Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Бе къде видя високомерие. На човека са му се опънали нервите, цял свят го зяпа. От много напрежение понякога мускулите се схващат или не могат да бъдат контролирани както ги искаме. Ама пообразовайте се малко преди да пишете за маратонки и партенки...

;);)

И аз съм сигурен в това, но едва ли ще се намери толкова луд купувач. Фергюсън е от малцината гениални треньори, но и те правят грешки.

И друго - вярно е, че дузпи са пропускали всички, а ще продължат да го правят, историята дава безброй примери как точно най-добрите пропускат решителните дузпи. Но малцина от тях са си позволявали такова високомерие и пренебрежение, с които Бербатов изрита топката към вратата снощи, та не бих се учудил, ако след мача в съблекалнята на Юнайтед е имало "случайно" полетели маратонки.

Значи не са ти ясни тънкостите на "игрите" европейски. Нещо като трабанистът Соломон Паси тръгнал за НАТО, но 6-ца не му писаха...

:PПубликувано изображение

Винаги другите ни са виновни,винаги ни подценяват,винаги знаем за 6,но ни пишат 4 щот сме българи...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 112,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи не са ти ясни тънкостите на "игрите" европейски...

С удоволствие ще изслушам обясненията ти по въпроса, дано ни ги представиш популярно. Не знам що за сляпа фенщина е това да се казва на бялото черно и обратно. Те тия на Острова от небето са паднали, то така излиза.

Ливърпул - Арсенал 4:4 Това беше най-добрия мач който съм гледал тази година.Другия е Челси-Ливърпул за ШЛ. :whist:

Ман.Юн. - Ливърпул - 1-4 Ман.Юн - Астън Вила 3-2 Ливърпул -Челси 4-4 ШЛ За това се сещам набързо....И тазвечерния спектакъл: Ливърпул - Арсенал 4-4 Чудя се има ли някой,който да твърди че английския футбол не е най-велик...

Ти да не си от кралско потекло, че говориш за себе си в първо лице, множествено число...

От Англия: Сър Алекс няма да се откаже от Бербатов

21 Април 2009, 21:41 | Football.dir.bg

Димитър Бербатов - футболист на Манчестър Юнайтед

Сн.: БГНЕС

Един от най-близките журналисти до Манчестър Юнайтед – Стюърт Матисън от "Манчестър Ивнинг Нюз" се съгласи да сподели своите впечатления от Димитър Бербатов и проблемите, които българинът има в новия си отбор, цитиран от Гонг.

Берба е сериозно критикуван на Острова заради безлично изпълнената дузпа в полуфинала за ФА Къп срещу Евертън, впоследствие загубен от Юнайтед.

Ето какво каза Матисън по въпроса: "Специално в тази ситуация (при дузпата), езикът на тялото му бе такъв, сякаш не го интересува нищо. Според мен, това е неговият стил, той винаги е бил такъв, но английските фенове предпочитат да виждат играчи, които си оставят сърцето на терена, а ако трябва да съм честен, Димитър не го прави. Той оставя впечатление като човек, който е отпуснат, който не е заинтересован. Това не е лично моето мнение, но така го виждат повечето от феновете на Манчестър Юнайтед. Те искат да виждат по-очевидно труда на футболист, който струва 30.75 милиона паунда и е рекордна покупка на клуба. Главният проблем на феновете с него е, че той е твърде отпуснат."

- Какво е вашето лично мнение за него?

"Аз го харесвам като играч, трябва да призная. Смятам, че той има чудесно докосване на топката, той внася някакъв чар в играта на Манчестър Юнайтед от време на време. Те имат достатъчно играчи, които могат да тичат непрекъснато по терена, да вършат тежката работа, като Уейн Рууни и Карлос Тевес. Но от време на време отборът се нуждае от такъв човек, който да внесе очарование в играта. За съжаление обаче, понякога това забавя играта на Манчестър Юнайтед, спира тяхното темпо, което по принцип е много високо. Но когато сър Алекс Фъргюсън купи Бербатов, той знаеше какво купува, искаше някой различен играч. Той вече имаше черноработници, имаше Рууни и Тевес, и искаше някой по-различен, който да е противоположен на тези двамата, и до известна степен го получи с Бербатов. Мисля, че ако той отбележи още няколко гола, както направи Кантона в първите си сезони, ако вкара важни попадения, хората ще са много доволни.

