Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПС втора употреба?

Featured Replies

Ето ти един нов компютър: http://nikem-bg.net/cart/61338p1r62632p1r61437p4r52030p1r59123p1r62542p1rf.html

• Отговори 77
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Проблем е. Изчакай да излязат новите карти на Интел, които първоначално ще са безплатни, за да сборят конкуренцията на амд и нвидиа. Ще са направени специално за евтините машини по сервизите и ще се захранват единствено по PCI-E слота /75W/.

Защо може да има проблеми. Аз по презумция така, понеже са конкуренти и ме съмнява Интел дали не са направили някакви шашми да се дънят АМД картите с техен процесор. А това за интелските карти, добре ама като чета се очаква най рано догодина.

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Проблем е. 

Едно мнение прочетох, че всъщност повечето тестове на видеокарти ги правят с интелски процесори. Дори като напиша rx460 i-5 3570 излизат много такива. 

Така е, за момента intel са по-производителни в игрите от AMD в повечето случаи. Преди време разликата беше още по-голяма, когато AMD имаха само бавните FX процесори. В момента разликата е минимална, а след 7 юли AМД като изкарат новите процесори, може и да поведат в класациите, особено ако процесорите им позволяват по-голям overclock от сегашните. Но ако ползваш нисък/среден клас видеокарта, за теб тази разлика няма да има никакво значение, дали ще вземеш Ryzen или intel.

на 20.06.2019 г. в 20:38, Камен Петров написа:

До 450 лв най-много.

Разгледах на фирми предложенията, картите ми се виждат доста скапани. Ако някой може да предложи нещо. Търся приличен компютър (без монитора) до 450 лв, а още по добре по-близо до 400 лв. с качествено по-добра видеокарта от моята. Която е GTS 250 2GB, всъщност софтуера я хваща като 2400 МБ.

няма да намериш такъв от фирма за втора ръка. това което се предлага са маркови работни станции и офис компютри и  двата вида не са за игри и се набляга на процесора. ще трябва да си купиш видео отделно и подходящо захранване (за това гледай работната станция да е със стандартно захранване - куплунзи и форма/размери)

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Проблем е. Изчакай да излязат новите карти на Интел, които първоначално ще са безплатни, за да сборят конкуренцията на амд и нвидиа. Ще са направени специално за евтините машини по сервизите и ще се захранват единствено по PCI-E слота /75W/.

ще са същите боклуци каквито бяха преди 20 години, каквито бяха преди 10 и каквито са сега, но за сметка на това ще са скъпи...

AMD карта не е никакъв проблем с Интелски процесор (тоя мит не го бях чувал отдавна)

но предвид захранването GTX 1050TI е за предпочитане пред RX 460 а и не само като консумация е по-добрата карта.

Ако 170 лв. за GTX 1050TI са ти много по-добре потърси старата GTX 750TI за около 100 лв. би трябвало да е на нивото на АМД-то.

https://www.olx.bg/ad/videokarta-gigabyte-geforce-gtx-750-ti-CID632-ID7RXoJ.html#69404b09e2

преди 37 минути, the professor написа:

ще са същите боклуци каквито бяха преди 20 години, каквито бяха преди 10 и каквито са сега, но за сметка на това ще са скъпи...

Не мога да повярвам, че никой няма чувство за хумор и е възприел поста ми за "нормален"... :cantbelieve:

• Автор
преди 20 минути, Roujin Z написа:

Ако 170 лв. за GTX 1050TI са ти много по-добре потърси старата GTX 750TI би трябвало да е на нивото на АМД-то но с по-ниска консумация.

Всеки ден гледам обяви... стандартната 750ти не ми харесва, че е с открит корпус и за втора употреба карта не знам, а другите модификации които са със закрит корпус ги дават за по-голяма консумация, с пин кабел и става долу горе същото като rx460

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Не мога да повярвам, че никой няма чувство за хумор и е възприел поста ми за "нормален"... :cantbelieve:

Ми не е много хубаво да се ебаваш. Хората питат и очакват да получат коректна информация. Такива като мен, които не са навътре в материята. Също както когато каза, че АМД видео и Интел процесор е проблем, първоначално го приех за истина. Така не помагаш, освен това си сриваш реномето.

преди 4 часа, Камен Петров написа:

Ми не е много хубаво да се ебаваш. Хората питат и очакват да получат коректна информация. Такива като мен, които не са навътре в материята. Също както когато каза, че АМД видео и Интел процесор е проблем, първоначално го приех за истина. Така не помагаш, освен това си сриваш реномето.

Няма наличен проблем. изобщо с AMD карта и процесор на Intel. Това е мит

С процесора от подписа успешно си партнираше старата ми карта GIGABYTE Radeon HD6770 Silent 1GB 128bit DDR5. близо 6 години.

Но съм е ползвал за лек гейминг.

Смених я миналата година с GTX 1050 ti цел да ползвам Cuda-та в Adobe Premiere ( вместо Open GL), макар и да няма голяма разлика.

Ако, не беше това отново AMD карта бих си взел. Даже, и като сменявам конфигурацията за в бъдеще ще с процесор на AMD, поради по добрата цена/производителност.

Само единствено трябва да се съобрази захранването на системата дали ще издържи (ако е маломощно) спрямо видеокартата, в предвид ако иска допълнително (6/8 pin и т.н.)

преди 16 часа, Камен Петров написа:

...

Имаш три страници подробна информация и един майтапчийски пост и се подведе по единия пост? 

