Ахмед Доган

Хаджи Димитър

Цар Борис III

61-70

Нешка Робева

Невена Коканова

Борис Христов

Йордан Радичков

Яне Сандански

Димитър Пешев

Елин Пелин

Васил Априлов

Апостол Карамитев

Георги Първанов

71-80

Димчо Дебелянов

Захари Зограф

Панайот Волов

Сергей Станишев

Симеон Сакскобурготски

Людмила Живкова

Димитър и Константин Миладинови

Стефан Караджа

Николай Гяуров

Стоянка Мутафова

81-90

Кап. Димитър Списаревски

Любен Каравелов

Стефка Костадинова

Христо Смирненски

Ген. Майор о.з.Георги Иванов

Петър Берон

Валери Петров

Георги Калоянчев

Гео Милев

Преп. Софроний Врачански

91-100

Екатерина Дафовска

Димитър Талев

Тодор Александров

Пенчо Славейков

Филип Кутев

Кракра Пернишки

Ивет Лалова

Панайот Хитов

Хан Омуртаг

Проф. д-р Асен Златаров

Редактирано от neck (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 15k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Защо да се учудваме за някой имена ?

Спомняте ли си,кой беше избран за Българин на 20 век,преди няколко години ?

Един бракоразводен адвокат,на когото му избиваше пяна по устата при говорене,и стигнал до високият пост-Президент на България.

Нетрябва да има такива класаций-ставаме за смях. Иска ми се да можех да видя подобна класация след 100 години ! Доста имена от сегашните 100,няма да си ги спомня никой,нали ?

Някой даже ще са заклеймени като главни виновници за Националните катастрофи в България.

Честито на Величията Азис и Слави Трифонов - думи нямам :bighat:

Честито на Величията Азис и Слави Трифонов - думи нямам :)

Да бе .., това е абсолютна смешка .... Ахмед Доган - велик българин angry.gif

Интересно как Лили Иванова,Емил Димитров,Нешка Робева,Невена Коканова и още много други личности,които малко или много са направили нещо за България не са избрани,а пък Пищова и Лора от 5 stars са там

Редактирано от pacho_r (преглед на промените)

Цар Симеон, Левски ,Ботев, Вазов

Това са най-велики според мен

Цар Симеон, Левски ,Ботев, Вазов

Това са най-велики според мен

Към тях , аз добавям Иван Асен II , Стефан Стамболов , Димчо Дебелянов , Св. Иван Рилски , баба Ванга ...

Към тях , аз добавям Иван Асен II , Стефан Стамболов , Димчо Дебелянов , Св. Иван Рилски , баба Ванга ...

А аз мога да добавя и Вера Кочовска,както и други писатели/поети

Според мен цялата тази класация е една голяма глупост. Как може да се сравняват личности като Ботев, Левски, Хан Аспарух, цар Симеон и т.н. ?! Всички са направили достатъчно много за България и заслужават да ги почитаме еднакво. Как да сметна кое е по-важно - създаването на славянската азбука или покръстването на българите ?! Разбира се, че и двете са еднакво важни събития в нашата история. И от къде на къде Азис ще е в тази класация ?!? Какво е направил той за България ? angry.gif Аман от класации... :blink:

Редактирано от RunAway (преглед на промените)

Според мен цялата тази класация е една голяма глупост. Как може да се сравняват личности като Ботев, Левски, Хан Аспарух, цар Симеон и т.н. ?! Всички са направили достатъчно много за България и заслужават да ги почитаме еднакво. Как да сметна кое е по-важно - създаването на славянската азбука или покръстването на българите ?! Разбира се, че и двете са еднакво важни събития в нашата история. И от къде на къде Азис ще е в тази класация ?!? Какво е направил той за България ? angry.gif Аман от класаци... :blink:

Напълно съгласна!!И аз исках да кажа-Как може да сравняват Азис ( angry.gif ) със Васил Левски или Христо Ботев?!!?Това е направо възмутимо