Ако той не бе изпортил дузпата в неделя, изобщо нямаше да обсъждаме въпроса, защото това искаме да виждаме от него. Но дузпата бе толкова слаба, че той почти си изпроси критиките".

-Рио Фърдинанд също пропусна, но не е толкова критикуван, може би именно отношението на Бербатов си оказа влияние тук?

"Да, той не успя да спечели феновете този сезон, не е вкарал достатъчно голове, за да успее да ги спечели. Той все още не е решил мачове, за да спечели феновете на своя страна. Те искат да видят постоянство в него, а все още това го няма. Те могат да простят на Рио Фърдинанд за пропуска, защото той е защитник, той е постоянен, и един от най-добрите играчи на Манчестър Юн този сезон. Димитър за съжаление не може да се осланя на своята форма, и затова феновете скочиха срещу него, а не срещу Рио Фърдинанд. Те просто искат да виждат повече от човека, който е струвал толкова на клуба".

-Какво според вас трябва да промени Димитър, за да спечели феновете на своя страна?

Ще му бъде трудно, защото това си е неговата игра винаги. Не е нещо друго, той не е станал мързелив с годините, той винаги е бил такъв тип играч. На 27 години ще е странно да се опитва тепърва да се промени, да си промени стила на игра. Може би и феновете трябва да се променят, да се отнасят по друг начин, да разберат, че той просто е такъв играч. Трябва да разберат, че това е типът играч, който сър Алекс Фъргюсън е искал да купи. Просто трябва да го приемат.

Това, което той би могъл да направи може би е да създава впечатление, че работи малко по-усърдно, да дава впечатление, че се интересува от това, което прави. Да тича малко по-бързо, да изглежда така. Може би няма да му дойде отвътре, но трябва да е взаимно – той да работи по-здраво, а феновете да разберат, че той не е купен от сър Алекс, за да покрива всяка педя от терена. Това не е неговата работа.

- Какви са отношенията между Бербатов и останалите звезди в отбора като Рууни, Роналдо и другите?

Няма никакви проблеми, поне доколкото ние знаем. Те всички говорят само хубави неща за него. Така че не мисля, че има проблеми. Смятам, че те разбират по-добре от всички, че не можеш да имаш еднакви играчи. Ако имаш 11 клонинга, тогава не можеш да печелиш. Те знаят, че в един отбор трябва да има различни футболисти. Може би Рууни и Тевес тичат непрекъснато наоколо, за разлика от Бербатов, но въпреки това, когато Димитър направи някоя от своите магии на топката, те разбират, защо е в състава, и предполагам всички искат да виждат още и още от същото.

- А какво можете да кажете за Сър Алекс Фъргюсън? Той винаги е харесвал Бербатов, подкрепя го непрекъснато, той направи всичко възможно през лятото, за да го привлече в състава.

- Какво е отношението на Фъргюсън към Бербатов сега?

Същото като преди, смятам аз. Той ще го подкрепя винаги. Той знаеше какво е купил, и не мисля, че сега го вижда по различен начин от преди, когато Бербатов играеше в Тотнъм, Байер Леверкузен и ЦСКА София. Той познава играча, който е купил. Мисля, че може би следващия сезон, когато вече Димитър е напълно приспособен към отбора, вече ще има по-голямо влияние върху играта. Надяваме се на повече голове, на повече постоянство. Тогава всички ще са на страната на Димитър, но със сигурност сър Алекс Фъргюсън няма да се откаже от него.

Ами ето ти черно на бяло...

Публикувано изображение

С удоволствие ще изслушам обясненията ти по въпроса, дано ни ги представиш популярно. Не знам що за сляпа фенщина е това да се казва на бялото черно и обратно. Те тия на Острова от небето са паднали, то така излиза.

