Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко виртуална РАМ памет трябва да зададем на системата?

Featured Replies

преди 14 минути, Raze написа:

Нищо подобно! Даже може да има и подобрение на производителността, ако се ползва пълния размер на системната памет.

Не си прав, но си мисли каквото си искаш. 32-битов Windows 7 адресира до 3.7GB RAM. При положение, че е с вградена видеокарта, то може да се настрои вградената видеокарта да ползва до 256MB RAM и тогава пак за операционната система остават ~ 3.7GB. 64-битовите приложения са за да се продават новите компютри, които са с повече ресурси (по мощни процесори и повече и по-бърза памет).

• Отговори 92
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Дънна платка, процесор? Влез в BIOS и виж какво е зададено като размер за памет за вграденото видео.

Нищо не е зададено там. Процесора го казах: AMD A4-3300 1,90-2,5GHz APU, дъното не го знам, ама то за какво е?

Да следвам ли стъпките в тази тема

или не?

преди 3 минути, Станислав Панайотов написа:

Не си прав, но си мисли каквото си искаш. 32-битов Windows 7 адресира до 3.7GB RAM. При положение, че е с вградена видеокарта, то може да се настрои вградената видеокарта да ползва до 256MB RAM и тогава пак за операционната система остават ~ 3.7GB. 64-битовите приложения са за да се продават новите компютри, които са с повече ресурси (по мощни процесори и повече и по-бърза памет).

Сега ще инсталирам един 32 битов windows 7 на виртуалната машина, ще и задам 4 GB RAM и ще ти покажа използваната памет от системата, ако искаш и някой бенчмарк мога да пусна, да видиш, че няма разлика. Разлика ще има единствено в размера на използваната памет и евентуално подобрение на работата на 64 битовата ОС от това. А 64 битови процесори има за масовия потребител от много години, още от както amd изобретиха athlon 64, иначе и много преди това:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing

Провери и каква е разликата между 64 и 32 битов процесор и ОС, преди да изръсиш поредния бисер.

• Автор

Кажете има ли смисъл да пипам swap file-a или да го оставя на автоматичен режим?

преди 8 минути, ARMAX написа:

Нищо не е зададено там. Процесора го казах: AMD A4-3300 1,90-2,5GHz APU, дъното не го знам, ама то за какво е?

Да следвам ли стъпките в тази тема

или не?

Задай постоянен размер на виртуалната памет, примерно 4 GB, но не очаквай разлика в производителността, особено с бавния си диск и малкото системна памет. Казах ти как да си "увеличиш" паметта, това са ти единствените варианти, а най-добре е да добавиш още поне толкова и да си инсталираш 64 битова ОС.

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

@Raze не си губи времето, все пак тук има експерти с над 30 инсталации на Win, къде си ти, къде съм аз, а ТЕ ...

Брат, спри да се ебаваш. :D Просто при мен беше така, явно нещо е имало, както и да е. Питам за последен път трябва ли да пипам swap файла или да го оставя на автоматичен?

преди 1 минута, ARMAX написа:

Кажете има ли смисъл да пипам swap file-a или да го оставя на автоматичен режим?

Единственото което има смисъл за мен е да си сложиш Win 7 (8.1) x64, а за човек който твърди, че знае как се оптимизира и конфигурира една OS питането ти е ... а за дъното ... (просто ще замълча).

Въпреки всичко ако си сериозен и искаш наистина да свършиш нещо и почне да има истински диалог - аз съм готов да помогна с каквото мога (иначе ми е като Петък).

Брат, спри да се ебаваш. :D Просто при мен беше така, явно нещо е имало, както и да е. Питам за последен път трябва ли да пипам swap файла или да го оставя на автоматичен?

Нали ти отговорих?

преди 3 минути, Raze написа:

Задай постоянен размер на виртуалната памет, примерно 4 GB, но не очаквай разлика в производителността, особено с бавния си диск и малкото системна памет. Казах ти как да си "увеличиш" паметта, това са ти единствените варианти, а най-добре е да добавиш още поне толкова и да си инсталираш 64 битова ОС.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Добре, благодаря за отговора. Значи ще го сложа на 4Гб виртуална РАМ и като си ъпдейтна с още 4гб рам памет нов Уин, който да е 64 бита.

Брато ти ли си? Как си се маскирал, не те познах ....

Имало е - викат му Windows 10 - котвата на слабия хардуер, недоразумението на M$ ... :) а и ако нищо не си барнал по него логично е да се държи така.

• Автор

Добре да питам само: Кой Уин е по-лек 7 или 8.1? А ако е на classic theme Windows 7 ще върви ли еднакво като 8.1?

Извинете, ако е тъп въпроса.

За дънната платка те питам, понеже не можеш да разбереш дали може и как да промениш размера на ползваната от видеокартат памет. Модела може да го провериш със софтуера като "speccy", "aida64", "hwinfo64" и други подобни. Дай десен бутон на десктопа - screen resolution/advanced settings/adapter information и качи снимка.

