Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Споделям мнението на hlevoust. Смятам ,че ще се даде още един последен шанс на Анчелоти да спечели англия и най-вече така жадуваната от Абрамович Шампионска лига. А иначе за мача Ман Сити : Ман Ютд ..... какво да кажа боли ме ,че паднахме от тея шутове, но какво да се прави. Берба имаше две страхотни възможности и не вкара.. Не ме е яд толкова ,че не вкара и не бихме ,а се ядосвам ,че точно сега беше момента да докаже ,че не трябва да търка пейката и мястото му е на терена .. но уви. Не му беше ден явно дано в следващите двубои ги накаже здраво и да запуши устите на всички критици :cool:

Редактирано от HoLLoW (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 111,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

В Челси настъпи време разделно - гръбнакът на отбора е изграден от футболисти, които са вече на възраст и са изчерпани най-вече психически. Трябва да се гради нов отбор, с нов облик и нови лидери, а това не става за една година. В този смисъл не мисля, че Челси са способни на чудеса както в Англия, така и в Европа. А дали на Анчелоти ще се даде шанс да бъде човека, преобразил тима, и дали той ще е съгласен, е друг въпрос...

Goal.com: Жената на Хари Реднап щеше да вкара повече от Бербатов

Най-авторитетният футболен сайт Goal.com разкритикува сериозно играта на българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Бербо се представи доста посредствено във финала за Купата на Англия с Ман Сити (0:1) и заслужено предизвика критиките на мениджъра си след срещата.

Авторитетното електронно издание определя нападателя от Благоевград като "провала на мача". В графата "бележи" колегите споделят: "Съпругата на Хари Реднап със сигурност щеше да вкара второто положение, секунди след като Бербо пропиля и друг отличен шанс. Той бе муден, неспокоен и неориентиран на терена. Замениха го, когато Манчестър Юнайтед търсеше изравнително попадение".

Източник: ТопСпорт

Според мен за пореден път медиите доказват, че просто търсят сензацията, жълтинката и ако нещо не върви - все трябва да има някой виновен

Арсенал 1 - 1 Ливърпул Тотален резил за Арсенал, ей за това говорех в последния си коментар. Иначе се спуках от смях :)

Най-много се зарадвах на сконфузената муцуна на Венгер, след като Кени го сиктирдоса :biggrin::)

Най-много се зарадвах на сконфузената муцуна на Венгер, след като Кени го сиктирдоса

Признавам си, че не съм виждал скоро такава реакция на мениджърите. Венгер да се сърди на себе си, ако бе проявил малко повече прозорливост и по-малко дебелоглавие нямаше да се стига до там, че точно мач с Ливърпул да решава титлата. Не видях дали след мача камерите показаха САФ, но той има за какво да празнува. Юнайтед заслужено си спечели титлата, а за другите останаха надеждите за следващия сезон.

Възхитен съм от играта на младоците - Флано и Ричардсън вероятно ще гледаме дълги години по двата фланга, дано не ги сполетят сериозни контузии. Спиъринг постепенно се превръща в основна фигура, а напредъкът на Лукас е забележителен. А вероятно най-голямата заслуга на Кени е, че успя да вдъхне увереност в Рейна. Аз никога не съм харесвал испанеца, казвал съм това много пъти заради нерешителността му най-вече, но с всеки изминал мач той става все по-уверен, не знам как го прави това Кени, но шапка му свалям. И как смело (не че има кой знае какъв избор, разбира се) шотландецът налага младите момчета.

Някой знае ли какво е състоянието на Карагър?

Аз намерих информация ,че Карагър има сътресение на мазъка след удара. Казват още ,че е в добро състояние и ,че няма опасност да пропусне края на сезона в Англия :yanim:. А колкото до вчера.. в мача се видя ,че отборите бяха равностойни ,трябваше да си поделят по една точка. Нарушения в наказателното поле и за двата отбора имаше. И аз не мога да разбера защо Венгер тръгна да напада Кени , като самия той си е виновен ... На каквото си си послал на такова ще си легнеш! :ph34r:

Това, че Венгер се карал с мениджърите отдавна не е новина. Плюха се с Пардю, крещяха си с Мауриньо, Хюз и Алърдайс...сега Далглиш. Ако загуби мача с картофърс, ще се скара и с Реднап. Просто "изпуска юздите" вече и му е време за пенсия...