Добро мачле направихме с ливърпул. За съжаление слабата ни защита ни лиши от победа, но дано Венгер най-сетне се сети да вземе 2-3 нови попълнения там. Този Аршавин много добре тръгна в Англия, дано продължи и дледващия сезон така. Колкото до бербатов - Assett ти да не си му любовник/ца ? Точно така го защитаваш. Игра ли трагично в последно време ? Играе !! Дузпата беше ли сериозна ? Беше уникално несериозна !!! Какво повече тръбиш тогава ?! И тоя пример с Фъргюсън...крайно неуместен. Един мениджър винаги ще защити футболиста си ! След като Фабиански подари финал на чавски с дивотиите си, Венгер каза за него, че е световна класа. Сега получи 4 гола от ливърпул и определи представянето му като добро... А какво очакваш да каже Фъргюсън за 30 милионната си покупка ?!

Ти ревнуваш ли?

Бе ти гледаш ли мачовете или се правиш на разбирач? Ако знаеше малко повече футбол, нямаше да драскотиш по любителки...

Публикувано изображение

Колкото до бербатов - Assett ти да не си му любовник/ца ? Точно така го защитаваш. Игра ли трагично в последно време ? Играе !! Дузпата беше ли сериозна ? Беше уникално несериозна !!! Какво повече тръбиш тогава ?!

И тоя пример с Фъргюсън...крайно неуместен. Един мениджър винаги ще защити футболиста си ! След като Фабиански подари финал на чавски с дивотиите си, Венгер каза за него, че е световна класа. Сега получи 4 гола от ливърпул и определи представянето му като добро...

А какво очакваш да каже Фъргюсън за 30 милионната си покупка ?!

Аз също смятам,че трансферът на Бербатов беше грешка. Класен футболист е,но не дотам,за да играе в Юнайтед. Липсва му хъса,енергията и работоспособността,които са нужни,за да играеш в този храм на футбола. Просто самият му стил на игра е такъв - флегматичен,пестелив,с някои гениални проблясъци,които обаче не са достатъчни... И въпреки че Сър Алекс го защитава, ако Митко продължава с този си начин на игра,едва ли ще изкара дълго време в Юнайтед. А можеше да си остане в Спърс,където беше лидер и всички го носеха на ръце... Ама амбиции... Колкото до вчерашния спектакъл - нямам думи... Велик мач! Стискам палци на Ливърпул да успеят да се докопат до титлатат най-после. Заслужават го. Няма такъв дух,такава непримиримост,такова раздаване... И няма друга такава публика в Англия. При 3:4 в последните минути да слушаш как целия стадион пее "You'll never walk alone" - неописуемо... Не съм им фен,но наистина дълбоко ги уважавам...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Ти ревнуваш ли?

Бе ти гледаш ли мачовете или се правиш на разбирач? Ако знаеше малко повече футбол, нямаше да драскотиш по любителки...

ooo, успокой се, тук не съм ти конкуренция. Публикувано изображение

Колкото до вчерашния спектакъл - нямам думи... Велик мач! Стискам палци на Ливърпул да успеят да се докопат до титлатат най-после. Заслужават го. Няма такъв дух,такава непримиримост,такова раздаване... И няма друга такава публика в Англия. При 3:4 в последните минути да слушаш как целия стадион пее "You'll never walk alone" - неописуемо... Не съм им фен,но наистина дълбоко ги уважавам...

Аз съм им фен, но искаш ли да ти кажа какво точно пеех при 3:4 пред телевизионния екран... Публикувано изображение

Неописуеми са псувните в главата ми, които ако бяха видяли бял свят щях да бъда изгонен позорно от къщи посред нощ, баси.

Иначе извън майтапа ще кажа, че за поредна година красота, борбеност и раздаване на терена видяхме и се насладихме не само при момчетата от любимия ми Ливърпул, но пък и за поредна година ще стане шампион отбор с далеч по-грозна (но ефективна като резултат) игра.

Такъв е живота обаче.

Публикувано изображение

Assett, май малко се поувличаш с тона си, няма нужда от толкова патос.

