Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ооо, много се радвам, че Марто е вкарал! :wors:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 111,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Драматичните събития в Ливърпул са ключови за бъдещето на Бенитес

Публикувано изображение

Четвъртък 21 ноември. Англия тъкмо е отпаднала от еврофиналите в Австрия и Швейцария, след унизителна загуба от Хърватия. Клубните отбори обаче вече се подготвят за поредния кръг от Премиър лийг. Рафаел Бенитес влиза в залата за пресконференции в базата на своя Ливърпул "Мелууд", за да направи традиционното си изказване преди двубоя с Нюкасъл от Висшата лига. За разлика от обикновено, той е в мрачно настроение и отговаря на почти всеки въпрос на журналистите по един и същи начин: "Както винаги, аз съм концентриран само върху тренирането и подготвянето на моя тим." Дори по теми нямащи нищо общо с тренировките, испанецът продължава да повтаря заучената фраза. Стига се дори дотам, че името на Бенитес е свързано с овакантения пост на английския национален отбор. Пресконференцията на Рафа веднага става основна тема на материалите на електронните медии (а по-късно и във вестниците, но вече с развитие), което предизвиква бърз отговор отвъд океана. На официалния сайт на мърсисайдци се появява прессъобщение от страна на Джордж Жилет и Том Хикс.

Публикувано изображение

"Направихме сериозна инвестиция в играчи през лятото и искаме повече от всичко този тим да побеждава. Предстоят ни няколко много важни мача и трябва да се концентрираме върху това да извлечем най-доброто от играчите, с които разполагаме в отбора. Оставяме разговорите за нови попълнения и продажба на футболисти за момента, когато дойдем в Англия през декември. Тогава ще седнем с мениджъра и ще проведем разговор с него", гласеше съобщението. От него става ясно, че Жилет и Хикс са крайно напрегнати от изказването на Бенитес, за да му отговорят толкова скоростно. Освен това, с подобно изказване те затвърждават позицията си, която явно са изразили в личен разговор с треньора - "Концентрирай се върху извличането на най-доброто от играчите, които имаме и не мисли за трансфери сега." Тоест - на блъфа на треньора се отговаря с друг блъф. Както всички добри картоиграчи обаче знаят, блъфирането е похват, който може да бъде използван многократно. Но колкото повече продължава то, толкова по-голям става залогът. В случая този залог не може да бъде по-голям - бъдещето на Ливърпул.

Публикувано изображение

Какво се случи след това? Ливърпул показа невероятна игра срещу един от противниците, които бяха считани за най-сериозни преди началото на сезона. Възползвайки се от слабостите на съперника, възпитаниците на Бенитес разкъсаха Нюкасъл и победиха с класическото 3:0 на "Сейнт Джеймсис Парк", като пропуснаха да гонаправят и с дори по-изразителен резултат. С това испанският мениджър взе важен коз в играта на нерви със собствениците на клуба си. След двубоя той излезе с ново скандално изказване. Облечен в анцуг на клуба, вместо с официален костюм Рафа заяви: "Собствениците трябва да разберат, че трансферният прозорец е различен от драфта в САЩ. Тук футболът е страст. Всички се опитват да правят най-доброто за своя клуб. Те също се опитват да направят най-доброто, но трябва да разберат, че когато кажа, че някои играчи са свободни сега и можем да ги вземем без проблеми и това ще подобри нашия отбор, трябва да се действа бързо, за да не бъдат изпуснати те. Знам, че собствениците са щастливи от победата, ние също сме. Но най-важното е, че феновете са щастливи - сами видяхте каква бе атмосферата в гостуващия сектор днес."

Публикувано изображение

Ясно показвайки, че има феновете на своя страна, Бенитес изрази увереност, че е в силната позиция. Днес стана ясна и последната неразкрита част от скандала между него и американците. Жилет и Хикс са назначили изпълнителния директор Рик Пари за отговорник по трансферите. Това със сигурност не се е харесало на Рафа, но едва ли може да бъде непреодолима за него пречека, каквато бе за Мартин Йол работата с Деймиън Комъли например. И до момента Рафа и Пари работеха съвместно при взимането на нови футболисти на "Анфийлд", така че е немислимо Рик да не се вслушва в мнението на испанския си мениджър (или треньор) по отношение на това кого да привлича занапред.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Днес обаче популярният в Ливърпул журналист Крис Браскоум, който дълги години отговаря за отразяването на всичко случващо се на "Анфийлд", взриви медийното пространство в Англия,като обяви със статия в News of the World, че Бенитес е сигурен пътник и на негово място идва Моуриньо. От човек, който отдавна има достъп до вътрешна информация в клуба, такава статия не може да бъде пренебрегната като обичайния слух на жълтото издание. Въпреки това е трудно да се приеме, че още през януари може да стане факт подобна сделка. Бенитес вече обяви, че няма сам да напусне Ливърпул, защото обича клуба и феновете му. Това означава, че трябва да бъде уволнен, за което да му бъде изплатена неустойка в размер на 6 милиона паунда. За да дойде Моуриньо пък трябват нови 17 милиона от британската валута, тъй като португалецът ще изгуби точно такава сума от договора си с Челси, ако подпише с друг английски клуб до края на сезона.

