Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта на старо дъно

Featured Replies

• Автор

https://m.youtube.com/watch?v=DcV0N35Q1Pg&t=11s гледайте това видео

• Отговори 55
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ние гледаме, ама ти или си на малко години и не можеш да разбереш, или нещо друго ти има.

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core i7-920 AT80601000741AA (BX80601920 - BXC80601920).html

Стандартната честота на I7 920 е 2667 MHz. С турбо буст на всички ядра при товар е 2800 MHz (2 cores or more). В този клип процесора е клокнат на 4.0 GHz, пише го в описанието и се вижда и на клипа. Тогава нещата стават доста по-различни и кадрите скачат доста, въпреки че пак е доста далеч от оптималното натоварване на картата в повечето игри - както виждаш ползването и е в някои случаи/игри около 60-70%, а и играе на 2K резолюция.

• Автор
преди 1 час, hudyr написа:

Я кихни мъжката и да ти е мирна главата:

https://www.vario.bg/zotac-gaming-geforce-rtx-2080-ti-arcticstorm-zt-t20810k-30p

Хем картата ще ти е голяма, хем самочувствието. ;)

Ако трябва да кихам тогава Nvidia Titan V 

преди 16 часа, Roujin Z написа:

Което би било грешка.

Никой не е казал, ще няма да е. ;)

• Автор
преди 21 часа, Raze написа:

Ние гледаме, ама ти или си на малко години и не можеш да разбереш, или нещо друго ти има.

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core i7-920 AT80601000741AA (BX80601920 - BXC80601920).html

Стандартната честота на I7 920 е 2667 MHz. С турбо буст на всички ядра при товар е 2800 MHz (2 cores or more). В този клип процесора е клокнат на 4.0 GHz, пише го в описанието и се вижда и на клипа. Тогава нещата стават доста по-различни и кадрите скачат доста, въпреки че пак е доста далеч от оптималното натоварване на картата в повечето игри - както виждаш ползването и е в някои случаи/игри около 60-70%, а и играе на 2K резолюция.

Добре де аз не съм казал че не си прав моя е с 2.66 ,ghz но и аз искам да го клокна на 4 ghz но чух че така живота на процесора бързо свършва

преди 30 минути, Ramiram написа:

Добре де аз не съм казал че не си прав моя е с 2.66 ,ghz но и аз искам да го клокна на 4 ghz но чух че така живота на процесора бързо свършва

Така и така се е почнало с желанията, а и по Великден стават чудеса - за мен може ли да има Световен мир?

Ако искаш сериозно да те приемат хората е добре да почнеш и ти да се държиш така. Това е просто мое мнение.

Искането и моженето са две крайно различни неща, колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Също така от всяко дърво, свирка не става - е и всеки процесор не може да се клоква до точни граници гарантирано, а и условията за това са различни - дъно, охлаждане ... така, че .. сещай се!

Успех с крайната ти цел (която за мен все още е загадка).

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Така и така се е почнало с желанията, а и по Великден стават чудеса - за мен може ли да има Световен мир?

Ако искаш сериозно да те приемат хората е добре да почнеш и ти да се държиш така. Това е просто мое мнение.

Искането и моженето са две крайно различни неща, колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Също така от всяко дърво, свирка не става - е и всеки процесор не може да се клоква до точни граници гарантирано, а и условията за това са различни - дъно, охлаждане ... така, че .. сещай се!

Успех с крайната ти цел (която за мен все още е загадка).

Защо да е загадка първо исках да разбера дали на старо дъно може да се сложи нова карта но вие ми обяснихте че може целта е следната искам малко да си подобря компютъра но без да правя изцяло нов компютър за да може да подкарам с стария си компютър нови игри макар и на 40 кадъра

• Автор
преди 38 минути, plamen_petrov_80 написа:

И какъв е бюджета ти за това начинание?

По принцип няма бюджет само една видео карта и рам памет трябва

Ето че отговори и на въпроса за бюджета.

Щом искаш 1080TI и не искаш втора ръка отделно ще купуваш и рам предполагам също нова това са пари колкото за добра нова машина.

VEGA 64 + 6 ядрен Интел или АМД + 16GB DDR4 + дъно ти излиза под 1 600 лв.

• Автор
преди 32 минути, Roujin Z написа:

Ето че отговори и на въпроса за бюджета.

Щом искаш 1080TI и не искаш втора ръка отделно ще купуваш и рам предполагам също нова това са пари колкото за добра нова машина.

VEGA 64 + 6 ядрен Интел или АМД + 16GB DDR4 + дъно ти излиза под 1 600 лв.

Първо рам паметите струват около 170 лева не е скъпо а за видео картата не искам използвана защото може да има някакви дефекти също ако тръгна да правя нов компютър така както аз го искам съм сметнал че ще излезе към 5000 евра за това не ми се дават толкова пари само за компютър не ми е за парите 

преди 2 часа, Ramiram написа:

Първо рам паметите струват около 170 лева не е скъпо а за видео картата не искам използвана защото може да има някакви дефекти също ако тръгна да правя нов компютър така както аз го искам съм сметнал че ще излезе към 5000 евра за това не ми се дават толкова пари само за компютър не ми е за парите 

Ех .... хайде покажи го този компютър за 5K в евро ... какво толкова ще може да прави което да не можеш да го правиш и на по-евтина машина.

