Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта на старо дъно

Featured Replies

Здравейте бих искал да попитам дали някой може да ми обясни дали мога да инсталирам нова видео карта на стара дънна платка която е Gigabyte и работи с Intel core i7 920 quad core първа генерация и с троен канал рам памет ддр3 в момента се използва Gigabyte Ati Radeon 5870 2GB

• Отговори 55
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, Ramiram написа:

Здравейте бих искал да попитам дали някой може да ми обясни дали мога да инсталирам нова видео карта на стара дънна платка която е Gigabyte и работи с Intel core i7 920 quad core първа генерация и с троен канал рам памет ддр3 в момента се използва Gigabyte Ati Radeon 5870 2GB

Разбира се, че може да се постави нова карта на подобно дъно. Зависи каква е целта и с какви средства разполагаш. Добре е  да видиш и какво е захранването, което притежаваш и в какво състояние е то . 

• Автор

Захранването е TurboX на 800 вата

Казаха ми че е трябвало дънна платка да поддържа PCI express 3.0

Глупости са ти наговорили. Може да сложиш която си искаш съвременна видеокарта. Ограничаващ фактор може да е захранването и размерите.

Захранването ти е боклук без да се обиждаш но предвид че е тествано с 5870 няма проблем да сложиш каквото ти харесва.

Ако си харесал нещо с три вентилатора си провери дали кутията ще я събере иначе такива с два вентилатора не са проблем предвид сегашната.

п.с. Между другото кой точно модел си взел от Плесио? Сигурен ли си че е 800 а не 835 или 850W модел? На лепенката на захранването пише точния модел.

pci-e 1.0, 2.0 и 3.0 са съвместими, има разлика в скоростите, но на практика разлика в производителността не може да се забележи... ако има някаква несъвместимост, то вина ще има производителя на дъното и принципно проблема се решава с нов биос (ако производителя е написал такъв).

• Автор
преди 31 минути, Roujin Z написа:

Глупости са ти наговорили. Може да сложиш която си искаш съвременна видеокарта. Ограничаващ фактор може да е захранването и размерите.

Захранването ти е боклук без да се обиждаш но предвид че е тествано с 5870 няма проблем да сложиш каквото ти харесва.

Ако си харесал нещо с три вентилатора си провери дали кутията ще я събере иначе такива с два вентилатора не са проблем предвид сегашната.

п.с. Между другото кой точно модел си взел от Плесио? Сигурен ли си че е 800 а не 835 или 850W модел? На лепенката на захранването пише точния модел.

Кутията на захранването незнам къде съм я турил но мисля че е 835 вата а за видео картата интересувам се от Nvidia gtx 1080ti extreme edition 11GB с воден охладител 

Такава видеокарта ще се спъва ужасно от стария процесор, особено ако го караш на стокова честота. Единствено ако играеш на 4К или по-висока резолюция има смисъл от подобна видеокарта, иначе най-добрия вариант е да се мине на нова платформа изцяло.

Също така процесора ти не поддържа инструкции AVX и много от новите игри няма да ти вървят изобщо.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Също така процесора ти не поддържа инструкции AVX и много от новите игри няма да ти вървят изобщо.

Гледах клипове в YouTube как с такава карта и с такъв процесор вървя игри като Battlefield 5 Far Cry 5 crysis и тн на около 40 кадъра в секунда 

За 40 кадъра ще ти стигне и GTX 1060, дори и по-слаба видеокарта. За каква резолюция става въпрос все пак?

• Автор
преди 25 минути, Raze написа:

За 40 кадъра ще ти стигне и GTX 1060, дори и по-слаба видеокарта. За каква резолюция става въпрос все пак?

1920x1080 full HD

Точно. Ето с по-съвременен процесор и GTX 1060 как върви Far Cry 5 - 60+ кадъра на ultra настройки:

С 1080 TI на двойно по-голяма резолюция 2K ще имаш 75+ кадъра, на 1080p средно трябва да са над 90, не 40+:

На Battlefield V кадрите са 120+:

• Автор
преди 13 минути, Raze написа:

Точно. Ето с по-съвременен процесор и GTX 1060 как върви Far Cry 5 - 60+ кадъра на ultra настройки:

С 1080 TI на двойно по-голяма резолюция 2K ще имаш 75+ кадъра, на 1080p средно трябва да са над 90, не 40+:

На Battlefield V кадрите са 120+:

Да ама с моя стар процесор няма да мога да достигна 90 кадъра 

Нали това се опитвам да ти кажа, какво пак не разбра? Просто ако няма да правиш upgrade скоро, няма смисъл да вземаш видеокарта по-мощна от GTX 1060 за този процесор.

