Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с неразпределено пространство на диск

Featured Replies

• Автор
преди 15 минути, DarkEdge написа:

Не мжеш да създадеш повече от 3главни дяла плюс един Extended на диск с NTFS. Трябва да преобразуваш поне един от дяловете (който не е boot) в логически.
Примерно дял Е трябва да стане логически.

Ако го направя логически(и как) ще мога ли този Unallocated Space да го превърна в дял?

преди 9 минути, дръндю написа:

могат да се направят

Е, аз какво съм написал?

преди 2 минути, zdravkopi написа:

Ако го направя логически(и как) ще мога ли този Unallocated Space да го превърна в дял?

Не точно, но с определени операции би могъл да създадеш дял(ове). Трябва празното място да е след логическия дял.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, zdravkopi написа:

не можеш, имаш 4 главни и можеш да направиш само разширение на съседен дял

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/create-partition-maximum-number-problem.html

@zdravkopi, защо пишеш в linux раздела, след като става дума за операции под Windows?

Благодаря! Сега ще прегледам статията.

Защото този проблем възникна, когато се опитах да инсталирам Fedora 30 паралелно с Win10. Всичките тези промени си прав, обаче, трябва да се случат в windows-ки контекст. И аз не знам дали е правилното място.

преди 11 часа, бат'начо написа:

Как се проверява под Уйн с каква схема е?

diskpart
list disk
В таблицата под диска, който е в gpt най в дясно има звезда (*)

Моля, не пишете тук за 10-ина минути, за да прехвърля нещата на мястото им. 
Благодаря на всички!

преди 33 минути, zdravkopi написа:

Да. Избирам Unallocated Space и щракам New Simple Volume. Когато избереш пространството, то бива маркирано със сиви ленти както на скрийншота.

А кога се появява въпросното съобщение? 

преди 30 минути, DarkEdge написа:

Не мжеш да създадеш повече от 3главни дяла плюс един Extended на диск с NTFS. Трябва да преобразуваш поне един от дяловете (който не е boot) в логически.
Примерно дял Е трябва да стане логически

Това пък защо? Нали идеята е новия дял да е логически. По мой бледи спомени това става автоматично след като е достигнал 4 основни дяла. Проблема е защо иска да го конвертира в динамичен. 

преди 6 минути, exwol написа:

По мой бледи спомени това става автоматично след като е достигнал 4 основни дяла

това става под Windows  след три основни
пп
четвъртия, се явяват поредица от логически дялове

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, exwol написа:

А кога се появява въпросното съобщение? 

Това пък защо? Нали идеята е новия дял да е логически. По мой бледи спомени това става автоматично след като е достигнал 4 основни дяла. Проблема е защо иска да го конвертира в динамичен. 

Съобщението се появява след като въведа всичко и натисна Finish. Все пак с този tool "MiniTool Partition Wizard" успях да направя E и D(този отделен за федора) като логически дялове следвайки тази статия и method 2 : https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/create-partition-maximum-number-problem.html
Сега ще се опитам да инсталирам отново тази Fedora.

Благодаря на всички за помощта ви !!!

logical drives.png

преди 19 минути, exwol написа:

По мой бледи спомени това става автоматично след като е достигнал 4 основни дяла.

По-скоро става автоматично след като е достигнал 3 главни дяла. Ако има 4 главни, няма да му даде да прави нови, каквито и да е.

преди 12 часа, бат'начо написа:

Както и не знам Уйн 10 дали може да се инсталира в MBR режим,

Може, лично съм пробвал. 

преди 20 минути, дръндю написа:

това става под Windows  след три основни
пп
четвъртия, се явяват поредица от логически дялове

преди 6 минути, Melmak ® написа:

По-скоро става автоматично след като е достигнал 3 главни дяла. Ако има 4 главни, няма да му даде да прави нови, каквито и да е.

Което е същото дето написах. 4 дял може да е основен, защото MBR поддържа до 4 основни, но за да има повече от 4 дяла, един трябва да е логически и всички след него. Не издребнявайте въпрос на интерпретация. Още повече, че това казах с първия си отговор по темата. 

• Автор

Здравейте отново !

Федората е инсталирана, всичко работи и дяловета са наред 😉

Мерси отново на всички за помощта ! Темата може да се затвори !

Да беше споделил и какво направи - за да е полезно на други с подобен проблем!

• Автор
преди 13 минути, DarkEdge написа:

Да беше споделил и какво направи - за да е полезно на други с подобен проблем!

Но аз споделих - 9-тото поред мнение в тази тема (не виждам мненията да имат номерация).
"Все пак с този tool "MiniTool Partition Wizard" успях да направя E и D(този отделен за федора) като логически дялове следвайки тази статия и method 2 : https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/create-partition-maximum-number-problem.html"

Ти ми го даде този линк :)

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко по-лесно щеше да е ако просто си беше взел друг физически диск.

Нямам никаква идея защо дял С:\ ти е в по-бавната част на диска.

Това е едно решение на проблема:)

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Колко по-лесно щеше да е ако просто си беше взел друг физически диск.

Дали? А пари? Някои хора как разсъждавате като всички тук да ги кОпат парите. Дали има, дали няма...

Един диск не е една камара пари, а може и да има стар наличен или да вземе употребяван - варианти бол.

Най-евтиния диск който съм вземал от фирма с гаранция е 7 лв. - 250GB ако не се лъжа.

Колко е цената на данните върху твърдия му диск, които може да забърше по погрешка?

Съвсем наясно съм как се "копаят" пари (преносно и буквално), просто понякога по-евтиното излиза по-скъпо.

преди 5 часа, Melmak ® написа:

Може, лично съм пробвал. 

:) Дял за възстановяване предполага лаптоп, а лаптоп с 10 и MBR... ми се вижда нетипично/рядко срещано (такава ми беше логиката).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.