Публикувано изображение

Така че доста по-вероятно е сега Бенитес да получи исканата от него сума за трансфери от страна на своите преки ръководители. Това ще бъде поредният силен коз в ръцете на американците в края на сезона, когато те ще имат пълното право да кажат, че не могат да разчитат на Рафа да направи отбора шампион, след като в два трансферни прозореца той не е взел точните играчи, въпреки че е разполагал с цялата финансова мощ, която е искал. Ако отборът обаче се пребори за голям трофей в края на сезона (Титлата в Англия или Шампионската лига) , то тогава бъдещето на Ливърпул почти сигурно ще е подчинено изцяло на "Рафалюцията"....

sportal

Любопитно четиво, но на "Анфилд" смяната на треньорите не е често явление, това всъщност важи за почти всички клубове на Острова. Нормално е Жилет и Хикс да искат бърза възвращаемост на вложените пари, но очевидно не са наясно за какво точно са си дали милионите - покупката на клуб като Ливърпул не е поредната инвестиция, от която можеш да се освободиш току тъй. Вероятно и строителството на новия клубен стадион "Стенли парк" ще отнеме страшно много пари, но това е нормално с оглед на перспективите пред клуба. Не знам и доколко този журналист е вътре в нещата, но едва ли точно Моуриньо ще поеме отбора, а и съвсем не съм сигурен, че Бенитес е по-слаб като треньор, тъкмо напротив. Да не забравяме, че испанецът успя точно там, където и португалецът спечели, пък макар и с друг отбор. Бенитес успя за 3 години да участва в 2 финала за ШЛ и спечели единия, малко ли е? Все пак, има и други мераклии за спечелването на КЕШ. За мен проблемите на червения тим се свеждат до липсата на достатъчно като количество качествени защитници, а това едва ли е чак толкова трудно решим проблем. Вярно, че тази година отборът не върви добре, макар че постигна някои впечатляващи резултати - титлата бавно, но сигурно се изплъзва и ще са нужни свръхусилия за спечелването й, не мисля, че и тази година ще се получи; класирането за директните елиминации в ШЛ също е под въпрос.

• Автор

За мен проблемите на червения тим се свеждат до липсата на достатъчно като количество качествени защитници, а това едва ли е чак толкова трудно решим проблем.

Ето тва е .... просто трябва сега Рафа да даде малко парички за талантлив и надежден , МЛАД защитник . Мисля ,че на другите постове Мърсисайдци са добре :speak:

• Автор

Хуанде Рамос иска трима нови през зимата

Публикувано изображение

Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос иска да привлече поне три нови попълнения през зимната пауза, които да стабилизират играта на тима. В момента "шпорите" са в сериозна криза и дори идването на испанеца на мястото на Мартин Йол не можа да върне увереността на играчите. Отборът е много близо до зоната на изпадащите, след като загуби последния си мач срещу Бирмингам с 2:3.

Засега не е ясно точно кои играчи е набелязал Рамос, но те ще бъдат на постовете вратар, централен защитник и дефанзивен полузащитник.

gol.bg

• Автор

Мадейски отваря кесията за трансфери

Публикувано изображение

Собственикът на Рединг Джон Мадейски обяви, че ще осигури нужните пари за солидна селекция в тима през зимния трансферен прозорец.

Отборът на Рединг, който миналия сезон бе на косъм от класиране в евротурнирите, през този сезон се представя отчайващо и е само на три точки от зоната на изпадащите.

Това положение не се харесва никак на амбициозния Мадейски, който иска тимът му да бъде константна величина в Премиършип. Заради това той е готов да вложи нужните инвестиции в нови футболисти, които да вдигнат класата на състава.

gol.bg

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Централен защитник е нужен на Тотнъм от доста време...От както Кинг не е играл...защитата е в лошо състояние!

• Автор

Централен защитник е нужен на Тотнъм от доста време...От както Кинг не е играл...защитата е в лошо състояние!

Съгласен съм с теб . Също обаче мисля ,че се нуждаят от един свестен плеймейкър и един атакуващ халф ...

Съгласен съм с теб . Също обаче мисля ,че се нуждаят от един свестен плеймейкър и един атакуващ халф ...