Според мен цялата тази класация е една голяма глупост. Как може да се сравняват личности като Ботев, Левски, Хан Аспарух, цар Симеон и т.н. ?! Всички са направили достатъчно много за България и заслужават да ги почитаме еднакво. Как да сметна кое е по-важно - създаването на славянската азбука или покръстването на българите ?! Разбира се, че и двете са еднакво важни събития в нашата история. И от къде на къде Азис ще е в тази класация ?!? Какво е направил той за България ? angry.gif Аман от класаци... :blink:

За да си в тази класация,ти трябва да си направил нещо съществено за България,нещо,което трябва да го знаят и идните поколения angry.gif

Азис,Слави Трифонов,Иван Костов,Волен Сидеров :angry: величия значи

Уморих се от такива величия

За да си в тази класация,ти трябва да си направил нещо съществено за България,нещо,което трябва да го знаят и идните поколения angry.gif

Азис,Слави Трифонов,Иван Костов,Волен Сидеров :angry: величия значи

Уморих се от такива величия

Напълно съм съгласен.Ако някой може да ми припомни,какво тези личности са направили съществено за България,че не мога да се сетя?Изобщо защо са в тази класация :angry:ohmy.gif .Със съгурност са объркали класацията тези личности трябва да попаднат сред 100-те смешници на България biggrin.gif.

• Автор
Напълно съм съгласен.Ако някой може да ми припомни,какво тези личности са направили съществено за България,че не мога да се сетя?Изобщо защо са в тази класация :angry:ohmy.gif .Със съгурност са объркали класацията тези личности трябва да попаднат сред 100-те смешници на България biggrin.gif.

Е защо пък хан Аспарух или Паисий Хилендарски да са смешници?Аз пак ще кажа живи хора не трябва да се слагат във класацията.Политици от близките 100 години също нямат място във класацията ( е със малки изключения ).За певци незнам дали да се слагат можеби такива които разпространяват и развиват българсият фолклор.Имена като Слави Трифонов, Азис, Анелия и др. подобий просто не трябва и да се споменават.

Не мога да ги класирам!Всички са допринесли за България,но за мен най-достойните 10 са:Васил Левски,Христо Ботев,Иван Вазов,баба Ванга,Иван Рилски,цар Симеон Велики,Паисий Хилендарски,хан Аспарух,Кирил и Методий,Вера Кочовска (не са в ред) Има още писатели,спортисти,певци които също са направили много за БГ

Е защо пък хан Аспарух или Паисий Хилендарски да са смешници?Аз пак ще кажа живи хора не трябва да се слагат във класацията.Политици от близките 100 години също нямат място във класацията ( е със малки изключения ).За певци незнам дали да се слагат можеби такива които разпространяват и развиват българсият фолклор.Имена като Слави Трифонов, Азис, Анелия и др. подобий просто не трябва и да се споменават.Та класирайте и вие 10 българина който смятате че са достойни за тази титла.

Уоу :angry: не съм казал :angry: ,че хан Аспарух или Паисий Хилендарски са смешници!Сигурно не си ме разбрал имах предвид тези личности които са в цитата.Напротив точно личности,като хан Аспарух и Паисий Хилендарски трябва да са сред 100-те най-велики Българи.Незнам защо даже се прави тази класация,изглежда като състезание.А и великите(достойни) българи са много повече от 100.

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Като ви чета писанията се срамувам че точно вие определяте мнението на хората за ненормално."NECK"трябва да се научи на правопис и правоговор .Вижте "VBOYCHEV"Какво е написал и ако го разбирате -"действайте".