Wenger му е вече тясно там и си търси виновник за неговите лични провали в последните поне 8 години. Изпята песен си е Wenger.

Въпреки, че съм от Юнайтед, мисля същото и за САФ. Особено след като проявява такова отношение към може би най-добрия си играч Бербо. А и като цяло тактиката с тия дървари дето играят почти всеки мач нещо не ми е по вкуса. Все пак характерът на Ман ще ни направи шампиони тази година, но играта е много далеч от желаното...

Въпреки, че съм от Юнайтед, мисля същото и за САФ. Особено след като проявява такова отношение към може би най-добрия си играч ...

Повярвай ми, никой няма и да си помисли да критикува САФ, още повече, че след броени дни титлата ще бъде спечелена и на практика. Вярно е, че има 4 кръга до края, а Челси вече е само на 6 т след Юнайтед, но намирам за илюзорни очакванията на сините. Не че са кой знае колко по-слаби от червените, но и те, подобно на топчиите, пропиляха ценни точки, които Юнайтед взе. А кой е бил пряк участник на терена при спечелваните на тия точки, това е без особено значение, говорим за колективен спорт. Мисля, че българските медии съвсем тенденциозно подклаждат ежедневно огъня по "Случая Бербатов" с какви ли не "интервюта" и статии, които обикновено часове по-късно биват опровергани, но не тъй шумно.

Публикувано изображение

Юнайтед отстъпи пред Арсенал

Отборът на Арсенал победи тима на Манчестър Юнайтед с минималното 1:0 в среща от 35-ия кръг в английската Висша лига, играна на "Емирейтс Стейдиъм".

Българският нападател на гостите Димитър Бербатов се възстанови от травмата в слабините, която му попречи да играе в последните няколко мача на тима си, и се появи в игра в 74-ата минута.

Двубоят започна с домакински натиск на Арсенал, който можеше да открие резултата още в третата минута, след удар на Уилшър, но топката мина встрани от целта. В осмата минута Гаел Клиши центрира към Тио Уолкът, който опита късмета си с удар от границите на наказателното поле, но и той прати коженото кълбов аут. Гостите от Манчестър от своя страна също организираха атаки към вратата, пазена от Шчежни при всекиудобен случай, но и те не успяваха да стигнат до гол. Две минути преди края на първото полувреме Андерсон стреля от границите на наказателното поле на Арсенал, но Войчех Шчежни улови топката.

В 49-ата минута Уейн Рууни стреля директно от пряк свободен удар на около 30 метра от голлинията на съперника и само отличната намеса на Шчежни предотврати гола. Така се стигна до 56-ата минута, когато "артилеристите" поведоха в резултата. Робин ван Перси асистира на Арън Рамзи в наказателното поле, който се разписа за 1:0. В 61-ата минута Нани центира от корнер, а капитанът на Юнайтед Неманя Видич засече топката с глава и я насочи към мрежата зад Шчежни, но не достатъчно точно и тя профуча покрай вратата. Секунди по-късно страстите на терена се разгорещиха, след като играчи на двата тима се сдърпаха заради груба игра на Сонг спрямо Патрис Евра. Реферът положи усилия, за да успокои страстите и показа жълт картон на играча на Арсенал. В 74-ата минута голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов влезе в игра заМанчестър Юнайтед на мястото на Ернандес.

Минута по-късно Рууни отново опита късмета си с удар от фаул, като топката бе поставена на около метър пред наказателното поле, но и този път Шчежни опази вратата си. В 84-ата минута Робин ван Перси опита да удвои преднината на тима си с директен изстрел от фаул, но не успя, след като Едвин ван дер Саар улови топката без проблеми. Въпреки четирите минути добавено време и много възможности "червените дяволи" така и не успяха да вкарат гол и да изравнят резултата и така претърпяха поражение сминималното 0:1.

Източник: sportni.bg

• 2 седмици по-късно...

