Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Насрочиха дата за дербито Челси - Ман Юнайтед

Висшата лига насрочи дата на отложеното преди седмица дерби между отборите на Манчестър Юнайтед и Челси. Така срещата ще бъде изиграна на първи март. Датата може да бъде променена, ако се наложи един от двата отбора да играе преиграване на среща от пети кръг за Купата на Англия. Ако и двата отбора отпаднат преди този пети кръг обаче, дербито може да бъде изиграно в последната седмица на февруари.

По програма срещата трябваше да се играе на "Стамфорд Бридж" на 19 декември, но беше пренасрочена заради силен снеговалеж.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 111,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Гигс може да бъде удостоен с рицарско звание на 31 декември

Публикувано изображение

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс може да бъде почетен с рицарско звание.

Ако това се случи, уелсецът ще стане общо петият футболист или треньор, свързан с Червените Дяволи, който носи титлата "Сър". В последните 12 месеца запалянковци на Юнайтед чрез няколко писма призоваха Кралица Елизабет II да удостои 37-годишния Гигс с рицарско звание. Следващата церемония, на която различни хора ще бъдат почетени с рицарски звания, ще се състои на 31 декември тази година.

"Неговото име е обгърнато от слава. Репутацията му е на благороден човек. Гигс е идол и пример за подражание на милиони хора по света. Отличията, спечелени от него, могат да напълнят няколко зали", заяви мениджърът на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Райън Гигс дебютира за Манчестър Юнайтед през 1990 година. След това уелсецът играе в общо 596 мача с екипа на Червените Дяволи, в които вкарва 109 гола.

Футболисти или треньори на Манчестър Юнайтед, удостоени с ордена на Британската империя (почетно рицарско звание):

Сър Мат Бъзби (през 1969 година)

Сър Уолтър Уинтърботъм (1978 година)

Сър Боби Чарлтън (1994 година)

Сър Алекс Фъргюсън (1999 година)

Източник: sportal.bg

Аз го заварих от второто полувреме ... Ех, този Митко, вратаря на Съндърланд имаше късмет ... Какъв хетрик щеше да направи Бербо с тази задна ножица само ..

Астън Вила - Тотнъм 1:2 Страхотен мач, почти през цялото време играхме с човек по-малко и въпреки това победихме. :bighat:

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров защити мениджъра на отбора Жерар Улие и заяви, че основната вина за слабото представяне на отбора е на футболистите. Българският национал се завърна в игра след лекуване на контузия при домакинството на Тотнъм. Бирмингамци обаче загубиха мача с 1:2, въпреки че цял час играха с човек повече. Така Вила се свлече до незавидното 15-то място и логично критиките към Улие се засилиха. "Спрямо миналия сезон има доста промени, така че е нужно време да свикнем", обясни Петров пред Скайспортс. "Мениджърът работи в правилната насока. Той има високи изисквания от нас и от нас зависи да започнем да постигаме резултати". "Ние сме тези, които трябва да понесат вината. И ние сме тези, които трябва да изведат отбора от тази ситуация. Защо трябва да обвинявате мениджъра?" "Понякога точно когато никой не очаква да победиш, може да измъкнеш добър резултат. И точно за това трябва да мислим срещу Манчестър Сити". "Имаме способен отбор, който може да победи навсякъде. Трябва да мислим за собственото си представяне, а не какво прави Манчестър Сити текстът е от dnes.bg :ph34r:

:ph34r: Манчестър Юнайтед за пореден път изпусна по нелеп начин победата през този сезон, допускайки изравнителен гол в 90-та минута при гостуването си на Бирмингам за крайното 1:1. Преди това Димитър Бербатов бе дал преднина на "Червените дяволи" с поредния си гол и отборът на Сър Алекс Фъргюсън изглеждаше пълен господар на терена. В последната минута обаче домакините стигнаха до изравняване, което обаче дойде след съмнения за нарушение на правилата от страна на нападателя Никола Жигич. С равенството Юнайтед пропусна да се откъсне начело в класирането пред градския съперник Манчестър Сити. Двата отбора имат по равно точки, но червените имат по-добра голова разлика и два мача по-малко. текстът е от днес.бг