Не мога да ги класирам!Всички са допринесли за България,но за мен най-достойните 10 са:Васил Левски,Христо Ботев,Иван Вазов,баба Ванга,Иван Рилски,цар Симеон Велики,Паисий Хилендарски,хан Аспарух,Кирил и Методий,Вера Кочовска (не са в ред) Има още писатели,спортисти,певци които също са направили много за БГ

Защо забрави Димитър Бедников,може и брат му!Има и други велики пророци които са предсказали твоята простотия.

Вчера гледах по ТВ българия класиралите се до сега.И просто бях потресен.Например от къв зор Азис , Иван Костов , Петър Дънов , Волен Сидеров и баба Ванга ще са във първите 30.Също немога да разбера защо хората смятат че Ботев трябва да е най-великият българин, при полужение че има стотици хора които са допринесли много повече за развитието на Българиа.Например също ми направи впечетление че липсват герои от Балканската война.

-->Една от грешките който правят организаторите на тази кампрания е че слагат живи хора като велики българи.Та моета идеа е следната.Всеки който иска може да си побликува своята десятка Велики Българи.Ето я и моята:

1.Хан Аспарух

2.Хан Крум

3.Паисий Хилендарски

4.Васил Левски

5.Св. Св. Кирил и Методий

6.Цар Калоян

7.Стефан Стамболов

8.Княз Борис I Покръстител

9.Влaдимир Димитров-Майстора

10.Георги Парцалев(Макар че и артист не заслужава да бъде в челната десятка)

А ЕТО И КЛАСАЦИЯТА ДО ВЧЕРА

Хан Аспарух

Княз Борис I Покръстител

Васил Левски

Иван Вазов

Св. Св. Кирил и Методий

Преп. Паисий Хилендарски

Петър Дънов

Цар Симеон I Велики

Стефан Стамболов

Христо Ботев

11-20

Проф. д-р Джон Атанасов

Христо Стоичков

Ванга

Тодор Живков

Георги Аспарухов

Цар Калоян

Хан Крум

Цар Йоан Асен II

Влaдимир Димитров-Майстора

Св. Иван Рилски

21-30

Азис

Иван Костов

Алеко Константинов

Волен Сидеров

Георги Бенковски

Нено Юруков

Слави Трифонов

Никола Вапцаров

Ген. Бойко Борисов

Лили Иванова

31-40

Дан Колов

Хан Кубрат

Баба Тонка Обретенова

Георги Раковски

Петко Войвода

Райна Княгиня

Валя Балканска

Георги Димитров

Албена Денкова

Гена Димитрова

41-50

Евлоги и Христо Георгиеви

Атанас Буров

Кольо Фичето

Емил Димитров

Св. Евтимий Патриарх Търновски

Цар Самуил

Александър Стамболийски

Георги Парцалев

Захари Стоянов

Акад. Николай Хайтов

51-60

Св. Климент Охридски

Веселин Топалов

Йордан Йовков

Гоце Делчев

Пейо Яворов

Райна Кабаиванска

Хан Тервел

Ахмед Доган

Хаджи Димитър

Цар Борис III

61-70

Нешка Робева

Невена Коканова

Борис Христов

Йордан Радичков

Яне Сандански

Димитър Пешев

Елин Пелин

Васил Априлов

Апостол Карамитев

Георги Първанов

71-80

Димчо Дебелянов

Захари Зограф

Панайот Волов

Сергей Станишев

Симеон Сакскобурготски

Людмила Живкова

Димитър и Константин Миладинови

Стефан Караджа

Николай Гяуров

Стоянка Мутафова

81-90

Кап. Димитър Списаревски

Любен Каравелов

Стефка Костадинова

Христо Смирненски

Ген. Майор о.з.Георги Иванов

Петър Берон

Валери Петров

Георги Калоянчев

Гео Милев

Преп. Софроний Врачански

91-100

Екатерина Дафовска

Димитър Талев

Тодор Александров

Пенчо Славейков

Филип Кутев

Кракра Пернишки

Ивет Лалова

Панайот Хитов

Хан Омуртаг

Проф. д-р Асен Златаров

Защо забрави Калоянчев,Мутафова и всички други от сатирата-нали е конкурс за най смешен "БУЛГАР" -като теб.