Винаги съм бил, съм и ще съм против трансфера на Бербатов в Юнайтед. И не го казвам за пръв път, има предостатъчно писания с моя подпис по темата. Не мисля, че потеклото ми има връзка с темата, но не само аз я чета и не само аз не харесвам изявите на Бербатов – прави ли ти впечатление, че акцентирам не върху Бербатов, а върху изявите му?.

Така и не разбрах защо си постнал това интервю с Фергюсън като аргумент. Надявам се не очакваш шотландецът да каже нещо против себе си, нали? Ако обяви Бербатов за слаб играч (ще се въздържа от други определения), то как би могъл да си върне поне по-голяма част от дадените 30 милиона за нашенеца? И аз чета интервюта, но не съм видял треньор да не е доволен от покупките си, вероятно няма и да попадна на такива.

За Бербатов – не мога да му пиша 6, вместо откровена 2-ка, само защото е българин, след като го гледа цял свят как се влачи ходом по игрището в стремежа си да не се изцапа. Та дори и си позволява да се сърди, на кого ли? Не ми пука с какво се занимава в свободното си време, но не желая да гледам дефилиращи манекени с ръце на кръста. Плащам му (трябва ли да обяснявам как?), за да гледам сърцата игра – такава, каквато видяхме всички снощи на Анфилд. При това иде реч за капитана на националния ни отбор, който трябва да дава пример на останалите, да не говорим за малчуганите, за които е кумир. Кога ще го видим да гори в играта, тъй както го прави Уейн Руни, да речем – момчето тича неуморно по целия терен, не се срамува да се връща в помощ на защитата, върши и немалко черна работа – онази, неблагодарната.

За дузпата – как бих могъл да нарека изпълнението му, освен като пренебрежително, след като аристократично подходи към бившия вратар на собствения му клуб, той едва ли е бил там случайно? Така ли демонстративно трябва да се изпълни първата дузпа за отбора, която е от определящо значение за следващите изпълнители. И трябва да му викам „ура!”, защото бил българин, ако и да не играе както подобава. Съжалявам, но това не го възприемам. Преди години един бивш треньор на Левски – Вячеслав Грозни обвини световния империализъм за отпадането на синия отбор от евротурнирите, вече не помня срещу кого, то веднъж ли беше? Сега ти упрекваш английските медии, че имали отношение към нашия и нарочно му пишели по-ниски оценки. Това ми намирисва на шовинизъм – крайно неуместен в случая.

Ако Бербатов заиграе както би следвало, то ще го аплодирам с удоволствие, нищо че играе в основен противник на моя си отбор, но като гледам играта на нашия, едва ли скоро ще преобърна мнението си за него.

За снощния мач – неописуемо зрелище! Ей затова хората ходят по стадионите, какво ли нямаше в този мач – лудо темпо, майсторски изпълнения, красиви голове. Не е възможно при това темпо да не се правят грешки, пък макар и някои да бяха фатални. Съжалявам само, че го нямаше Джерард, той е човекът, който най-добре би се справил с временните сривове сред съотборниците си – в два поредни мача Ливърпул вкарва по 4 гола, но те не стигат за победата.

Много слаба игра на защитата, особено на Арбелоа и Аурелио, да не говорим за безобразната игра на Рейна – той снощи не успя да хване нито една отправена към врата му топка, влязоха и трите удара от засада. Испанецът е в хронично слаба форма от сума ти е време, не за пръв път се питам дали не му е време да поседи малко на пейката.

английският футбол е номер едно :ass: !!! съжелявам , харесвам бербатов , но той не е за този вид футбол :P . там хората се борят до последната секунда :tease: ... а той ;) ... вие го видяхте... :eek:

Редактирано от kike (преглед на промените)

МЮ - Тотъм: 5:2.

Петият гол е на Бербатов...

Повече коментар не е нужен...

:P:wors::beat::rap:

английският футбол е номер едно :clap: !!! съжелявам , харесвам бербатов , но той не е за този вид футбол :nono: . там хората се борят до последната секунда :P ... а той :doh: ... вие го видяхте... :)

МЮ - Тотъм: 5:2.

Петият гол е на Бербатов...

Повече коментар не е нужен...