Феновете на Ливърпул поискаха Кени Далглиш веднага

Публикувано изображение

Феновете на Ливърпул, които преживяха на живо срама от загубата с 0:1 от последния в класирането на Висшата лига Уулвърхамптън на "Анфийлд", поискаха легендата на тима Кени Далглиш да поеме мениджърското кресло. Потресаващото представяне на отбора под ръководството на Рой Ходжсън от началото на сезона и осемте загуби в 18 мача предизвикаха справедлив гняв на трибуните на "Анфийлд", който за щастие на футболистите не прерастна в освирквания към тях. Такива обаче имаше по адрес на Ходжсън, чийто смени бяха бурно освирквани от трибуните, с изключение на тази на неговия любимец Пол Кончески, излизането на който бе посрещнато с радостни възгласи. На няколко пъти пък името на Далглиш бе скандирано от феновете, които не напуснаха местата си след края на мача и пожелаха оставката на треньора.

Не знам какво ще предприеме Хенри, не знам дали изобщо ще направи нещо, но на това безобразие трябва са се сложи край във възможно най-кратък срок. Не мога да приема по никакъв начин изказването на Ходжсън след поредната издънка снощи:

...Според мен 0:0 беше нормалният резултат от този мач...

(Източник: sportal.bg)

Очевидно само с гръмки обещания и планове, шумно и прекалено оптимистично прокламирани по световните медии, светлото бъдеще за червените надали ще настъпи. Отборът съвсем скоро може да се върне отново сред застрашените от отпадане. Вярно, че е с 2 мача по-малко, но от тях могат са се вземат 6 т само на теория, независимо, че са срещу Фулъм и Блекпул, то кой ли вече не може да ни бие.

Очевидно положението в Ливърпул е трагично и в това няма нищо изненадващо... Сигурен бях, че смяната на собствениците няма да се усети долу, на терена - ясно е, че с този треньор и с тези играчи не може да се желае повече.

Ходжсън: Къде е прочутата подкрепа на "Анфийлд"?

Публикувано изображение

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън изрази своето разочарование от поведението на привържениците на мърсисайдци по време на загубата на тима от Уулвс с 0:1 на "Анфийлд".

Феновете на Ливърпул изразиха недоволството си от Ходжсън и пожелаха Кени Далглиш да бъде назначен за наставник на отбора.

"Вече почвам да свиквам с това. От доста време чувам тези неща от трибуните. От както съм тук прочутата подкрепа на "Анфийлд" просто я няма", оплака се английският специалист.

"Първо имаше проблеми със собствениците, след това имаше проблем, че работата на мениджър не бе дадена на Кени. Не ми е приятно да чувам тези неща, защото аз правя всичко по силите си. Но аз не контролирам тези неща и разбирам, че това е начина на феновете да покажат, че не са доволни от представянето на тима. Като мениджър трябва да поема отговорността за това. Представянето ни тази вечер бе изключително лошо. И аз щях да съм разочарован, ако бях на трибуните", допълни Ходжсън.

Източник: gong.bg

Сам се пита и сам си отговаря, странен човек е Ходжсън...

Ходжсън с ултиматум да вдигне отбора до две седмици

Публикувано изображение

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън е получил ултиматум от страна на собственика Джон Хенри, да подобри представянето на тима в следващите две седмици, ако не иска да загуби поста си. Новото ръководство на "мърсисайдци" започва да губи търпение и вяра в специалиста, след поредната срамна загуба с 0:1 от Уулвърхамптън в сряда вечер. Босовете не са доволни и от нападките от страна на специалиста към феновете на отбора. Въпреки това среща между Хенри и Ходжсън преди мача с Болтън на "Анфийлд" няма да има, за да не се внася допълнително напрежение в отбора.

Ливърпул няма право на провал в този двубой, тъй като тима ще загуби всякакви шансове за влизане в Топ 4, а освен това ще се приближи в опасна близост до зоната на изпадащите. Тимът е само на 3 точки пред отбора на Фулъм, който в момента заема 18-ото място под чертата. "Мърсисайдци" са спечелили едва 6 мача в Премиър лийг от началото на тази кампания, а са загубили 8 и това е неприемливо за босовете на клуба.