Има 2-3 имена, които ама с нищо не ги свързвам...(естествено, че ме е срам)

;)

Някой ще ме светне ли кой е тоз Димитър Пешев, че братчеда се казва така ама много се съмнявам да е той...вярно че доста софийски покриви е поправил ама това едва ли го прави "велик"... :P:P:P

А, ако трябва да бъда сериозна подобна класация е несериозна...Докога ще си ги мериме се питам аз? А с този, а с онзи...

• Автор
Като ви чета писанията се срамувам че точно вие определяте мнението на хората за ненормално."NECK"трябва да се научи на правопис и правоговор .Вижте "VBOYCHEV"Какво е написал и ако го разбирате -"действайте".

Защо забрави Димитър Бедников,може и брат му!Има и други велики пророци които са предсказали твоята простотия.

Защо забрави Калоянчев,Мутафова и всички други от сатирата-нали е конкурс за най смешен "БУЛГАР" -като теб.

Аре компетен̀тният да си замлъкне и да не ме нарича смешен...Като незнаеш как да отговориш просто ни спести безсмисленият ти коментар :angry:angry.gifangry.gif:wors:

Това беше най-безсмисленият конкурс на века!

Много мразя така,като се започне едно сравняване и класиране...Има много велики българи,как така ще кажеш,че някой е по-велик от друг,при положение,че са живяли в различни времена,с различни проблеми...То бива,бива печалбарство,ама това вече премина всякакви граници - пратете СМС,участвайте в класацията. angry.gif Все едно Левски навремето затова се е борил за "Чиста и свята република" - за да гласуват с СМС-и за него... :angry:

Това беше най-безсмисленият конкурс на века!

Много мразя така,като се започне едно сравняване и класиране...Има много велики българи,как така ще кажеш,че някой е по-велик от друг,при положение,че са живяли в различни времена,с различни проблеми...То бива,бива печалбарство,ама това вече премина всякакви граници - пратете СМС,участвайте в класацията. angry.gif Все едно Левски навремето затова се е борил за "Чиста и свята република" - за да гласуват с СМС-и за него... :rolleyes:

Съгласна съм!Всеки е направил много за България и също така значително важно!Това са глупости,с които тъпата телевизия се опитва да натрупа рейтинг и да вземе паричките на хората от смс-и.Да сравняваш великите хора на БГ-пълна безмислица angry.gif

Виж щом първи започна да обиждаш значи ти си простакът angry.gif Така че по-добре си замълчи!!!

Боже божейййййййййййй!Българио,Българиооооооо!!!!!!!!!!Българио!На къде тръгна този свят и защо се изврати така!Как ще ми сравняват някакъв рус п***л кадето се женил за някакви китайци,японци и др. с велики българи които са проляли кръв за родината като Васил Левски,Христо Ботев и др.Ами жалко!Много жалко!Може би трябва да се засрамим и да не пуснем и един SMS!

Ти ако си мислеш че някой ще прати смс...ами :wors: Направо и аз се чудя на глупостта на хората които са измислили тази класация :rolleyes:

Боже божейййййййййййй!Българио,Българиооооооо!!!!!!!!!!Българио!На къде тръгна този свят и защо се изврати така!Как ще ми сравняват някакъв рус п***л кадето се женил за някакви китайци,японци и др. с велики българи които са проляли кръв за родината като Васил Левски,Христо Ботев и др.Ами жалко!Много жалко!Може би трябва да се засрамим и да не пуснем и един SMS!

Срам,майчице Българийо,срам :)

Народа прост! angry.gif

...е казал Вапцаров още отдавна.... :speak:

В този пост не виждам никакво мнение , а някаква критика , но не мисля , че ти си човек , който трябва да критикува ! :blink:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.