Далглиш подписа с Ливърпул за три години

Публикувано изображение

Кени Далглиш подписа договор за три години с Ливърпул, съобщи самият специалист за официалната страница на клуба.

Легендата на „червените" пое тима в изключително труден момент, след напускането на Рой Ходжсън през януари. Тогава договорката на Далглиш с американските собственици на клуба бе само временна, до края на настоящия сезон. В последствие, Далглиш и асистентът Стив Кларк, който също подписа с клуба за три години, вдигнаха Ливърпул и от долната половина на таблицата, в момента отборът се бори за 5-то място и евентуално участие в Лига Европа догодина.

„Казах, когато поех тима през януари, че ще съм щастлив, ако успея да му помогна до края на сезона. Сега, собствениците решиха, че искат да остана за по-дълго, а това са страхотни новини както за мен, така и за Стив Кларк. С него подписахме споразумения за по три години", коментира Далглиш пред официалната страница на Ливърпул.

„Както Джон, така и Том прецениха кое е най-доброто за клуба, както и кои хора да бъдат привлечени, за да може отборът да върви напред. И двамата са победители. Те обаче също така разбират какво искат привържениците на Ливърпул и начина, по който нещата трябва да се вършат на „Анфийлд", добави мениджърът на тима.

„Това е уникален футболен клуб и съм много щастлив, че ще имам възможността да участвам в изграждането на нещо специално отново. Искам да поздравя футболистите за техните усилия. Те бяха фантастични. Искам да благодаря на всички в клуба, тъй като те ме приеха изключително след моето завръщане. Искам да поздравя Стив Кларк за неговия принос от както започнахме работа заедно. Той допринесе с много опит и знание. Играчите се наслаждават на тренировките, разбират колко са важни те за мачовете и се раздават напълно", завърши Кени Далглиш.

Източник: gong.bg

Новината за миг обиколи света и съвсем нормално е на челно място. Кени успя за нула време да обърне на 1800 нещата на Анфилд и от 19-ти Ливърпул е вече 5-ти, при това със съвсем реални шансове да задържи това място, осигуряващо излаз в евротурнирите. Очакванията са много големи, но Кени знае какво прави. Сега остават два много сериозни въпроса - селекцията и Комоли, при това в голяма степен те са свързани. Далглиш преди дни изказа непреклонност по отношение на едноличните решения по трасферите - те да стават само и единствено с негово одобрение. От друга страна, Комоли бе назначен от Хенри точно за да координира пазара, само че това бе по времето, през което отборът се водеше от Ходжсън. Явно е постигнато споразумение по тоя въпрос, инак Кени надали би се подписал под договор за 3 г.Неуместно е да се гадае какво ще стане през идния сезон, но лидерите на Острова имат нужда от силен Ливърпул, а от много силен - още повече.

Сезонът все още не е завършил, но за последния кръг не останаха кой знае колко неизвестни - днес Манчестър Юнайтед спечели 19-тата си шампионска титла. По никой начин не бих твърдял, че дяволите направиха кой знае колко силен сезон, тъкмо напротив, но хората на САФ, под вещото ръководство на шотландеца се оказаха най-подготвения за шампион отбор. Прекалено много грешки допуснаха преките конкуренти Челси и Арсенал. Сити и Тотнъм се лутат между крайностите, а за Ливърпул началото на сезона бе повече от кошмарно. Юнайтед използва умело тия слабости на съперниците и взе за пореден път своето. Пък какво ще стане през новия сезон, това няма как да знаем, дано само да е още по-интересен от този. Честито на феновете на Юнайтед!

. Пък какво ще стане през новия сезон, това няма как да знаем, дано само да е още по-интересен от този.