Ако метеорологичните условия позволят, през следващите 2 седмици Ливърпул ще изиграе 3 мача за първенството - домакин на Болтън, гост на Блякбърн и местното дерби с карамелите, а междувременно ще играе и срещу Ман Юнайтед за ФА Къп. Колко от тия 4 мача трябва да спечели Ходжсън, та да остане начело на червените, това не е ясно. В едно по-друго време не бе никакъв проблем да се вземе максимумът от тия 4 мача, но погледнато от днешна дата всяка точка е под съмнение.

Питам се защо е нужен този ултиматум, за удължаване на агонията ли?

Премиър лийг без четирима мениджъри до края на седмицата?

Публикувано изображение

Цели четирима мениджъри на клубове от Висшата лига може да се сбогуват с постовете си до края на седмица, след като тимовете водени от тях записаха потресаващи резултати вчера, съобщава таблоидът "Сън". Това са Жерар Улие (Астън Вила), Аврам Грант (Уест Хам), Рой Ходжсън (Ливърпул) и Карло Анчелоти (Челси). Всички те вчера преживяха тежки моменти в двубоите на водените от тях тимове и опънаха до краен предел нервите на фенове и шефове. Според английските медии, всички те са много близо до това да се разделят с постовете си още преди идването на новия кръг от Висшата лига.

Най-близко до вратата е босът на Ливърпул Рой Ходжсън, за чийто тим поражението 1:3 при гостуването на Блекбърн бе десето от 20 мача от началото на сезона. За почти сигурен негов заместник се спряга Кени Далглиш, който да дойде начело на мърсисайдци до края на сезона, а през лятото да бъде намерен постоянен вариант за поста. Все още има шансове някой от свободните в момента Франк Рийкард или Ралф Рангник да бъде назначен с постоянен договор в клуба от "Анфийлд".

В същото време феновете на Астън Вила цял мач пяха: "Ще те уволнят още утре", по адрес на Улие. "Разбира се, че чувах песните и това много ме нарани", отговори френският спец. В същото време търпението на собствениците на Уест Хам и Челси - съответно Дейвид Голд и Роман Абрамович, започва да се изчерпва и това може да доведе до смяната на Аврам Грант и Анчелоти.

Като че ли наистина Ходжсън е с най-големи шансове да замръкне безработен още днес.

Стъпка по стъпка: Рой Ходжсън се сбогува с играчите

Публикувано изображение

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън все още не е официално уволнен, но още снощи е произнесъл своята прощална реч пред футболистите. „Рой бе много потиснат, речта му бе емоционална," споделя пред The Sun източник от клуба. „Той каза на играчите неща от рода на – „За мен бе удоволствие да работя с вас, но съм сигурен, че собствениците ще ме освободят." Той дори добави – „Не е никак приятно да чуваш как собствените ти фенове през цялото време зоват за друг мениджър."

Привържениците на Ливърпул не крият, че искат легендата Кени Далглиш да поеме отбора до края на сезона. Въпреки това спортният директор Деймиън Комоли предпочита да наеме млад специалист, и засега се смята, че се е спрял на наставника на Порто Андре Вияш-Боаш.

Днес се очаква пресконференция на Рой Ходжсън преди мача с Манчестър Юнайтед през уикенда, но е ясно, че още преди това вероятно ще дойде новината за уволнението му.

Рой е пътник, ясно е вече. Въпросът е дали наследникът му ще може с магическа пръчка да промени отбора - лично аз се съмнявам... Трябва една добра селекция и да се работи дългосрочно и със спокойствие. Този сезон да го отпишат...

... Въпросът е дали наследникът му ще може с магическа пръчка да промени отбора ..

Изключено! Вече се изиграха 22 кръга, макар че много от отборите да имат по 1-2 мача по-малко. Сезонът за Ливърпул приключи още преди да е започнал, но все пак има това-онова за спасяване. Не е невъзможно да се стигне до зона ЛЕ, а и още в текущия сезон на същия турнир червените не могат да се жалват от късмета си при жребия, който може да ги отведе и до последния мач. Но ще трябва много време, много търпение у новия треньор, който ще наследи Рой. Още не е ясно кога ще стане това, нито пък кой ще е той, но при всички положения ще са нужни и много пари. Ние ругаем богатите клубове, че опорочават моралните устои на спорта, но няма друг начин, по който да се осигурят играчи, които да са наясно какво и как да правят. Ливърпул изпитва остра нужда от класни играчи, а те струват много пари. И ако не се осигури подобаващо финансиране, то нищо добро не може да се очаква за червения отбор.