Всичко, което казвате е вярно и се присъединявам към вас, но май първо Тотнъм се нуждае от промяна на мисленето - шумно афишираните амбиции за участие в ШЛ още от времето на Йол се превърнаха в жестока битка за оцеляване в елита. Всички дружно плюхме Йол - махнаха го, сега дойде Рамос - същата история, отборът не помръдна в класирането и драпа да остане над чертата. Какво следва по нататък?
  • Автор

Всичко, което казвате е вярно и се присъединявам към вас, но май първо Тотнъм се нуждае от промяна на мисленето - шумно афишираните амбиции за участие в ШЛ още от времето на Йол се превърнаха в жестока битка за оцеляване в елита. Всички дружно плюхме Йол - махнаха го, сега дойде Рамос - същата история, отборът не помръдна в класирането и драпа да остане над чертата. Какво следва по нататък?

Така е .. някакси нещо в начина на управление на Тотнъм от ръководството куца ... Явно Йол не е бил виновен обаче . Аз не очаквах и някаква промяна след идването на Хуанде Рамос - първо не съм сигурен дали наистина е един добър треньор или просто в Севиля случи на прекрасни футболисти , а и , за да промени нещо като че ли му трябва повече време .

Разбира се,че му трябва време на човека.А това за изпадането си го избийте от главите - Тотнъм не е отбор,който може да изпадне. До няколко седмици ще има коренна промяна в играта на момчетата. В момента Тотнъм са уникални каръци - всеки втори мач им вземат точки с неспасяеми голове в последната минута,контузените футболисти са колкото един титулярен състав - дефакто почти цялата им титулярна защита лекува тежки контузии. Всеки мач се правят геройски усилия да се нареди някаква що-годе читава защита,и виждате какво става. Веднъж да се завърни в игра Ледли Кинг,и защитата ще живне. Е,може би ще е добре да вземат един добър централен защитник за всеки случай,предвид постоянните контузии...За мен дефанзивен халф не е необходим - Хъдълстън и Зокора са точно такива,и вършат добра работа. По-скоро е необходим градивен халф,който да прави играта на отбора,да раздава пасове,да гради атаките. Точно това липсва в момента в Тотнъм и е видно колко често се налага Бербатов и Кийн да се връщат назад и да изнасят топката в предни позиции. Конкретно за Рамос мисля,че той е един много класен треньор,и ще постигне успехи с Тотнъм. Все пак тази година продължаваме да се състезаваме в още 3 турнира - УЕФА къп,ФА къп,и Купата на лигата. Нищо чудно да вземем някой от тях. А с привличането на 2-3 класни футболиста през зимния прозорец,проблемите ще бъдат решени.

С две думи - оптимист cъм за развитието на отбора. ;)

Публикувано изображение

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Дано след привличането на някой класен футболист да живнат...Шпорите винаги са ми били симпатични...въпреки, че съм фен на МанЮ :speak:

Дано след привличането на някой класен футболист да живнат...Шпорите винаги са ми били симпатични...въпреки, че съм фен на МанЮ :P

На мен - също, нищо че съм си за Ливърпул открай време, на мен са ми симпатични всички отбори от Острова.

Разбирам оптимизма на нашия приятел WhiteHart, но не мога да кажа, че го споделям, поне по отношение на каръщината - всеки си я има, ама все е до време: мач, два, три... При шпорите говорим за несравнимо по-голям период и едва ли липсата на късмет е определяща. Сигурно ще трябва време за стабилизиране, но дали има такова?

Държа да подчертая и още нещо - всеки отбор може да изпадне при определени обстоятелства, и Тотнъм не прави изключение. Я погледнете в долните дивизии и вижте колко шампиона на Англия играят в тях, включително и един двукратен носител на КЕШ - Нотингам Форест.

Дрогба аут до февруари?

Котдивоарският нападател на Челси Дидие Дрогба може да остане извън терените поне месец, след като медицинските изследвания показаха нуждата от операция на левия менискус. Ръководството на лондончани трябва да прецени дали да оперира звездата си веднага или след натоваредната коледно-новогодишна програма. Авраам Грант ще се консултира с лекарите на тима и самия футболист и ще вземее решение в следващите няколко дни. Процедурата ще остави Дрогба извън терена поне месец. Контузията на Дрогба е получена по време на мач с националния отбор миналия месец, а оттогава нападателят играе въпреки болката. Изследванията обаче са показали, че състоянието му ще се влоши в дългосрочен план, ако продължи да играе и операцията е неизбежна.