Наистина не е нужен. Публикувано изображение Да вкарва 4-ти и 5-ти голове може и Емануел Ебуе, който струва на Арсенал точно 1 милион паунда... :)

те, това е обрат...връщаме към онзи мач 3:0 > 3:5 :P кой казваше, че последните години ставал шампион...грозно играещ отбор :)

'Ми не коментирай тогава бе, гур...

:hush:

Наистина не е нужен. Публикувано изображение Да вкарва 4-ти и 5-ти голове може и Емануел Ебуе, който струва на Арсенал точно 1 милион паунда... :wors:

Реднап: Дузпата беше грешка, Юнайтед нямаше да победи без нея

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап определи отсъдената от съдията Хауърд Уеб дузпа срещу неговия отбор като "ужасна грешка", която в последствие е коствала победата на тима му. Както е известно, вчера "шпорите" допуснаха обрат от 2:0 до 2:5 при гостуването на Манчестър Юнайтед в мач от Премиър лийг.

След като водиха с 2:0 с попадения на Дарън Бент и Лука Модрич преди почивката, възпитаниците на Реднап бяха наказани с дузпа през второто полувреме за нарушение на вратаря Аурелио Гомеш срещу Майкъл Карик. Попадението на Кристияно Роналдо вдъхна сили на "червените дяволи" и те отбелязаха още четири гола до края на мача.

"Реферът направи ужасна грешка, заяви 62-годишният Реднап. - Футболистите ми не успяха да го приемат и това в крайна сметка промени облика на целия мач. Сигурен съм, че Юнайтет нямаше да победи, ако не се беше случило нещо подобно. Според мен четвъртият съдия трябваше да погледне положението на телевизионния монитор и да се намеси. Едва ли отсъждането е направено с умисъл, но едно е сигурно - беше погрешно и се оказа повратен момент в срещата", завърши бившият мениджър на Портсмут и Уест Хем.

Дузпата беше ключът към успеха, категоричен е Евра

Левият бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра заяви веднага след успеха на неговия отбор с 5:2 срещу Тотнъм, че ранният гол през второто полувреме се е оказал решаващ. Както е известно, възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън изоставаха с 0:2 на почивката, но дузпа в 57-ата минута даде началото на обрата в мача.

"Този гол беше ключът към успеха ни, каза 27-годишният френски национал пред клубната телевизия. - Сър Алекс ни каза на почивката в съблекалнята, че ако вкараме веднъж, ще стигнем до победата и ние повярвахме в това. Всичките ми съотборници и аз знаехме, че трябва да го направим още в първите 15 минути на второто полувреме. Имахме нужда от пробуждане, а при 0:2 е трудно това да се случи. Нямаше никаква агресивност в играта ни през първата част и оставихме инициативата на Тотнъм."

Евра разкри още, че Алекс Фъргюсън е "изнесъл кратка реч" в съблекалнята, но не само това е мотивирало футболистите за обрата. "Трябва да поздравя всички фенове. Независимо, че изоставахме, те бяха с нас. Усещането беше невероятно. Феновете отново се оказаха един от най-важните фактори. Трудно е за противниковия тим да се пребори с нас, когато целият "Олд Трафорд" ни подкрепя", завърши коментара си Евра.

sportal.bg

Аз също смятам,че ако не беше тази смешна дузпа,мачът щеше да се развие по съвсем друг начин. За тях беше много важно да вкарат ранен гол и успяха,макар и с помощта на съдията. Тук е момента да попитаме защо подобни ситуации се свирят винаги в полза на Юнайтед... Нямам никакви съмнения в това,че ако ситуацията беше в другото наказателно поле,дузпа нямаше да бъде отсъдена. Помня многобройните съдийски тесли,които отнасяме срещу Юнайтед в последно време. Едва ли са случайни... Върхът беше онова положение преди няколко години,когато топката премина с половин метър гол линията им,но не зачетоха гола.. Както и да е. Вече можем да кажем,че Юнайтед са шампиони отново...

те, това е обрат...връщаме към онзи мач 3:0 > 3:5 ;)

кой казваше, че последните години ставал шампион...грозно играещ отбор ;)

Аз го казвам.