Не мисля, че ще станем свидетели на нещо по-различно от този сезон... Юнайтед отново ще са претендент номер 1 за титлата, просто Сър Алекс е константна величина. При Челси неизвестните са няколко - дали Анчелоти ще запази поста си, и какви пари ще се откъснат от сърцето на чичко Роман за селекция, но при всички положения сините отново ще се борят за първото място, едва ли обаче ще могат да го достигнат, още повече че там предстои подмладяване на състава. Арсенал страдат от хроничния си проблем с наивността и тактическата си незрялост, дължащ се най-вече на Венгер, който макар че притежава гениален усет за младите таланти, рядко успява да мотивира отбора си да изкара на ниво цял сезон. От Ливърпул очаквам отново да се намесят в борбата за голямата четворка, макар и да не вярвам да успеят да застрашат трона на Юнайтед. Много зависи от това какви футболисти ще бъдат привлечени, но е видно, че Далглиш се справя прекрасно и според мен заслужено му бе предложен договор. Сити този сезон достигнаха максимума си, поне с този мениджър, и каквито и гръмки трансфери да осъществят през лятото, отново целта им ще бъде място в четворката. Мнението ми за Манчини не е особено високо и не вярвам под негово ръководство гражданите да успеят да станат фактор в Премиършип. Колкото до любимия ми Тотнъм - видя се, че имат къса резервна скамейка, и участието в ШЛ им дойде в повече - в последните мачове за първенството играчите едвам се влачеха по терена, а като добавим и ината на Реднап, който разчита на едни и същи футболисти, и пренебрегва други (примерно Кранчар), падението им в последните 2 месеца е закономерно. Лично аз предпочитам да не се класираме в зона Уефа, за да може през следващото първенство да бъдем концентрирани само върху Премиършип, а ако ръководството успее да привлече поне двама-трима класни играчи, можем отново да се надяваме на пробив.

Това ще бъдат и първите 6 отбора и през следващия сезон, просто останалите състави са доста далеч от тях и като селекция, и като финансови възможности...

Алекс Фъргюсън: Не е важно, че задминахме "Ливърпул", а че сме най-добрите

Публикувано изображение

Сър Алекс Фъргюсън се наслади изцяло на шампионската титла на "Манчестър юнайтед", с която се превърна в най-успешния клуб в историята на английския футбол. С 19-ата си титла "червените дяволи" изпревариха "Ливърпул" и неговите 18 трофея.

"Въпросът не е, че изпреварихме "Ливърпул". По-важно е, че "Юнайтед" се превърна в най-добрия отбор в страната по отношение на спечелените титли", коментира шотландецът след равенството 1:1 с "Блекпул".

"Същото е по отношение на ФА къп. Печелили сме я повече от всеки друг, сега вече сме печелили и Висшата лига повече от останалите", добави 69-годишният мениджър.

Фъргюсън пое клуба от "Олд Трафорд" през 1986 г., когато "Ливърпул" беше доминиращата сила в английския футбол. През 1990 г. мърсисайдци водеха с 18:7, но след това червените не успяха да спечелят нито една титла, докато Фъргюсън започна да наваксва изоставането за "Юнайтед".

Шотландецът сложи край на 26-годишното чакане, като донесе първата титла при своето ръководство през 1993 г. Оттогава "червените дяволи" триумфираха 12 пъти.

Райън Гигс, който игра важна роля във всички тези 12 успеха, отчете важността на последната титла. "Тя означава много, особено за по-старите привърженици, които през 70-те и 80-те години са гледали как "Ливърпул" печели всичко", коментира той.

"Сега нещата се обърнаха. Справихме се толкова добре през последните 20 години, че успяхме на наваксаме изоставането и да стигнем до 19. Това е специален момент и феновете го знаят", каза още уелският полузащитник.

Настоящият отбор на "Юнайтед" беше критикуван, че не е добър както някои предишни издания, въпреки че спечели 17 от 18-те си домакинства. Тимът обаче спечели едва пет гостувания.

"Не е честно да се каже, че това е слаб "Манчестър юнайтед" или че първенството е слабо. Просто е по-оспорвано, по трудно е да се печели", каза Фъргюсън, чийто състав ще играе и на финала на Шампионската лига.

Източник: dnevnik.bg

Дано да спечелим и Шампионска лига

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Не мисля, че ще станем свидетели на нещо по-различно от този сезон...

И аз, но се надявам следващият да е още по-оспорван от тоя, който бе доста по-интригуващ от повечето предишни. Споделям и предвижданията ти за протичането му.