Мен не ми е ясно какъв е смисъла да купуваш нещо което не можеш да използваш пълноценно 

при положение че за същите пари се купува нещо което ще даде по-добър резултат?

Това е като да имаш стар голф за който да купиш два гаража.

Реално на цената на единия който така или иначе няма да ползваш се взима по-добра кола и пак ти остават пари да и купиш гараж.

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Мен не ми е ясно какъв е смисъла да купуваш нещо което не можеш да използваш пълноценно 

при положение че за същите пари се купува нещо което ще даде по-добър резултат?

Това е като да имаш стар голф за който да купиш два гаража.

Реално на цената на единия който така или иначе няма да ползваш се взима по-добра кола и пак ти остават пари да и купиш гараж.

Пернишки Голф ли?  Тогава и два гаража са малко :)

Смисъла явно е не какво може да се прави с машината, а вижте аз каква машина имам.

Всеки го избиват такива вътрешни сърбежи от време на време и е хубаво някой да му обърне внимание че върши глупости.

От друга страна всеки е свободен да си троши парите както иска и може да сложи и златни джанти на стария голф ако му е кеф.

Въпроса беше може ли така че темата май се изчерпа.

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Ех .... хайде покажи го този компютър за 5K в евро ... какво толкова ще може да прави което да не можеш да го правиш и на по-евтина машина.

Как да ти обясня като му сложиш процесор на амд който е с 32 ядра и му наблъскаш много рам памет и му сложиш 2 карти Nvidia rtx titan и отделно останалите части и то си става 5000 евро само процесорът ти струва в бг 3000 лева а иначе един компютър с 6-8 ядра може да бъде по слаб от този с 32 ядра и игрите на такава машина с 32 ядра ще вървят с 200-300 кадъра 

преди 1 минута, Ramiram написа:

Как да ти обясня като му сложиш процесор на амд който е с 32 ядра и му наблъскаш много рам памет и му сложиш 2 карти Nvidia rtx titan 16 gb и отделно останалите части и то си става 5000 евро само процесорът ти струва в бг 3000 лева а иначе един компютър с 6-8 ядра може да бъде по слаб от този с 32 ядра и игрите на такава машина с 32 ядра ще вървят с 200-300 кадъра 

Закуска ще ти прави ли, а другото ... :)

Ако ще си говорим глупости само нещо подобно би изчерпало 5-те бона - http://www.lian-li.com/dk-05/

В случая говорихме обаче какво би било по-изгодно за теб да вземеш за сумата която би отделил за видеокартата и паметта.

Все едно на горното да му сложиш нисък клас части. 

преди 45 минути, Ramiram написа:

един компютър с 6-8 ядра може да бъде по слаб от този с 32 ядра и игрите на такава машина с 32 ядра ще вървят с 200-300 кадъра 

Имаш ли представа колко не си прав? Дай да загърбим за малко желязото и да ти задам следния въпрос: Кой нормален програмист ще игнорира 90%(образно казано) от пазара, които са точно машини с 4/6/8 ядра, 8/16gb рам и някаква карта за около 500-700 лева? Кой ще си блъска главата ден и нощ, за да гледа как продуктът му се продава за жълти стотинки и то по 1-2 пъти на седмица?

А да те светна ли, че тия 32 ядра, освен, че ще работят на по-ниска честота поради необясними за теб причини, няма да се представят по-добре от 4/6/8 БЪРЗИ ядра? Едно, че ниската честота ще те спъва, и второ, че с игра никога няма да натовариш дори половината от тия ядра.

Ако си седнал да си пишеш наизустени приказки за неща, които не са ти ясни, спри до тук и си лягай. Иди прочети нещо малко материал по темата, изгледай някое видео, описващо НОРМАЛЕН хардуер, чак тогава се върни да питаш какво да си купиш. До тук нищо не ти уйдисва на "акъла". Нито употребявана карта - щяла да бъде дефектна; нито чисто нова карта - прекалено "евтина" ти се вижда... Към момента цялата тема е за кофата.

• Автор
преди 57 минути, hudyr написа:

Имаш ли представа колко не си прав? Дай да загърбим за малко желязото и да ти задам следния въпрос: Кой нормален програмист ще игнорира 90%(образно казано) от пазара, които са точно машини с 4/6/8 ядра, 8/16gb рам и някаква карта за около 500-700 лева? Кой ще си блъска главата ден и нощ, за да гледа как продуктът му се продава за жълти стотинки и то по 1-2 пъти на седмица?

А да те светна ли, че тия 32 ядра, освен, че ще работят на по-ниска честота поради необясними за теб причини, няма да се представят по-добре от 4/6/8 БЪРЗИ ядра? Едно, че ниската честота ще те спъва, и второ, че с игра никога няма да натовариш дори половината от тия ядра.

Ако си седнал да си пишеш наизустени приказки за неща, които не са ти ясни, спри до тук и си лягай. Иди прочети нещо малко материал по темата, изгледай някое видео, описващо НОРМАЛЕН хардуер, чак тогава се върни да питаш какво да си купиш. До тук нищо не ти уйдисва на "акъла". Нито употребявана карта - щяла да бъде дефектна; нито чисто нова карта - прекалено "евтина" ти се вижда... Към момента цялата тема е за кофата.

Ами като казвам че използвана карта може да е дефектна значи съм прав иначе защо ще я обявява в олх-а а относно за 32 те ядра 3 ghz малко ли е ? Че казваш на ниска честота щяло да работи 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.