Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за флашка ADATA UV150, 32GB, USB 3.1

Featured Replies

Питането ми е за въпросната флашка дали има проблем с нея или компютъра прави нещо.Като копирам файлове от нея към компютъра си върви гладко и копира бързо,но обратно от комп. към нея първо мисли определено време докато почне копирането,после тръгва за 5-6 секунди,спира пак за толкова и това    се повтаря докато се копират файловете.USB 3.0  са на компютъра.Уиндос8.1,но и на другият комп. с Уиндос10 същото е положението.Това е флашката https://www.emag.bg/usb-pamet-adata-uv150-32gb-usb-3-1-cherna-auv150-32g-rbk/pd/DFM833BBM/

В свойствата на флашката зададено ли е бързо премахване? Ако да - превключи на Производителност.

Ефектът се дължи на това, че скоростта на запис на флашките е сравнително ниска, тъй че тогава записваният файл се прочита бързо от хард диска (част от файла), кешира се и започва записа върху флашката, което отнема повече време (около 5-6 пъти повече от това за хард диска). След този частичен запис се прави същото със следащата част от файла и т.н.

това са глупости няма никакъв кеш върху флашката, колкото за бързо премахване, то по подразбиране е изключено във всяка версия на win. просто са направили флашката бърза на четене за сметка на записа. примерно флашките на които идва windows са направени read only, но при отключване се вижда че скоростта на запис е 2-3мб/с а скоростта на четене няколко пъти по-голяма... идеята да се прави това е че обикновено нещо се записва веднъж и после се ползва на различни компютри

https://hardwarebg.com/30181-a-data-uv150-32gb/3/

моят самсунг 64гб работи по същия начин - писане около 22мб/с четене до 110мб/с. има флашки които имат почти равно големи скорости на четене и запис но са в пъти по скъпи...

преди 9 минути, the professor написа:

колкото за бързо премахване, то по подразбиране е изключено във всяка версия на win

Това е абсолютно невярно. По подразбиране политиката е тази за бързо премахване - Quick Removal (default)!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, DarkEdge написа:

Това е абсолютно невярно. По подразбиране политиката е тази за бързо премахване - Quick Removal (default)!

и затова на следващото вкарване иска да провери за грешки...

Скоростта на четене е 2.25 пъти по-висока от скоростта на запис, нормално е това бавене. Спецификации намирам тук за по-големия размер:

https://most.bg/128gb-usb3-0-uv150-adata.html

За по-малкия не пише, но параметрите ще са същите или по-ниски. Между другото цената е почти 2 пъти по-ниска, от тази, която си платил на промоция, въпреки че няма наличност:

https://most.bg/32gb-usb3-0-uv150-adata.html

Ето и още по-евтин магазин, в който я има:

https://megamag.bg/216897/32gb-usb30-uv150-adata

Не са еднакви - на емаг е USB 3.1 (поне така пише и на снимката), а на megamag е USB 3.0

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сериозно ли мислиш така? Модела е един, даже в сайта на ADATA го дават USB 3.2. Реално за тези скорости, които предлага, няма никакво значение, те дори половината на USB 3.0 не достигат, да не говорим за повече:

https://www.adata.com/us/feature/214

https://www.adata.com/en/USB-Flash-Drives/std/

Възможно е някои по-стари партиди да са ги означавали USB 3.1, но поне в официалния сайт не се намират такива.

преди 39 минути, the professor написа:

и затова на следващото вкарване иска да провери за грешки...

Пълни глупости! Ако е извлечена подобаващо, това много трудно ще се случи. Но защо отместваш тезата?

res_474e143dd9c0bad9c77663767a062219_450x450_prb1.jpg.40c37fd1d823c1a9f032c4b958d8b66c.jpgmost_603.jpg.6e111a62ca35484c27d77663aa763f28.jpg

преди 3 часа, DarkEdge написа:

В свойствата на флашката зададено ли е бързо премахване? Ако да - превключи на Производителност.

Това не променя нищо,но задължава винаги да се изполва ръчно премахване на флашката от компютъра.Т.е. при неправилно изваждане,може да я скапе по-лесно. Има нещо в ундоус 10,което причинява това забавяне,аз съм се опитвал да го открия,но не става.Скороста на копиране във флашката,постоянно пада до нула,чака няколко секунди и пак се вдига и така до края.Интересно се получава когато се копират повече файлове и се постави някой от тях на пауза.В смисъл,ако средната обща скорост на копиране е да речем 10 мб/с ,като се възобнови спряният от пауза,скороста на копиране му се вдига до 30 или 40мб/с ,за няколко секунди,после пада пак до 10 мб/с.През тези секунди,успява да копира почти половин филм.При уиндоус 7,същата флашка копираше без забавяне,без спирания по време на самото копиране и без такова мислене(те го пишат изчисление),когото стартираш първоначално процеса.Ще се радвам ,ако някой е открил решение да го сподели.

Здравейте !

Четох темата и ще изкажа моето мнение , без да е ангажиращо .