Основен фаворит ще е Юнайтед, не виждам никаква причина за съмнение в това. САФ едва ли ще направи кой знае какви персонални промени. Той няма много пари, а и ще му се наложи да купува подходящ вратар, пък класните играчи с № 1 са скъпи и дефицитни. Не се знае кой ще си тръгне, но дори възможната продажба на Бербатов няма да донесе кой знае какви средства. Много полезно ще е Юнайтед да спечели ШЛ след 2 седмици, макар че отборът не е фаворит за този финал. Останалото са традиционни за това време на годината вестникарски догадки.

Челси, т.е. Абрамович едва ли ще свие байрака, но там се очаква сериозно раздвижване, стига на батюшката да не му писне напрежението във ВЛ. Анчелоти "виси", макар че аз лично се съмнявам в неговото уволнение. Спрягат се сериозни имена за трансфери, но нека изчакаме.

Венгер е непоклатим на поста си в Арсенал - с финансовата си политика той е мениджър-мечта за всеки собственик. При малко повече настоятелност, топчиите можеха да са без реална конкуренция тоя сезон, но все нещо малко не достига в края на сезона. Дали ще продаде Сеск или не, не виждам кой знае каква разлика за отбора, освен за още по-добър финансов резултат - испанецът от доста време присъства само телом на Емирейтс.

Сити е голямата загадка от моя гледна точка - имат много добри футболисти, а вероятно Манчини пак ще разполага с подписани празни чекове, само дето не съм сигурен дали ще има възможност да пазарува. Така или иначе, на Истландс вероятно ще наблюдаваме сериозно текучество и това лято.

Ливърпул вероятно ще се намеси отново в битката за Топ 4, но аз не съм оптимист. Кени е фантастичен мениджър, отборът играе страхотно, направи и блестяща поредица, почти гарантирала му място в ЛЕ (за мен участието в тоя турнир е повече от наложително!), но отборът е с много къса пейка. В школата има уникални таланти, на които Кени вероятно ще даде шанс за изява. Само за няколко месеца младоците придобиха невероятно самочувствие, на което може само да се завижда, при това играят като ветерани, но младостта си е младост, ще трябват години усилен труд, за да се утвърдят трайно. Решаващо за отбора ще е идното лято, защото от предстоящите през него трансфери ще се види дали Ливърпул ще има сили да се бори за титлата или ще гони място в 4-ката. Ливърпул разби конкурентите си през тази календарна година, но все в един момент първоначалният устрем ще секне, ще дойдат и загуби, а тогава?

Тотнъм завършва 6-тицата. С тия играчи - толкова! Чудесното представяне в ШЛ трябваше да бъде платено и цената е място след зоната за евротурнирите (не вярвам довечера шпорите да вземат повече от точка на Анфилд, а тя не им върши работа). Проблеми по всички линии попречиха за нещо повече, а Реднап е едно от спряганите имена за наследник на Капело. Ако последното стане факт, то Тотнъм може да слезе още по-надолу в таблицата.

...а Реднап е едно от спряганите имена за наследник на Капело. Ако последното стане факт, то Тотнъм може да слезе още по-надолу в таблицата.