Привържениците на Ливърпул не крият, че искат легендата Кени Далглиш да поеме отбора до края на сезона.

хехе, тия удариха дъното. какво ги кара да мислят, че с далглиш ще бъде по-различно ? все едно привържениците на арсенал да искат тони адамс за мениджър, а тези на юнайтед - рой кийн.

... какво ги кара да мислят, че с далглиш ще бъде по-различно ?...

Споменът за славните години под негово ръководство, нищо повече. Това е заблуда, разбира се, защото времената сега са различни. Много малко вероятно е да се разчита, че Далглиш ще успее да вкара отбора в пътя, но аз и не смятам, че той ще се наеме с това. Моментът е изцяло психологически, ако се абстрахираме за миг от крещящата нужда от някои кадрови проблеми - дори Кени да поеме отбора, то той надали ще постигне кой знае какво в оставащата част от шампионата. Много е вероятно първоначално да се натрупат няколко поредни победи и отборът да си гарантира мястото във ЛЕ (аз не поставям под съмнение оцеляването във ВЛ), но кой знае колко напред в класирането Ливърпул едва ли ще може да стигне. Но в края на май всички ще кажат, че Кени е направил каквото е могъл, при това въпреки наследеното от Ходжсън и предшествениците му. И той пак ще си остане легенда, каквато е без каквото и да е съмнение. Няма смисъл от това. По-добре временно отборът да се води от Сами Лий или Фил Томпсън, да речем. А от началото на лятото да се назначи нов треньор, който да има ЯСНА представа с какво се захваща и какви ще са очакванията от него. Ще е нужно да се направи и значима корекция в състава, а за това ще са нужни пари, при това много. И отново ще е нужно време за сработване, но то не бива да съвпада с първенството, следващото. И ако на Хенри това не му е ясно или пък не му изнася, то на Анфилд не са забравили как се продава отбор...

Другата възможност е да се назначи постоянен треньор още тия дни, но не съм наясно как ще бъде избран той. В последните дни за заместник на Ходжсън прочетохме поне 10 имена, кое от кое по-абсурдни, та вероятно по тази причина все още липсва официално становище на Хенри и Сие.

Рийкард нали е безработен в момента? Да го вземат него - мисля, че би им свършил работа...

...Много малко вероятно е да се разчита, че Далглиш ще успее да вкара отбора в пътя, но аз и не смятам, че той ще се наеме с това...

Оказа се, че съм слаб пророк:

Край на мъката - Ходжсън напусна Ливърпул

Публикувано изображение

Рой Ходжсън вече не е мениджър на Ливърпул. След трагичното представяне на мърсисайдци под негово ръководство, 63-годишният специалист очаквано напусна поста си. Новината беше оповестена и от официалния сайт на Ливърпул. До края на сезона тимът от "Анфийлд" ще бъде воден от легендата Кени Далглиш, който до момента се занимаваше предимно с клубната академия.

"Благодарни сме на Рой за усилията му през последните 6 месеца, но и за двете страни е най-добре да се разделим. Желаем му всичко добро занапред", коментира собственикът на Ливърпул Джон Хенри.

"За мен беше истинска привилегия да бъда поканен да водя Ливърпул. Всеки мениджър би се чувствал поласкан да е начело на клуб с подобна богата история и невероятни фенове. Съжалявам обаче, че не получих необходимото време да осъществя процеса по обновяването на отбора, както и възможността през този трансферен прозорец да доведа нови футболисти", заяви самият Ходжсън.

Далглиш - едно от най-големите имена в историята на "червените", изведе клуба до дубъл през сезон 1985/86, а сега ще има нелеката задача да дебютира с мач срещу Манчестър Юнайтед. Сблъсъкът за Купата на Англия е утре на "Олд Трафорд".

"Много сме щастливи, че точно Кени ще поеме тима. Той е не просто легендарен футболист от миналото на Ливърпул, но и един от тримата най-успешни мениджъри. Изключително сме му благодарни за това, че се съгласи да се захване с отбора по средата на сезона", каза Джон Хенри по повод назначението на Далглиш.