Защо?

Нима ще ми поговориш за красотата в играта на Юнайтед снощи?

А имаше ли такава изобщо?

Съдия, късмет и освен безумно озлобяване от негативния резултат, аз лично не видях нищо друго в редиците на шампиона.

А на колегата фен на Бербатов, какво да кажа...

Бате, когато топката те удари в коя да е част на тялото и влезе във вратата е едно, а когато вложиш малко мисъл и енергия в участието на изработването на гола е друго. За мен лично този гол е абсолютно и само на Руни. Намери си го в нета и го прегледай пак - първия вдървен удар с глава на Бербатов беше във вратаря, а от последвалия рикошет е ясно какво стана. Затова да отчетем майсторството на Руни при нахлуването в наказаталното поле и невероятния пас към нашия, с който буквално сервира топката на главата му.

...Както и да е. Вече можем да кажем,че Юнайтед са шампиони отново...

Така е, остава им само да получат официално 18-тата си титла.

Дузпата, крайно съмнителна, бе от решаващо значение, защото за един отбор без устойчива психика, какъвто е Тотнъм (съжалявам, WhiteHart) тя падна в момент, в който шпорите вместо да вкарат трети гол и да се преборят поне за точка срещу тотално обърканите домакини, се щураха невярващо по терена вероятно с натрапчивия спомен за онзи злополучен за тях мач, завършил 3:5 от 3:0. И Юнайтед се възползва от това безверие на гостите, предали се веднага след гола на Роналдо. Учудвам се на липсата на реакция в опитния Реднап, който май даде пример на питомците си с неверието си, а това срещу отбор от класата на Юнайтед не води до нищо добро.

Няма да пропусна и Бербатов - добута топката и вкара 5-ия гол, но с това надали ще повиши оценката за играта му - твърде слаба за възможностите му и изключително слаба за претенциите му.

И за да завърша изцяло критичния тон на мнението си, ще изтъкна за пореден път задоволството си, че Роби Кийн прекара само няколко месеца на Анфилд.

Виждам много специалисти се събрали тука. Поздрави на всички експерти, фенове на клубове, които и тая година ще гледат как друг отбор обира купите. Относно късмета, думата има отбора, който в над 10 от мачовете печели в продълженията (който и тая година ще почива с купите, моралния шампион WTF, отбора който играе красив футбол, но рядко печели). Относно Бербатов и късметлийските голове, алооо, мачовете ли гледате или булките между краченцата...? Достойнство му трябва на българина, за да признае и уважава успелите.

Редактирано от deyan4 (преглед на промените)

Не се обиждам...Такива сме си. Липса на манталитет - това ни е основния проблем. Просто не си повярвахме,че можем да ги победим на Олд Трафорд,а победата си беше съвсем близка и реална... Реднап също е виновен - веднага след дузпата трябваше да направи смени и да успокои играта. Той обаче проспа цялото второ полувреме и направи двойна смяна едва в 85 минута - от какъв зор? Вече падахме с 2:5... Честно казано,вече Юнайтед са ми най-омразния отбор в Англия. Доскоро бяха Арсенал и Челси,основно заради дългите ни серии без победа срещу тях,но тези серии приключиха. Докато срещу Юнайтед сякаш сме прокълнати - или късмета не е с нас,или съдиите... На мача им с Арсенал ще викам за топчиите,колкото и кощунствено да звучи това от устата на фен на Тотнъм...

Най-после: Райън Гигс - Футболист на годината в Англия

Публикувано изображение

Халфът на Манчестър Юн Райън Гигс беше избран за Футболист на годината в Англия в традиционната анкета, провеждана сред професионалните играчи на Албиона. По този начин се оправдаха прогнозите, че ветеранът на "червените дяволи" ще бъде удостоен с ценното отличие, което никога до момента не бе печелил, въпреки уникалната си кариера на "Олд Трафорд", гарнирана с рекордните 10 титли на Висшата лига. Гигс изпревари в подреждането съотборниците си Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Едвин ван дер Сар и Кристияно Роналдо. Последният номиниран бе капитанът на Ливърпул Стивън Джерард.