Източник: sport1

Като стана въпрос за Тотнъм,ще цитирам мнение на анонимен потребител в един БГ спортен форум,което страшно ми хареса:

Проблемите на Шпорите не идват от треньора, а от ръководството - основно от Даниел Леви и Борда на директорите, донякъде вина има и Дамиен Комоли, поради това, че искаше да угоди на Борда и да търгува с персперкивни играчи като Юнес Кабул например (а тези млади играчи не са готови в пълна степен за Вишата лига). Мартин Йол според мен никак не е лош треньор, но чак пък да се сравнява с Мауриня е безмислено, все пак Йол има една единствена купа в Холандия, докато Ж.М. преди идването си в Челси вече беше треньор от световен мащаб. Сегашния Рамос е нещо съвсем различно, той има манталитета на победител, дано само желанието му да играе красив футбол не му изиграе лоша шега! ;) , поради това, че и Шпорите са изповядвали винаги такава концепция за играта си - атрактивен футбол, открит футбол, ... с какъвто в днешно време трудно се печелят точки ... И все пак, Тотнъм има четвъртия по големина фен-съппорт в Англия, 2 титли, 8 купи на Англия, 3 европейски купи, .. в далечните 50-60 години на миналия век са наложили в играта нещо подобно на "тоталния футбол" в последствие наложен от Аякс, известен като схемата "push and run" .. през този отбор са минали много велики английски играчи. Та, мисълта ми е че, при такава история е логично след години на ужасен спад да последват такива на възход. А кой може да каже кое е добре в съвременния футбол - парите, алчните играчи или отбори като Саутхямптън или Лиидс които бълват млади таланти ... та, за всеки влак си има и пътници ;)

:line dance:

• Автор

Хуанде Рамос: Тотнъм се бори да не изпадне

Публикувано изображение

Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос обяви, че основната цел на „шпорите" този сезон е да се спасят от изпадане. „За съжаление това е реалността. В момента сме по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до местата даващи възможност за влизане в Европа. Трябва да се борим до последно и да спечелим колкото се може повече точки. Нашата цел е да излезем от тази тежка ситуация и след това ще може да мислим за нещо по-добро. Добрите резултати ще помогнат на футболистите да си оправят самочувствието. В момента ситуацията е много деликатна, защото сме в дъното на таблицата", сподели наставникът на Димитър Бербатов.

sportal

• Автор

Резултати от Премиършип, 16 кръг

Астън Вила - Портсмут 1:3

0:1 Гарднър (9а)

0:2 Мунтари (40)

0:3 Мунтари (61)

1:3 Бари (72д)

Челси - Съндърланд 2:0

1:0 Шевченко (23)

2:0 Лампард (74д)

Евертън - Фулъм 3:0

1:0 Якубу (51)

2:0 Якубу (62)

3:0 Якубу (79)

Манчестър Ю - Дарби К 4:1

1:0 Гигс (40)

2:0 Тевес (45)

3:0 Тевес (60)

3:1 Хауърд (76)

4:1 Роналдо (90д)

Нюкасъл - Бирмингам 2:1

0:1 Джеръм (9)

1:1 Мартинс (37д)

2:1 Бей (90)

sportal

ЕДИТ: На тренировка в петък Дрогба е получил силни болки в коляното си и в събота е опериран. В игра ще е най-рано след месец като е възможно да пропусне КАН.

• Автор

Клинсман поема Ливърпул

Публикувано изображение

Бившият национален селекционер на Германия Юрген Клинсман е основният фаворит за мениджър на Ливърпул, ако сегашният наставник на мърсисайдци Рафаел Бенитес бъде уволнен. В момента германският специалист си почива от треньорската професия в Калифорния, където живее със семейството си и според таблоида "Сън" собствениците на Ливърпул Джордж Жилет и Том Хикс са набелязали именно него за евентуален заместник на Бенитес, с когото още са скарани. В момента испанецът още се намира в силната позиция въпреки поражението от Рединг с 1:3, но евентуални провали в предстоящите важни мачове на отбора може да му костват мястото. Тогава Клинсман е основният фаворит за неговия пост.

sportal

Не мисля,че Бенитес може да бъде уволнен.Не и този сезон. А и би било голяма грешка да го махнат по средата на сезона...

Не мисля,че Бенитес може да бъде уволнен.Не и този сезон. А и би било голяма грешка да го махнат по средата на сезона...

Ако довечера Ливърпул не спечели гостуването в Марсилия, то утре наистина може да има рокади. И причината няма да е в загубата от Рединг, в Англия никой не гледа сериозно на тия неща, поне не както се гледа у нас. Но Хикс и Жилет искат бърза възвращаемост на капиталите си, евентуалният неуспех в ШЛ проваля изцяло сезона, а титлата в Англия отново се отдалечи.

Клинсман ми беше един от любимите футболисти, де да можех да кажа същото и за треньорските му способности.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.