Рой Ходжсън застана начело на Ливърпул на мястото на Рафа Бенитес през лятото. Той пристигна след успешен период във Фулъм, с който дори стигна финал в Лига Европа, но престоят му на "Анфийлд" се оказа пълен провал. Ходжсън спечели само 13 от 31 мача и оставя най-успешния британски клуб на срамното 12-о място във Висшата лига, при това с отрицателна голова разлика.

И остава само да се надявам, че няма да се сбъдне и останалата част от прогнозата ми в по-горния коментар...

Сам по себе си Ходжсън едва ли има някаква вина за състоянието на отбора. Той дойде на пожар в един клуб с огромни проблеми, не му беше дадена възможността да направи селекция по свой вкус, а очакванията в клуб като Ливърпул винаги са големи и в крайна сметка това му изяде главата. А и самия Ходжсън не е от треньорите, които могат бързо да повишат тонуса и качеството на игра на даден отбор. Той е от старото поколение, нужно му е спокойствие и по-продължителна работа с футболистите - неща, които няма кой да му даде на Анфийлд... А дори и да беше оставен да работи на спокойствие, не мисля, че щеше да успее да надскочи себе си - в крайна сметка той просто е един добър треньор, без обаче кой знае какъв потенциал и не е подходящ за клуб с високи цели. В крайна сметка раздялата беше логична, но за мен беше грешка дори самото му назначаване. Някак не можех да си го представя като треньор на мърсисайдци... Сега с Далглиш със сигурност ще има известен възход - той е изключително обичана фигура и от фенове, и от футболисти, и предполагам, че ще стабилизира отбора в първата половина на таблицата. Въпросът е дали трябва да бъде оставен и след края на сезона, или да се гради дългосрочна стратегия с назначаването на нов треньор. Лично аз, ако бях фен на Ливърпул, бих предпочел втория вариант.

...Въпросът е дали трябва да бъде оставен и след края на сезона, или да се гради дългосрочна стратегия с назначаването на нов треньор. Лично аз, ако бях фен на Ливърпул, бих предпочел втория вариант.

Определено! А и не мисля, че Далглиш би останал, пък дори и шампион да стане, пък колкото последното да изглежда невероятно към днешна дата. За всички е ясно, че той поема отбора от немай къде, защото в този момент - насред сезона, няма кой друг да го направи. Предполагам, че Хенри и подчинените му усилено търсят решение на проблема, защото краят на сезона не е чак толкова далеч. Няма да им е лесно да намерят човек, който да отговаря на изискванията, които несъмнено ще са много високи.

Кени Далглиш се събуди: Предстои ни още много работа

Публикувано изображение

Кени Далглиш най-после се събуди в суровата действителност при управлението на Ливърпул, пише в днешното си издание „Сън". Мърсисайдци не успяха да победят във втори мач поред, въпреки треньорската рокада.

В отложен мач от 19-ия кръг на Висшата лига Ливърпул допусна нова загуба като гост на Блекпул с 1:2. Това бе втори двубой за Кени Далглиш начело на тима, който се превърна и във втора поредна загуба. Преди няколко дни Ливърпул загуби и от Манчестър Юнайтед.

„Това действително е голямо предизвикателство. За да се стигне до успех, винаги се нуждаеш от малко късмет, но колкото по-скоро се съвземем и не допуснем да се съжаляваме, толкова шансът ни ще се увеличи. Но нещата не опират само до това – имаме много работа за вършене", сподели след двубоя новият мениджър на Ливърпул.

Самият Кени Далглиш допълни, че е разочарован от факта, че е тръгнал без точки начело на тима.

В момента отборът заема незавидното 13-о място в подреждането на Висшата лига.

Не видях снощи стартовите състави, та чак в 31 минута разбрах, че Поулсен е на терена, при това заради извършен от него напълно ненужен фаул, създал поредната рискова за червените ситуация. А ако сърбинът Йованович, купен от Бенитес за „без пари" от Белгия не се бе опитал да вкара гол с ръка малко по-рано, то надали щях да забележа и него. Всъщност с това се изчерпа и цялостното им представяне в тоя мач, игнорирайки няколко комични отигравания на западния ни съсед, наподобяващи контакти на футболна топка със стъбло на някои представители на флората.