"Това е най-голямата индивидуална награда в кариерата ми", сподели развълнуваният Гигс на гала вечерята в Лондон. - Имам щастието да съм постигнал невероятни успехи с Юнайтед, но този приз ми е особено скъп, защото победителят се определя с гласовете на всички колеги", добави 35-годишният уелсец, който два пъти е избиран за най-добър млад футболист на годината.

Гигс благодари специално на мениджъра на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. "Когато го видях за пръв път, бях на 13. Той има огромна заслуга за развитието ми като играч и не мога да си представя как бих могъл да работя с друг треньор. Вече 20 години сме заедно и никой не ме познава толкова добре", заяви рекордьорът по брой изиграни мачове с екипа на "червените дяволи".

Интересното е, че той е първият уелсец с отличието за Футболист на годината след Марк Хюз, който печели наградата през 1991 година, също като състезател на Юнайтед. Това е и сезонът, в който Гигс дебютира в мъжкия състав на любимия си клуб.

Очаквано, за най-добър млад футболист бе избран Ашли Йънг от Астън Вила. "Поласкан съм от признанието. То се дължи най-вече на съотборниците ми", скромно отбеляза крилото на бирмингамци.

На церемонията бе обявен и отборът на годината, като в него тотално доминират представителите на Манчестър Юн. Те са цели шестима, но сред тях не е Уейн Рууни. Селекцията се допълва от двама играчи на Ливърпул (Стивън Джерард и Фернандо Торес) и по един на Портсмут (Глен Джонсън), Астън Вила (Ашли Йънг) и Челси (Никола Анелка).

Източник:sportal.bg

---

Гениален футболист, дал много на съвременния футбол и с огромен принос за славните години на Манчестър Юнайтед. Съвсем друг е въпросът дали точно сега трябваше да получи тази напълно заслужена в предишните сезони награда...

Е сега, Райън Гигс ли точно ? Да учредят една "Награда за цялостно творчество" и да му я дадат, не да го правят зорлем футболист на годината, само защото не е получавал нищо през кариерата си (тук изниква въпроса "Защо ли ?" )....

Е сега, Райън Гигс ли точно ? Да учредят една "Награда за цялостно творчество" и да му я дадат, не да го правят зорлем футболист на годината, само защото не е получавал нищо през кариерата си (тук изниква въпроса "Защо ли ?" )....

Точно това имах предвид в коментара си. Надали и най-върлите противници на Юнайтед биха оспорили твърде съществения принос на уелсеца за изключителния период, в който се намира отборът, но в случая се избира играч на сезона, а не се раздават Оскар-и за цялостно творчество. А и след тия номинации едва ли можеше да се очаква кой знае какво - едва ли Рио Фърдинад прави най-добрия си сезон, а присъствието на сред номинираните Видич поне за мен е пълна загадка.

Не мога да не оспоря и отсъствието на Рууни в отбора на годината, това е нелепо, след като той самият има всички осования да е на мястото на Гигс.

• 4 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Стилиян номиниран за халф №1 в Англия

Стилиян Петров бе номиниран от “Скай спортс” за най-добър полузащитник в Англия. По-рано Стенли спечели приза за №1 за сезона в “Астън Вила”, а клубът го почете и с нов договор с по-голяма заплата за още 4 години.

“Петров сам промени играта си от последните два сезона, ставайки играч във върхова форма, какъвто е днес - коментира сайтът на телевизионния канал. - Неговата игра сега е базирана по-малко на “капризните удари”, с които беше известен в дните си в “Селтик” и вместо това се фокусира върху отборната игра.”

Номинираните са още 15 футболисти. Сред отличените са двама от “Ливърпул” - Стивън Джерард и Шаби Алонсо. Представителите на “Манчестър Юнайтед” са трима (Райън Гигс, Дарън Флетчър и Майкъл Карик), а на “Арсенал” - двама (Франсеск Фабрегас и Денилсон). В листата влиза и Франк Лампард (“Челси”). Резултатите от гласуването ще станат ясни след седмица. Вот ще дават запалянковците.

Източник: Труд

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.