Реднап свърши блестяща работа в Тотнъм, това е безспорно. От отбор, затънал в дъното, той успя да сглоби отбор, постигнал пробив в Шампионска лига, и с това успя да си осигури почетно място в историята на Спърс. Това, разбира се, не означава, че той е идеален и няма недостатъци... Има си ги, и то немалко. Хари никога до сега не е бил начело на клуб, който да има претенциите да е сред най-добрите в Англия, и в това отношение му липсва сериозен опит, колкото и отбори да е спасил от изпадане. Лично аз не съм уверен, че ако намеренията на Даниел Леви са да превърне Тотнъм в постоянен кандидат за топ 4, Реднап е точният вариант за мениджър. Сериозно му куца тактическата грамотност, това ясно се видя през този сезон. Ключов момент беше привличането на Ван дер Ваарт - колкото и ентусиазирани да бяха всички от наличието в редиците ни на подобен класен играч, в течение на сезона се видя, че това донесе повече проблеми, отколкото дивиденти. Хари просто не успя да намери правилната тактическа схема, в която да постави холандеца - от изпитаното 4-4-2, с което играехме миналата година, той премина към 4-4-1-1, като жертва вторият чист нападател за сметка на ВДВ, играещ като атакуващ халф. Докато в първата част на сезона играта на холандеца вървеше, всичко беше наред - той беше жаден за изява след изгнанието на пейката в Мадрид, и действително играеше чудесно - вкарваше много голове и даваше друго измерение на играта ни. След това обаче последва неминуем спад във формата му - прекалено многото мачове, в които играеше, си казаха думата и физическата умора започна да надделява, последвана от множество леки контузии, които съвсем нарушиха ритъма в представянето му. Но вече като че ли отборът беше станал прекалено зависим от него и Хари го пускаше неизменно в игра, дори когато беше видно, че има спад в представянето му. Именно това, заедно с недобрата форма на нападателите ни, доведе до безсилието пред гола - нещо, което не сме свикнали да виждаме от Спърс в последните години, имайки предвид, че сме един от най-резултатните и атрактивни тимове в Премиършип. Именно заради това безсилие изгубихме минимум 15 точки от "сигурни" домакински мачове срещу слабаци, завършвайки 0:0, 0:1, 1:1... Точки, с които щяхме да сме в топ 4. Хари също така е доста голям инат и трудно променя вижданията си - нещо, което не винаги е полезно за голям треньор. За мен е необясним факта, че през целия сезон той упорито игнорираше един чудесен креативен футболист като Нико Кранчар, дори когато проблемите в халфовата ни линия бяха видни и от самолет... В редките случаи, когато му даваше шанс за изява, хърватинът излизаше и играеше много интелигентно и класно, вкарвайки няколко решаващи попадения и раздвижвайки играта на отбора. И в следващата среща отново се озоваваше на скамейката... За сметка на това упорито се налагаше футболист като Пиенаар, когото аз лично не харесвам особено - да, борбен и енергичен е, но му липсва техника и креативност, и с почти нищо не допринесе за стабилизирането на халфовата линия. Мога да продължавам още много с анализите, но едва ли има смисъл. Ако трябва да набележа с няколко думи мерките, нужни за завръщането на Спърс в борбата за топ 4, те са следните : Задължително привличане на нападател от световна класа. Крауч, Дефо и Павлюченко са просто добри нападатели, но нищо повече. И особено когато се налага да играят сами напред, са трагични. Второ - проблемът със защитата. Нямаме алтернатива за левия бек, където Асу-Екото играе неизменно - той просто няма заместник, а представянето му, особено в защитен план, не е съвсем задоволително.

Нямаме и десен бек - там се въртят Хътън и Чорлука, но и двамата са тромави футболисти, и особено Чорлука би бил по-полезен като дефанзивен халф или централен защитник... Сред феновете на спърс големи надежди се възлагат на Кайл Уокър, който в момента е под наем в Астън Вила, и ще си го приберем след края на сезона - казват, че се справял чудесно по десния фланг на защитата, лично аз не съм го гледал, дано е така...И последно, нужен ни е стабилен централен защитник, който да вдъхне увереност на защитния вал. Кинг играе от дъжд на вятър, Доусън допуска прекалено много грешки, Галас е на годинки и не може да играе на високо ниво във всеки един мач. Много зависи какво ще направим на летния трансферен пазар, както и от това какво ще се случи с Реднап. Бъдещето ще покаже...

...Ключов момент беше привличането на Ван дер Ваарт - колкото и ентусиазирани да бяха всички от наличието в редиците ни на подобен класен играч, в течение на сезона се видя, че това донесе повече проблеми, отколкото дивиденти..

Много точна оценка - основната грешка на Реднап бе, че той опита да нагоди играта на отбора върху играта на холандеца, а това се оказа фатално. ВДВ е играч от световна класа, но това не е гаранция за постоянна топформа. Аз неведнъж съм изказвал съжалението си, че той не стана играч на Ливърпул, може би там щеше да е по-полезен, погледнато в глобален мащаб, но това са вече минали работи.