Странна схема наблюдавах снощи в червения отбор - нещо като 3-3-1, ама не съвсем, защото малко съм поувеличил цифрите от симпатия. Например първата тройка е доста оптимистична - от 4 човека в защита, поне двама играят колкото един, няма как иначе да обобщя поредното трагично представяне на Агер и Шкъртел. Датчанинът влага енергията си предимно в спорове със съдията или с който му е най-близо, а 99% от теренното присъствие на словака се свежда до това да гледа страшно, не че някой се впечатлява кой знае колко от това. Кели може би заема половината от цифрата, отредена на защитата, а Джонсън в последните дни видимо повече е наблегнал върху смяната на памперси, жив и здрав да е новороденият му наследник.

В средата също не върви. Поулсен и Йованович си разнасят фланелките в определен периметър по терена, но не е ясно с каква точно цел го правят. То това си важи и за останалите, действащи около централния кръг, та в много моменти зрителят изпада в ужас, чудейки се как тия хора не се блъскат един друг в стремежа си да изритат топката в някаква посока, независимо кой точно.

Торес е съвсем нов играч, при това вече с близо двугодишен стаж като такъв. От онзи някак симпатично нахален момък, тормозещ всяка защита с бързина, непредвидими хрумвания и дяволска техника няма и помен дори. Според мнозина, на него отдавна не му се играе за Ливърпул, но ако е така, то не разбирам защо все още е на Анфилд. Вкара гола, който направи Испания европейски шампион, но това бе доста отдавна, мина цяло световно от тогава, че и половин година горница, а Торес е във форма, която едва ли ще предизвика опашка от агенти пред портите на Анфилд. Каут не е нито рак, нито риба, т.е. не е нито нападател, нито халф, а за някаква ефективност от бягането му не може и да се говори дори. Онова момченце Нго „изпълни" головата си норма за този сезон в мачовете срещу Работнички от Македония и сега ще пасува до следващия сезон, ако му предстои такъв. Бабел се забавлява из социалните мрежи с колажи, а Родригес май живее със спомена за един вълшебен гол, който вкара … някой сеща ли се кога беше и на кое световно?

Джо Коул прекарва сезона на пейката – или е контузен, или е наказан, та няма как да го оцени човек, освен по собствените му изказвания по медиите, че се намира в много слаба форма. Вярвам му и няма да споря с него.

Джерард – опасявам се дали в един момент безграничната му търпимост няма да се изчерпи и той да закачи обувките или да иде другаде да търси утеха за пропиляната си кариера. Втората хипотеза е малко вероятна, но човек никога не знае.

За Рейна аз обикновено си мълча, верен на принципа "или добро, или нищо"…

С тия бездушници нищо няма да се получи, това е ясно на всички. Само огромният авторитет, който седи като аура около Кинг Кени очевидно няма да е достатъчен за излизането от батака. Някой трябва да плати огромните лихви, натрупани от Сунес, Еванс, Улие, Бенитес и Ходжсън. И този сезон е отписан, очакваната реколта от него е повече от оскъдна.

Според мен има 2 възможности пред червения щаб:

1. Далглиш да е заложил всичко на 1 карта и умишлено да търпи сегашната ситуация с оглед да убеди най-сетне Хенри и Сие, че само с обещания и мили, но празни слова Ливърпул няма да се изправи на крака. На отбора са нужни много пари за 3-4 попълнения от ония, много скъпите. Това е много рискован ход, ако е такъв наистина, но по него развитие може да се очаква след края на сезона, а червените все някак ще запазят мястото си в елита. Това може да се нарече и изнудване, но пък каузата го изисква, защото на Анфилд дърветата са цяла гора, но свирките са кът.

2. Годините, през които Далглиш не е водил отбор (последно Селтик през 2000 г) да дават своето и това да са реалните възможности на Далглиш. Ако е така, то смяната му след края на май е повече от наложителна, но пък поражда много и сложни въпроси относно това, с което са се захванали Хенри и компания и съвсем не е сигурно, че янките ще намерят вярното решение.