Ако не бързаш с покупката вариант е да дебнеш по форумните базари - излизат оферти, иначе вариантите са ти обяснени по-горе.

• Автор

Аз бих си купил запазена и поддържана машина от някой доказан човек. Ако някой има предложение, нека предложи. Това което съм изровил от олх изобщо не ми допада. На същите и дори по-високи цени се предлагат неща +/- без гаранция.

Тази карта може ли да я огледате? https://www.olx.bg/ad/videokarta-radeon-rx-460-4gb-xfx-radeon-hfh-CID632-ID7RA6M.html Изглежда сякаш една пластинка липсва?

преди 50 минути, Камен Петров написа:

Аз бих си купил запазена и поддържана машина от някой доказан човек. Ако някой има предложение, нека предложи. Това което съм изровил от олх изобщо не ми допада. На същите и дори по-високи цени се предлагат неща +/- без гаранция.

Тази карта може ли да я огледате? https://www.olx.bg/ad/videokarta-radeon-rx-460-4gb-xfx-radeon-hfh-CID632-ID7RA6M.html Изглежда сякаш една пластинка липсва?

За тази ли "пластинка" говориш?Ако да, погледни по внимателно . Вижда се, че собственикът и е я и срязал с триона!

ScreenShot002.jpg

преди 3 минути, Колев60 написа:

Вижда се, че собственикът и е я и срязал с триона!

Не е точно така... Тия пластинки са от злато и ги крадат още в магазина, преди да ги продадат, защото тази пластинка не участва в електрическата верига на този модел карти и работят безпроблемно и без нея.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Не е точно така... Тия пластинки са от злато и ги крадат още в магазина, преди да ги продадат, защото тази пластинка не участва в електрическата верига на този модел карти и работят безпроблемно и без нея.

Важното е че след 3 страници писане, най накрая и той е забелязал нещо "нередно" !

преди 5 минути, Колев60 написа:

след 3 страници писане

... или повод за още 3 страници чудене и маене... Не ми се мисли като дойде ред жена да си търси, колко страници ще се изпишат...

• Автор

:) Не не, говоря за това...погледни най- вдясно при предпоследната пластинка. Сега видях, че таква е картата май. Както и да е.

Предлагайте ако имате нещо за продаване.

преди 1 минута, Камен Петров написа:

:) Не не, говоря за това...погледни най- вдясно при предпоследната пластинка.

Нали ти отговорих бре момче! Собственикът на картата си е правил "експерименти", развалил я и я пуска в OLX - все някой ще се мине и няма да е ни за първи, ни за последен път.

преди 19 минути, Камен Петров написа:

Предлагайте ако имате нещо за продаване.

Трудно ще се намери някой от пишещите тук, да има за продаване ЦЯЛА конфигурация за 400 лева. Повечето сме будали, или с богати родители и наследства от чужбина, или сме трупали биткойни и имаме конфигурации за 2К, 5К, 10К лева. Виж колко струват само видео картите ни.

• Автор

:/Ами това че сте копали пък родителите ви били богати, добре за вас, но по-добре не се обаждайте ако само ще ме обърквате с някакви иронични подмятания.

Предлагам ти това (въпреки че ти е дебела главата като гледам) - направи парите по-близо до 500 отколкото до 400 и има варианти да се вземе съвременна конфигурация, без външно видео, но и вграденото ще е по-добро от сегашното. И ще имаш възможност да надграждаш.

То верно стана баси дилемата за няма нищо.

• Автор
преди 20 часа, zlinaka написа:

Предлагам ти това (въпреки че ти е дебела главата като гледам) - направи парите по-близо до 500 отколкото до 400 и има варианти да се вземе съвременна конфигурация, без външно видео, но и вграденото ще е по-добро от сегашното. И ще имаш възможност да надграждаш.

То верно стана баси дилемата за няма нищо.

Много трудно си избирам по принцип. Няма да коментирам за картата от линка, в крйна сметка бях объркан и бях посъветван за да бъда объркан. Пподиграват ми се само.

Предлагайте и по-скъпи, защо не и конфигурация на части. При условие, че взема видео втора ръка и си ползвам сегашния хард другото да са нови части... Още не съм решил, ако въобще купувам може да е по-скъп.

преди 1 минута, Камен Петров написа:

Много трудно си избирам по принцип. Няма да коментирам за картата от линка, в крйна сметка бях объркан и бях посъветван за да бъда объркан. Пподиграват ми се само.

Предлагайте и по-скъпи, защо не и конфигурация на части. При условие, че взема видео втора ръка и си ползвам сегашния хард другото да са нови части... Още не съм решил, ако въобще купувам може да е по-скъп.

Кажи точен максимален бюджет!

Дай точни модели на това което имаш налично (твърд диск, кутия, захранване .... абе всичко)!

Извинявай ама "Ако въобще купувам" идеално се вързва с "Пподиграват ми се само".  Що хората да си губят времето с несериозни? Чесането на езици писва след третата страница.

• Автор
преди 41 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кажи точен максимален бюджет!

Дай точни модели на това което имаш налично (твърд диск, кутия, захранване .... абе всичко)!

Всичко без РАМ 2х2 ддр3 1600 и захранване delux atx 450w p4 е на 10 години. Харда е hitachi hds721050 cla scsi. РАм-та смятам да я ползвам, ако има смисъл, т.е. ако няма да бави машината да ползвам и този хард. Другото всичко няма смисъл да го споменавам за подмяна е. Т.е. ако има смисъл да си взема на части всичко останало без харда. Ако е прекалено стар и няма смисъл. нз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.