Следва и неизбежната аналогия - всеки знае какво представлява Джерард за Ливърпул, но ще си позволя да изкажа мисъл, която може и да се стори кощунствена, все едно - в момента червените играят по-удачно без капитана си, отколкото с него. Инак всеки пас минава през Стиви, а той е доказан майстор при извеждане на съиграч, както и във всички останали аспекти на играта, но това прави действията на отбора предвидими. Джерард ще се завърне през новия сезон и ще заеме мястото си, но дали Кени ще продължи да залага на тая непрестанна въртележка по постовете, която се оказа изключително успешна и при наличието на капитана е трудно да се гадае.

Трудно може да се прогнозира какво ще се случи следващия сезон. Дано само да се вдигне нивото, защото тазгодишното беше доста ниско. И не е лошо ФА да спре да бута МЮ, защото ако и 20-тата я спечелят с такава явна съдийска подкрепа, ще им падне доста реномето.

Странен мач на Анфийлд... Ливърпул като че ли нямат желание да играят в Лига Европа и това пролича в играта им днес. За 90 минути срещу Тотнъм нямаха нито едно чисто голово положение и заслужено загубиха. Тотнъм ме изненадаха приятно, определено очаквах да играят ганкиното днес, но останах излъган. Желязна игра в защита, явно присъствието на Кинг си казва думата, жалко само че играе по мач на 3-4 месеца... Последният мач на Уайт Харт Лейн срещу борещия се за спасение Бирмингам няма да е лесен, така че все още не сме се класирали за евротурнирите...

Странен мач на Анфийлд... Ливърпул като че ли нямат желание да играят в Лига Европа и това пролича в играта им днес.

Не, че нямат - просто не могат. Надуваха балона в продължение на месец и при първият по-важен мач се спука.

Не бих казал, че съм кой знае колко изненадан от загубата, не за пръв път червените губят точно тия мачове, които непременно трябва да бъдат спечелени - през 1990 г в последния кръг Арсенал трябваше да спечели с 2 гола разлика на Анфилд, за да изпревари домакините и да стане шампион. И успя в 90 мин... Ливърпул снощи отново показа, че НЕ е готов за велики битки, не знам и дали скоро ще бъде. Каква е ползата от спечелените мачове срещу Юнайтед, Челси, Сити и точките срещу Арсенал, след като те реално не доведоха до нищо. Е, да, поне не се наложи да се борим за оцеляване. Напълно заслужена победа на Тотнъм, смъкнала ни на земята, дано поне има кой върху какво да мисли. Кени се оказа напълно безпомощен срещу противник със силно сгъстена средна линия и не намери позитивно решение, нямаше и с кого. Оправдания много, полза никаква. Изпуснахме отлична възможност за участие в ЛЕ, която хем щеше да е коз при привличането на нови играчи през лятото, хем щеше да е поле за изява на младите, хем щеше да донесе и не малко пари в клубната каса. Сега ще трябва на всяка цена да бием Вила в Бирмингам и да чакаме Тотнъм да падне или завърши наравно у дома срещу Бирмингам. Не е невъзможно, но... Много сериозни промени трябва да настъпят на Анфилд, но дали това ще се случи, кой да е сигурен? Вчера се тиражира сума от около 50 млн паунда, които ще бъдат отпуснати за трансфери, а към тях ще се прибавят и реинвестират получените от продажбата на излишните играчи. Не бих упрекнал Уеб за кой знае какви грешки по време на мача, довели до негативния за червените резултат, дори се учудвам, че не изгони Суарес при онази ситуация, когато при спряна игра урусът ритна падналия Доусън. Може би защото предхождащото нарушение бе твърде съмнително, но това е мое мнение.

Последният мач на Уайт Харт Лейн срещу борещия се за спасение Бирмингам няма да е лесен, така че все още не сме се класирали за евротурнирите...

Класирали сте се за евротурнирите благодарение на това, че оглавявате Fair Play лигата. Сега остава да класирате Ливърпул, за да отсрами Англия в турнира, защото с вас, Фулъм и Стоук ще е малко грозна гледка...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.