Точен и изчерпателен анализ. Лично според мен Далглиш трябва просто да изтика сезона криво-ляво, и после да се назначава нов треньор, с ясна визия за играта и състава на Ливърпул.

ПРОГНОЗА: Тотнъм - Манчестър Юнайтед Тотнъм - Манчестър Юнайтед, двубой от 23-ия кръг на Висшата лига, стадион "Уайт Харт Лейн", 18:00 часа българско време.Този мач предстои да бъде изключително интересен. Домакините се намират във форма, гостите също. Не може обаче да не се отбележи фактът, че Манчестър Юнайтед е най-големият дразнител на Тотнъм. ТОТНЪМ Групата за мача: Гомеш, Галас, Доусън, Хътън, Асу-Екото, Модрич, Джинас, Бейл, Ленън, Дефоу, Ван Дер Ваарт, Кудичини, Плетикоша, Чорлука, Кабул, Басонг, Павлюченко, Паласиос, Джовани, Крауч, Кранчар, Кийн, Сандро Контузени: О'Хара, Хъдълстоун, Кинг, Уудгейт Наказани: Няма Вероятен състав: Гомеш, Галас, Доусън, Хътън, Асу-Екото, Модрич, Джинас, Бейл, Ленън, Дефоу, Ван Дер Ваарт МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД Групата за мача: Ван Дер Сар, Фърдинанд, Видич, Рафаел, Евра, Карик, Флетчър, Гигс, Нани, Руни, Бербатов, Кушчак, Линдегаард, Невил, Смалинг, Андерсон, Браун, Фабио, Бебе, Гибсън, Оуен, О'Шей, Евънс, Скоулс, Обертан Контузени: Харгрийвс, Валесия, Линдегаард, Руни, Скоулс, Ван Дер Сар, Видич (последните четирима са под въпрос) Извън групата: Парк (участва в турнира за Купата на Азия с родината си Южна Корея) Наказани: Няма Вероятен състав: Ван Дер Сар, Фърдинанд, Видич, Рафаел, Евра, Карик, Флетчър, Гигс, Нани, Руни, Бербатов Прогноза: През последните години Манчестър Юнайтед има наистина голямо надмощие над своя лондонски съперник. В последните 10 мача между двата тима на "Уайт Харт Лейн", "Червените дяволи" са постигнали 7 победи 2 равенства и само една загуба.Последната победа за лондончани в това дерби у дома е през сезон 2000/2001 година, когато тимът надвива Юнайтед с 3:1 в последния кръг, но тогава отборът на сър Алекс Фъргюсън излиза с всички резерви, тъй като клубът си е осигурил няколко кръга преди края на шампионата титлата.Иначе домакините се намират в доста добра форма и имат 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните шест мача във всички турнири.Освен това Спърс се представя доста силно у дома и е записал 5 победи и 1 равен в последните си шест домакинства.Манчестър Юнайтед обаче също е във форма и момчетата на сър Алекс имат пет победи и един равен в последните си шест двубоя.Гостуванията обаче са много мъчителни за "Червените дяволи" и тимът е записал едва две победи в 9-те си визити от началото на сезона във Висшата лига.Предвид по-добрата форма на Юнайтед и статистическата полза за тима, нашата прогноза за изхода на този двубой е минимална победа с един гол за гостите. Източник gol.bg

Равностойно дерби се получи в северен Лондон. Тотнъм може би имаха леко предимство във владеенето на топката и в положенията пред противниковата врата, но така и не успяха да ги оползотворят. Юнайтед добре пресираха в средата на терена и фирмените отигравания на Модрич трудно се получаваха, което от своя страна сведе до минимум чистите голови положения за Спърс. Крауч и Ван дер Ваарт можеха на 2-3 пъти да отбележат, но сантиметри ги разделиха от попадение... Гостите бяха по-опасни през първото полувреме, когато типичните им бързи отигравания на скорост на няколко пъти сериозно застрашиха вратата на Гомес. Имам чувството, че Сър Алекс излезе за второто полувреме с мисълта за равен и играта на Юнайтед беше доста по-предпазлива и позиционна, като в крайна сметка успяха да спечелят едната точка. За мен този резултат е именно това - спечелена точка от Юнайтед и изгубени две от Тотнъм.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.