Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за шофиране

Featured Replies

Така или иначе ако искаш да караш кола ще трябва да се престаршиш. Иначе никога няма да предодолееш страха си. Ако не знаеш пътя може да вземеш твой познат или приятел, който да е с теб и който кара кола. 

Хайде, цели фермани изписахте. Ще свикне. След като е ръчна няма да има проблем. 250 километра са нищо. 

Аз моята я взех от Мюнхен в неясно техническо състояние, докарах я на собствен ход - над 1600 км и проблеми никакви. По принцип германските возила не остават без поддръжка. Затова попитах за TUW - моята имаше. Проблемни са тези с изтекъл над 6 месеца - тогава само на автовоз и много неясно състояние, клонящо към скрап.

току-що, Филипов написа:

Хайде, цели фермани изписахте. Ще свикне. След като е ръчна няма да има проблем. 250 километра са нищо. 

Аз моята я взех от Мюнхен в неясно техническо състояние, докарах я на собствен ход - над 1600 км и проблеми никакви. По принцип германските возила не остават без поддръжка. Затова попитах за TUW - моята имаше. Проблемни са тези с изтекъл над 6 месеца - тогава само на автовоз и много неясно състояние, клонящо към скрап.

Е ти пък не даваш да попишем малко :)

Пишете си, но вече сме на втора страница, а не е ясно марка и модел, както и други подробности. За да има и конкретни съвети. Пътят си е нормален, минавах го преди 3 седмици като ходих до Чехия. Малко по-зор е последните 60 км като се събере с търновския път преди Бяла и до Русе. Уж го ремонтираха миналата година, ама тировете са много и все бързащи.

преди 9 минути, Филипов написа:

Пишете си, но вече сме на втора страница, а не е ясно марка и модел, както и други подробности. За да има и конкретни съвети. Пътят си е нормален, минавах го преди 3 седмици като ходих до Чехия. Малко по-зор е последните 60 км като се събере с търновския път преди Бяла и до Русе. Уж го ремонтираха миналата година, ама тировете са много и все бързащи.

Така вече ще е сър. Докато разберем за какво иде реч ще се пише по 2-3 страници :)

преди 17 минути, Филипов написа:

Пишете си, но вече сме на втора страница, а не е ясно марка и модел, както и други подробности. За да има и конкретни съвети. 

Като гледам заглавието на темата и написаното в първия пост, значение имат още цвета на колата, какво е купето(седан,комби...), размера на гумите и др.

преди 6 часа, KRUGER88 написа:

или да се престраша и да карам по бавно зат тировете?

Това определено не ти препоръчвам! Шофьорите на тирове мразят това. Ако го правиш това, то минималната дистанция между тебе и тира отпред като "калинка" пред теб трябва да е минимум два тира, за да може друг тир или камион да те изпревари тебе.

Другия вариант е да не караш по първокласни пътища и магистралата, т.е. от Враца до Русе хм ... евентуален маршрут:

15 1306 137 11 52 54 5402 Е85 5001 501 5 - Това са номерата на пътищата - виж Гугъл Мап.

Успех!

п.п. Но, задължително вземи и друг човек с теб, който ако се наложи да те замени в шофирането.

Какво пък ... малко приключение не вреди ... ;) 

• Автор

Е вече съм 100% убеден че в този форум голяма част са малоумници. 99% от вас са прочели точно първия ред и до там. Колата била зле, джамбази ми я продали, колко пари щели да ми вземат за да ми я докарат, ръчните били отживелица, НИЩО ОБЩО ПО ТЕМАТА. 

Да обясня за тези безмозъчници които се интересува силно каква кола си купих, ще обясня даже колко пари ше ми вземат, че силно ви интересува.

Колата е купена от Най-добрия ми приятел в Германия който 2 години,е  карал абсолютно същия модел кола. Той ще ми я докара на собствен ход от Германия до Враца защото веднага след това си взима другата кола от там и се връща обратно, за това аз трябва да отида да си я взема до Враца. Тей че автоматично ви отговарям че ми струва 0 лева и 0 стотинки докарването. Утре мисля в 8 часа да зякуся а по някое време на обяд мисля да обядвам. Друго нещо интересува ли ви ???? Благодаря за тези които ми дадоха съвет точно какво да правя. А и да кажа имам книжка от 2008 година и нулев стаж извънградско за това и създадох темата, понеже някои ме изкараха че са ми подарили книжката. Просто думата малоумник ви приляга перфектно.

току-що, KRUGER88 написа:

Е вече съм 100% убеден че в този форум голяма част са малоумници. 99% от вас са прочели точно първия ред и до там. Колата била зле, джамбази ми я продали, колко пари щели да ми вземат за да ми я докарат, ръчните били отживелица, НИЩО ОБЩО ПО ТЕМАТА. 

Да обясня за тези безмозъчници които се интересува силно каква кола си купих, ще обясня даже колко пари ше ми вземат, че силно ви интересува.

Колата е купена от Най-добрия ми приятел в Германия който 2 години,е  карал абсолютно същия модел кола. Той ще ми я докара на собствен ход от Германия до Враца защото веднага след това си взима другата кола от там и се връща обратно, за това аз трябва да отида да си я взема до Враца. Тей че автоматично ви отговарям че ми струва 0 лева и 0 стотинки докарването. Утре мисля в 8 часа да зякуся а по някое време на обяд мисля да обядвам. Друго нещо интересува ли ви ???? Благодаря за тези които ми дадоха съвет точно какво да правя. А и да кажа имам книжка от 2008 година и нулев стаж извънградско за това и създадох темата, понеже някои ме изкараха че са ми подарили книжката. Просто думата малоумник ви приляга перфектно.

Не се ядосвай. Това е форум. Всеки има право да се изкаже. Но трябва да предодолееш страха си и да караш. Аз съм бил два пъти в твоето положение, затова ти дадох и този съвет.

преди 4 минути, KRUGER88 написа:

Не си прав, но бъди жив и здрав!

преди 20 часа, Yvan Sergeеv написа:

само в страните от четвъртия свят още знаят какво е ръчка

навсякъде са на автоматични скорости по читавите държави 

Само джендъри карат автоматици

преди 15 часа, KRUGER88 написа:

ръчните били отживелица, НИЩО ОБЩО ПО ТЕМАТА. 

сори че са те прееебали с ръчни

и са ти пробутали боклука на европа .

са кажи че е дизел 

Е толкова ли нямаш някой приятел, с който да вземете колата, че чак тема във форум си пуснал - егати драмите братче, за свръхелементарни положения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.