Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютъра ми

Featured Replies

Имам следния проблем - преди 2 месеца ми смениха платката с памет за 25 лв, на 30.04 дадох компютъра повторно за ремонт, днес го взех, казвайки ми, че всичко е наред и че проблема е в захранващия кабел - дадох 20 лв, работи няма и два часа.... Та въпроса ми е - какво в крайна сметка му има?! Като включа компютъра бутона за включване свети оранжево, не се показва нищо на монитора?! 

Има проблем и е за сервиз. Желателно друг сервиз този път. С такава информация - такъв отговор.

Най-добре рекламация в същия сервиз, да ти върнат парите за покупките и ремонта и отиди в някой по-читав сервиз.

преди 4 часа, zinaiduchka написа:

Та въпроса ми е - какво в крайна сметка му има?! Като включа компютъра бутона за включване свети оранжево, не се показва нищо на монитора?! 

Аз ще се опитам да отгатна - Може би монитора ти да има два входа и е настроен да приема сигнал на другия вход, а не на този към когото си свързал кабела идваш от компютъра.

До тук с моите екстрасенски способности....

п.п. Все пак уточни поне за настолен или мобилен компютър иде реч. Други светлинки и "намигане" има ли?! И кой бутон свети оранжево - на монитора или на какво?! И, последно - а някакви звуци или шумове издава ли?!

Успех!

• Автор
преди 1 час, ДиоиД написа:

Аз ще се опитам да отгатна - Може би монитора ти да има два входа и е настроен да приема сигнал на другия вход, а не на този към когото си свързал кабела идваш от компютъра.

До тук с моите екстрасенски способности....

п.п. Все пак уточни поне за настолен или мобилен компютър иде реч. Други светлинки и "намигане" има ли?! И кой бутон свети оранжево - на монитора или на какво?! И, последно - а някакви звуци или шумове издава ли?!

Успех!

Настолен компютър, марка Dell Optiplex 740, 2 GB RAM. Свети оранжево на самата кутия, копчето за включване. Иначе шума е от двата вентилатора. Само те се чуват, а на монитора не се появява нищичко - стои си черен екран, а при смяна на захранващия кабел си работи както трябва, но явно и двата кабела са изпяли песента си...

преди 29 минути, zinaiduchka написа:

смяна на захранващия кабел си работи както трябва

Кой захранваш кабел? Този на компютъра или този на дъното (макар, че там са два)?!

Нещо "пибит", т.е. някакво друго звук да чуваш?

Но, явно сам не ще се справиш...

Съвет: Отиваш в сервиза който ти е ремонтирал компютъра и изискваш пред теб да го включат и да видят къде нещо "куца" ...

т.е. Колкото и да врачуваме, то само и единствено този който физически ти погледне "животното" може да ти каже какво му е ...

п.п. За всеки случай в ръководството погледни (някъде последните страници) - често срещани проблеми и начините за първична диагноза и отстраняването им или действия ...

Успех!

преди 2 часа, zinaiduchka написа:

Настолен компютър, марка Dell Optiplex 740, 2 GB RAM. Свети оранжево на самата кутия, копчето за включване. Иначе шума е от двата вентилатора. Само те се чуват, а на монитора не се появява нищичко - стои си черен екран, а при смяна на захранващия кабел си работи както трябва, но явно и двата кабела са изпяли песента си...

Същия проблем - миналата седмица, при Dell Optiplex GX620. Само лампичката при бутона за включване, коят при изправност трябва да свети зелено, светеше оранжево. Проблем в захранването.

Пробвай с друго захранване, защото това, което е в момента вероятно има кондензатори за смяна.

При марковите машини от този клас практически няма проблеми в захранването. Освен ако им "помогнеш" с превключване на 120V както в съседната тема. Да отбележа че захранващият куплунг към дъното е различен от масовите и не може да се прави проверка с "някакво" захранване. Като минат десетина години може и да има някой понадут кондензатор до процесора, но би трябвало да са го оправили в сервиза. Освен ако не са "жопорукие".

Точно на двата кабела нищо им няма. Иначе въобще няма да свети. Намери си сервиз, дето разбират.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Този компютър струва 104 лева, а реално и толкова не си струва да се даде за него, сигурно може да се намери и по-евтин. По-добре си вземи нещо по-съвременно, поне с някой I процесор за около 200 лева се намират в пъти по-мощни машини, вместо да се мъчиш с подобна антика. Например:

https://****.com/hp-compaq-elite-8200usdt-8937

https://plasico.bg/dell-optiplex-7010-sff-73535.html

Според мен си направил грешка. Дал си толкова пари, колкото струва компютъра при това без да се реши проблема. На път си да допуснеш още една, ако тръгнеш да се занимаваш със смяна на захранването или ремонта му. Смислените варианти са два: първият е да върнеш компютъра в сервиза, където да си го оправят безплатно. Вторият е друг компютър според парите, които си готов да дадеш.

