Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко виртуална РАМ памет трябва да зададем на системата?

Featured Replies

преди 2 минути, Raze написа:

Хайде бе? По-скоро на този лаптоп, според автора, това не може да се променя в BIOS! Сега не ме карай да ти качвам снимки от BIOS на моя лаптоп с различни настройки за размера на паметта за видеокартата и как това се отразява на използваемата системна памет. Казах ти, като не знаеш, недей да спориш и да спамиш!

Е нали говорм за лаптопа на питащия не за твоя?! 

• Отговори 92
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво значи "BIOS е UEFI", ако изглежда по даден начин? Искаш ли да ти пратя снимка на 2 биоса, които могат да са UEFI и единия е графичен, другия не е? Това как изглежда даден БИОС не е гаранция дали ще поддържа UEFI boot или не! Тази вечер само философи сте се събрали тук....

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Е нали говорм за лаптопа на питащия не за твоя?! 

Имаш ли идея изобщо за какво пишеш, казах ти спри с глупостите си!

Темата е уникална,съдържанието също.........ако използвахте знаците на глухонемите сигурно щеше да има повече ефект!:cantbelieve:
Съгласен! Горещо препоръчвам … жестомимичен превод в ефир!

И бати лаптопа..............на вградено видео 1,5 гб РАМ ...........за къф чеп му е толкова на тоя чип дето ,чеп за зеле не става от него :) 

преди 9 часа, jhoro написа:

Има си цяла тема по въпроса. Вярно, че е старичка, но я намирам за актуална.

Това описание има някои спорни моменти:
1. Абсолютно непрепоръчително е на механичен диск да се прави допълнителен на системния дял за виртуална памет - това ще спъне системата! pagefile.sys се разполага на дял на друг диск при наличност! Желателно е делът за този файл да е във FAT32 формат.
2. Размерът на файла - от препоръчаната от системата размер до:
- същия размер, ако не се ползват програми лакоми за памет
- 1,5х размера на иннсталираната RAM памет.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Само стигнах до cpu AMD в комбинация с ATI видео чип........................стана прекалено за моите разбирания:) 

преди 15 минути, Ивайло Димов написа:

на вградено видео 1,5 гб РАМ

Имам саъмнение, че става дума за древна машина и тия 1,5GB са Hardware reserved. Т.е. проблем на BIOS.
Авторе, покажи снимка на диспечера на задачи в раздел Performance, Memory
Снимката да не е на цял екран и да се вижда всичката инфоеррмация в десния панел
Пример:

Snap9.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Тя е древна ве батка ........АМД дуал  тва е от 2008-9 май пробук серията .ВЕднъж чистих подобен,няква ужасия е за обслужване,разхвърля се целия .Не знам дали няма биос обновление ,тая резервирана памет е недомислица .Поредната машина ,крайно малоумно направена и небалансирана .

Имам саъмнение, че става дума за древна машина и тия 1,5GB са Hardware reserved. Т.е. проблем на BIOS.

Че е древна - древна е.
Но моят лаптоп - Acer 7715Z - е с видеокарта Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD и заделя много по-малко RAM от наличните 3 GB.

Това при положение,че доколкото видях има и външна карта с 1гб памет!Защо не може да се ползва така и не разбрах,освен отдавна да си е заминала,но автора да е пропуснал този момент.......

преди 6 минути, jhoro написа:

Че е древна - древна е.
Но моят лаптоп - Acer 7715Z - е с видеокарта Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD и заделя много по-малко RAM от наличните 3 GB.

64 мб ..........мисля ..........моя нейде толкова 

Той тоя лаптоп не е ли само с една видео карта ве :) .............кви 2 приказвате 

преди 7 часа, ARMAX написа:

Компютъра е лаптоп. Да ползвам явно вградената видео карта, по-добре е да ползвам външната понеже е 1гб, което е добре според мен.

Ако ползвам външната видео карта тя ще взима ли от рам памета?

Чак сега разбирам, че имам 2 видео карти и ползвам вградената.

Две уж има,за по-сигурно!

Ти в ролята на адвокат/представител ли се изживяваш?
Аз искам друга информация - тая, за която съм попитал!

64 мб ..........мисля ........ моя нейде толкова.

Малко повече - за моята. До 384 MB.
Справка - https://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.