• Автор

За дънната платка те питам, понеже не можеш да разбереш дали може и как да промениш размера на ползваната от видеокартат памет. Модела може да го провериш със софтуера като "speccy", "aida64", "hwinfo64" и други подобни. Дай десен бутон на десктопа - screen resolution/advanced settings/adapter information и качи снимка.

Ето ти за Видео картата: http://prntscr.com/o91glr

8,1 има по-оптимизирано ядро от 7, но тъй като в 8,1 по-подразбиране има телеметрия и повече излишни неща който не е ясно дали ти махаш - залагам на 7-цата.

От любопитство - какво правиш с superfetch?

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

8,1 има по-оптимизирано ядро от 7, но тъй като в 8,1 по-подразбиране има телеметрия и повече излишни неща който не е ясно дали ти махаш - залагам на 7-цата.

От любопитство - какво правиш с superfetch?

Нито знам какво е това, нито го ползвам.

Видеокартата ти използва 1.5 GB от системната памет, затова можеш да ползваш толкова малко.

Дъното е Hewlett-Packard 168B (Socket FS1).

Добре, а кото взима от рам памета гигабайти, то това подобрява ли fps-са?

Добре, а това http://prntscr.com/o91mrw какво ще рече? ЧЕ имам 2 видео карти?

преди 33 минути, Станислав Панайотов написа:

Ето и за теб: 32 битов windows при зададени 4 GB RAM, адресира точно 3.00 GB. Разлика в използваната памет е около 100 МB при нищо излишно отворено или заредено в паметта, което не мисля, че е от особено значение:

http://www.prikachi.com/images.php?images/802/9599802I.jpg

преди 4 минути, ARMAX написа:

Нито знам какво е това, нито го ползвам.

Дъното е Hewlett-Packard 168B (Socket FS1).

Добре, а кото взима от рам памета гигабайти, то това подобрява ли fps-са? 

НЕ!

• Автор

@Raze Добре човек, но на мен ми пише, че имам 4гб рам памет и ми пише, че само 2,23 са използваеми. Извинявай, ако не съм те разбрал. И виж тази снимка http://prntscr.com/o91mrw какво ще рече тя, че имам 2 видео карти?

Как мога да намаля споделената памер от РАМ памета ми за видео картата?

Данеби заради туй http://prntscr.com/o91rjl памета ми на видео картата е 2гб и взима от рам памета?

Защото вградената ти видеокарта е активна и ползва 1.5 GB от системната памет, от 4 като извадиш 1.5 се получава 2.5, а от тях windows и други устройства също си заделят памет, така се получава 2.23 GB, които можеш да използваш. Speccy не знам защо така ти дава видеокартите, при условие, че windows разпознава, според това, което си дал, само вграденото видео с 1.5 GB RAM памет. Имаш ли отделна видеокарта, какъв е този компютър?

• Автор

Защото вградената ти видеокарта е активна и ползва 1.5 GB от системната памет, от 4 като извадиш 1.5 се получава 2.5, а от тях windows и други устройства също си заделят памет, така се получава 2.23 GB, които можеш да използваш. Speccy не знам защо така ти дава видеокартите, при условие, че windows разпознава, според това, което си дал, само вграденото видео с 1.5 GB RAM памет. Имаш ли отделна видеокарта, какъв е този компютър?

Компютъра е лаптоп. Да ползвам явно вградената видео карта, по-добре е да ползвам външната понеже е 1гб, което е добре според мен.

Ако ползвам външната видео карта тя ще взима ли от рам памета?

Чак сега разбирам, че имам 2 видео карти и ползвам вградената.

Управлението става автоматично, щом и в BIOS нямаш опция да променяш размера на RAM паметта за видеото. Толкова RAM памет е задал производителя да се ползва от вградената видеокарта. Инсталирай още RAM памет щом може, 64 битова ОС и това е, което можеш да направиш. Отделната видеокарта се активира при нужда или би трябвало ръчно да можеш да зададеш през контролния панел на amd кои приложения да я ползват.

• Автор

Управлението става автоматично, щом и в BIOS нямаш опция да променяш размера на RAM паметта за видеото. Толкова RAM памет е задал производителя да се ползва от вградената видеокарта. Инсталирай още RAM памет щом може, 64 битова ОС и това е, което можеш да направиш. Отделната видеокарта се активира при нужда или би трябвало ръчно да можеш да зададеш през контролния панел на amd кои приложения да я ползват.

Да, имам програма от драйвърите на AMD-то да избера какъв режим да върви играта от Switchable graphics. (така се казва опцията) Може ли д аползвам само външната видео карта, която е по-силна, но да ползвам само нея? НЕ съм гледал в BIOS-a дали мога да намаля памета на вградената видео карта. Но може да проверя сега.

А преди малко каза, че нямаш такава опция? Аз още от началото на темата ти казах да видиш това и да го зададеш на минимум, но ти само разтягаш локуми. И да ползваш само отделната видеокарта, вградената няма как да я деактивираш, тя пак ще си работи и използва рерурси, понеже е основен видео процесор, другата е един вид като спомагателна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.