• Автор
преди 12 минути, Raze написа:

Нали това се опитвам да ти кажа, какво пак не разбра? Просто ако няма да правиш upgrade скоро, няма смисъл да вземаш видеокарта по-мощна от GTX 1060 за този процесор.

Аз търся с 8GB или 11GB ако е въпроса за нещо по евтино може да купя и ATI RX 590

За какво ти е толкова видеопамет, не играеш на на висока резолюция? И 4 GB видео памет ще ти стигне. Аз ползвам GTX 970 и не съм имал проблеми дори и на максимум настройки на 1080p с никоя игра поради липса на видео памет. Още повече, че при теб това ще е най-малкия проблем в предвид процесора.

• Автор
преди 11 часа, Raze написа:

За какво ти е толкова видеопамет, не играеш на на висока резолюция? И 4 GB видео памет ще ти стигне. Аз ползвам GTX 970 и не съм имал проблеми дори и на максимум настройки на 1080p с никоя игра поради липса на видео памет. Още повече, че при теб това ще е най-малкия проблем в предвид процесора.

Аз харесвам големите видео карти

Щом имаш излишни пари за нещо, което няма да ползваш и на 50% давай. На твое място първо бих обновил другите части за сумата, за която струва 1080 TI, дори и втора употреба ако е. И какво значи "големи видео карти"? Като размер ако е, има и по-слаби модели с големи размери:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-STRIX-GTX1060-A6G-GAMING/

• Автор
преди 18 минути, Raze написа:

Щом имаш излишни пари за нещо, което няма да ползваш и на 50% давай. На твое място първо бих обновил другите части за сумата, за която струва 1080 TI, дори и втора употреба ако е. И какво значи "големи видео карти"? Като размер ако е, има и по-слаби модели с големи размери:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-STRIX-GTX1060-A6G-GAMING/

Големи имам предвид с много памет и мощни

преди 11 минути, Ramiram написа:

Големи имам предвид с много памет и мощни

Много по евтино е просто да си сложиш тапет с желаната карта.

За какво ти е карта която няма да ползваш?

С 8GB има и евтини карти като RX 570 но не е по-добра от 1660 която е с 6GB.

https://www.vario.bg/sapphire-nitro-radeon-rx-570-8gd5-11266-09-20g или https://shop.sky.bg/KOMPJUTARNI-KOMPONENTI/Video-karti/8092M-NITRO-RX-570-8GD5-PCI-E-11266-09-20G?sort=p.price&order=ASC

Иначе е достатъчна и предвид 100 лв. по-ниската цена от 1660 ще позволи смяна на процесора, дъното и паметта.

https://www.vario.bg/intel-core-i5-9400f-bx80684i59400f

https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-dimm-kit-16gb-tlgd416g3000hc16cdc01

https://shop.sky.bg/B365M-Phantom-Gaming-4-B365-DDR4-266624002133-HDMI-DP-M2-Socket-RAID-USB-31-LGA1151 - ако взимаш друго дъно се приготви за вероятно обновяване на биоса в сервиз.

693 лв. тоест с видеокартата ще струва 1 083 лв. 

Това е ако гледаме втора ръка 1080TI тоест бюджет около 1 000 лв. 

Ако бюджета е по-голям с този процесор има смисъл да налееш пари в по-добра видеокарта.

За 100 лв. отгоре GTX 1660 (не 1060) е по-добра от RX 590 въпреки че АМД-то е с повече памет.

За двойно повече пари може да се метнеш на VEGA 56 или 64 който ще отговарят и на манията ти...

https://www.vario.bg/asus-rog-strix-radeon-rx-vega-56-oc-gaming-rog-strix-rxvega56-o8g-gaming-90yv0b50-m0na00

https://www.vario.bg/asus-rog-strix-radeon-rx-vega-64-oc-gaming-90yv0b00-m0nm00

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.