Флашките са си флашки и са безброй случаите в които ги описват като USB 3, 3.1, 3. не знам какво си . 2/3 от случаите скоростта на трансфер си е такава каквато и на флашка USB 2.

Имам поне 20-30 флашки какви ли не марки и модификации , на едни компютри трансферират по-бързо на други по-бавно . Това се дължи не винаги и само на хардуера на самите машини , но и на работещия върху тях приложен софтуер - антивирусни , сканери , множество стартирани със системата процеси и програми .

При Win 10 вече доста пъти забелязвах аномалии с копирането , независимо какви флашки се използват и в какви портове са вкарани . Има доста дискусии по какви ли не форуми , но перманентно решение и точно обяснение на проблема няма .

Опитай да е форматираш на NTFS или exFAT, и виж как се държи, като скорости.

Знай, че не exFAT е възможно е, да не се чете от някой устройства, като Телевизори, mp3 плеъри и прочие.

В къщи имам една по стара флаш памет, мисля че А–DATA USB 2.0 (32 GB), скоростта на четене е толкова ниска че Full HD, филм накъсва на Android TV Box.

преди 38 минути, oic написа:

Опитай да е форматираш на NTFS или exFAT, и виж как се държи, като скорости.

Знай, че не exFAT е възможно е, да не се чете от някой устройства, като Телевизори, mp3 плеъри и прочие.

Имам флашка 70 гб,която е форматирана по подразбиране на exFAT.Чете се бързо,но записването в нея е със същия проблем.Вдига скорост,после пада до нула,чака няколко секунди и пак продължава,като това се повтаря до края.На всичко отгоре,когато файла вече се е записал(показва че оставащите мб. са нула),оставащо време е 5 секунди,което стои така понякога повече от 30 секунди.Това е някакво допълнително задържане от системата.

• Автор
преди 5 часа, Raze написа:

Скоростта на четене е 2.25 пъти по-висока от скоростта на запис, нормално е това бавене. Спецификации намирам тук за по-големия размер:

https://most.bg/128gb-usb3-0-uv150-adata.html

За по-малкия не пише, но параметрите ще са същите или по-ниски. Между другото цената е почти 2 пъти по-ниска, от тази, която си платил на промоция, въпреки че няма наличност:

https://most.bg/32gb-usb3-0-uv150-adata.html

Ето и още по-евтин магазин, в който я има:

https://megamag.bg/216897/32gb-usb30-uv150-adata

Аз я купих от Емаг преди време като имаше промоция  и даже с безплатна доставка.За 8. 90лв я взех и ми я донесоха във вкъщи даже.Форматирана е на  NTFS

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Имам флашка 70 гб,която е форматирана по подразбиране на exFAT.Чете се бързо,но записването в нея е със същия проблем.Вдига скорост,после пада до нула,чака няколко секунди и пак продължава,като това се повтаря до края.На всичко отгоре,когато файла вече се е записал(показва че оставащите мб. са нула),оставащо време е 5 секунди,което стои така понякога повече от 30 секунди.Това е някакво допълнително задържане от системата.

Точно това прави тази флашка,както го описваш.Но го прави и на Уиндос8.1.Значи  не трябва да е от Уиндоса.Имам две други флашки 16гб на 3.0 ,при тях това не го правят и двата ми компютъра.Копират си спокойно от комп. и обратно без да спират така както тази.

преди 7 часа, SIMO70 написа:

Точно това прави тази флашка,както го описваш.Но го прави и на Уиндос8.1.Значи  не трябва да е от уиндоуса .

На уидоус 7 въобще не ми правят такива номера.Просто следващите версии са им по зле.Имам 5 различни модела флашки и на всички е едно и също.Затова мисля,че има нещо,което бави този процес в Уиндоус 10.

• 5 месеца по-късно...

Купих си тези дни чисто нова флашка Data Traveler 3.0 .Копирането в нея пак е с този проблем.Скороста вдига 25 мб.с., след 2-3 секунди започва да пада до 0,задържа една секунда и пак вдига до 25 мб.с. Този цикъл се повтаря,докато свърши копирането.Лаптопа е Lenovo Ideapad 330S-15IKBR, 15.6"HD, Intel® Core™ i7-8550U, 8 GB RAM, 1 TB HDD  а системата е обновена,актуализирана този месец-уиндоус 10 версия 1909.Някой откри ли решение или това ще си стои като поредния фал на десятката(с предишната версия 1903 беше пак така)?

Пробвай с някое друго приложение да копираш - примерно total commander. Windows и на мен ми е правил проблеми от локални дискове - тръгвам да копирам нещо с по-голям обем - папка с много файлове и папки вътре и след известно време скорост 0 и не тръгва. 2-3 пъти пробвах все така - спира. С total commander всичко се копира нормално.

Копирам филми на тази флашка,за гледане през телевизор.Иначе примерно 3 гв, за 2 минути се копират.Което означава,че по време,все едно няма спиране.Може просто информацията,която излиза долу в прозореца на копиране да не е вярна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.