Пусни жалба в КЗП за сервиза не може така да ти се подиграват сега кажи на другите ти приятели ако искат да ходят в същият сервиз да не стъпват аз ей така си патих преди 5 години нося лаптопа в кварталният сервиз за почистване от прах оня след половин час идва в офиса и ми казва ХАРДИСКА Е ЗАМИНАЛ ТРЯБВА НОВ НЕ ПАЛИ ЛАПТОПА , викам тъй ли я ми го дай тука после ми препоръчаха едно момче на центъра каза хард диска си е наред за сега и до ден днешен съм  с хард диска който уж умрял .

И по добре недей го носи в същият сервиз ще ти кажат , че проблема е друг за да ти вземат повече пари за труд 0 .

преди 7 минути, adersa написа:

така си патих преди 5 години

Ай стига с тоя хард диск - от 5 години четем само за него!
Към автора - има сведения, че проблемът се отстранява и с повторно поставяне на процесора в цокъла и смяна на термо паста:
https://www.dell.com/community/Desktops-General-Read-Only/OptiPlex-740-power-issue/m-p/4171403/highlight/true#M935010
последният пост
или проблем от захранване.

Ето го, Dell-а, със същия симптом - мигаща в оранжево лампа на бутона. Смених захранването и работи безупречно. Не ми се ходи до автосервиза на човека чийто е  за да го снимам и в работещо състояние в момента.

https://dox.abv.bg/download?id=753c387e4e# - Линк за сваляне

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Ай стига с тоя хард диск - от 5 години четем само за него!

Да с него съм си яд ли е ?  Когато се развали ще взема едно ССД .

Не, изобщо не ме е яд (няма и за каква). Просто ставаш смешен с това повторение...

• Автор

След всички мъки, компютъра, по-точно кутията не работи... И със сменен захранващ кабел - пак копчето си свети оранжево... Луди пари дадох по тия ремонти и най-лошото е, че вчера майка е дала ей така пари за УЖ ремонтираната кутия, а не са й дали кабела, който се свързва директно в ел.мрежата... Направо нямам думи, а ми трябва компютъра, защото имам да пиша реферати, курсови работи, сега карам стаж, искат да им пиша доклад, а аз нямам на какво да пиша... Нямам за момента финансовата възможност да купя друг компютър... Имам 70 лв с които трябва да карам до 20-то число, когато УЖ можело да получа възнаграждение за работата, която върша като стажант... 

Един захранващ блок втора ръка струва от порядъка на 15-ина лева с гаранция.

• Автор
преди 19 часа, DarkEdge написа:

Един захранващ блок втора ръка струва от порядъка на 15-ина лева с гаранция.

Не знам вече какво да правя, ама днес го занесох в друг сервиз и се оказа, че проблема бил в дънната платка, за която ми искат 120 лв... Отказах изобщо да го ремонтират... Тегава работа :\ 

Целият компютър струва по-малко
Не съм ровил - първият:
https://www.kvantservice.com/product/dell-optiplex-740-5191/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Целият компютър струва по-малко
Не съм ровил - първият:
https://www.kvantservice.com/product/dell-optiplex-740-5191/

Да, така е! Изгодно е и мисля в най-скоро време да си го поръчам! Луди пари дадох по тая кутия и явно вече си е изпяла песента. Време е за нова кутия, която да ме изкара близките 5-6 години.. 👍👍👍

Поръчай си или нови компоненти, или това, което ти дадох по-горе - I3/I5 или по-добър процесор поне второ поколение за 200 лева или нагоре. Пак да вземаш същата антика няма смисъл.

@Raze, ти нямането за нищо го нямаш:

преди 21 часа, zinaiduchka написа:

Имам 70 лв с които трябва да карам до 20-то

преди 3 минути, DarkEdge написа:

@Raze, ти нямането за нищо го нямаш:

Да, но автора казва, че ще поръчва нова конфигурация - значи ще намери пари. Ако вземе същата, пак ще има проблеми, по-добре да събере още малко за нещо читаво.

преди 12 минути, zinaiduchka написа:

Да, така е! Изгодно е и мисля в най-скоро време да си го поръчам! Луди пари дадох по тая кутия и явно вече си е изпяла песента. Време е за нова кутия, която да ме изкара близките 5-6 години.. 👍👍👍

Точно с тази конфигурация 5-6 години е почти невъзможна мисия.

преди 23 часа, DarkEdge написа:

Не, изобщо не ме е яд (няма и за каква). Просто ставаш смешен с това повторение...

Давам пример що за стока са кварталните майстори ти отиваш за едно той ти довтасва друго да ти вземе повече пари .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.